Najslabszy punkt JUVE (obrona trener pomoc zarzad)?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
dominik10dziki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 12:59

Moim zdaniem najslabszym punktem Juve jest obrona i trener...
Obrona popelnia takie bledy jak zobaczylem mecz choćby z Rimini i Boumsonga z Kovaciem na środku co popeplnili taki blad!!!Ale móglbym wymieniać dużo podobnych sytuacji... :( :( :( :( :( Ale drugim najslabszym punktem jest Didier Deschamps po wczorajszym spotkaniu z Brescia pomyślalem że Deschamps jest podobny do Capello :evil: bo Capello w meczu Real-Bayern na ostatnie 15 minut wpuścil Robiniho który mógl dać Realowi wygrana ale jak Capello nie myśli 8) Tak samo Deschamps wpuścil Bojinova na ostanie 12 minut a Bojinov potrafi dawać zwyciestwa :) :) No czysty z DD jest....A czemu nie da Trezeguet na lawke bo widac po jego grze że musi odpocząć a Bojinova z Del piero do ataku!!!!!Kocham Juve ale musimy wszystko nazwać po imieniu :( :( :(
Wierze że to byl maly przypadek ten mecz z Brescia!!!!!Bardzo ciekawia mnie wasze opinie!!!

NA ZAWSZE JUVE KTO JUVE KTO JUVE KTO JUVE JUVE JUVE!!!!!

alex1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 13:53

Najsłabsza jest obrona
Ale pomoc nie jest wcale zgrana z atakiem jak wczoraj zobaczyłem mecz to napastnicy czekali na podania po ziemi a pomoc same gorne pilki w pole karne nie potrafia ze sobą grać dlatego duzym minusem jest Trener DD, nie mam nic do niego nie chce by odszedł tylko zabrał sie lepiej do roboty bo Lippi jest od niego o 3 razy lepszy :D

Obrazek
Chmura

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 13:53

Obrona , obrona i jeszcze raz obrona. Wlasciwie powinno sie zwolnic wszystkich piłkarzy z tej formacji, z wyjątkiem Chielliniego i może Kovaca. Wczoraj po prostu przeszli samych siebie. Boumsong to wogole powinnien wyleciec z hukiem, bardziej przeszkadza na tym boisku niz pomaga. Zebina sie stara, ale mu nie idzie. Birindelli z calym szacunkiem dla tego zawodnika i tego co osiagnal, ale jest po prostu juz za slaby na Juve, za wolny i popelnia mnóstwo błędów, w odrodzenie Legrotaggie nie wierzę, z Tudora już zrezygnowalismy, Balzaretti gra w kratkę, zwykle nieżle mu idzie w ataku za to zawala jako obrońca. Nie pamietam tak słabej obrony w Juve, jest chyba gorsza od tej z 2003/04 gdzie Montero i Iuliano wyczyniali podobne cuda. Jeżeli wgole chcemy coś osiągnąć w serie a to trzeba ich wszystkich wymienić , bo inaczej bedziemy sie brońić przed spadkiem.
Inna sprawa trener.Jak dla mnie Didier Deschamps jest takim sobie trenerem przede wszystkim bez doswiadczenia, który wciąz wyrabia sobie swój styl, a Juve nie jest klubem na którym można sobie ćwiczyc i uczyć się. Potrzebujemy fachowca z prawdziwego zdarzenia, jednym slowem: Lppi wróć!!
Jeśli chodzi o zarząd to bez komentarza. Jest na to osobny temat do dyskusji. Powiem tyle, że po letnim mercato mam nadzieje ze moja ocena diametralnie sie zmieni.
Jeśli chodzi o pomoc to nie jest najgorzej, wydawalo sie ze bedzie gorzej.

