Popularny Juventus
- Bodmer
- Juventino
To jest moim zdaniem powód do dumy. Mimo degradacji, jesteśmy bardziej popularni od pseudo mistrzów Włoch i Zdobywcy puchary europy. Jednak kibiców we Włoszech najbardziej interesują rozgrywki na krajowym podwórku.solojuve.com pisze:European Football razem ze SportFive przeprowadził reprezentatywne badania w pięciu europejskich państwach, których ligi prezentują najwyższy poziom - w Anglii, we Francji, w Hiszpanii, we Włoszech oraz w Niemczech. Zadaniem sondażu było wskazanie najpopularniejszych klubów na Starym Kontynencie. Okazało się, że całą klasyfikację wygrał Real Madryt z 20 milionami kibiców (po 10 mln w ojczyźnie i za granicą), drugie miejsce przypadło Barcelonie z 19,3 miliona fanów (60% za granicą), ostatnią pozycję na podium zajął Juventus, któremu kibicuje 12 milionów tifosich (76% we Włoszech). Dla porównania, w derbach Mediolanu wygrywa AC Milan - 9,2 mln zwolenników (40% za granicą), za Interem opowiada się 7,6 mln (80% w ojczyźnie).
- bolec_juve
- Juventino
Barca to teraz najbardziej przereklamowany klub w europie.Pewnie 20% z tych fanw lubi ich bo wyzgrywaja...chociaz sam nie wiem co wygrywaja :rotfl:
Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
- Kamil_on
- Juventino
Bodmer pisze:To jest moim zdaniem powód do dumy. Mimo degradacji, jesteśmy bardziej popularni od pseudo mistrzów Włoch i Zdobywcy puchary europy. Jednak kibiców we Włoszech najbardziej interesują rozgrywki na krajowym podwórku.solojuve.com pisze:European Football razem ze SportFive przeprowadził reprezentatywne badania w pięciu europejskich państwach, których ligi prezentują najwyższy poziom - w Anglii, we Francji, w Hiszpanii, we Włoszech oraz w Niemczech. Zadaniem sondażu było wskazanie najpopularniejszych klubów na Starym Kontynencie. Okazało się, że całą klasyfikację wygrał Real Madryt z 20 milionami kibiców (po 10 mln w ojczyźnie i za granicą), drugie miejsce przypadło Barcelonie z 19,3 miliona fanów (60% za granicą), ostatnią pozycję na podium zajął Juventus, któremu kibicuje 12 milionów tifosich (76% we Włoszech). Dla porównania, w derbach Mediolanu wygrywa AC Milan - 9,2 mln zwolenników (40% za granicą), za Interem opowiada się 7,6 mln (80% w ojczyźnie).
Radze Ci szybko podac dokladne zrodlo newsa bo tostaniesz kartonik

Rzeczywiscie, trzecie miejsce to wielki sukces biorac pod uwage ze nasza druzyna nie jest tak wielce komercyjna jak Real czy Barcelona. Mysle ze to 3 miejsce mozemy zawdzieczyc naszej wspanialej historii a nie wielkiej popularnosci medjalnej ( szczegolnie u dzieci ponizej 12 roku zycia ktore uwielbiaja Ronaldinho i innych telewizyjnych kopaczy )
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Szkoda, że Juve takie popularne nie jest w moim najbliższym otoczeniu (np.kumple ze szkoły)
Tylko mes que un club
Barca rlz, Ronnie i tak jest najlepszy nawet bez formy... :płaczę: :doh: za co.... oj ZA CO!

- Venomik
- Juventino
Trzecie miejsce - fakt, ale za sprawą Włochów przede wszystkim.
Za granicami kraju już nie jesteśmy zbyt popularni (w porównaniu z Włochami).
Ale to się zmieni jak wygramy LM
Fajnie patrzeć, że mamy wiernych kibiców - nawet nasza zła sytuacja nie zmieniała inc w tej kwestii - ludzie i tak wolą nas.
Za granicami kraju już nie jesteśmy zbyt popularni (w porównaniu z Włochami).
Ale to się zmieni jak wygramy LM

