Vanstrattan wraca do Verony!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Bobryt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 11:44

Juventus Turyn jakiś czas temu podpisał umowę z australijskim golkiperem - Jess Vanstrattanem, ale zawodnik nie będzie do dyspozycji szkoleniowca Claudio Ranieriego w meczach przyszłego sezonu. Bramkarz musi wrócić do Hellas Verony.

Lega Calcio rozpatrzyła wniosek trzecioligowca (w poprzednim sezonie Gialloblu grali w drugiej lidze) i nakazała Australijczykowi wrócić do poprzedniego klubu. Piłkarz podstępem uwolnił się bowiem od byłego pracodawcy.

Jess Vanstrattan rozwiązał umowę z Veroną, tłumacząc to chęcią powrotu do kraju z powodu problemów rodzinnych. Jednak ku zaskoczeniu wszystkich kilka dni później wrócił do Włoch, by związać się kontraktem z Juventusem. Verona postanowiła walczyć o sprawiedliwość w Lega Calcio i wygrała. Zawodnik może się pożegnać z marzeniami o grze w zespole Starej Damy.

źródło: http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=211819

No to niezły wałek, chociaż czemu sie dziwić. Czego to sie nie robi żeby grać w Juve :D

Obrazek
Karol_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 12:01

szkoda mi go :-D Mógł grac w wielkim klubie :D

Obrazek
.::::::FORZA JUVE::::::.
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 12:07

Karol_Juve pisze:szkoda mi go :-D Mógł grac w wielkim klubie :D
No to nie zagra :( . Ale mamy jeszcze Belardiego i Novembre więc jest git i nie ma się czym martwić

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 13:18

darek13 pisze:No to nie zagra :( . Ale mamy jeszcze Belardiego i Novembre więc jest git i nie ma się czym martwić
Jak to nie mamy sie czym martwic? To nie sa bramkarze, ktorzy sa w stanie zastapic Buffona w momencie kryzysowym. Potrzeba nam zmiennika minimum klasy Abbiattiego. Troche niepotrzebnie wypozyczalismy Mirante. Chlopak sie zapowiada naprawde dobrze.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 13:35

Psipaf pisze:
darek13 pisze:No to nie zagra :( . Ale mamy jeszcze Belardiego i Novembre więc jest git i nie ma się czym martwić
Jak to nie mamy sie czym martwic? To nie sa bramkarze, ktorzy sa w stanie zastapic Buffona w momencie kryzysowym. Potrzeba nam zmiennika minimum klasy Abbiattiego. Troche niepotrzebnie wypozyczalismy Mirante. Chlopak sie zapowiada naprawde dobrze.
Tak, masz rację. A czy ten australijczyk był stanie godnie Buffona zastąpić gdy on nie daj Boże złapie kontuzję? Chyba nie. Więc nie duża strata. A Mirante to dobry bramkarz i faktycznie szkoda że go wypożyczono, ale w Juve by dużo nie pograł :( .

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 13:51

ale nie potwierdozno tego chyba jeszcze oficjalnie i na JP nic nie pisalo nawet wiec mozliwe ze to tylko jakas plotka dziennikarska - oby bo młody chlopak duzo by sie nauczyc przede wszystkim od Gigiego

Obrazek
Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 13:58

To nie jest plota - na oficjalnej stronie Juve nie ma już w kadrze Vanstrattana. Ale Belardi prezentował się przyzwoicie, w lidze powinien dobrze zastąpić Buffona w razie jakiejś (odpukać :P) kontuzji czy "cuś".

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 16:00

Vanstrattan grał w sparingach mniej od Belardiego i wydaje mi sie że miał być tylko trzecim bramkarzem.Belardi natomiast prezentuje się na razie naprawdę dobrze i nie widzę powodów by nie mógł być drugim bramkarzem.

A Mirante musi grać żeby w przyszłości móc stać sie dobrym zawodnikiem.