Juve Rulezzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!
East Side Is The Best !!!
mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 14:03

Według mnie dla Juventusu najgroźniejszy jest Juventus. Sami sobie stwarzają zagrożenie. Na własne życzenie przegrali wczorajszy mecz aż 3-1.
Jeżeli chodzi o formację to obrona. Na pomoc i atak nie nażekam. Potrzebujemy silnego wzmocnienia w defensywie aby móc wlaczyć w Serie A w następnym sezonie. No i koniecznie cos trza zrobić z tym bilansem wyjazdowych spotkań. Niewiem może niech zorganizują większą grupę kibiców, albo podwyżke za każdą wygraną na wyjeździe :prochno:

Obrazek
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 14:11

Nie krytykowalem DD ale czas na to :
Didier powinien wprowadzic zamiast Treze,Bojinova a nie czeka ze zmiana Bóg wie ile :/.Obrona fakt faktem ale mamy przecietnych obroncow,Chellini jedynie wyruznia sie.W pomocy mamy cienki środek pola,powinnismy sciagnac kogos np.Sissoko,Mavuba i Diego.Nie chce aby DD odchodzil ale chce aby cos zmienil w naszej grze,bo z wyniku z Brescia nie mozna byc zadowolonym :|

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 14:41

obrona, a szczegolnie Boumsong. jak go widzialem wczoraj to mnie trafialo na miejscu. ten czlowiek to pilki nie potrafi przyjac :angry: Trezeguet - co on prezentuje swoja postawa? DD powinien wreszcie odwaznie postawic na Palladino badz Bojinova, a nie uparcie Trezegol tylko dlatego aby mu 'nie podpasc', by czasem nie chcial z klubu odejsc. Camoranesi sprawia wraznie jakby gral bo musi. durne faule, czeste straty pilki, za malo gry zespolowej.
ajj... :doh:

lukasz9013

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 14:46

Zdecydowanie najsłabszym punktem jest obrona mam nadzieję że w przyszłym sezonie to się zmieni i obrona Juve bedzie jedną z najlepszych w Europie

Obrazek

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 15:40

Zdecydowanie najslabszym punktem jest obrona. Spokojnie moznaby zwolnic Zebine, Boumsonga, Legro i Birindelliego. Nalezy w ta formacje zainwestowac najmadrzej aby w Serie A nie martwic sie o defensywe. Co prawda przyjdzie Grygera, ale on nie wystarczy. Powinnismy zainwestowac srodkowego obronce naprawde wysokiej klasy: Barzagli, Luisao, Givet czy chociazby Faty.
Poza tym prawy obronca - mam tu nadzieje na sprowadzenie Vanden Borre.

Mam takze coraz to wieksze zastrzezenia do pracy Deschampsa. Jestem fanem jego talentu, lecz chyba jest jeszcze za mlody na tak wielki klub. Mialem nadzieje ze jest to trener ktory ma oko na mlode talenty, ktory poprowadzi nasz klub podobnie jak Wenger prowadzi Arsenal. Nie ma on jednak charyzmy do prowadzenia zespolu ktory ma walczyc w przyszlym sezonie o czolowke. Mysle ze powrot Lippiego bylby rozsadny lecz niekonsekwetny.

Co do zarzadu to mozna im zarzucic opieszalosc i skapstwo. Mysle tu o Vanden Borre, ktory podobno juz byl w Juve a niedawno przeszedl testy medyczne w Fiorentinie i jest bardzo blisko podpisania kontraktu. Nastepny zawodnik - Diego. Ponoc Werder chce za niego 15 mln. euro a nasz zarzad sie jeszcze targuje. Takie cos mnie irytuje.

Obrazek
blazejrondel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 16:10

Zdecydowanie najsłabszy jest zarząd. Co do obrony to jakim prawem ma ona być dobra skoro odeszło 3podstawowych obrońców. To samo jest z środkiem pomocy grają na nim zawodnicy którzy u Capello robili jako zapchajdziury. Camoranessi i Treze swoją grą wyraźnie dają do zrozumienia że chcą odejść. Jeżeli werder chce za Diego tylko 15mln to w naszej obecnej sytuacji (brak rozgrywającego) sprawa transferu powinna być już ustalona, chyba że czekają aż Inter bądź Milan nam go skasują. Dlaczego nic nie słychać w sprawie transferu Barzagliego, pewnie też czekają aż inne kluby się po niego zgłoszą. Sprawy Vanden borre nie będę komentował.

Zdecydowanie najsłabszym punktem Juve jest zarząd!!!

