Czystki w Juventusie

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 19:48

Juventus planuje dofinansować swój budżet na letnie transfery poprzez sprzedaż i oddanie na współwłasność niektórych swoich zawodników.

Pod koniec sezonu dostępni na współwłasność będą młodzi zawodnicy - Paolo De Ceglie, Matteo Paro, Claudio Marchisio i Rej Volpato. Wystawieni na sprzedaż będą natomiast Marcelo Zalayeta, Nicola Legrottaglie i Giuliano Giannichedda.

Wystawieni na listę transferową będą także Fabrizio Miccoli i Alessio Tacchinardi, którzy w tym sezonie wypożyczeni są odpowiednio do Benfici i Villarreal.

źródło: http://www.futbolnet.pl/news/czystki_w_ ... 26120.html

Ten news był podany najpierw na www.tribalfootball.com skąd został wzięty do serwisu ze źródła. ^^

Sama strona "tribala" jest taka sobie, ale to chyba pierwsza informacja w tym sezonie, dotycząca tego kogo Juve wystawi na sprzedaż.
Podoba mi się to że Zalayeta, to że Giannicheda, ale co do Legrottaglie mam mieszane uczucia. Ostatnio zaczął grać dobrze. Ma swój wiek, lecz moim zdaniem mógłby u nas jeszcze zostać.

Miccoli... hmmm... nie wiem... Ale Alessio - powinien trafić spowrotem do Turynu.

Z młodzików podoba mi się Marchisio i chyba jemu należało by poświęcić najwięcej uwagi.

Co o tym sądzicie?

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 19:58

Zgadzam się ze sprzedażą bądź wypożyczeniem wszystkich wymienionych zawodników, z wyjątkiem Tacchinardiego, który jest całkiem solidnym defensywnym pomocnikiem (na pewno nie gorszym od Zanettiego), który mógłby być nawet pierwszym zmiennikiem w przyszłym sezonie.
Podobnie jeśli chodzi o Volpato, uważam, że posiada większy talent niż Palladino i jeżeli Raffaele zostanie w przyszłym sezonie w Juve, tym bardziej Rej powinien się u nas znaleźć na ławce. Odejdą przecież prawdopodobnie Bożinow i wg newsa, Zalayeta.

Arsen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 20:14

A Treze nie chca sprzedac? Jego czas w Juventusie chyba sie skonczyl, a mozna za niego wziasc spore pieniadze. Volpato moim zdaniem nie jest lepszy od Palladino...

Belialek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 20:17

skoro Legro zaczal grac dobrze, to co powiesz o naszym Zala? :D w sumie dobrze DD robi, niech jego cena rosnie wraz z liczba przebieganych minut i strzelonych bramek :)

wit_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 20:21

co do legro i zalayety to jestem za! ale po co sprzedawac tych młodych. mam nadzieje ze młodzików jak juz to wypożyczą... szkoda ich :roll:

Obrazek
Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 20:24

Belialek pisze:skoro Legro zaczal grac dobrze, to co powiesz o naszym Zala? :D w sumie dobrze DD robi, niech jego cena rosnie wraz z liczba przebieganych minut i strzelonych bramek :)
Nie skomentuje Go :smile: Z całym szacunkiem, ale nie rusza mnie jego gra... tak samo jak Davida... ehh...

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 20:27

Dobrze że Zalayeta i GG Legro lubie nawet ostatnio zaczął nieźle grać ale lepiej niech odejdzie. Co do młodzików to na początku sezonu podobał mi sie Paro ale jakoś stracił formę, za to Marchisio gra naprawde dobrze i widziałbym go dalej w Juve.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 20:42

Co do młodych zawodników, to myślę, że De Ceglie i Marchisio powinni bezwzględnie zostać z nami! Reszta może sobie iść...
Birindelli nie jest wystawiony na listę transferową bo chyba planuje emeryturę (tak mi się zdaje i taką mam nadzieję - w każdym razie emeryturę bardzo zasłużoną)
Nie jest wystawiony na listę Kovac, który miał być niby użyty przy jakiejś transakcji transferowej... :think:
Tudor właściwie już u nas nie gra. A szkoda.
Boumsong swoje "zielone piórko" zawdzięcza tylko i wyłącznie samemu sobie bo ostatnio zaczął grać solidnie.
Cieszy mnie, że nie chcemy pozbyć się Zebiny bo wg mnie przyda się w Serie A.
Co do Legrottaglie to... próbowaliśmy Go ale nie wyszło - cóż zrobić. Niespełniony talent, w Juve walczącym o najwyższe cele nie będzie dla Niego miejsca.
Sprawy GG chyba nawet nie trzeba komentować :prochno:
Zalayeta też nie jest takim napadziorem, który by miał siać postrach w Serie A. Choć z drugiej strony jako joker zawsze sprawdzał się bardzo dobrze. Ale widocznie nasi włodarze planują coś większego w ataku...
Apropos. Brak Treze na liście napawa mnie sporym optymizmem 8) tylko niech już Mu minie ta niemoc bo się pogniewamy :smile: Dobrze, że Zanetti, Camor i Marchionni też nie są na sprzedarz :ok:
Miccoli jest dla mnie największą zagadką :prochno: szkoda takiego gracza, ale chyba trener i włodarze nasi nie widzą go w tym Juventusie przyszłości.
Bojinova nie ma na liście ale On nie jest nasz.

