Chińczyk obserwowany przez JUVE?????

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
<-Smyku->

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2007, 14:22

Powołując się na azjatyckie media, trzy kluby włoskiej Serie A: Juventus, Inter i Udinese bacznie obserwują kapitana reprezentacji Chin, Chen Tao. Podobno każda z drużyn złozyła 22-letniemu napastnikowi propozycję przyjazdu na próbę, by piłkarz pokazał swoje możliwości. Chińczyk już sezon temu dogadał się z Interem w sprawie wypożyczenia, jednak wszystkie plany pokrzyżowała kontuzja. Na początku miesiąca Chen Tao wyraził swój smutek z powodu braku możliwości na zaprezentowanie swoich umiejętności w Europie. "Mam chyba strasznego pecha - bardzo chciałbym trenować we Włoszech, to byłby fundamentalny krok w mojej karierze" przyznał. Ten ofensywny zawodnik ma już za sobą staże w PSV i Anderlechcie, w których prezentował się znakomicie i możliwe, że po tych wakacjach zostanie już we Włoszech na stałe. Warto zaznaczyć, że piłkarz wystąpił w niedawnym sparingu przeciwko Juventusowi, wygranym przez Starą Damę 4-0 i zaprezentował się z dobrej strony.

źródło: goal.com

Osobiście uważam ż ten zawodnik jest zbędny w naszym teamie i zdecydowanie wole giuseppe rossiego czy też

Proszę o dodanie dokładnego źródła. Jeśli nie Ty tłumaczyłeś tego newsa to powinno pojawić się również źródło do newsa po polsku
/Siewier

W tobie Nasze serca.W tobie nasza wiara JUVE to Duma,honor,Chwała
juvepavel11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2007, 14:59

Jeszcze nie mamy Cińczyka w Juve !! Przydał by sie zeby grzać ławke :smile:

FORZA GRANDE JUVE
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2007, 15:03

juvepavel11 pisze:Jeszcze nie mamy Cińczyka w Juve !! Przydał by sie zeby grzać ławke :smile:
hyh przydałby sie zeby grzac ławke mówisz ? Napewno Juve nie kupowało by nikogo tylko po to zeby ten ktoś grzał łate jak mówisz, nie jestessmy klubem o nieskończonym budrzecie. Słyszalem ze ten Chinczyk jest całkiem dobry kto wie moze i by sie przydał w naszych szeregach chociaz nie wiem czy mały Chinczyk dałby sobie rade w Serie A.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2007, 15:21

Tutaj znalazłem próbkę umiejętności Chena Tao:

http://www.youtube.com/watch?v=kPh3lBmqKO8

Szczerze mówiąc sam nie wiem co o tym myśleć. Może i Tao posiada potencjał i ma dobry przegląd pola, ale nie wiem czy podołałby Serie A. Ligę chińska i włoską dzieli w końcu kolosalna różnica. Chociaż jeśli przystałby na opcję okresu próbnego to dlaczego nie? Taki sprawdzian pokazałby jego mocne i słabe strony. Wtedy ewentualnie możnaby myśleć nad zatrudnieniem.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2007, 16:04

ciekawy zawodnik. mozna go sprowadzic. mamy duzo napastnikow !!!!!!!!!!! nie wiem co oni robia powinni wysprzedac troche i pozniej myslec o ewentualnych transferach

ps ranieri lubi szybkich graczy!

Owieczka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2007, 16:12

Na tej kompilacji wypada całkiem nieźle.Myśle że moglibysmy go kupic o ile nie jest za drogi ma doswiadczenie w Europie w koncu grał w lidze belgijskiej i Eredivisie a ta druga taka zła nie jest.Myśle że poradziłby sobie w Serie A mógłby wchodzic na zmiany jest młody mógłby sie sporo nauczyc i w przyszłości byc ważną czescia zespołu.Ale to pewnie tylko kolejna plotka :P

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2007, 16:49

Fajnie by mieć chińczyka w składzie :lol: . Jednak moim zdaniem teraz bardziej ważne dla Juve jest sprowadzenie stopera. Ale z Chen Tao to plotka pewnie. A szkoda bo chłopak ma pojęcie o piłce

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2007, 17:55

WEdlug mnie nie potrzebujemy zawodnikow tylko dlatego aby on grzal lawe. Bez przesady mozemy kupic jakiegos dobrego mloddego zawodnika , ktory dobrze sie zapowiada bo do Chinczykow nie mam przekonania.

