Anglicy nie znaja zasad Fair Play?!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
rafaa76

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 16:35

Ja jestem zdania ze moze i znaja ale napewno ich nie przestrzegają ciesze sie ze w Juve nie ma zadnego angilka! Co o tym sadzicie ?

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 16:39

Nie no nie ma co tu mówić czy sie cieszymy czy nie z tego, że nie mamy anglika w Juve, bez przesady.
Ale o co dokładnie Ci chodzi? O to, że np. nie wykopują piłki na aut jak ktos z przeciwnej drużyny jest kontuzjowany? itp itd?
Czy masz cos innego na myśli...?!

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 16:41

mateelv pisze: Ale o co dokładnie Ci chodzi? O to, że np. nie wykopują piłki na aut jak ktos z przeciwnej drużyny jest kontuzjowany? itp itd?
Czy masz cos innego na myśli...?!
Chodzi chyba o ostrą i brutalną grę. Według mnie anglicy faktycznie tak grają i można się pokusić o stwierdzenie że nie znają zasady fair play, ale chyba nie tak do końca.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 16:49

Jeżeli chodzi o brutalną grę to widać to po samej lidze angielskiej. Tak to prawda - gra się ostro bez skrupułów.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 16:57

Temat niejasny. Czy to jest może nawiązanie do ostatniego meczu LM Lille-ManU?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 17:06

ja podejrzewam ze kolega mial na mysli ostatni mecz z Lille tam faktycznie Giggs nie pokazal sie z dobrej strony co prawda mogl chyba strzelac bez gwizdka osobiscie nie wiem od czego to zalezy no ale to jednak bylo male chamstwo no coz szkoda francuzow

a co do tych anglikow w Juve nie kazdy jest taki sam na pewno sa tam tez wielcy pilkarze, ktorzy mogliby grac w naszym klubie :smile:

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 17:11

Jeśli chodzi o ten mecz ManU z Lille to uważam, że nie ważne kto by stał wtedy przy wolnym to skorzystał by z okazji i oddał strzał od razu jak Giggs, ponieważ:
-ManU remisowało 0:0
-była to 83 minuta
-to jest 1/8 LM, a stawka jest wysoka...

Także napewno nie tylko "Anglicy" by tak postąpili :wink:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 17:13

Kamex22 pisze:ja podejrzewam ze kolega mial na mysli ostatni mecz z Lille tam faktycznie Giggs nie pokazal sie z dobrej strony co prawda mogl chyba strzelac bez gwizdka osobiscie nie wiem od czego to zalezy no ale to jednak bylo male chamstwo no coz szkoda francuzow

a co do tych anglikow w Juve nie kazdy jest taki sam na pewno sa tam tez wielcy pilkarze, ktorzy mogliby grac w naszym klubie :smile:
Giggs pokazał się tam z bardzo dobrej strony! To raczej sędzia sie nie popisał.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 17:16

Łukasz pisze:Giggs pokazał się tam z bardzo dobrej strony! To raczej sędzia sie nie popisał.
Ej no Giggs może nie... a jak to jest z tymi wolnymi... wykonuje się na gwizdek czy nie? Jak to jest? :/ Może tu wcale nie jest wina sędziego...

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 17:19

mateelv pisze:Jeśli chodzi o ten mecz ManU z Lille to uważam, że nie ważne kto by stał wtedy przy wolnym to skorzystał by z okazji i oddał strzał od razu jak Giggs, ponieważ:
-ManU remisowało 0:0
-była to 83 minuta
-to jest 1/8 LM, a stawka jest wysoka...

Także napewno nie tylko "Anglicy" by tak postąpili :wink:
I właśnie trochę głupio, że wielki Manchaster musi zwyciężać takimi metodami...