Na koniec chcę zauważyć, że choć źródło newsa trochę niepewne ale ostatecznie nic innego o liście transferowej Juve nie mamy :wink:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 20:58

Tacchinardi? Przecież Didier stwierdził niedawno, że chętnie by Go widział w swoim zespole. Uważam, że Alessio nie powinien być wystawiany na listę transferową po powrocie z emigracji. Miejmy nadzieję, że to jedynie plotka.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Tharp

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 21:00

Arsen pisze:A Treze nie chca sprzedac? Jego czas w Juventusie chyba sie skonczyl, a mozna za niego wziasc spore pieniadze.
Gdybyś czytał uważnie newsy, to byś wiedział, że NIE chcą go sprzedać. Liczą że wróci do formy. A od stwierdzania komu się czas w Juventusie skończył jest kilka osób, (m.i. Gigli, Secco i Deschamps) twoje zdanie na temat Trezegueta liczy się tak bardzo, jak jest trafne. Czyli ni troche.
Assen pisze: Volpato moim zdaniem nie jest lepszy od Palladino...
To śmigaj do Turynu zaprezentować zarządowi Juve swoje zdanie, życzę miłej podróży.

Ktoś napisał, że szkoda sprzedawać Legrottaglie, bo ostatnio dobrze gra. NIE szkoda. Możliwe, że ma chwilową formę, ale i tak nie gra na poziomie wymaganym do Serie A. Juventus kupi nowych obrońców,.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 21:40

De ceglie i Volpato moga isc, ale marchisio bym zostawil. Bedzie rezerwowym. Legro takze bym zostawil na rezerwe. Gianichedda nam nie jest do niczego potrzebny wiec niech idzie. Miccoli tez nam sie nie przyda, ale tacchianrdi by sie przydal poniewaz mamy slaby srodek pola a on jest nawet niezly.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 21:41

Tharpenio pisze:
Arsen pisze:A Treze nie chca sprzedac? Jego czas w Juventusie chyba sie skonczyl, a mozna za niego wziasc spore pieniadze.
Gdybyś czytał uważnie newsy, to byś wiedział, że NIE chcą go sprzedać. Liczą że wróci do formy. A od stwierdzania komu się czas w Juventusie skończył jest kilka osób, (m.i. Gigli, Secco i Deschamps) twoje zdanie na temat Trezegueta liczy się tak bardzo, jak jest trafne. Czyli ni troche.
Assen pisze: Volpato moim zdaniem nie jest lepszy od Palladino...
To śmigaj do Turynu zaprezentować zarządowi Juve swoje zdanie, życzę miłej podróży.

Ktoś napisał, że szkoda sprzedawać Legrottaglie, bo ostatnio dobrze gra. NIE szkoda. Możliwe, że ma chwilową formę, ale i tak nie gra na poziomie wymaganym do Serie A. Juventus kupi nowych obrońców,.
poznanskie cfaniactwo..
po to jest forum aby sie wypowiedziec. ma prawo do subiektywnej oceny.
co do tematu to Zalayeta, GG, Legro i Paro moga odejsc. Marchiso i Tacchinardi powinni zostac, poniewaz sa solidnymi pomocnikami, a na zmiane tez kogos trzeba. co do Miccoliego to sadze ze jest troche przereklamowany. juz lepiej jakby Maresce spowrotem sciagneli :smile:

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 21:56

co do młodzików to raczej bym się nie pozbywał ich nawet na wypozyczenie!! A co do Zaly, Legro i GG to chyba najbardziej by mi brakowało........ Zalayety - tak jego....darze go dużą sympatią i gra w JUVE juz długo i strzelił pare ważnych bramek. No ale nie mi tu decydowac kogo kupić czy sprzedać.

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 22:21

Skoro chce ich "oddac" to ma w tym jakis plan ;] wiec napewno ma lepszych na celowniku ;)

Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 maja 2007, 22:51

Młodzików to zarząd wszystkich nie odda , nawet na wypożyczenie , te nowe przepisy odnośnie wychowanków w klubie . Z wymienionych zostawiłbym tylko Tacchinardiego i nikogo więcej .

ODPOWIEDZ