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 17:43

Ja to widzę tak, że jeżeli Juve uzna, że ten Australijczyk jest taki dobry to bez wachania go po prostu wykupią - na pewno drogi nie będzie. A jeżeli sobie odpuścimy to będzie znaczyć, że Belardi jest lepszy - dla mnie prosta sprawa, żadnej filozofii. Vanstrattan zafundował sobie mały okres testowy w Juve i już :)

Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 21:26

Mamy dwóch innych bramkarzy którzy graja na przyzwoitym poziomie.
Wiec nie powinnismy rozpaczac po odejsciu Vanstrattena.

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 21:53

Wiadomym jest, że Juve musi teraz kupić 3 bramkarza. Ja nie mam pojęcia jak broni/bronił Vanstrattan. Także dla mnie to żadna strata. Bardziej martwie się o to, żeby nam nerwów znowu nikt nie napsół z tym, że znowu robimy coś nie czysto. Niby wina nie po naszej stronie, ale zawsze ktoś coś pewnie zarzuci... :|

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 22:02

Tak drużyna musi mieć zawsze trzeciego bramkarza, więc chyba to nie koniec mercato dla Juve. Ale nie spodziewam się tu jakiegoś super nazwiska, wystarczy nam gracz, który ma szersze pojęcie o grze na tej pozycji oraz prezentuję się całkiem przyzwoicie. Mam takie pytanie: Rok temu wypożyczyliśmy na rok młodego francuskiego golkipera Landriego Bonnefoi'a do Metz?? Co z nim teraz się dzieje, może wcale nie jest nam potrzebny trzeci bramkarz :-D

Obrazek
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 22:57

Trudno. I tak Buffon zagra w każdym meczu ;)

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2007, 09:24

Psipaf pisze: Potrzeba nam zmiennika minimum klasy Abbiattiego. Troche niepotrzebnie wypozyczalismy Mirante. Chlopak sie zapowiada naprawde dobrze.
Zgadzam sie, z Toba. Sezon w ktorym przyszedł na wypozyczenie Abiatti (btw. był to ukłon w nasza strone od Milanu, korego zawodnik - czy to nie był Kaka?- sfaulował nam Gigiego). Abiatti bronił baaardzo dobzre cały sezon. Nie wiem po co w meczu z Milanem Capelo wystawił Chimentiego.. :angry: A co do Mirante to własnie mnie to zaczeło wkurzac ostatnio- pozbywamy sie perspektywicznych graczy za marne pieniadze, a za kilka lat mogli by byc jesli nie podporą Juve to sprzedani za gruube pieniądze...

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2007, 11:17

zoff pisze:Tak drużyna musi mieć zawsze trzeciego bramkarza, więc chyba to nie koniec mercato dla Juve.
w kadrze jest młody Novembre, nie zapominajmy.
juveluck pisze: Znajduje się on obecnie w składzie francuskiego drugoligowca Dijon. Trafił tam dopiero przed tym sezonem. Nie do końca jednak wiem na jakiej zasadzie, jest to chyba wypożyczenie z metz. metz miało prawo wykupu zawodnika z Juve, po sezonie 2006/07 możliwe, że z niego skorzystali. Nie mogę jednak tego potwierdzić.
Dokładnie, natomiast jeśli chodzi o samego zawodnika, to widzialem kilka meczów w jego wykonaniu i prezentował się bardzo słabo, puszczał bardzo frajerskie bramki :roll: Także na tym wypożyczeniu raczej nie zrobił kroku w przód.
stahoo pisze: Abiatti bronił baaardzo dobzre cały sezon. Nie wiem po co w meczu z Milanem Capelo wystawił Chimentiego.. :angry:
Ja wiem. Wypożyczając nam Abiattiego Milan postawił warunek, że nie może on zagrać przeciwko byłym kolegom na San Siro. Tyle w tym temacie.
stahoo pisze:A co do Mirante to własnie mnie to zaczeło wkurzac ostatnio- pozbywamy sie perspektywicznych graczy za marne pieniadze, a za kilka lat mogli by byc jesli nie podporą Juve to sprzedani za gruube pieniądze...
Przeraża mnie Twoja niewiedza na temat sytuacji w klubie. Mirante został wypożyczony do Sampdori. Cały czas jest naszym bramkarzem. Też wolałbym aby został, ale musi się ogrywać bo ma talent i szkoda aby siedział na ławce.

Obrazek
ODPOWIEDZ