Serie B (21): Spezia 1-1 JUVENTUS
- Reg
- Juventino
Pełna nazwa - Spezia Calcio 1906
Przydomek - Aquilotti
Data założenia - 1906
Stadion - Stadio Alberto Picco
Liczba miejsc - 10 000
Prezes - Giuseppe Ruggieri
Trener - Włochy Antonio Soda
2005/06 - Serie C1/A, 1 miejsce (awans)
W obecnym sezonie po 20 kolejkach Spezia zajmuje 16. miejsce w Serie B, ale ma o jeden rozegrany mecz więcej niż 17. Modena, która ma o jeden pkt. mniej. Na 20 meczy Aquilotti mają na koncie tylko 4 zwycięstwa oraz 8 remisów i 8 porażek
Teoretycznie powinniśmy wygrać nimi bez najmniejszych problemów i wynik 3-0 byłby jak najbardziej na miejscu mimo, że gramy na wyjeździe. Jednak nigdy nie należy lekceważyć rywala(pokazał to chociażby mecz z Mantovą) i do zwycięstwa będzie potrzebne pełne zaangażowanie całego zespołu. Jestem pewien, że jeśli piłkarze będą tak zmobilizowani jak w meczu z Bari to poradzą sobie bez problemu nawet bez dopingu kibiców. Do składu wrócił Nedved i Zanetti, a Camor będzie już w stanie zagrać przez pełne 90 minut, więc linia pomocy nie będzie już taka słaba. Prawdopodobnie do gry wróci także któryś z kontuzjowanych obrońców oraz Gigi.
Przydomek - Aquilotti
Data założenia - 1906
Stadion - Stadio Alberto Picco
Liczba miejsc - 10 000
Prezes - Giuseppe Ruggieri
Trener - Włochy Antonio Soda
2005/06 - Serie C1/A, 1 miejsce (awans)
W obecnym sezonie po 20 kolejkach Spezia zajmuje 16. miejsce w Serie B, ale ma o jeden rozegrany mecz więcej niż 17. Modena, która ma o jeden pkt. mniej. Na 20 meczy Aquilotti mają na koncie tylko 4 zwycięstwa oraz 8 remisów i 8 porażek
Teoretycznie powinniśmy wygrać nimi bez najmniejszych problemów i wynik 3-0 byłby jak najbardziej na miejscu mimo, że gramy na wyjeździe. Jednak nigdy nie należy lekceważyć rywala(pokazał to chociażby mecz z Mantovą) i do zwycięstwa będzie potrzebne pełne zaangażowanie całego zespołu. Jestem pewien, że jeśli piłkarze będą tak zmobilizowani jak w meczu z Bari to poradzą sobie bez problemu nawet bez dopingu kibiców. Do składu wrócił Nedved i Zanetti, a Camor będzie już w stanie zagrać przez pełne 90 minut, więc linia pomocy nie będzie już taka słaba. Prawdopodobnie do gry wróci także któryś z kontuzjowanych obrońców oraz Gigi.
- Palladino
- Juventino
bedzie 3-0 dla Juve
bramki strzela: Treze i 2x Del Piero, 2 asysty by Nedved, 1 by Camor
to moj typ :-D
spezia sie nas boi wygramy na pewno 8) ale lupiej rywala nie lekcewazyc dlatego Alex i spolka mosza byc maxymalnie skoncentrowani.
to moj typ :-D
spezia sie nas boi wygramy na pewno 8) ale lupiej rywala nie lekcewazyc dlatego Alex i spolka mosza byc maxymalnie skoncentrowani.
- diogenes87
- Juventino
Bezproblemowe zwycięztwo przewiduje, a ostatnio mi się sprawdza. Mecz będzie jednostronny i bez większej historii zapewne. Spezia to nawet nie średniak Serie B. Myślę, że aplikacja naszym przeciwnikom 3-4 bramek będzie najmniejszym wymiarem kary, chociaż mogą nam coś przypadkiem szczelić. Wygramy, bo remis lub przegrana byłaby sprzeczna z naturą.
