Długi !!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Papa Roach 17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 16:54

No właśnie. Czy wiecie coś na ten temat?
Jakie kluby popadły w długi, czy Juventus tez był zadłuzony?
Ostatnio obiło mi sie o uszy ze ManU ma długi rzedu 660mln funtów!!
Mozecie powiedziec wszystko co wiecie na ten temat.
Bardoz mnie to ciekawi, m.in. to jak z długów wyszły Fiorentina i Napoli.
Hehe

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 18:18

Z tego co kiedyś czytałem w jednym z artukułów na seriea.pl to najbardziej zadłużonym włoskim klubem jest...inter <hahaha> którego dług wynosi cos kolo 180 mln euro, zaraz za nim plasuje sie niestety nasz Juventus jednak ze sporo nizszym zadluzeniem rzedu ok. 40-50 mln euro.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 18:29

No ale komu my jesteśmy winni tą sumkę pieniędzy. Musimy to oddać jakimś klubom za zawodników czy co?? 8)

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Cornholio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 18:55

stara_dama pisze:Z tego co kiedyś czytałem w jednym z artukułów na seriea.pl to najbardziej zadłużonym włoskim klubem jest...inter <hahaha> którego dług wynosi cos kolo 180 mln euro, zaraz za nim plasuje sie niestety nasz Juventus jednak ze sporo nizszym zadluzeniem rzedu ok. 40-50 mln euro.
też to czytałem.
nasze zadłużenie jest niewielkie w stosunku do innych klubów,ale w tym sezonie nie wpłyna dodatkowe pieniądze za udziały w LM.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 19:34

nasze zadłużenie jest niewielkie w stosunku do innych klubów,ale w tym sezonie nie wpłyna dodatkowe pieniądze za udziały w LM.
Że co?
nasze zadłużenie jest niższe tylko od zadłużenia Interu! Podle niego - może faktycznie nie jest wiele. ALe podług innych klubów - już dużo.

Dirty mind
Cornholio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 19:39

Venomik pisze:
Że co?
nasze zadłużenie jest niższe tylko od zadłużenia Interu! Podle niego - może faktycznie nie jest wiele. ALe podług innych klubów - już dużo.

tak w serie A inter i My mamy najwieksze zadlużenia,ale mowiłem ogólnie o klubach z całej Europy

Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 21:46

wczoraj było w wiadomościach sportowych coś o Leeds United

"Firma KPMG sprawująca zarząd komisaryczny nad Leeds United oficjalnie wystawiła klub na sprzedaż.
Przyszłość klubu z Elland Road wisi na włosku.

Leeds ma 35 mln funtów długu, z czego 7.7 mln to niezapłacone podatki. Jeśli szybko nie znajdzie się chętny do przejęcia klubu i spłaty długów, wówczas półfinalista Ligi Mistrzów z 2001 roku może nie przystąpić do rozgrywek League One."

Obrazek
-+|[}{]4nt3r|+-

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 18 lipca 2007, 01:52

Ogólnie to kluby mają długi za wszystko. Bo kupują piłkarzy na raty, bo muszą opłacać stadion, bo muszą płacić piłkarzom. I tak jak w przypadku Juve było, że zdegradowali ich do Serie B. No i wtedy zaczęły się długi. Bo za dużo płacili piłkarzom, którzy dostawali płace jak w Serie A, a sponsorzy to płacili jak dla klubu z Serie B. Więc trochę budżet Juve ucierpiał na tym zdegradowaniu.

