Długi !!!
- Papa Roach 17
- Juventino
No właśnie. Czy wiecie coś na ten temat?
Jakie kluby popadły w długi, czy Juventus tez był zadłuzony?
Ostatnio obiło mi sie o uszy ze ManU ma długi rzedu 660mln funtów!!
Mozecie powiedziec wszystko co wiecie na ten temat.
Bardoz mnie to ciekawi, m.in. to jak z długów wyszły Fiorentina i Napoli.
Hehe
Jakie kluby popadły w długi, czy Juventus tez był zadłuzony?
Ostatnio obiło mi sie o uszy ze ManU ma długi rzedu 660mln funtów!!
Mozecie powiedziec wszystko co wiecie na ten temat.
Bardoz mnie to ciekawi, m.in. to jak z długów wyszły Fiorentina i Napoli.
Hehe
- Kryształ
- Juventino
Z tego co kiedyś czytałem w jednym z artukułów na seriea.pl to najbardziej zadłużonym włoskim klubem jest...inter <hahaha> którego dług wynosi cos kolo 180 mln euro, zaraz za nim plasuje sie niestety nasz Juventus jednak ze sporo nizszym zadluzeniem rzedu ok. 40-50 mln euro.
- Cornholio
- Juventino
też to czytałem.stara_dama pisze:Z tego co kiedyś czytałem w jednym z artukułów na seriea.pl to najbardziej zadłużonym włoskim klubem jest...inter <hahaha> którego dług wynosi cos kolo 180 mln euro, zaraz za nim plasuje sie niestety nasz Juventus jednak ze sporo nizszym zadluzeniem rzedu ok. 40-50 mln euro.
nasze zadłużenie jest niewielkie w stosunku do innych klubów,ale w tym sezonie nie wpłyna dodatkowe pieniądze za udziały w LM.
- Venomik
- Juventino
Że co?nasze zadłużenie jest niewielkie w stosunku do innych klubów,ale w tym sezonie nie wpłyna dodatkowe pieniądze za udziały w LM.
nasze zadłużenie jest niższe tylko od zadłużenia Interu! Podle niego - może faktycznie nie jest wiele. ALe podług innych klubów - już dużo.
Dirty mind
- Cornholio
- Juventino
Venomik pisze:Że co?nasze zadłużenie jest niewielkie w stosunku do innych klubów,ale w tym sezonie nie wpłyna dodatkowe pieniądze za udziały w LM.
nasze zadłużenie jest niższe tylko od zadłużenia Interu! Podle niego - może faktycznie nie jest wiele. ALe podług innych klubów - już dużo.
tak w serie A inter i My mamy najwieksze zadlużenia,ale mowiłem ogólnie o klubach z całej Europy
- Judzio
- Juventino
wczoraj było w wiadomościach sportowych coś o Leeds United
"Firma KPMG sprawująca zarząd komisaryczny nad Leeds United oficjalnie wystawiła klub na sprzedaż.
Przyszłość klubu z Elland Road wisi na włosku.
Leeds ma 35 mln funtów długu, z czego 7.7 mln to niezapłacone podatki. Jeśli szybko nie znajdzie się chętny do przejęcia klubu i spłaty długów, wówczas półfinalista Ligi Mistrzów z 2001 roku może nie przystąpić do rozgrywek League One."
"Firma KPMG sprawująca zarząd komisaryczny nad Leeds United oficjalnie wystawiła klub na sprzedaż.
Przyszłość klubu z Elland Road wisi na włosku.
Leeds ma 35 mln funtów długu, z czego 7.7 mln to niezapłacone podatki. Jeśli szybko nie znajdzie się chętny do przejęcia klubu i spłaty długów, wówczas półfinalista Ligi Mistrzów z 2001 roku może nie przystąpić do rozgrywek League One."

- -+|[}{]4nt3r|+-
- Milanista
Ogólnie to kluby mają długi za wszystko. Bo kupują piłkarzy na raty, bo muszą opłacać stadion, bo muszą płacić piłkarzom. I tak jak w przypadku Juve było, że zdegradowali ich do Serie B. No i wtedy zaczęły się długi. Bo za dużo płacili piłkarzom, którzy dostawali płace jak w Serie A, a sponsorzy to płacili jak dla klubu z Serie B. Więc trochę budżet Juve ucierpiał na tym zdegradowaniu.
