Popularny Juventus

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Bodmer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 11:25

solojuve.com pisze:European Football razem ze SportFive przeprowadził reprezentatywne badania w pięciu europejskich państwach, których ligi prezentują najwyższy poziom - w Anglii, we Francji, w Hiszpanii, we Włoszech oraz w Niemczech. Zadaniem sondażu było wskazanie najpopularniejszych klubów na Starym Kontynencie. Okazało się, że całą klasyfikację wygrał Real Madryt z 20 milionami kibiców (po 10 mln w ojczyźnie i za granicą), drugie miejsce przypadło Barcelonie z 19,3 miliona fanów (60% za granicą), ostatnią pozycję na podium zajął Juventus, któremu kibicuje 12 milionów tifosich (76% we Włoszech). Dla porównania, w derbach Mediolanu wygrywa AC Milan - 9,2 mln zwolenników (40% za granicą), za Interem opowiada się 7,6 mln (80% w ojczyźnie).
To jest moim zdaniem powód do dumy. Mimo degradacji, jesteśmy bardziej popularni od pseudo mistrzów Włoch i Zdobywcy puchary europy. Jednak kibiców we Włoszech najbardziej interesują rozgrywki na krajowym podwórku.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 11:29

Jeszcze niedawno mieliśmy 2-gie, tylko, że do barcy przylazł "genialny Ronaldinho" i zaczęła się nagonka na Barcelone.

bolec_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 11:31

Barca to teraz najbardziej przereklamowany klub w europie.Pewnie 20% z tych fanw lubi ich bo wyzgrywaja...chociaz sam nie wiem co wygrywaja :rotfl:

Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 11:35

Bodmer pisze:
solojuve.com pisze:European Football razem ze SportFive przeprowadził reprezentatywne badania w pięciu europejskich państwach, których ligi prezentują najwyższy poziom - w Anglii, we Francji, w Hiszpanii, we Włoszech oraz w Niemczech. Zadaniem sondażu było wskazanie najpopularniejszych klubów na Starym Kontynencie. Okazało się, że całą klasyfikację wygrał Real Madryt z 20 milionami kibiców (po 10 mln w ojczyźnie i za granicą), drugie miejsce przypadło Barcelonie z 19,3 miliona fanów (60% za granicą), ostatnią pozycję na podium zajął Juventus, któremu kibicuje 12 milionów tifosich (76% we Włoszech). Dla porównania, w derbach Mediolanu wygrywa AC Milan - 9,2 mln zwolenników (40% za granicą), za Interem opowiada się 7,6 mln (80% w ojczyźnie).
To jest moim zdaniem powód do dumy. Mimo degradacji, jesteśmy bardziej popularni od pseudo mistrzów Włoch i Zdobywcy puchary europy. Jednak kibiców we Włoszech najbardziej interesują rozgrywki na krajowym podwórku.

Radze Ci szybko podac dokladne zrodlo newsa bo tostaniesz kartonik :).

Rzeczywiscie, trzecie miejsce to wielki sukces biorac pod uwage ze nasza druzyna nie jest tak wielce komercyjna jak Real czy Barcelona. Mysle ze to 3 miejsce mozemy zawdzieczyc naszej wspanialej historii a nie wielkiej popularnosci medjalnej ( szczegolnie u dzieci ponizej 12 roku zycia ktore uwielbiaja Ronaldinho i innych telewizyjnych kopaczy )

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 12:14

Szkoda, że Juve takie popularne nie jest w moim najbliższym otoczeniu (np.kumple ze szkoły) :| Tylko mes que un club :prochno: Barca rlz, Ronnie i tak jest najlepszy nawet bez formy... :płaczę: :doh: za co.... oj ZA CO!

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 12:17

Trzecie miejsce - fakt, ale za sprawą Włochów przede wszystkim.
Za granicami kraju już nie jesteśmy zbyt popularni (w porównaniu z Włochami).
Ale to się zmieni jak wygramy LM :D

Fajnie patrzeć, że mamy wiernych kibiców - nawet nasza zła sytuacja nie zmieniała inc w tej kwestii - ludzie i tak wolą nas.