Kolejny argument za: podobna sytuacja była z tym razem w lidze angielskiej, kiedy to Henry strzelił gola z wolnego przed gwizdkiem i Arsenal wygrał 3-2. Nie pamiętam z kim grał.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 17:23

mateelv pisze:
Łukasz pisze:Giggs pokazał się tam z bardzo dobrej strony! To raczej sędzia sie nie popisał.
Ej no Giggs może nie... a jak to jest z tymi wolnymi... wykonuje się na gwizdek czy nie? Jak to jest? :/ Może tu wcale nie jest wina sędziego...
Nie jestem specem od przepisów, ale wydaje mi się, że wolne wykonuje się bez gwizdka sędziego, chyba że ten ostatni zażąda, by było inaczej (w okolicach pola karnego najczęściej tak robi).

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 17:24

Nie ma tu zadnej winy sedziego, tymbardziej Giggsa! Wszystko bylo wykonane zgodnie z przepisami, za to Giggs popisal sie sprytem i boiskowym cwaniactwem, a takze tym, ze 'mysli' na bosiku.

O tym czy gramy na gwizdek czy nie decyduje zawodnik wykonujacy rzut wolny. Jezeli zawodnik poprosi sedziego o odsuniecie muru na przepisowa odleglosc 9m15cm wtedy sedzia pokazuje ze gra rozpoczeta bedzie po uprzednim sygnale gwizdka. Jezeli zawodnik zas nie poprosi o odsuniecie muru, to nawet jesli mur bedzie znajdowal sie 1m od pilki to gra sie bez gwizdka. Wlasnie dlatego przewaznie zawodnik druzyny przeciwnej staje przy pilce, aby uniemozliwic sybkie wykonanie rzutu wolnego przez druzyne atakujaca. Pilkarze Lille po prostu nie wiem czemu, ale nie pomysleli o tym, a Giggs pokazal wszystkim swoja boiskowa inteligencje.

I wszelkie komentarze niektorych tutaj, ze Giggs zachowal sie chamsko nie maja zadnej podstawy.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2007, 17:27 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 17:25

Ostatnio oglądałem jakiś mecz w TV (nie pamiętam który.. mylą mi sie już wszystkie) to sędzie wyraźnie zaznaczał zawodnikom, żeby oni wykonali daną część gry na dźwięk gwizdka. Łapał go w dłonie i wymownym ruchem wskazywał na niego :wink:

Radek_88
Chyba racja! :-D
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2007, 17:27 przez mateelv, łącznie zmieniany 1 raz.

rafaa76

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 17:27

Widzieliscie ten mecz wczoraj...? Piłkarz leverkusen lezy a oni ciagle graja a pozniej jak sedzie widzi ze lezy i gwiżdze to jeszcze pilkarze Blakburnu sie burza.. Nastepnie jakies odpychanki po kosie jedengo z Black lezy typ z Bayeru i szajba Blakburnu depsza tego co lezy łokcie ida w ruch.. ogolnie burda i co ?sedzia boi sie kibicow Blackburnu?Pewnie tak bo dał 2 zołte karki po obu stronach.. paranoja...

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2007, 17:30

Z tego co mi wiadomo to tylko we Francji istnieje przepis, który nakazuje grę po gwizdku. Jeśli zawodnik zagra przed gwizdkiem dostaje żółtą kartkę. W Anglii napewno taki przepis nie obowiązuje - dokładnie tak samo zachował się Henry rok temu czy dwa w meczu Arsenal - Chelsea 2:2, strzelił gola gdy Cech ustawiał mur i nikt nie miał pretensji. Nie wiem jak w innych krajach ale podejrzewam, że jest podobnie jak na Wyspach.

W powtórce dokładnie widać szybką wymianę zdań między Giggsem a sędzią meczu więc moim zdaniem nie ma tu mowy o jakimś zagraniu nie Fair. Rzut wolny bezpośredni strzał i gol.

Reasumując Francuzi powinni mieć pretensje do siebie. Nie znajomość przepisów nie zwalnia z odpowiedzialności. W końcu to Liga Mistrzów a nie krajowe podwórko.

To co napisał Radek88 jest w 100% racją.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2007, 17:36 przez romaneq, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
ODPOWIEDZ