Puchar Włoch - srebrna gwiazdka już za rok ?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy Juventus jest wstanie zdobyć po raz dziesiąty Puchar Włoch ?

Tak
64
84%
Nie
12
16%

Liczba głosów: 76
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2007, 21:59

Obrazek
(obrazek zrobiony by Buczuś :]

Jak wiemy Juventus jest najlepszą drużyną w historii rozgrywek Pucharu Włoch. Nasi Juventini zdobywali je już 9 razy. Zdobywając ten tytuł po raz 10-ty otrzymali by nową - srebrną gwiazdkę, uwieczniająca 10 tytułów mistrzoskich.

Moje pytanie jest takie, jak myślicie, uważacie, czy po wzmocnieniach Juventus jest wstanie zdobyć puchar Coppa Italia ?

Moje zdanie jest bardzo optymistyczne, bowiem uważam, że mamy w tych rozgrywkach większe szanse niż na zdobycie Scudetto. Wiele drużyn odpuszcza w nich rywalizacje, czyniąc je trochę dziwnymi, mimo wszystko zawsze w finale jest chociaż jedna drużyna z czołówki Serie A. Anyway... po dobrych transferach jesteśmy wstanie ten tytuł wywalczyć. W tamtym roku pechowo podwinęła nam się noga z Napoli, no ale z rozpoczęciem sezonu w Serie A Juventus będzie zupełnie inną drużyną.

Nie mówie, że Juventus nie stać na Scudetto, lecz bardziej prawdopodobne wydaje mi sięzwycięstwo w Pucharze Włoch, a inaczej to ujmując łatwiejsze... Czekam na wasze opinnie, poniżej trochę statystyk.

Puchar Włoch: (9) - rekord

* 1937/38
1 maja 1938 Turyn AC Torino - Juventus 1:3 Bellini (2), D'Odorico, De Filippis
8 maja 1938 Turyn Juventus - AC Torino 2:1 Baldi, Gabetto (2)
----------------------------------------------------------------------------------------
* 1941/42
21 czerwca 1942 Mediolan AC Milan - Juventus 1:1 d. Bellini, Cappello
28 czerwca 1942 Turyn Juventus - AC Milan 4:1 Lushta (3), V. Sentimenti, Boffi
----------------------------------------------------------------------------------------
* 1958/59
10 czerwca 1959 Mediolan Inter - Juventus 1:4 Charles, Cervato (2), Bicicli, Sivori
* 1959/60
18 września 1960 Mediolan Juventus - Fiorentina 3:2 d. Charles, Montuori, Da Costa, aut. Micheli
* 1964/65
29 sierpnia 1965 Rzym Juventus - Inter 1:0 Menichelli
* 1978/79
20 czerwca 1979 Neapol Juventus - Palermo 2:1 d. Chimenti, Brio, Causio
* 1982/83
19 czerwca 1983 Verona Hellas Verona - Juventus 2:0 Penzo, Volpati
22 czerwca 1983 Turyn Juventus - Hellas Verona 3:0 d. P. Rossi, Platini (2)
* 1989/90
28 lutego 1990 Turyn Juventus - AC Milan 0:0 -
25 kwietnia 1990 Mediolan AC Milan - Juventus 0:1 Galia
* 1994/95
7 czerwca 1995 Turyn Juventus - Parma 1:0 Porrini
11 czerwca 1995 Parma Parma - Juventus 0:2 Porrini, Ravanelli

OGÓŁEM

Zwycięstw:
9

Finałów:
5

Zwycięskie lata:
1938, 1942, 1959, 1960, 1965, 1979, 1983, 1990, 1995
Ostatnio zmieniony 21 maja 2007, 22:17 przez Buczus_JuveFan, łącznie zmieniany 1 raz.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 maja 2007, 22:06

Jak najbardziej jestem za tym pucharem. Dzięki zwycięstwu w nim o ile się nie myle, można sobie zapewnić grę w P.UEFA [?!]

Wydaje mi się, że będziemy w stanie go zdobyć...Tym bardziej z nowymi zawodnikami.

Co do potknięcia z Napoli... wtedy Juve dopiero oswajało się ze wszystkim, to były początki. Jestem pewnien, że w tej chwili Napoli rozbili byśmy do zera. :evil:

ario-g

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2007, 22:28

szkoda ze w obecnym sezonie Juventus odpadl tak szybko,byl to jedyny sposób by móc grać w przyszłym sezonie w europejskich pucharach

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2007, 22:35

Myśle, że jak pójda wzmocnienia to PW powinniśmy zdobyć za rok :D a jak nie PW to Scudetto ;)

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
MeHoweck

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2007, 22:35

Juve od kilku lat odpuszcza Coppa Italia. Grają rezerwy. W tym sezonie może będzie inaczej, piłkarze będą głodni sukcesów. Na tapecie będą mieli tylko Serie A, więc może pokuszą się o Coppa Italia.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2007, 22:36

żeby myśleć o wywalczeniu pucharu, trzeba mieć silną, długą ławkę. My, póki co, mamy okrojony personel. I nie zanosi się na to, że zbudujemy silną ekipę w jeden sezon.
Uważam, że jeszcze nie stać nas na dobry udział zarówno w lidze, jak i pucharze. Trzeba poświęcić się na Serie A.
Jeśli nie znajdziemy sie w pierwszej 4. będzie źle.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 10:17

