Przebudowa Juventusu
- Xiao
- Juventino
Zamieszczamy informacje dotyczące letniego mercato w wykonaniu Juventusu, jakie pojawiły się dzisiaj we włoskiej prasie. Według Tuttosportu, Barzagli odmówił przejścia do Turynu i pozostanie w Palermo. "Na Sycylii czuję się bardzo dobrze, to powód do dumy, że mogę być kapitanem Palermo" powiedział obrońca. Dlatego działacze Bianconerich skupią się na negocjacjach w sprawie transferu Nicolasa Burdisso, kwota odstępnego ma wynieść 10 milionów euro. Podobno Claudio Ranieri rozmawiał już telefonicznie w tej sprawie z trenerem Interu, Roberto Mancinim. Sam piłkarz jednak zaprzecza: "Nie zdradzę Interu po tym, co dla mojej rodziny zrobił prezydent Moratti - miałbym serce z kamienia. Juve? Nic mi na ten temat nie wiadomo, z powodu meczu z Peru nie rozmawiałem jeszcze ze swoim agentem. Jeśli tylko Inter postawi na mnie, na 100% zostanę w Mediolanie." Natomiast nieoficjalnie mówi się o tym, że Juventus zarezerwował już sobie na przyszły sezon dwóch zawodników: Fabio Quagliarellę z Udinese i utalentowanego Daniele Cacia z Piacenzy (33 bramki w 85 spotkaniach). La Stampa informuje natomiast o tym, że Inter dokładnie obserwuje negocjacje Pavla Nedveda z działaczami Juventusu, a sprzymierzeńca może mieć po stronie agenta Czecha, Mino Raioli, który wcześniej uczestniczył w transferze Zlatana Ibrahimovica do Nerazzurrich.
Serwis tuttomercatoweb.com dodaje, że Marcelo Zalayeta nawiązał kontrakt z Deportivo La Coruna i możliwe, że Urugwajczyk już niedługo zmieni barwy klubowe. Oprócz tego na wylocie z Turynu są tacy zawodnicy jak: Piccolo, Urbano, Giannichedda, Tacchinardi, oraz Boumsong, który osobiście wolałby pozostać w Serie A.
zdorlo: La Stampa/Tuttosport/tuttomercatoweb
Ciekawe rozwiazanie zaklepanie sobie zawodnikow na przyszly sezon
Serwis tuttomercatoweb.com dodaje, że Marcelo Zalayeta nawiązał kontrakt z Deportivo La Coruna i możliwe, że Urugwajczyk już niedługo zmieni barwy klubowe. Oprócz tego na wylocie z Turynu są tacy zawodnicy jak: Piccolo, Urbano, Giannichedda, Tacchinardi, oraz Boumsong, który osobiście wolałby pozostać w Serie A.

- kedzier
- Juventino
Sam to tłumaczyłeś? :lol:Xiao pisze:Zamieszczamy informacje dotyczące letniego mercato w wykonaniu Juventusu, jakie pojawiły się dzisiaj we włoskiej prasie. Według Tuttosportu, Barzagli odmówił przejścia do Turynu i pozostanie w Palermo. "Na Sycylii czuję się bardzo dobrze, to powód do dumy, że mogę być kapitanem Palermo" powiedział obrońca. Dlatego działacze Bianconerich skupią się na negocjacjach w sprawie transferu Nicolasa Burdisso, kwota odstępnego ma wynieść 10 milionów euro. Podobno Claudio Ranieri rozmawiał już telefonicznie w tej sprawie z trenerem Interu, Roberto Mancinim. Sam piłkarz jednak zaprzecza: "Nie zdradzę Interu po tym, co dla mojej rodziny zrobił prezydent Moratti - miałbym serce z kamienia. Juve? Nic mi na ten temat nie wiadomo, z powodu meczu z Peru nie rozmawiałem jeszcze ze swoim agentem. Jeśli tylko Inter postawi na mnie, na 100% zostanę w Mediolanie." Natomiast nieoficjalnie mówi się o tym, że Juventus zarezerwował już sobie na przyszły sezon dwóch zawodników: Fabio Quagliarellę z Udinese i utalentowanego Daniele Cacia z Piacenzy (33 bramki w 85 spotkaniach). La Stampa informuje natomiast o tym, że Inter dokładnie obserwuje negocjacje Pavla Nedveda z działaczami Juventusu, a sprzymierzeńca może mieć po stronie agenta Czecha, Mino Raioli, który wcześniej uczestniczył w transferze Zlatana Ibrahimovica do Nerazzurrich.
- Myzarel
- Juventino
Nedved w interze... nie rozmieszajcie mnie takimi bzdurami - już to widzę
czego to gazety nie wymyslą przecież powiedział już dawno że sa dwie opcje albo zostaje w Juve
albo kończy karierę 

