Druga młodość DP?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 00:11

Co sądzicie o poczynaniach DP? Z jednej strony prezentuje świetną formę, strzela dużo bramek (rzadko się zdarza ustrzelić dwa ht w trzech meczach :)). Ale... Właśnie ale... przecież to jest Serie B, obrońcy nie z najwyższej półki. Hmmm sam nie wiem co o tym sądzić. Miejmy nadzieje, że w następnym sezonie będzie strzelał jeszcze więcej bramek i rozwieje wszelkie wątpliwości :smile:

Mister_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 03:41

Nie pozostaje nam nic innego jak cieszyć się z Formy naszego Kapitana i mieć nadzieje że utrzyma ją do czasu naszego powrotu do serie A i LM.

Skierosiek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 07:38

Ja napiszę tak:

- w hurra-optymizm nie mamy co wpadać, gdyż faktycznie jest to tylko 2 liga choć jedna z silniejszych na swoim poziomie

- musimy się cieszyć i modlić lub mieć nadzieję, że taka forma Alexa oznacza , że ma na tyle sił i umiejętności by strzelać po 3 bramki-strzela dzięki własnym skillsom no i dzięki drużynie-a może przedłoży się to na 1 ligę?? no i bierzmy pod uwagę że nikt w drużynie nie strzela tyle bramek co on a są przecież i młodsi i wcale nie mniej zdolni,he?

Życie jest jakie jest ...ale zazwyczaj jest do dupy..
Tom A Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 08:04

mówicie że 2 liga i obrońcy słabsi...to w takim razie Treze czy nasi młodzieniaszki powinni mieć 2 razy więcej goli od "staruszka" Alexa :smile: . Nie zgadzam się z taką opinią że Alex jest za słaby, poziom gry w Serie A oczywiście jest wyższy, ale to nie oznacza że Alex sobie nie poradzi, wręcz przeciwnie - On jest nadal groźny nawet dla takich teamów jak Barca czy Chealsea A gra się tak jak przeciwnik pozwala...wiadomo że hattricka trudno jest strzelić Milanowi, ale swą grą (nawet bez strzelenia bramki) można walnie przyczynić się do zwycięstwa, a Del Piero bardzo często ma kluczowy wpływ na grę Juve i decyduje wraz z kilkoma kolegami o wyniku, bez względu na siłę przeciwnika !! :ok:
pozdro :D

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 09:16

2 hat-tricki z rzędu to coś, co nie zdarza się co mecz. To rzeczywiście wielkie osiągnięcie Del Piero, ale nie wiem, czy można zaryzykować już stwierdzenie "drugiej młodości". Mógł to być precedens, bardzo pozytywny rzecz jasna, ale w następnym meczu wszystko może być już "po staremu".. Myślę, że trzeba wstrzymać się z takimi stwierdzeniami i hasłami, tymczasem określiłbym to po prostu, że Del Piero trzyma jak zwykle wysoką formę. I oby tak dalej. Kibice będą go jeszcze bardziej kochali i uwielbiali :roll:

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 12:08

cygi pisze:...przecież to jest Serie B, obrońcy nie z najwyższej półki....
Mimo ze to Serie B to myśle ze poziom jest tu dość wysoki a obrońcy nie są aż tak słabi jak sugerujesz. Tu naprawde gra sie twardo i defensywnie, w dodatku grając przeciw Juve.

Co do fromy Alexa. No poprostu ją ma i jest mistrzem. Może po ostatnim sezonie gdzie nie miał zbyt duzo szans pokazać na co go naprawde stać teraz sobie odbija :-D
Oby tak dalej!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 13:25

Chociaz to tylko Serie B to jednak jest w wysmienitej formie
pokazal to przy ostatniej strzelonej bramce we wczorajszym meczu.
Oby tak dalej.

