Krytyka DD - jakas paranoja :/

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
ALEXY

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 16:38

Chce teraz napisac cos do wszystkich którzy byli na czacie albo w komentarzach krytykuja DD

Ludzie czytajac wasze wypowiedzi i komentarze robi mi sie slabo..
Czy naprawde uwarzacie ze DD czlowiek który cale zycie gral w Pilke na wszystkich imprezach na swiecie gral w najlpeszym klubie Swiata : :)
nie wie co robic podczas meczu, ze robi zle zmiany, ze nie na czas ze Bojnov mosi grac bo jest mlody i perspektywiczny..
To ja wam mowie jesli teraz bysmy zmienili treneraz wyszlo by to tylko na zle dla naszej druzyny ..gramy zawodnikami ktorzy nie grali ze soba w serie A zbyt czesto w druzynie jest duzo mlodych ale i sa strasi .. musimy dac im czas na zgranie . teraz bedziemy grac czasem slabiej czasem lepiej ale jestesmy na 1 miejscu i tylko to sie teraz liczy awansujemy do serie A( mam nadzijee i niedopuszczam innej mysli do Siebie)
zagralimy raptem ponad polowe meczy a tu widze znawców futbolu którzy mowia ze musimy zmieniac trenera bo zle robi ..
Naprawde niektózy sa zalosni ..Ci..tzw "ZNAWCY FUTBOLU' ..opanujcie sie jestem pewnien ze za rok bedziemy w serie A z DD i bedziemy grac w miare naszych mozliwosci czyli licze na miejscie w pierwszej 4 ..

To chyba tyte ..jak ktos sie nie zgadza prosze o napisanie..

GRANDE JUVE
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 17:02

Cały czas powtarzam, żebyśmy zaczekali z oceną pracy DD do końca sezonu. Po nim będziemy rozliczać Francuza.

Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 17:07

Po pierwsze chcialbym powiedziec ze niewazne w jakich imprezach bral on udzial, bo sa i tacy ktorzy za piłkarza nie byli za dobrzy a radza sobie bardzo dobrze na ławce trenerskiej.
Nie chce aby ktos zrozumial ze najchcetniej to wywalil bym go z klubu, wrecz przeciwnie cieszylem sie jak przyszedl do nas "swoj człowiek".
Nie jestem "ZNAWCĄ" lecz mysle ze czasami moglby lepiej kierowac, sam nie jestem lepszy od niego wiec nie chce sie wymadrzac, aczkolwiek mialem pretensje do niego, np. w ostatnim ligowym meczu z Modena. Sędzia doliczyl az 4 minuty a on nie zrobil zadnej zmiany, juz nie wazne kto jest w jakiej dyspozycji ale taktyczna zmiana na czas by sie bardzo przydala, tym bardziej ze stracilismy prawie gola w ostatnich chwilach doliczonego czasu.
Mysle ze wiele jeszcze przed nim,a i tak radzi sobie dobrze.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 17:25

a ja uwazam ze jako kibice mamy prawo do oceny prcy trenera i wyrażanie swojego zdania jakiekolwiek by ono było... tak jak mamy prawo do oceny pracy sejmu czy prezydenta i nietrzeba by "znawca" zeby moc je wyrażac bo prace ocenia sie o owocach a jesli owoce nie sa satysfakcjonujacej jakości to ta prace krytykowac... poniewaz kazdy ma prawo do subiektywnej oceny...
zagralimy raptem ponad polowe meczy a tu widze znawców futbolu którzy mowia ze musimy zmieniac trenera bo zle robi ..
Hehe raptem ponad połowe meczy czy to twoim zdaniem mało na ocene pracy... 25 spotkań to mało!!! ale mniejsza z tym chodzi o mecze z tego roku na 8 spotkan tylko 2 wygralismy pewnie 5-0 z crotone i 4-2 z bari do tego porazka z montowa remisy ze specia i vicenza i dwa jednobramkowe zwyciestwa z casena i modena wybitne wyniki biorac pod uwage ze w Juve gra 5 piłkarzy światowego formatu którzy sa warci tyle ile zawodnicy kilku klubów serie b razem wzietych.... to moze denerwowac... mimo ze daze DD wielka sympatia to coraz bardziej watpie w jego wybitne umiejetności trenerskie niestety.

Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 18:03

Uważam,że Deschamps nie prowadzi Juve dobrze...jeszcze póki co oprócz stylu to wszystko jest na dobrej drodze,więc z wyciąganiem wniosków i wyroków wstrzymajmy się do końca sezonu(no chyba że nie daj Boże nastąpi jakaś drastyczna obniżka wyników) .
Od początku twierdziłem że DD nie jest tym trenerem z którym odniesiemy sukcesy,tyle że facet dużo zrobił dla Juve zaczynałem kibicować Bianconerim kiedy on grał pierwsze skrzypce w nim,jednak mimo tego sentymentu tak jak wcześniej napisałem awansujemy do Serie A z nim ale w pierwszym sezonie w wyższej klasie rozgrywkowej nie poradzi sobie i niestety będzie musiał zostać zwolniony.Chciałbym się mylić ale jak na razie nie jest on dla mnie wielkim trenerem o wspaniałym warsztacie.Musimy znaleźć kogoś lepszego...wielki sentyment mam do Lippiego ale on po raz 3 to już chyba nie zasiądzie na naszej ławce trenerskiej.
Jednak mimo mojej nieco średniej oceny dla Deschampsa i tak go wole od Capello, który jest dla mnie uosobieniem mordercy piękna w piłce

Obrazek
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 18:21

Ja tam zauważyłem, że niektórzy zapomnieli że doszedł On z przeciętna drużyną jaką jest Monaco do finału LM... I gdyby nie zabrakło Giuly na początku spotkania nikt nie wie jak by potoczył sie finał...

bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 18:50

Ale przecież nikomu nie chodzi o to żeby go wywalać za to, że Juve jest pierwsze czy dlatego że nam się wyjściowa jedenastka nie podoba.. Chodzi o styl w jakim Juventus się prezentuje. Del Piero, Nedved, Buffon, Camoranesi, Marchionni, Zebina, Robert Kovac, Treze... Zawodnicy którzy regularnie grają lub grali w reprezentacjach, którymi interesują się najwieksze kluby Europy grają bardzo mozolną, ospałą, niemiłą dla oka i przede wszystkim lekko kompromitującą ten klub piłkę! W zespole panuje brak mobilizacji, Deschamps nie potrafi chyba stworzyć mentalności zwycięzców w swoich zawodnikach (niestety nawet Capello to potrafił) czgo rezultatam jest brak przekonania Alexa, Camora, Gigiego do wysokich aspiracji klubu. Juventus przegrywa od początku sezonu albo mentalnie albo... totalnie na boisku. Dlatego ludzie chcą zmian, czyli nowych dobrych zawodników czy też... zmiany trenera...:think:

Do autora tematu: mam nadzieję, że nie uznasz mnie za "znawcę futbolu", bo to tylko moja opinia, i że nie zrobiło CI się słabo jak czytałeś ten post.

Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 19:09

Właśnie Bianconerio zapomniałem dodac ważną kwestie którą poruszyłeś: mianowicie mentalność zwyciezców...tego nam brakuje to było za Lippiego,nawet za Capello i to powinno być.Kiedyś jak Juventus zdobywał bramki pierwszy to już tego prowadzenia nie oddawał a teraz przciwnicy strzelą kontaktową bramke to już jest z nami krucho(patrz Ascoli,Vicenza) nie wspominając że są to drużny drugoligowe!!!

Obrazek
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 20:58

RuTeK pisze:Ja tam zauważyłem, że niektórzy zapomnieli że doszedł On z przeciętna drużyną jaką jest Monaco do finału LM... I gdyby nie zabrakło Giuly na początku spotkania nikt nie wie jak by potoczył sie finał...
Gdybanie...

Odniósł sukces ale teraz nie pokazuje niczego co miałoby mnie do niego przekonać. Wiadomo jednak, że nie można ocenić trenera po 6 miesiącach i mam nadzieje, że jeśli kupi nowych piłkarzy to zaczniemy grać "good football"