Even

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2007, 09:36

-+|[}{]4nt3r|+- pisze:Ogólnie to kluby mają długi za wszystko. Bo kupują piłkarzy na raty, bo muszą opłacać stadion, bo muszą płacić piłkarzom. I tak jak w przypadku Juve było, że zdegradowali ich do Serie B. No i wtedy zaczęły się długi. Bo za dużo płacili piłkarzom, którzy dostawali płace jak w Serie A, a sponsorzy to płacili jak dla klubu z Serie B. Więc trochę budżet Juve ucierpiał na tym zdegradowaniu.
Dokładnie jak kolega mówi , długi Tworzą sie w skutek nadmiernych wypływów. Pensje ,opłaty ,podatki etc. A fakt ze Juve byl w Serie B , przyniósł straty , mimo 75 mil. zysku z Transferów. Kontrakty Telewizyjne daja dużo , jak widać.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2007, 09:58

Z tego co pamietam czytalem chyba 3 lata temu podobny artykul wg ktorego Juventus byl jednym z nielicznych niezadluzonych wloskich klubow. Skad wziely sie nasze dlugi???

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2007, 10:05

evilboy pisze:Z tego co pamietam czytalem chyba 3 lata temu podobny artykul wg ktorego Juventus byl jednym z nielicznych niezadluzonych wloskich klubow. Skad wziely sie nasze dlugi???
Popatrz do góry a znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie :wink:

I co z tego że mamy długi. Mamy ale za to wygrywamy wszystko jak leci 8)

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
-+|[}{]4nt3r|+-

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 18 lipca 2007, 16:33

Dobrym przykładem jest inter. Pomimo 180 mln. długów wygrali scudetto. Aha, ale przepadkiem się odkryło, że inter robi przekręty finansowe. No i prasa powiedziała, że gdyby tego nie zrobili to nie dostaliby pozwolenia do gry w Serie A. Jednak "najbardziej sprawiedliwy" i "najmniej skorumpowany" klub we Włoszech jednak robi przekręty ;/

Juve_kubusthc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2007, 22:48

Ja słyszałem ze Realowi grozilo bankructwo ale krol (na lewo) przekazał im jakies ziemie warte kilaset milionow i temu teraz tak kozakuja ale okres panowania galaktycznych sie juz skonczyl dawno i szybko nie wroci :](krol to ich fan wiecie :P)

Obrazek
gloria_victis

Szczakowianin
Szczakowianin
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2007, 23:58

Juve_kubusthc pisze:Ja słyszałem ze Realowi grozilo bankructwo ale krol (na lewo) przekazał im jakies ziemie warte kilaset milionow i temu teraz tak kozakuja ale okres panowania galaktycznych sie juz skonczyl dawno i szybko nie wroci :](krol to ich fan wiecie :P)
a można wiedzieć z jakich źródeł ta informacja? mimo, że nie pałam sympatią do Królewskich to wielbię prawdę i chciałbym ujrzeć rzeczone źródła.
Mogę napisać, że słyszałem z pewnego źródła, że Alex del Piero kupił sobie za pieniądze Blasiego jacht na Bałtyku. Ale czy ktoś mi uwierzy nie licząc kilku retardacji?

"Chciałbym umrzeć na kiłę" Wojciech Jaruzelski
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2007, 03:50

gloria_victis pisze:
Juve_kubusthc pisze:Ja słyszałem ze Realowi grozilo bankructwo ale krol (na lewo) przekazał im jakies ziemie warte kilaset milionow i temu teraz tak kozakuja ale okres panowania galaktycznych sie juz skonczyl dawno i szybko nie wroci :](krol to ich fan wiecie :P)
a można wiedzieć z jakich źródeł ta informacja? mimo, że nie pałam sympatią do Królewskich to wielbię prawdę i chciałbym ujrzeć rzeczone źródła.
Mogę napisać, że słyszałem z pewnego źródła, że Alex del Piero kupił sobie za pieniądze Blasiego jacht na Bałtyku. Ale czy ktoś mi uwierzy nie licząc kilku retardacji?
xD Chyba wiem mniej więcej co to za źródło, jakiś gościu kilka dni temu napisał na pilka.pl komentarz do newsa o treści mówiącej o tym o czym pisze Juve_kubusthc po czym kilka osób go wyśmiało i nikt nie potwierdził takiej teorii :o więc źródło do najpewniejszych nie należy. :prochno:

ODPOWIEDZ