FORZA JUVE

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 13:30

Heh, wczorajszy mecz mialem okazje zobaczyc i wielce sie z tego ciesze. Zobaczylem swietny Juventus i jeszcze lepszego Alexa Del Piero! Wyczyn konkretny, 2 ht, 6 bramek w tak krotkim czasie, mysle, ze jesli utrzyma forme to zdobedzie tytul krola strzelcow Serie B.:) Macie racje twierdzac, ze nalezy zachowac dystans, to wkoncu 2 liga, ale ja zauwazylem jedno, Del Piero ma juz gorsze biegi, ale technike dalej swiatowej klasy, trzeba to przyznac. Dobry zwiastun na przyszlosc dla naszego nr 10.

wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 14:15

Lord_ Juve pisze:Zobaczylem swietny Juventus i jeszcze lepszego Alexa Del Piero!
Ja bym powiedział inaczej, bo Del Piero mimo, że strzelił hat-tricka to przecież nie zachwycił swoją grą. Co prawda w drugiej połowie to wszystko wyglądało już lepiej, ale wydaje mi się, że Deschamps musi mu dać odpocząć, gdyż po boisku rusza się jakoś nieświeżo.

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 14:26

wojteceek pisze:Ja bym powiedział inaczej, bo Del Piero mimo, że strzelił hat-tricka to przecież nie zachwycił swoją grą. Co prawda w drugiej połowie to wszystko wyglądało już lepiej, ale wydaje mi się, że Deschamps musi mu dać odpocząć, gdyż po boisku rusza się jakoś nieświeżo.
Czy Ty piszesz o tym samym Del Piero, który we wczorajszym meczu latał po całym boisku, pokazywał się to po lewej to po prawej stronie, strzelił 3 bramki w każdy możliwy sposób i spowodował czerwoną kartkę? Jeżeli tak to chyba się pomyliłeś...
Co do tematu: Alex bez wątpienia jest w fenomenalnej formie, ale do stwierdzenia że to jego druga młodość musimy poczekać do powrotu do Serie A.

Obrazek
blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 14:32

mnowomiejsky pisze:2 hat-tricki z rzędu to coś, co nie zdarza się co mecz.
No racja, na to potrzebne są minimum 2 mecze :D

Myśle, że obrońcy serie B nie są o wiele gorsi od obrońców Serie A i mam nadzieje, że jeśli teraz strzela po 3 bramy to przynajmniej na serie A ta częstotliwość będzie wynosiła chociaz 2/3 tego co teraz :D

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 15:14

wojteceek pisze:
Lord_ Juve pisze:Zobaczylem swietny Juventus i jeszcze lepszego Alexa Del Piero!
Ja bym powiedział inaczej, bo Del Piero mimo, że strzelił hat-tricka to przecież nie zachwycił swoją grą. Co prawda w drugiej połowie to wszystko wyglądało już lepiej, ale wydaje mi się, że Deschamps musi mu dać odpocząć, gdyż po boisku rusza się jakoś nieświeżo.
Wiesz, ja powiem tak, Del Piero gral w pierwszej polowie dobrze, byl przez wieksza czesc czasu niewidoczny a to co sie najbardziej rzucało w oczy to jego powolnosc wlasnie. Tyle tylko, ze nasz Il Capitano juz raczej nie bedzie biegal tak jak 6 lat temu. Wystarczy na niego popatrzec, to nie jest juz ten mlodzieniec, na ktorym koszulka wisi jak na wieszaku. Widac, ze nabral miesni, rozbudowany jest, ale tez i wolniejszy, to jego jedyna wada wg mnie i jej raczej juz sie nie pozbedzie, moze ja zminimalizowac, ale niestety, nie do zera. Choc chcialbym sie zdziwic.

Nick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 16:32

co do obrońców serie B to bronią sie lepiej niż niektóre zepsoły serie A ...
popatrz na Chievo czy Palermo ? Roma? Lazio... siła drużyn jest w ataku a my musimy męczy sie z drużynami które nie chca dopuści do straty!!
Alex? klasa sama w sobie... to że ma w 2 meczach 6 bramek strzelonych to świadczy tylko o jego głodzie ;] co do zapieprzania po boisku to chodzi bardziej o taktyke... dużą robote wykonują skrzydłowi i boczni obrońcy ... środek boiska nie przemieszcza sie z jednego pola karnego pod drugie (tze. dyżurka) DD zmienił taktyke i Alex nie musi już biegac tam i z powrotem, może nie jest tak szybki jak Henry ale od tego mamy Treze p drugie Alex zciąga cały czas 2-3 rywali więc inni mają więcej wolnego ;]
DP jest niesamowity ;] robi to co powienien (i o wiele wiele więcej)
FORZA ALEX!! 8)

