Czy drużyna Juve jest zżyta ze sobą?
- Kamil_on
- Juventino
Nie wiem po co bylo zakladac ten temat jesli odpowiedz na twoje pytanie jest zawarta w wypowiedziach ludzi ktorzy sa najblizej z klubem czyli zawodnikow:
http://www.solojuve.com/oficjalny/treze ... ampsem.php
http://juvepoland.com/news.php?id=7435 .
jesli temat uwazasz za sprzeczny z regulaminem wcisnij niebieska kartke. komentarze typu "co za glupi temat" sa zupelnie niepotrzebne.
white_wolv
Juventus byl zawsze wielka rodzina i tak pozostanie. Kazdy kto tu gra czuje na sobie odpowiedzialnosc za wspaniala 109-letnia historie klubu wiec jest zmuszony grac najlepiej jak umie i reprezentowac w mediach pozytywny wizerunek klubu .
P.S
Witam na forum :-D
http://www.solojuve.com/oficjalny/treze ... ampsem.php
http://juvepoland.com/news.php?id=7435 .
jesli temat uwazasz za sprzeczny z regulaminem wcisnij niebieska kartke. komentarze typu "co za glupi temat" sa zupelnie niepotrzebne.
white_wolv
Juventus byl zawsze wielka rodzina i tak pozostanie. Kazdy kto tu gra czuje na sobie odpowiedzialnosc za wspaniala 109-letnia historie klubu wiec jest zmuszony grac najlepiej jak umie i reprezentowac w mediach pozytywny wizerunek klubu .
P.S
Witam na forum :-D
- rafaa76
- Juventino
I powiem ze nie jestem nowy
kibiuje juve od kiedy zaczelem grac w pilke jakies 10 lat temu
a nie o to mi chodzilo Kamil ! Myslalem bardziej o tym ze jestem ciekaw jaka jest atmosfera po Capello(wiadomo jak kierowal zespol ) jak nowy trener tworzy grupę czy to tworza monolit jak traktuja futbol i wywiady nie sa miarodajne przynajmniej dla mnie . Wiem ze jezdzicie na mecze i widzicie jak sie zachowuja co robia przed meczem po i tp o to mi chodzilo !

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na 100% nadal jest u nas kolektyw.Siłą Juve od zawsze było zgranie i przyjaźń piłkarzy.Taka sytuacja jak nasza(degradacja) spowodowała,że piłkarze zgrali się jeszcze bardziej
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Uważam, że nie ma co odwoływac sie do wywiadów...
Spójrzmy jak ktokolwiek z Juve strzeli gola. Nie biegnie ciesząc się sam przez pół boiska i nie przybije dwóch "piątek" na krzyż kolegom z drużyny tylko od razu cała ekipa Bianconerich rzuca się na niego z gratulacjami, wszyscy wpadają w kilku sekundową "ekstazę" - no może to zbyt duże określenie
Nasi zawodnicy nie kłócą się, broń Boże nie biją (np. Lennon z McGeady'm z Celticu jakieś 3 miesiące temu).. u nas w Turynie żadne nieporozumienia nie mają miejsca...
Odpowiedź nasuwa się sama
Spójrzmy jak ktokolwiek z Juve strzeli gola. Nie biegnie ciesząc się sam przez pół boiska i nie przybije dwóch "piątek" na krzyż kolegom z drużyny tylko od razu cała ekipa Bianconerich rzuca się na niego z gratulacjami, wszyscy wpadają w kilku sekundową "ekstazę" - no może to zbyt duże określenie
Nasi zawodnicy nie kłócą się, broń Boże nie biją (np. Lennon z McGeady'm z Celticu jakieś 3 miesiące temu).. u nas w Turynie żadne nieporozumienia nie mają miejsca...
Odpowiedź nasuwa się sama

- mpolek
- Qualità Juventino
- DamKam
- Juventino
Ja bym się zbytnio nie sugerował wypowiedziami zawodników odnośnie atmosfery w zespole
Otóż, nawet jeżeli panowałaby zła atmosfera, to wydaje mi się, iż nie usłyszelibyśmy tego z ust piłkarzy, trenera czy też działaczy. Powód
Myślę, że nie chcieli by dawać mediom materiału do robienia z tego jakiejś sensacji. A to, że w zespole może dochodzić do jakichś spięć, to chyba raczej normalne i z pewnością czasem takie sytuacje mają miejsce. Juventus pewnie nie jest wyjątkiem. W końcu to tylko zwykli ludzie
Zresztą, może nawet czasem zbytnia sielankowa atmosfera też nie jest za dobra, bo może prowadzić do zbytniego rozluźnienia i zmniejszenia sportowej złości i rywalizacji, która jest przecież w jakimś stopniu potrzebna. Mam nadzieję, że mnie nikt źle nie zrozumiał 

- mpolek
- Qualità Juventino