Dirty mind
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 12:31

Ciekaw jestem jak oni liczą tych kibiców i czy np. Ja też zostałem policzony w tym rankingu.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 12:38

bolec_juve pisze:Barca to teraz najbardziej przereklamowany klub w europie.Pewnie 20% z tych fanw lubi ich bo wyzgrywaja...chociaz sam nie wiem co wygrywaja :rotfl:
Oczywiście ze tak, Real i Barca mają wiele "kibiców" którzy tylko deklarują ze "są za Barcą" ale daleko im do bycia fanem czy wogle kibicem.

A jak ktoś mówi ze jest za Realem i Barcą itp to można paść :rotfl:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Bodmer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 12:53

mateelv pisze:Szkoda, że Juve takie popularne nie jest w moim najbliższym otoczeniu (np.kumple ze szkoły) :| Tylko mes que un club :prochno: Barca rlz, Ronnie i tak jest najlepszy nawet bez formy... :płaczę: :doh: za co.... oj ZA CO!
Wiesz też znam takich. Takich ludzi w dzieciństwie nie tuliła mama tylko pan od chóru. Kiedyś myślałem że to skutki uboczne antykoncepcji lecz patrząc na nich wątpię w to żeby oni kiedyś to robili.

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 12:56

Jak to ktoś kiedyś powiedział "nikt mnie nie pytał komu kibicuję" :idea: a Was ktoś pytał? :smile: ciekawe jak oni robią takie "statystyki", nic mi nie było wiadomo o żadnym "sondażu"

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 13:02

Wonki pisze:Jak to ktoś kiedyś powiedział "nikt mnie nie pytał komu kibicuję" :idea: a Was ktoś pytał? :smile: ciekawe jak oni robią takie "statystyki", nic mi nie było wiadomo o żadnym "sondażu"
Zerknij tutaj:
w Anglii, we Francji, w Hiszpanii, we Włoszech oraz w Niemczech
Poza tym przepytać wszystkich się nie da. A, wbrew pozorom, takie statystyki mają bardzo duży stopień przybliżenia - o ile wykonuje je profesjonalna firma i naprawdę mamy do czynienia z reprezentatywną grupą.

Dirty mind
-Lucas-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 13:07

Michael900 pisze:Ciekaw jestem jak oni liczą tych kibiców i czy np. Ja też zostałem policzony w tym rankingu.
Wonki pisze:Jak to ktoś kiedyś powiedział "nikt mnie nie pytał komu kibicuję" :idea: a Was ktoś pytał? :smile: ciekawe jak oni robią takie "statystyki", nic mi nie było wiadomo o żadnym "sondażu"
Bodmer pisze:European Football razem ze SportFive przeprowadził reprezentatywne badania w pięciu europejskich państwach, których ligi prezentują najwyższy poziom - w Anglii, we Francji, w Hiszpanii, we Włoszech oraz w Niemczech.
Czytajcie może dokładniej. Jak mogli was zapytać skoro sonda została przerowadzona w pięciu europejskich państwach, których ligii prezentują najwyższy poziom. Oznacza to, że 24% kibiców Juve stanowią mieszkańcy pozostałych 4 europejskich krajów.

Obrazek
przemo134

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 13:14

ciekawe jakby to wyglądało gdyby w Polsce przeprowadzono taki ranking... Ciekawe czy Juve mialoby wiekszy procent fanów :think:

trzecie miejsce to moim zdaniem bardzo dobry rezultat, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, ze w Bravo Sport Juve jest rzadko, nie mamy takich "medialnych piłkarzy" jak Ronaldinho, Beckham, czy Rooney i nie gralismy w tym sezonie w Europejskich Pucharach co my fani juve wiemy aż za dobrze :/

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 13:15

Najbardziej ciesze się nie z tego 3 miejsca tylko z tego , że mamy wiecej kibiców niz inter czy milan ;) :twisted:

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Luciano_Moggi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2007, 13:18

Cześć jestem Romek, mam 8 lat i jest największym fanem barcelony!
8)

Tak poważniej, to statystyka wygląda znakomicie, ale to dzięki popularności we Włoszech, bo zagranicą już tak "kolorowo" nie jest. :)

ODPOWIEDZ