- Even
- Juventino
Dokładnie jak kolega mówi , długi Tworzą sie w skutek nadmiernych wypływów. Pensje ,opłaty ,podatki etc. A fakt ze Juve byl w Serie B , przyniósł straty , mimo 75 mil. zysku z Transferów. Kontrakty Telewizyjne daja dużo , jak widać.-+|[}{]4nt3r|+- pisze:Ogólnie to kluby mają długi za wszystko. Bo kupują piłkarzy na raty, bo muszą opłacać stadion, bo muszą płacić piłkarzom. I tak jak w przypadku Juve było, że zdegradowali ich do Serie B. No i wtedy zaczęły się długi. Bo za dużo płacili piłkarzom, którzy dostawali płace jak w Serie A, a sponsorzy to płacili jak dla klubu z Serie B. Więc trochę budżet Juve ucierpiał na tym zdegradowaniu.
- darek
- Juventino
Popatrz do góry a znajdziesz odpowiedź na swoje pytanieevilboy pisze:Z tego co pamietam czytalem chyba 3 lata temu podobny artykul wg ktorego Juventus byl jednym z nielicznych niezadluzonych wloskich klubow. Skad wziely sie nasze dlugi???
I co z tego że mamy długi. Mamy ale za to wygrywamy wszystko jak leci 8)
- -+|[}{]4nt3r|+-
- Milanista
Dobrym przykładem jest inter. Pomimo 180 mln. długów wygrali scudetto. Aha, ale przepadkiem się odkryło, że inter robi przekręty finansowe. No i prasa powiedziała, że gdyby tego nie zrobili to nie dostaliby pozwolenia do gry w Serie A. Jednak "najbardziej sprawiedliwy" i "najmniej skorumpowany" klub we Włoszech jednak robi przekręty ;/
- Juve_kubusthc
- Juventino
Ja słyszałem ze Realowi grozilo bankructwo ale krol (na lewo) przekazał im jakies ziemie warte kilaset milionow i temu teraz tak kozakuja ale okres panowania galaktycznych sie juz skonczyl dawno i szybko nie wroci :](krol to ich fan wiecie
)

- gloria_victis
- Szczakowianin
a można wiedzieć z jakich źródeł ta informacja? mimo, że nie pałam sympatią do Królewskich to wielbię prawdę i chciałbym ujrzeć rzeczone źródła.Juve_kubusthc pisze:Ja słyszałem ze Realowi grozilo bankructwo ale krol (na lewo) przekazał im jakies ziemie warte kilaset milionow i temu teraz tak kozakuja ale okres panowania galaktycznych sie juz skonczyl dawno i szybko nie wroci :](krol to ich fan wiecie)
Mogę napisać, że słyszałem z pewnego źródła, że Alex del Piero kupił sobie za pieniądze Blasiego jacht na Bałtyku. Ale czy ktoś mi uwierzy nie licząc kilku retardacji?
"Chciałbym umrzeć na kiłę" Wojciech Jaruzelski
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
- KINIEK
- Juventino
xD Chyba wiem mniej więcej co to za źródło, jakiś gościu kilka dni temu napisał na pilka.pl komentarz do newsa o treści mówiącej o tym o czym pisze Juve_kubusthc po czym kilka osób go wyśmiało i nikt nie potwierdził takiej teorii :o więc źródło do najpewniejszych nie należy.gloria_victis pisze:a można wiedzieć z jakich źródeł ta informacja? mimo, że nie pałam sympatią do Królewskich to wielbię prawdę i chciałbym ujrzeć rzeczone źródła.Juve_kubusthc pisze:Ja słyszałem ze Realowi grozilo bankructwo ale krol (na lewo) przekazał im jakies ziemie warte kilaset milionow i temu teraz tak kozakuja ale okres panowania galaktycznych sie juz skonczyl dawno i szybko nie wroci :](krol to ich fan wiecie)
Mogę napisać, że słyszałem z pewnego źródła, że Alex del Piero kupił sobie za pieniądze Blasiego jacht na Bałtyku. Ale czy ktoś mi uwierzy nie licząc kilku retardacji?