Anglicy nie znaja zasad Fair Play?!
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie no nie ma co tu mówić czy sie cieszymy czy nie z tego, że nie mamy anglika w Juve, bez przesady.
Ale o co dokładnie Ci chodzi? O to, że np. nie wykopują piłki na aut jak ktos z przeciwnej drużyny jest kontuzjowany? itp itd?
Czy masz cos innego na myśli...?!
Ale o co dokładnie Ci chodzi? O to, że np. nie wykopują piłki na aut jak ktos z przeciwnej drużyny jest kontuzjowany? itp itd?
- Michael900
- Juventino
Chodzi chyba o ostrą i brutalną grę. Według mnie anglicy faktycznie tak grają i można się pokusić o stwierdzenie że nie znają zasady fair play, ale chyba nie tak do końca.mateelv pisze: Ale o co dokładnie Ci chodzi? O to, że np. nie wykopują piłki na aut jak ktos z przeciwnej drużyny jest kontuzjowany? itp itd?
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Łukasz
- Juventino
Temat niejasny. Czy to jest może nawiązanie do ostatniego meczu LM Lille-ManU?
- Kamex22
- Juventino
ja podejrzewam ze kolega mial na mysli ostatni mecz z Lille tam faktycznie Giggs nie pokazal sie z dobrej strony co prawda mogl chyba strzelac bez gwizdka osobiscie nie wiem od czego to zalezy no ale to jednak bylo male chamstwo no coz szkoda francuzow
a co do tych anglikow w Juve nie kazdy jest taki sam na pewno sa tam tez wielcy pilkarze, ktorzy mogliby grac w naszym klubie
a co do tych anglikow w Juve nie kazdy jest taki sam na pewno sa tam tez wielcy pilkarze, ktorzy mogliby grac w naszym klubie
- mateelv
- Juventino
Jeśli chodzi o ten mecz ManU z Lille to uważam, że nie ważne kto by stał wtedy przy wolnym to skorzystał by z okazji i oddał strzał od razu jak Giggs, ponieważ:
-ManU remisowało 0:0
-była to 83 minuta
-to jest 1/8 LM, a stawka jest wysoka...
Także napewno nie tylko "Anglicy" by tak postąpili
-była to 83 minuta
- Łukasz
- Juventino
Giggs pokazał się tam z bardzo dobrej strony! To raczej sędzia sie nie popisał.Kamex22 pisze:ja podejrzewam ze kolega mial na mysli ostatni mecz z Lille tam faktycznie Giggs nie pokazal sie z dobrej strony co prawda mogl chyba strzelac bez gwizdka osobiscie nie wiem od czego to zalezy no ale to jednak bylo male chamstwo no coz szkoda francuzow
- mateelv
- Juventino
Ej no Giggs może nie... a jak to jest z tymi wolnymi... wykonuje się na gwizdek czy nie? Jak to jest?Łukasz pisze:Giggs pokazał się tam z bardzo dobrej strony! To raczej sędzia sie nie popisał.

- Michael900
- Juventino
I właśnie trochę głupio, że wielki Manchaster musi zwyciężać takimi metodami...mateelv pisze:Jeśli chodzi o ten mecz ManU z Lille to uważam, że nie ważne kto by stał wtedy przy wolnym to skorzystał by z okazji i oddał strzał od razu jak Giggs, ponieważ:
-była to 83 minuta
Kolejny argument za: podobna sytuacja była z tym razem w lidze angielskiej, kiedy to Henry strzelił gola z wolnego przed gwizdkiem i Arsenal wygrał 3-2. Nie pamiętam z kim grał.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Łukasz
- Juventino
Nie jestem specem od przepisów, ale wydaje mi się, że wolne wykonuje się bez gwizdka sędziego, chyba że ten ostatni zażąda, by było inaczej (w okolicach pola karnego najczęściej tak robi).mateelv pisze:Ej no Giggs może nie... a jak to jest z tymi wolnymi... wykonuje się na gwizdek czy nie? Jak to jest?Łukasz pisze:Giggs pokazał się tam z bardzo dobrej strony! To raczej sędzia sie nie popisał.Może tu wcale nie jest wina sędziego...
- Radek_88
- Qualità Juventino
Nie ma tu zadnej winy sedziego, tymbardziej Giggsa! Wszystko bylo wykonane zgodnie z przepisami, za to Giggs popisal sie sprytem i boiskowym cwaniactwem, a takze tym, ze 'mysli' na bosiku.