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- darek
- Juventino
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nieoficjalnie. Który to już raz słysze, że coś jest nieoficjalnie?Xiao pisze:Natomiast nieoficjalnie mówi się o tym, że Juventus zarezerwował już sobie na przyszły sezon dwóch zawodników: Fabio Quagliarellę z Udinese i utalentowanego Daniele Cacia z Piacenzy (33 bramki w 85 spotkaniach).
A to już bardziej "ciekawszy" news. Ale no comment.Xiao pisze:La Stampa informuje natomiast o tym, że Inter dokładnie obserwuje negocjacje Pavla Nedveda z działaczami Juventusu, a sprzymierzeńca może mieć po stronie agenta Czecha, Mino Raioli, który wcześniej uczestniczył w transferze Zlatana Ibrahimovica do Nerazzurrich.
Poważnie?krystiank pisze:to na solojuve jest ...
- Mati
- Juventino
Jest napisane że Inter obserwuje negocjacje między Juventusem i Nedvedem.
A może chodzi o to że włodarze klubu z Mediolanu wpływając na Mino Raiolę chcą skusić Nedveda do zakończenia kariery i tym samym pozbawić przeciwnika tak wspaniałego zawodnika
Przecież wtedy też nas osłabiają, mimo że nie sprowadzą Pavla do siebie.
Żeby nie było, pisałem to pół żartem gdyż nie wierzę że Inter mógłby się posunąć do tego stopnia
A może chodzi o to że włodarze klubu z Mediolanu wpływając na Mino Raiolę chcą skusić Nedveda do zakończenia kariery i tym samym pozbawić przeciwnika tak wspaniałego zawodnika

Żeby nie było, pisałem to pół żartem gdyż nie wierzę że Inter mógłby się posunąć do tego stopnia

- TomiQ
- Juventino
Pavel w interze :rotfl: bez przesady. Ciekawa ta opcja z zaklepaniem piłkarzy na przyszłe marceto!! 

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- Juve_kubusthc
- Juventino
A ja mysle ze sa zdolni do wszystkiego i mysle ze oni sterowali całą Calciopoli mozecie mnie wysmiac ale to sa moje myśli. Wszystko przez pewnego komisarza FIG nad ktorym długo rozkminialem i doszedlem do takich wniosków... inter popelnia mega matactwa ktore jeszce lepiej maskuje...mati__________ pisze:Jest napisane że Inter obserwuje negocjacje między Juventusem i Nedvedem.

- Juve_kubusthc
- Juventino
No dokładnie ja jestem w 90% przekonany ze bedzie gral nie odmowi sobie tej przyjemnosci spodkania sie z Interem i dokopania im xDAlizee18 pisze:Nedved w interze to jest niemozliwe naprawde i nie wykonalne Palel albo zakonczy kariere albo zostanie na kolejny sezon w Juve ale raczej da sie skusic i zostanie jeszcze jeden sezon

- Łukasz
- Juventino
Nedved w Interze - nie wierzę. To oczywiście niemożliwe.
Tacchinardi na wylocie? Mam nadzieję, że to też tylko plotka.
Tacchinardi na wylocie? Mam nadzieję, że to też tylko plotka.