Fajnie patrzeć, że mamy wiernych kibiców - nawet nasza zła sytuacja nie zmieniała inc w tej kwestii - ludzie i tak wolą nas.
Dirty mind
- Michael900
- Juventino
Ciekaw jestem jak oni liczą tych kibiców i czy np. Ja też zostałem policzony w tym rankingu.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Pilekww
- Juventino
Oczywiście ze tak, Real i Barca mają wiele "kibiców" którzy tylko deklarują ze "są za Barcą" ale daleko im do bycia fanem czy wogle kibicem.bolec_juve pisze:Barca to teraz najbardziej przereklamowany klub w europie.Pewnie 20% z tych fanw lubi ich bo wyzgrywaja...chociaz sam nie wiem co wygrywaja :rotfl:
A jak ktoś mówi ze jest za Realem i Barcą itp to można paść :rotfl:
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Bodmer
- Juventino
Wiesz też znam takich. Takich ludzi w dzieciństwie nie tuliła mama tylko pan od chóru. Kiedyś myślałem że to skutki uboczne antykoncepcji lecz patrząc na nich wątpię w to żeby oni kiedyś to robili.mateelv pisze:Szkoda, że Juve takie popularne nie jest w moim najbliższym otoczeniu (np.kumple ze szkoły)Tylko mes que un club
Barca rlz, Ronnie i tak jest najlepszy nawet bez formy... :płaczę: :doh: za co.... oj ZA CO!
- Venomik
- Juventino
Zerknij tutaj:Wonki pisze:Jak to ktoś kiedyś powiedział "nikt mnie nie pytał komu kibicuję" :idea: a Was ktoś pytał?ciekawe jak oni robią takie "statystyki", nic mi nie było wiadomo o żadnym "sondażu"
Poza tym przepytać wszystkich się nie da. A, wbrew pozorom, takie statystyki mają bardzo duży stopień przybliżenia - o ile wykonuje je profesjonalna firma i naprawdę mamy do czynienia z reprezentatywną grupą.w Anglii, we Francji, w Hiszpanii, we Włoszech oraz w Niemczech
Dirty mind
- -Lucas-
- Juventino
Michael900 pisze:Ciekaw jestem jak oni liczą tych kibiców i czy np. Ja też zostałem policzony w tym rankingu.
Wonki pisze:Jak to ktoś kiedyś powiedział "nikt mnie nie pytał komu kibicuję" :idea: a Was ktoś pytał?ciekawe jak oni robią takie "statystyki", nic mi nie było wiadomo o żadnym "sondażu"
Czytajcie może dokładniej. Jak mogli was zapytać skoro sonda została przerowadzona w pięciu europejskich państwach, których ligii prezentują najwyższy poziom. Oznacza to, że 24% kibiców Juve stanowią mieszkańcy pozostałych 4 europejskich krajów.Bodmer pisze:European Football razem ze SportFive przeprowadził reprezentatywne badania w pięciu europejskich państwach, których ligi prezentują najwyższy poziom - w Anglii, we Francji, w Hiszpanii, we Włoszech oraz w Niemczech.
- przemo134
- Juventino
ciekawe jakby to wyglądało gdyby w Polsce przeprowadzono taki ranking... Ciekawe czy Juve mialoby wiekszy procent fanów
trzecie miejsce to moim zdaniem bardzo dobry rezultat, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, ze w Bravo Sport Juve jest rzadko, nie mamy takich "medialnych piłkarzy" jak Ronaldinho, Beckham, czy Rooney i nie gralismy w tym sezonie w Europejskich Pucharach co my fani juve wiemy aż za dobrze

trzecie miejsce to moim zdaniem bardzo dobry rezultat, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, ze w Bravo Sport Juve jest rzadko, nie mamy takich "medialnych piłkarzy" jak Ronaldinho, Beckham, czy Rooney i nie gralismy w tym sezonie w Europejskich Pucharach co my fani juve wiemy aż za dobrze

- TomiQ
- Juventino
Najbardziej ciesze się nie z tego 3 miejsca tylko z tego , że mamy wiecej kibiców niz inter czy milan
:twisted:

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- Luciano_Moggi
- Juventino
Cześć jestem Romek, mam 8 lat i jest największym fanem barcelony!
8)
Tak poważniej, to statystyka wygląda znakomicie, ale to dzięki popularności we Włoszech, bo zagranicą już tak "kolorowo" nie jest.
8)
Tak poważniej, to statystyka wygląda znakomicie, ale to dzięki popularności we Włoszech, bo zagranicą już tak "kolorowo" nie jest.