O tym czy gramy na gwizdek czy nie decyduje zawodnik wykonujacy rzut wolny. Jezeli zawodnik poprosi sedziego o odsuniecie muru na przepisowa odleglosc 9m15cm wtedy sedzia pokazuje ze gra rozpoczeta bedzie po uprzednim sygnale gwizdka. Jezeli zawodnik zas nie poprosi o odsuniecie muru, to nawet jesli mur bedzie znajdowal sie 1m od pilki to gra sie bez gwizdka. Wlasnie dlatego przewaznie zawodnik druzyny przeciwnej staje przy pilce, aby uniemozliwic sybkie wykonanie rzutu wolnego przez druzyne atakujaca. Pilkarze Lille po prostu nie wiem czemu, ale nie pomysleli o tym, a Giggs pokazal wszystkim swoja boiskowa inteligencje.
I wszelkie komentarze niektorych tutaj, ze Giggs zachowal sie chamsko nie maja zadnej podstawy.
O tym czy gramy na gwizdek czy nie decyduje zawodnik wykonujacy rzut wolny. Jezeli zawodnik poprosi sedziego o odsuniecie muru na przepisowa odleglosc 9m15cm wtedy sedzia pokazuje ze gra rozpoczeta bedzie po uprzednim sygnale gwizdka. Jezeli zawodnik zas nie poprosi o odsuniecie muru, to nawet jesli mur bedzie znajdowal sie 1m od pilki to gra sie bez gwizdka. Wlasnie dlatego przewaznie zawodnik druzyny przeciwnej staje przy pilce, aby uniemozliwic sybkie wykonanie rzutu wolnego przez druzyne atakujaca. Pilkarze Lille po prostu nie wiem czemu, ale nie pomysleli o tym, a Giggs pokazal wszystkim swoja boiskowa inteligencje.
I wszelkie komentarze niektorych tutaj, ze Giggs zachowal sie chamsko nie maja zadnej podstawy.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2007, 17:27 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.
- mateelv
- Juventino
Ostatnio oglądałem jakiś mecz w TV (nie pamiętam który.. mylą mi sie już wszystkie) to sędzie wyraźnie zaznaczał zawodnikom, żeby oni wykonali daną część gry na dźwięk gwizdka. Łapał go w dłonie i wymownym ruchem wskazywał na niego 
Radek_88
Chyba racja! :-D
Radek_88
Chyba racja! :-D
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2007, 17:27 przez mateelv, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafaa76
- Juventino
Widzieliscie ten mecz wczoraj...? Piłkarz leverkusen lezy a oni ciagle graja a pozniej jak sedzie widzi ze lezy i gwiżdze to jeszcze pilkarze Blakburnu sie burza.. Nastepnie jakies odpychanki po kosie jedengo z Black lezy typ z Bayeru i szajba Blakburnu depsza tego co lezy łokcie ida w ruch.. ogolnie burda i co ?sedzia boi sie kibicow Blackburnu?Pewnie tak bo dał 2 zołte karki po obu stronach.. paranoja...
- romaneq
- Juventino
Z tego co mi wiadomo to tylko we Francji istnieje przepis, który nakazuje grę po gwizdku. Jeśli zawodnik zagra przed gwizdkiem dostaje żółtą kartkę. W Anglii napewno taki przepis nie obowiązuje - dokładnie tak samo zachował się Henry rok temu czy dwa w meczu Arsenal - Chelsea 2:2, strzelił gola gdy Cech ustawiał mur i nikt nie miał pretensji. Nie wiem jak w innych krajach ale podejrzewam, że jest podobnie jak na Wyspach.
W powtórce dokładnie widać szybką wymianę zdań między Giggsem a sędzią meczu więc moim zdaniem nie ma tu mowy o jakimś zagraniu nie Fair. Rzut wolny bezpośredni strzał i gol.
Reasumując Francuzi powinni mieć pretensje do siebie. Nie znajomość przepisów nie zwalnia z odpowiedzialności. W końcu to Liga Mistrzów a nie krajowe podwórko.
To co napisał Radek88 jest w 100% racją.
W powtórce dokładnie widać szybką wymianę zdań między Giggsem a sędzią meczu więc moim zdaniem nie ma tu mowy o jakimś zagraniu nie Fair. Rzut wolny bezpośredni strzał i gol.
Reasumując Francuzi powinni mieć pretensje do siebie. Nie znajomość przepisów nie zwalnia z odpowiedzialności. W końcu to Liga Mistrzów a nie krajowe podwórko.
To co napisał Radek88 jest w 100% racją.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2007, 17:36 przez romaneq, łącznie zmieniany 1 raz.