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2007, 18:02

Nie jest taki zły można go wziąść jeśli nie bedzie to zbyt wielki wydatek a zyski z posiadania Chińczyka w składzie moga byc calkie duze szczególnie marketingowe :D

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2007, 18:53

PABLO pisze:nie wiem co oni robia powinni wysprzedac troche i pozniej myslec o ewentualnych transferach
Po co mamy sprzedawać "na siłę" kolejnych zawodników i kupować innych?
darek13 pisze:Fajnie by mieć chińczyka w składzie :lol: .
Chińczyk, Włoch czy Polak, jeśli potrafi grać w piłkę to co za różnica? :wink:

Sam nie wiem, co mam o tym myśleć. Zawodnik może prezentuje się dobrze, ale uważam, że naszej drużynie jest po prostu niepotrzebny. Na ławkę?

Juve_kubusthc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2007, 20:52

dp10 pisze:Nie jest taki zły można go wziąść jeśli nie bedzie to zbyt wielki wydatek a zyski z posiadania Chińczyka w składzie moga byc calkie duze szczególnie marketingowe :D
NO tu się zgodze xD Chinoli jest ponad miliard z czego 85 mln kibicuje Juve załózmy ze go kupia moze wtedy ta liczba wzrosnie do 185 mln to już są większe dochody xD(chodz nie lubie CHinoli te 85 mln to spoko ludzie :))

Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2007, 02:21

Chińczyków :/

Tak w ogóle to w temacie powinno być nazwisko i mię piłkarza a sam temat w dziale Transfery.
Co za różnica czy jest Chińczykiem, Portugalczykiem, Wietnamczykiem, Tunezyjczykiem czyz kimkolwiek innym?
Ot, taka ciekawostka - pierwszy piłkarz z Chin - ale to chyba nie jest najwazniejsza cecha piłkarza?

Dirty mind
drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2007, 11:21

jesli chodzi o tego zawodnika... jak tak ogladam ten filmik z youtube.com to widze ze jest z niego spory talent... szybki, dynamiczny dobry drybling i duzo widzi na boisku... moim zdaniem bylby dobrym zakupem a co do jego narodowosci... NIE MA ONA NAJMNIEJSZEGO ZNACZENIA LICZA SIE UMIEJETNOSCI (duzymi literami chcialem podkreslic to ze nie jestem rasista :P)

Obrazek
Alizee18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2007, 13:56

Hmmm ten chłopak posiada talent to jest pewne ale ja uwazam ze na ta chwile nie ma sensu go sprowadzac nie jest potrzebny w Turynie zdecydowanie wolałbym np Giuseppe Rossiego badz Fredy Adu kupic niz tego chinczyka :)

pałer_rendżer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2007, 13:56

Juve_kubusthc pisze:
dp10 pisze:Nie jest taki zły można go wziąść jeśli nie bedzie to zbyt wielki wydatek a zyski z posiadania Chińczyka w składzie moga byc calkie duze szczególnie marketingowe :D
NO tu się zgodze xD Chinoli jest ponad miliard z czego 85 mln kibicuje Juve załózmy ze go kupia moze wtedy ta liczba wzrosnie do 185 mln to już są większe dochody xD(chodz nie lubie CHinoli te 85 mln to spoko ludzie :))
Dobrze panowie kombinuja :D dzieki sprowadzeniu tego pilkarza popularnosc Juventusu w Chinach wzroslaby znacznie, a widac ze chlopak jest tam spora gwiazda. Moze Chinczycy nie maja takiego bzika na jego punkcie jak w porownaniu z np. Beckhamem ale to zawsze cos :) A swoja droga Chen Tao jest mlody, ma talent wiec do Europy powinien trafic na stale, bo w ojczyznie to on sie z pewnoscia nie rozwinie tak jak pod okiem dobrego trenera w silnym klubie europejskim. A Ranieri ponoc lubi mlodych pilkarzy.

ps. Niezle bije rzuty wolne ten Chen :-D

ODPOWIEDZ