Niestety ale to bedzie cięzkie zadanie. Skoroostatnimy laty, kiedy to mieliśmy najsilniejszy sklad w historii, odpadaliśmy, to nie wiem czy teraz będzie inaczej. Ponadto twierdzę, iż skupimy się calkowicie na Serie A, bo nikt sobie nie wyobraża, abyśmy zajeli miejsce niżej 4 (ost. preminowanego grą w el. do LM). Ostanimy laty mieliśmy pecha, od ostatniego triumfu przegraliśmy 3 finały, a spokojnie można było je wygrać, jak chociażby w 2002 r. kiedy to na Delle Alpi z Parmą wygraliśmy 2-1, wtedy Nakata strzelił nam w 90 min. W rewanżu 1-0 dla nich po bramce Juniora, pamiętam jakby to bylo wczoraj :roll: No ale cóż, wiele zależy od tego jak podejdziemy do tych rozgrywek. Chyba jednak będziemy walczyć na 2 frontach, bo na jakiś strat w interttoto się nie zapowiada.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 11:10

Oczywiście,że jesteśmy w stanie zdobyć ten puchar.Ba,jestem wręcz przekonany,że możemy powalczyć o Scudetto.Ten objawiający się u wszystkich pesymizm nie jest uzasadniony i jest bezpodstawny.Juve na pewno solidnie się wzmocni i będzie miało jednego bardzo ważnego asa w rękawie-determinację i koncentrację nawet z najsłabszymi przeciwnikami-asa,którego zdobyliśmy w niższej klasie rozgrywkowej.

Gigi,resta!!!!!!!!!!

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 12:13

mrozzi pisze:będzie miało jednego bardzo ważnego asa w rękawie-determinację i koncentrację nawet z najsłabszymi przeciwnikami-asa,którego zdobyliśmy w niższej klasie rozgrywkowej.
co racja to racja .... ładnie powiedziane!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2007, 17:03

W poprzednich latach graliśmy pod presją sukcesów zarówno na arenie europejskiej jak krajowej (scudetto).Z tamtym składem trzeba było walczyć o pierwsze miejsce, bo drugie było porażką.Teraz czwarte miejsce będzie sukcesem, a w LM nie gramy, więc coś czuję że powalczymy w pucharku.
Oczywiście liczę, że zbudujemy konkurencyjną drużynę do walki o czołówkę Serie A

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2007, 16:23

W nadchodzącym sezonie będziemy "zwolnieni" z rywalizacji w europejskich pucharach, dlatego w Coppa Itallia powinniśmy się w pełni zaangażować. Jednakże nadrzędnym celem pozostaje liga.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2007, 17:00

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Niestety ale to bedzie cięzkie zadanie. Skoroostatnimy laty, kiedy to mieliśmy najsilniejszy sklad w historii, odpadaliśmy, to nie wiem czy teraz będzie inaczej.
To była inna sytuacja. Puchar Włoch traktowany było po macoszemu. Teraz to wielka szansa.

Jestem za tym, aby skupić wszystkie siły na Pucharze Włoch, jeśli przy okazji nie zaniedbamy ligi (4 miejsce to absolutne minimum). Szansa gry w europejskich pucharach i trzecia gwiazdka to coś, o co warto się starać. Ale Serie A to nadrzędny cel!

:roll:
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2007, 17:17

Widać, że zdania na temat naszego zaangażowania w przyszłoroczny PW są dość podzielone :think: Jeżeli o mnie chodzi, to ja bym nie miał nic przeciwko, żeby tym razem Juventus potraktował poważniej te rozgrywki. Tym bardziej, jeżeli wygrana w Coppa Italia daje możliwość gry pucharze UEFA :!: Choć z drugiej strony, zdaje sobie sprawę, iż nasz cel numer 1 na przyszły sezon to jak najwyższa lokata w Serie A :ok:

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2007, 17:28

Ciężko się wypowiadać w tej kwestii. Nie znamy jeszcze składu, jakim będziemy dysponować w przyszłym sezonie.
To Deschamps (o ile dalej będzie trenerem) najlepiej będzie wiedzieć, w jakiej dyspozycji znajdują się zawodnicy i na ile starczy im sił.
Dla mnie sprawa jest prosta, jeśli zaangażowanie się w zdobycie Pucharu Włoch, miałoby utrudnić zajęcie miejsca w pierwszej 4 Seria A, to nie ma mowy. Priorytet, to Liga Mistrzów za 2 lata.
Natomiast jeśli zawodnicy będą w stanie z powodzeniem walczyć na dwóch frontach, to jak najbardziej można powalczyć o Puchar Włoch i o srebrną gwiazdkę.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2007, 17:30

Wydaje mi sie ze jesli sie skupimy nad Scudetto to mozemy w ewentualnosci powalczyc o PW.Bedziemy miec nowych zawodnikow,ktorzy beda chcieli wygrywac wszystko za wszelka cene.
Oby letnie mercato bylo dla nas owocne :p :twisted:

ODPOWIEDZ