gabry$1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2007, 21:57

Ja nie jestem jakimś wielkim "znawcą futbolu", ale tak jak każdy kibic mam swoje zdanie na temat trenera i jego pracy w klubie. Wiadomo ,że DD nie jest tej klasy trenerem co Lippi, Wenger , czy Ferguson , ma gorszy "warsztat trenerski" ale motywować zawodników przed meczem to powinien moim zdaniem potrafić każdy trener ,a z tym u DD jest chyba nie najlepiej , przynajmniej tak to odczuwam po obejrzeniu kilku meczów Juve w tym sezonie. Za mało jest go przy lini boiska , nie pokrzykuje na graczy, motywuje , koryguje ustawienia itp. Ja nie jestem trenerem , ale wydaje mi sie ,że sama odprawa przed meczem , gdzie mówi zawodnikom co i jak mają grać to troche za mało .Nie rozumiem też ,dlaczego pomija Bojinova , przeciez nie od dziś wiadomo ,że to wielki talent . Ja sie boje tylko ,że będzie tak jak z Henrym za czasów Ancelottiego i Maresca za Lippiego - stracimy znakomitego zawodnika . Jednak daleki jestem od tego ,żeby zwalniac DD teraz czy na zakończenie sezonu. Dla mnie byłoby po prostu chamskie wywalac go po naszym awansie (to jest pewne jak amen w pacieżu:) , nie dac mu szansy w Serie A FORZA JUVE PZDR

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2007, 14:59

Mr Cezary pisze:Cały czas powtarzam, żebyśmy zaczekali z oceną pracy DD do końca sezonu. Po nim będziemy rozliczać Francuza.
No własnie, a co się okaże na końcu sezonu> Że Juventus zajął zdecydowane 1 miejsce.
Ja od samego początku byłem za Deshampsem i jestem dalej. On będzie wielkim trenerem. Niestety nasza polska mentalnośc jest taka, że po 1 miesiącu pracy chcemy już zmienić wszystko... Trzeba najpierw trochę pomyśleć, a dpiero potem p******ć, że trener jest zły. No tak zły - w końcu mamy pierwsze miejsce w tabeli, a zaczynaliśmy z minusowymi punktami...

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lutego 2007, 15:25

Michael900
Sądzę, że masz rację. DD naprawdę robi co może - mamy w końcu 1 miejsce w lidze. Oczywiście mogło by być lepiej, ale nigdy nie będzie doskonale :!:
Zawiedliśmy kilka razy, w kilku meczach, ale przecież każdy klub ma wzloty i upadki - nie jest to wina trenera! To zawodnicy mogą mieć zły dzień. Trener chyba nie ma takiego dnia.

Bigem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 marca 2007, 23:12

Z obecnym składem to nawet i któryś z naszych rodzimych trenerów z OE wyprowadziłby Juve z serie b z 1 miejsca.. Prawda jest taka, że Deschamps nie umie trafić do piłkarzy, Ci prezentują się ospale, jakby gra nie przynosiła im przyjemności a jedynie kolejne tysiące na konto - odrobić pańszczyzne i tyle. Zawsze byłem zdania, że trener który niegdyś grał ze Swoimi podopiecznymi nie będzie się dobrze spisywał i niestety ale jak dotąd się to sprawdza...Taki człowiek nie ma odpowiedniego autorytetu...Sam gdy grałem w piłkę póki między trenerem a zawodnikami był dystans były wyniki a gdy zaczęły się żarty, oraz bardziej koleżeńskie podejście szybko go wyrzucono.. Ja myślę , że w tym przypadku niektórzy zawodnicy mogą nie czuć autorytetu Deschampsa... a w dodatku to nie czarujmy się ale autorytetem w dziedzinie trenerskiej On nie jest jeszcze i dużo czasu minie zanim Deschamps coś wygra..

Pozdrawiam

Cyba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2007, 00:01

Tak Bigem świetnie uważasz :angry: kurde on jest pół sezonu i wogule co ty porównujesz OE do Serie B. Został Treze i Buffon ale co tam nie jest autorytetem, mysle ze za dwa sezony jak się Juve wzmocni i zgra, to w LM poszalejemy i zobaczymy co wtedy powiesz i poczytaj czasami wypowiedzi piłkarzy na temat DD i może wtedy coś napisz

Pozdrawiam

Obrazek
CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2007, 00:14

moze i nic jeszcze nie wygral ale napewno przypadkiem do fianlu LM nie doszedl. to juz nie pamietacie jak jego AS Monaco rozjechalo "Galaktyczny" Real i Chelsea ?! ludzie opamietajcie sie. przeciez nic nie przychodzi od razu :angry: chcecie go oceniac tudziez krytykowac to po sezonie :evil:

ODPOWIEDZ