Forza la Juve !
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 17:41

Z pewnością jest za wcześnie, aby mówić o drugiej młodości. To, że jesteśmy w Serie B to dla mnie niezbyt mocny argument bo jak wiadomo leszcze to tu raczej nie grają. Nie jest łatwo wbić dwa hattricki w 3 (słownie panowie: TRZECH) meczach przeciwko drużynom, które raczej unikają otworzenia się (choć Piacenza wczoraj popełniła z konieczności ten błąd ze skutkiem wiemy jakim 8) ). Oczywiste, że w Serie A są gracze lepiej realizujący założenia taktyczne nakreślone przez swoich cudnych trenerów ( :prochno: ) i na pewno nie należy oczekiwać od kogokolwiek takich popisów strzeleckich w 1 lidze. I raczej nie róbcie tego, bo - wyobraźcie sobie - jeżeli ADP będzie co mecz strzelał jedną bramkę w Serie A - czyż to nie będzie fantastyczne?? I wtedy będziemy mogli sobie pogadać o Del Piero wiecznie młodym :wink:

Ale oczywiście jak tu się nie cieszyć z aktualnej dyspozycji naszego Il Capitano :bravo: W dwóch ostatnich meczach na Olimpico był gwarantem wielu bramek, a to z drugiej strony rezerwuje w najbliższym czasie jedno miejsce w ataku właśnie dla Niego. Nic DD nie pozostaje, jak tylko stawiać na Alexa :D Dzięki Jego akcjom we wczorajszym meczu poczułem się jak na Lidze Mistrzów :dance:

JUVENTINO-666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2007, 20:46

To co wyprawia nasz kapitan w ostatnich tygodniach, to jest naprawdę najwyższa klasa światowa. Poprostu oglądając ostatnie mecze Juve i patrząc na grę tego wspanialego zawodnika, przypomina mi się ALEX z lat 95-98, czyli zawodnik, który był w tym okresie uważany za króla futbolu, nazwany nowym Maradoną, krok dzielił go od zdobycia złotej piłki, o tym, że jej nie wygrał zadecydowała niezbyt elegancka postawa ludzi, którzy decydowali o tym kto ma wygrać. Ale mniejsza z tym nie chodzi mi w tym temacie o płacz nad rozlanym mlekiem. Powróćmy do tego co czyni nasz kapitan, aczkolwiek już dawno nie widzialem go tak zdeterminowanego, głodnego sukcesu, magicznego w technice gry i przedewszystkim niezwykle skutecznego!! Niektórzy z was zapewne powiedzą, że to tylko 2 liga i , że poziom przeciwników jest niski, lecz dlaczego nie widzicie, że tu gra jest niesamowicie ostra i każdy walczy praktycznie o życie do ostatniej minuty. Dla mnie powrót Del piero do tak niesamowicie wysokiej formy, jest jak by nie było wielkim zaskoczeniem, owszem ten zawodnik praktycznie przez całą kariere utrzymuje forme na wysokim poziomie, ale tego błysku w nim, już naprawdę dawno nie było. Jak myślicie co mogł spowodować, że AlEX znów przeżywa drugą młodosć?? Prosze wypowiedzcie się co sądzicie na ten temat. Mi pozostaje nadzieja, że Del Piero będzie również tak błyszczał po powrocie do Serie A. Ponieważ z tak grającym zawodnikiem zwycięstwa przychodzą same!

to ze jestes nowy na forum nie znaczy ze nie obowiazuje Cie regulamin. Zapraszam do lektury owego tekstu i na przyszlosc sprawdzaj przed zalozeniem tematu czy podobny juz nie istnieje.Bez kartki..tym razem.
white_wolv

Miotamy się w granicach życia jak dusza, która nie może wyzwolić się od ciała. Miotamy słowami - naszą jedyną bronią. Koktajle Mołotowa mogą palić tylko policyjne samochody, myśli mogą zwalać z piedestałów...
ODPOWIEDZ