Kto dostanie kapitana po Del Piero?
- Radek_88
- Qualità Juventino
Po pierwsze szczerze watpie zeby Gigi byl jeszcze u nas w klubie kiedy Alex zakonczy kariere... Del Piero pogra jeszcze kilka lat, Buffon natomiast moze odejsc w najblizszej przyszlosci...
A po drugie juz nie raz byly dyskusje na ten temat wiec wg temat do zamkniecia, ale to nie ja o tym decyduje...
A po drugie juz nie raz byly dyskusje na ten temat wiec wg temat do zamkniecia, ale to nie ja o tym decyduje...
- Wesoł
- Juventino
Ja wykorzystam ten temat do pytania: kto był kapitanem Juventusu w tym sezonie kiedy Alexa nie było na boisku? Stawiał bym na Buffona, ale pewny nie jestem...
"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
- Alfa i Omega
- Juventino
Weźmy pytanie Wesoła... Jeśli w tym sezonie gralibyśmy bez DP, wówczas kapitanem zostałby prawdopodobnie Nedved.
- deszczowy
- Juventino
Hm. Ciekawe pytanie. Wydaje mi się, że powinien to być Gigi, o ile zostanie, albo Nedved. Ciekawe, jak z taką funkcją poradziłby sobie np. Palladino?
- Zawidowianin
- Juventino
Nie jestem do końca pewny, ale chyba w jednym meczu sparingowym gdzie nie było uczestników MŚ, opaskę kapitańską miał Chiellini. Byc może w nim można widziec przyszłego kapitana Juventusu.
- CzarnyZkultury
- Juventino
jesli Buffon zostanie to napewno on bedzie kapitanem, a jak Del Piero nie bedzie i Buffona tez nie to Palladino prawdziwy Juventini w sam raz 
- Myzarel
- Juventino
Na pewno "drugim" kapitanem Juve jest Nedved - ale on raczej Alexa na tym stanowisku nie zastąpi z racji wieku - jeśli Gigi zostanie to może on - jeśli nie Chielinni - odległa przyszłość - Palladino - on mi przypomina Alexa za młodu 

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Łukasz
- Juventino
Jeśli nie Birindelli...Alfa i Omega pisze:Weźmy pytanie Wesoła... Jeśli w tym sezonie gralibyśmy bez DP, wówczas kapitanem zostałby prawdopodobnie Nedved.
- Alfa i Omega
- Juventino
Tak. Ale Birindelli nie ma pewnego miejsca w pierwszej 11.Łukasz pisze:Jeśli nie Birindelli...

- KINIEK
- Juventino
O czym tu w ogóle rozmyślać :lol: po wypowiedziach Alexa wychodzi na to że powinien pograć jeszcze dobre 4-5 lat więc za tyle czasu dużo jeszcze się zmieni, przyjdą nowi piłkarze, niektórzy z młodych odejdą więc nie widzę większego sensu w typowaniu teraz kapitana.
- Mr Cezary
- Juventino
Nie przesadzajmy. Palladino jest na pewno utalentowanym gracze, ale o wiele za mało doświadczonym, by powierzyć mu taką funkcję. W tej chwili Nedved nosił opaskę kapitańską podczas nieobecności Del Piero na boisku, nie licząc oczywiście Birindelliego. Buffon jest zapewne następny w kolejce, zważając na jego staż w Juventusie-jest jednym z dłużej grających piłkarzy w Turynie. A w przyszłości? Myślę, że jednak Chiellini. Wie on na czym polega funkcja kapitana, gdyż w reprezentacji U-21 pełni taką funkcję.
- Kamilmaster
- Juventino
Del Piero jeszcze przez wiele lat będzie kapitanem Juve. Może zakończy swoją wielką karierę jak będzie miał 50 lat.