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 16:38

blazejrondel pisze:Zdecydowanie najsłabszy jest zarząd. Co do obrony to jakim prawem ma ona być dobra skoro odeszło 3podstawowych obrońców.
Nie wiem czy odejście 3 podstawowych obrońców jest winą zarządu. Moim zdaniem zatrzymanie ich było niemozliwe. Spadliśmy do Serie B wiązało sie to z dużą strata pieniędzy a my musielibyśmy jeszcze opłacać drogie kontrakty skoro i tak do A raczej awansujemy i po tym sezonie zrobić dobre transfery. Ja z oceną zarządu wstrzymałbym sie jeszcze rok!
blazejrondel pisze:Jeżeli werder chce za Diego tylko 15mln to w naszej obecnej sytuacji (brak rozgrywającego) sprawa transferu powinna być już ustalona, chyba że czekają aż Inter bądź Milan nam go skasują. Dlaczego nic nie słychać w sprawie transferu Barzagliego, pewnie też czekają aż inne kluby się po niego zgłoszą. Sprawy Vanden borre nie będę komentował.
Tu sie zgadzam ale jest szansa - duża na sprowadzenie ich w lecie!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 18:45

Środek obrony i Środek pomocy to najsłabsze formacje na boisku.

Notoryczny brak krycia i głupie błędy to coś do czego sie już przyzwyczailiśmy oglądając nasza obronę w akcji, grają tam po prostu słabi zawodnicy. Co do środka pomocy to w trakcie meczu jak by nie faule to prawdopodobnie bym nie zauważył, że ktoś tam gra. Tyczy sie to zwłaszcza wirtuoza GG. O jakis ofensywnych akcjach wykreowanych przez naszych geniuszy środka pola nieśmiem nawet marzyc

Słaby jak barszcz jest również trener. Albo brak zmian, ewentualnie jakaś w samej końcówce. Albo dokonując zmian, ściąga nie tych zawodników których powinien, przykład z ostatniego meczu kiedy zszedł najlepszy na murawie Balza. Albo też zmiany dokonywane bez żadnego przemyślenia, rozsądku wcześniej ustalonej taktyki. Również ostatni meczy, kiedy na boisku przebywało 4 nominalnych napastników ( Del Piero, Treze, Palladino, Bojinov) którzy totalnie nie potrafili stworzyć sobie akcji bramkowej i grali bez pomysłu. Deschamps najwidoczniej nie wie, że nie trzeba wprowadzać samych napastników, żeby strzelić gola.
Na rotacje, zmiany w składzie jakie można było oglądać za Lippiego nawet nie pytam...

Co do zarządu który na razie też nas nie zachwycił wypowiadałem sie w innym temacie.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 18:56

Brak prawdziwego kolesia który rządził by w drugiej linii. Klasowy stoper, mam nadzieję, że wróci Cannavaro. A środek takim kolesiem, ktoś powiedział klon Patrick Vieiry.

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 19:10

Myślę tak jak wiekszość, czyli że to obrona jest najsłabszą formacją. Poza dwoma młodymi wilkami (Chiellini, Balzaretti) cała obrona (!) gra na poziome, jaki reprezentują dzieci, a nie obrońcy drużyny, która ma zamiar walczyć w następnym sezonie o laury w Serie A! Wyczyny Boumsonga pozostawie bez komentarza... Co do DD, jest on zbyt mało doświadczonym trenerem i brakuje mu odwagi kiedy chodzi o ustawianie podstawowego składu (Grają Treze i Camor, zamiast Bojinova/Palladino i Marchionniego). Zarząd oczywiście tez sie nie popisuje... Żałowali kilkuset tysięcy euro na Grygerę, odpuścili Van Den Borre, nie odpowiada im cena 15 mln za Diego... Triade oraz Marcelo wróćcie!

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
bianconeirro17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 19:19

Najsłabszy punkt - z całą pewnością - Mauro Camoranessi.

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2007, 20:03

najslabszymi punktami jest traner i obrona. dd mysli, ze wygramy mecze bo to Juve a to moze nie wystarczyc na serie a, a obrona wymaga wzmocnien.

ODPOWIEDZ