Lippi spotkał się z Bettegą i Secco

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
b0unc3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 16:14

„Gazzetta dello Sport” poinformowała, że były selekcjoner reprezentacji Włoch – Marcello Lippi, który już dwukrotnie był zatrudniany w Juventusie Turyn spotkał się we Viareggio, w Caffe Margherita z działaczami Starej Damy, a mianowicie z Alessio Secco i Roberto Bettegą.

Co prawda Włoch ostatnio zaprzeczył, jakoby miał zamiar ponownie podjąć się pracy w ekipie ze stolicy Piemontu, ale włoskie media są przekonane, że właśnie Lippi zastąpi na stanowisku trenera Francuza – Didiera Deschampsa.

Mówi się, że przybycie do Turynu Marcello Lippiego spowoduje, że w zespole pozostanie zarówno Gianluigi Buffon, jak i Mauro German Camoranesi. David Trezeguet z kolei miałby zostać sprzedany, a Francuza zastąpiłby Alberto Gilardino. Ponadto klub miałby wzmocnić: Pasqual, Almiron, Sissoko oraz Iaquinta. Sprzedany zostałby natomiast Marchionni i Balzaretti.

http://pilka.pl/?mid=1&show=71771

Oby to byla prawda :) tylko te wzmocnienia cos jakos mnie nie przekonuja no ale zobzczymy :) oby wrocil :)

JUVENTINO-666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 16:28

Co do powrotu Lippiego, bardzo bym chciał aby znów zasiadł na neszej ławce. Cieszy też informacja o pozostaniu w składzie Buffona i Camora. Trezeguet również może odejść, bo ostatnio jakoś nie przekonuje, ale na jego miejsce wolałbym Huntelara aniżeli Gilardino. Reszta wzmocnień może być, ale pod warunkiem, że tych którzy przyjdą będzie troszku więcej i ich nazwiska będą bardziej znane. A co do odejścia Balzarettiego mam nadzieje że to bujda!!

Miotamy się w granicach życia jak dusza, która nie może wyzwolić się od ciała. Miotamy słowami - naszą jedyną bronią. Koktajle Mołotowa mogą palić tylko policyjne samochody, myśli mogą zwalać z piedestałów...
Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 16:32

JUVENTINO-666 pisze:Co do powrotu Lippiego, bardzo bym chciał aby znów zasiadł na neszej ławce. Cieszy też informacja o pozostaniu w składzie Buffona i Camora. Trezeguet również może odejść, bo ostatnio jakoś nie przekonuje, ale na jego miejsce wolałbym Huntelara aniżeli Gilardino. Reszta wzmocnień może być, ale pod warunkiem, że tych którzy przyjdą będzie troszku więcej i ich nazwiska będą bardziej znane. A co do odejścia Balzarettiego mam nadzieje że to bujda!!
Słuchaj chłopie, to tylko spekulacje, nie bierz wszystkiego tak na serio...

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
JUVENTINO-666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 16:49

Wojtt735

Ja nie biore tego na serio:) Wyraziłem tylko spekulacje na temat tego postu i podałem opinie jak by to lepiej wyglądało według mojego zdania, nic pozatym:)

Miotamy się w granicach życia jak dusza, która nie może wyzwolić się od ciała. Miotamy słowami - naszą jedyną bronią. Koktajle Mołotowa mogą palić tylko policyjne samochody, myśli mogą zwalać z piedestałów...
JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 16:56

Oby sie dogadali i oby to nie byla bujda ze sie spotkali...

:ok: :ok: LIPPI WROC!!!!

Obrazek
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 17:02

Słuchaj chłopie, to tylko spekulacje, nie bierz wszystkiego tak na serio...
Ale fakt jest faktem Pasqual'a podobno bardzo chce Lippi więc jeśli by przyszedł to bardzo prawdopodobny jest transfer Manuel'a.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 17:03

Hmm... Gilardino z Del Piero stworzyliby bardzo ciekawy duet napastników. Udowodnili to m.in na poprzednim Mundialu, ale i we wcześniejszych towarzyskich meczach reprezentacji. Sissoko - tak! Jeśli udało by się go sprowadzić do Turynu, to byłbym w niebo wzięty. Pasqual przyda się na środek obrony, choć mam nadzieję, że to tylko alternatywa dla Barzagliego. Szkoda natomiast by było Balzy. Cóż, jeśli Lippi ponownie zdecyduje się poprowadzić Juventus, to może w końcu powtórzy on z nami sukces w LM. W końcu do 3 razy sztuka...

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 17:16

No mysle ze więszośc chciałaby Lippiego na ławce Juve. Ale z tymi informacjami to o bym sie wstrzyamł bo wiadomo ze jak jest gorąco to wszyscy szukają sensacji.

Jak wiadomość o spotkaniu może mieć cos prawdy to jak ktoś dowiedział sie kto zostanie a kto odejdzie to nie mam zielonego pojęcia :shock:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Gabryś1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 17:36

My sie tylko martwmy ,żeby Lippi do nas wrócił , a z transferami i innymi decyzjami personalnymi to on już by sobie z pewnością poradził :wink:

"Bo tego durnia mamy za prezydenta"
http://kabarety.tworzymyhistorie.pl/592 ... xpress.php
Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 19:23

Ja mam nadzieje ze uda sie osiagnac porozumienie z Marcelo Lippim ale bedzie ciezko gdyz tak jak on sam mowil to chce odpoczac na jakis czas od futbolu ale kto wie moze uda sie go skusic oby

Obrazek
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2007, 23:39

Ktoś napisał i ile stron skorzystało... :wink:

WP

Onet

Sportowefakty

Gazeta

Sports

Interia

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2007, 20:31

Dyrektor sportowy Juventusu Turyn, Gianluca Pessotto, zaznacza, że idealnym kandydatem na nowego trenera "Starej Damy" jest Marcello Lippi.
Lippi w ciągu swojej bogatej kariery trenerskiej dwukrotnie prowadził zespół Juve - w sezonach 1994-1999 i 2001-2004.

- To idealny trener dla Juventusu - powiedział Pessotto - to wielki trener, który gwarantuje sukces.

- Oczywiście jest jeszcze mnóstwo spraw do ustalenia. Juve to wielki klub i nie możemy pochopnie podejmować żadnych decyzji - podkreślił.

onet.pl

Widzę że wśród członków zarządu jest chyba tylko jeden kandydat na posadę trenera - Lippi!!!! :D Muszą zrobić wszystko żeby go ściągnąć. :)

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2007, 20:41

Od kiedy to Pesso jest dyrektorem sportowym. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> onet..

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2007, 21:15

UlTrAs pisze:Od kiedy to Pesso jest dyrektorem sportowym. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> onet..
faktycznie, teraz zauważyłem tenn błąd... :/

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
alex_KiNiO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2007, 09:16

naros pisze:Dyrektor sportowy Juventusu Turyn, Gianluca Pessotto
Ufff.....widać, że ci co to piszą to sie chyba nie znają na piłce....

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
ODPOWIEDZ