Czy przyjdzie czas rozliczeń ze zdrady Juventusu?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
_Jaco_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2007, 23:59

Del Piero, Nedved,Trezeguet,Buffon-takie nazwiska napewno nie są obce przeciętnemu kibicowi piłki nożnej.Bezapelacyjnie wielkie postacie footballu a także ikony Juventusu.Po degradacji Juve do Serie B postanowili zostać i pomóc klubowi.
Sezon już dobiega końca i można powiedzieć ,że wypływamy na powierzchnie.CI piłkarze niewątpliwie zyskali autorytet do końca życia nie tylko wśród kibiców Juve ,ale na całym świecie.
Natomiast w ostatnim czasie tak zacząłem zastanawiać się nad przyszłością takich graczy jak Ibrahimovic, Cannavaro,Zambrotta,Thuram ,którzy pokazali co znaczy dla nich Juventus po degradacji.Są w wielkich klubach europy,ale tak w głębi duszy czuje ,że będą musieli odpokutować za to co zrobili zeszłego lata.Chodzi mi głównie o bezpośrednie spotkania z klubami zdrajców,ale nie tylko.CHciałbym ,żeby kluby jak Inter,Barca,Real z tymi piłkarzami w składzie zostały upokorzone przez Juve czy w Serie A(w przypadku Interu) czy w LM.Mam nadzieje ,że mściwość losu w tej sytuacji stanie się faktem za rok za dwa lub 3 sezony.
Poza tym wydaje mi się ,że decyzje o odejściu które podjeli wpłyną na ich dalsze życie,być może na kariere trenerską,wizerunek ,bo jakby nie było to przez bardzo wiele lat będą osobami publicznymi w swoich krajach.A życie pisze różne scenariusze.Mogą za 20 lat wrócić jako "Synowie Marnotrawni" do łask naszego klubu(oczywiście jako łowcy talentów ,asystenci,trenerzy) a wtedy Juventus w drodze rewanżu też się na nich wypnie i wtedy na dobre zrozumieją swój błąd.Chociaż piłka nożna rządzi się swoimi prawami i może być to mało prawdopodobne,ale nie niemożliwe.A jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 02:44

Jak tak bardzo zależy ci na zemście to skocz do najbliższego sklepu z militariami i bierz najbliższy pociąg do Mediolanu, czy Madrytu. Go get them tiger! Nie przesadzasz trochę? Dokonali wyboru i tyle. W wielu przypadkach to zarząd chciał ich sprzedaży. Nie oznacza to, że są bez winy. W mojej opinii największą karą jest fakt, że już nigdy nię będą mogli nosić biało-czarnych trykotów Juve. I tyle mi w zupełności wystarcza. Powodzenia im życzę, bo komu miałbym go życzyć jak nie ludziom, którzy bądź co bądź tworzyli historię tego klubu. Okazali się słabi, ale człowieku, chciałbym Ciebie widzieć w ich sytuacji.

ti porterò all'inferno con me.
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 08:05

Jaco zdecydowanie przesadza. Żaden Juventino (wbijcie sobie to do głowy) nie powinien życzyć jak najgorzej przede wszystkim Zambrottcie (zostawił prze te lata swoje serce i duszę, jedynie ciało odeszło). Inaczej sprawa tyczy się reszty, gdyż grali u nas krótko i ich przywiązania do klubu było zdecydowanie mniejsze, co pozwoliło im podjąć szybciej decyzję, ale nie zapominajmy, że to zarząd musiał ich sprzedać, chociaż czy tak naprawde? ... tego nie wiemy.

Fifarulez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 08:21

Żaden Juventino (wbijcie sobie to do głowy) nie powinien życzyć jak najgorzej przede wszystkim Zambrottcie (zostawił prze te lata swoje serce i duszę, jedynie ciało odeszło).
No to prawda jest... Grał u NAs przez wiele sezonów, wiele zNami zdobył... A co do innych to niech sobie idą gdzie chcą. Mam nadzieję, że za 2, max 3 sezony Juventus sięgnie po jakiś puchar (najlepiej LM :D ) i wtedy Ci piłkarze zobaczą, co zrobili. A propo Alexa i reszty, która została, to mam nadzieję, że zostaną wynagrodzeni (jakimś pucharem, albo indywidualną nagrodą)

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 10:03

wymienieni wyzej pilkarz wedlug mnie poniesli juz kary za zdrade. chodzi mi przede wszystkim o to ze w nowych klubach nie graja juz tak dobrze jak grali w Juve (niewiedziec czemu tak sie dzieje - ale musicie przyznac ze np Cannavaro to wogole chyba zapomnial jak sie gra w pilke).

poza tym nie maja miejsca w skladach swoich druzyn w wielu przypadkach grzeja ławe i mysle ze zaluja teraz swojej decyzji - ale to byl ich wybór i niech teraz zalują

Obrazek
ANK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 10:40

Oby pierwszy mecz Juve vs Inter juve wygralo 10-0 ale bybyło marzenia. Ale mogli by znimi wygrać :lol:

Perkoz FcJ forever

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 11:00

_Jaco_ pisze:Del Piero, Nedved,Trezeguet,Buffon-takie nazwiska napewno nie są obce przeciętnemu kibicowi piłki nożnej.Bezapelacyjnie wielkie postacie footballu a także ikony Juventusu.Po degradacji Juve do Serie B postanowili zostać i pomóc klubowi.
Sezon już dobiega końca i można powiedzieć ,że wypływamy na powierzchnie.CI piłkarze niewątpliwie zyskali autorytet do końca życia nie tylko wśród kibiców Juve ,ale na całym świecie.
Natomiast w ostatnim czasie tak zacząłem zastanawiać się nad przyszłością takich graczy jak Ibrahimovic, Cannavaro,Zambrotta,Thuram ,którzy pokazali co znaczy dla nich Juventus po degradacji.Są w wielkich klubach europy,ale tak w głębi duszy czuje ,że będą musieli odpokutować za to co zrobili zeszłego lata.Chodzi mi głównie o bezpośrednie spotkania z klubami zdrajców,ale nie tylko.CHciałbym ,żeby kluby jak Inter,Barca,Real z tymi piłkarzami w składzie zostały upokorzone przez Juve czy w Serie A(w przypadku Interu) czy w LM.Mam nadzieje ,że mściwość losu w tej sytuacji stanie się faktem za rok za dwa lub 3 sezony.
Poza tym wydaje mi się ,że decyzje o odejściu które podjeli wpłyną na ich dalsze życie,być może na kariere trenerską,wizerunek ,bo jakby nie było to przez bardzo wiele lat będą osobami publicznymi w swoich krajach.A życie pisze różne scenariusze.Mogą za 20 lat wrócić jako "Synowie Marnotrawni" do łask naszego klubu(oczywiście jako łowcy talentów ,asystenci,trenerzy) a wtedy Juventus w drodze rewanżu też się na nich wypnie i wtedy na dobre zrozumieją swój błąd.Chociaż piłka nożna rządzi się swoimi prawami i może być to mało prawdopodobne,ale nie niemożliwe.A jakie jest wasze zdanie na ten temat?
co ty gadasz... nie przesadzaj :/

Obrazek
matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 11:11

Jaco przesadza, fakt. Ale Zambroccie nie zycze dobrej kariery, ponieważ to Juve go odkryło, to Juve go wypromowało, a zarząd na pewno nie chciał go sprzedać.

Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 11:23

matekkuba pisze:Jaco przesadza, fakt. Ale Zambroccie nie zycze dobrej kariery, ponieważ to Juve go odkryło, to Juve go wypromowało, a zarząd na pewno nie chciał go sprzedać.
ehhh... i zaczynamy znowu z Zambrottą. Dobra możesz mieć swoje zdanie, ale widzisz Zambro był w trudnej sytuacji, grał już w juve od dawna chciał zmian, a do tego ta cała otoczka z Moggim i Calciopoli przeważyły, iż odszedł.

Czy nie można dać mu spokoju ? Zrobił dla nas wiele, zapisał się w historii jako jeden z najlepszych prawych obrońców Juve i na świecie. Sam osobiście gram na prawej obronie i jest on dla mnie wzorem do naśladowania. Też na początku byłem wkurzony i wściekły na niego, ale trzeba go zrozumieć, to tyle...

a tak z innej beczki (malutki offtop) pamiętacie jego bramke z MŚ ? Niepamiętam już z kim to było ale zarąbiście wszedł do sodka z prawej flanki i walnął z dystansu. Tak jakoś mi się to przypomniało apropos jego.

_Jaco_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 14:52

Czy przesadzam? Nie wiem.Możliwe ,że kilka osób źle odebrało moją wypowiedź.Oczywiście nie życzę tym piłkarzom źle w ich życiu prywatnym ani nawet w klubach w których teraz grają.Ale chciałbym po prostu doczekać takiego momentu ,żeby ich decyzja o odejściu została podana weryfikacji w meczu tych trzech klubów przeciwko Juventusowi.Czy w LM czy w Serie A.Chciałbym po prostu ,żeby mogli ponieść porażkę z Juventusem.Czułbym wtedy lekką satysfakcje ,ale inni mogą sądzić inaczej.W końcu każdy ma swoją opinie.

rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 14:57

Jesteście zbyt honorowi, ja tam np nie winię shevy za to że preszedł do chalsea, chciał to poszedł tam i życze mu powodenia...co do tych piłkarzy którzy opuscili Juve, sądzę że nei zrobili nic złego, co więcej oni mogli być pokzywdzeni przez ludzi którzy sprokurowali spadek do serie B...piłkarz pokroju Zambrotty i innych raczej nie miałby satysfakcji z gry w Serie B, co więcej jak juz wcześniej mówiłem on jak i inni którzy odeszli mogli poczuć się pokrzywdeni faktem żę zarząd mówiąc trywialnie "wyruchał ich bez wazeliny w dupę"...Ci piłkarze o ile mi wiadomo nie mieli z tą sprawą dużo wspólnego co jedynie gra w meczach.

Pozdroo...BLESS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 15:10

rastapastor pisze:Jesteście zbyt honorowi, ja tam np nie winię shevy za to że preszedł do chalsea, chciał to poszedł tam i życze mu powodenia...co do tych piłkarzy którzy opuscili Juve, sądzę że nei zrobili nic złego, co więcej oni mogli być pokzywdzeni przez ludzi którzy sprokurowali spadek do serie B...piłkarz pokroju Zambrotty i innych raczej nie miałby satysfakcji z gry w Serie B, co więcej jak juz wcześniej mówiłem on jak i inni którzy odeszli mogli poczuć się pokrzywdeni faktem żę zarząd mówiąc trywialnie "wyruchał ich bez wazeliny w dupę"...Ci piłkarze o ile mi wiadomo nie mieli z tą sprawą dużo wspólnego co jedynie gra w meczach.

Pozdroo...BLESS
A jak czytałem Twoje poprzednie posty to myślałem że prezentujesz wysoki poziom kultury ...
Nie porównuj też odejścia Szewy z odejściem piłkarzy Juvenstusu.

Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 15:11

_Jaco_ pisze:Mogą za 20 lat wrócić jako "Synowie Marnotrawni"
Przeczytaj sobie przypowieść o synu marnotrawnym. Piszesz, że nie życzysz im niepowodzenia w życiu sportowym i prywatnym, ale używając tego określenia właśnie to zrobiłeś.

ti porterò all'inferno con me.
matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 15:15

Sheva odszedł, bo chciał, a jak to było z exjuventinimi nie wiemy. Nie wiemy czy zarząd im to zasugerował czy też nie chcieli sie poniżać do poziomu Serie B. Dla mnie Zambrotta to niewdzięcznik i zdania nie zmienie. Natomiast Vieira, Emerson czy Ibrahimovic to po prostu najemnicy, którzy nie identyfikują sie z żadnym klubem.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 15:16

=>rastapastor
Tak jak mówi Mati, Szewa a Zambro i reszta to dwie różne historie. Szewczenko poleciał na kasę i szczerze mówiąc uważam, że kibice Milanu mają więcej powodów by nienawidzić Ukraińca, niż my zawodników, którzy odeszli latem. Ale to i tak nie zmienia faktu, że jakoś nie mogę przełknąć faktu, że opuścili JUVE, chociaż na zdrowy rozsądek nie dziwię im się.

ODPOWIEDZ