- tabo89
- Juventino
- Szymek
- Juventino
Może jeszcze kartki wytypujesz?Palladino pisze:bedzie 3-0 dla Juve
Spezia się nas nie boi, i będzie za wszelką cenę walczyć o trzy punkty.Palladino pisze:spezia sie nas boi wygramy na pewno
Mecz, którego nie możemy potraktowac inaczej niż wszystkie. Niedawno mieliśmy okazję zobaczyć jakim wynikiem może zakończyć się mecz, jeśli zlekceważy się rywala. Najlepszą wiadomością jest to, że mamy coraz szerszy skład, ponieważ zawodnicy stopniowo wracają po kontuzjach, jednak prawdopodonie znów będziemy zmuszeni oglądac jakiś eksperyment Deschampsa. W meczu z Bari nareszcie złapaliśmy wiatr w żagle, udało się nawet strzelić cztery bramki, jednak każdy wie co się działo w naszej obronie i jakie bramki straciliśmy. Teraz tylko pozostaje nam wygrać, abyśmy przypieczęntowali naszą pozycję w ligowej tabeli i muismy liczyć na korzystne rozstrzygnięcie meczu Genoa - Napoli. Musimy dać z siebie wszystko, by uniknąć nerwów. Wierzę, że uda się nam strzelić więcej niż jedną czy dwie bramki i stworzymy jednostronne widowisko. Choć nie ukrywam, że będzie to trudne zadanie, wiadomo, że Spezia tanio skóry nie sprzeda. Mam nadzieję, że na boisku zobaczymy Bożinowa na trochę dłużej, o ile w ogóle go zobaczymy.
Spezia - Juventus
1: 8,50zł X: 4,20zł 2: 1,31zł 1X: 2,81zł X2: - , 12: 1,13zł
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2007, 19:09 przez Szymek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Jutrzejszych rywali już chyba pokonaliśmy w sparingu przed sezonem dość wysoko. Teraz jest co innego, gdyż są to rozgrywki ligowe , zupełnie inna stawka + mobilizacja zawodników. Nasi rywale plasują się na pozycji 16 gromadząc 20 oczek. Wynik nie jest tak tragiczny jak na "beniaminka".
Ale przejdźmy do konkretów. Nasza ostatnia forma to jedna wielka niewiadoma. Pomimo że w meczu z Bari skuteczność dopisała to znów straciliśmy szybko głupiego gola i to znów z braku koncentracji później trzeba było odrabiać i dzięki Bogu się udało. Wcześniejszy mecz z Ceseną również nie był ideałem, a meczu z Mantovą nie będę wspominał bo ten temat był wielokrotnie wałkowany. Wrócił Nedved i od razu widać postęp w ofensywie. No ale zbyt pięknie być nie może, wrócił Nedved wypadł Buffon który na szczęście już niebawem wróci. Sądze że jeżeli zagramy od początku skoncentrowani to nie będzie problemów z wygraniem tego meczu!
Forza Juve!
Pozdrawiam.
Ale przejdźmy do konkretów. Nasza ostatnia forma to jedna wielka niewiadoma. Pomimo że w meczu z Bari skuteczność dopisała to znów straciliśmy szybko głupiego gola i to znów z braku koncentracji później trzeba było odrabiać i dzięki Bogu się udało. Wcześniejszy mecz z Ceseną również nie był ideałem, a meczu z Mantovą nie będę wspominał bo ten temat był wielokrotnie wałkowany. Wrócił Nedved i od razu widać postęp w ofensywie. No ale zbyt pięknie być nie może, wrócił Nedved wypadł Buffon który na szczęście już niebawem wróci. Sądze że jeżeli zagramy od początku skoncentrowani to nie będzie problemów z wygraniem tego meczu!
Forza Juve!
Pozdrawiam.
- Ciro85
- Juventino
Juventus miał okazje spotkać się z Spezią w sparingu przedsezonowym (04.08.2006) tylko, że w roli gospodarza. Skład wyglądał tak:
Juvenetus-Spezia 4:0 (1:1)
MIRANTE
BALZARETTI BIRINDELLI LEGROTTAGLIE CHIELLINI
(TUDOR) 46 (KOVAC) 46'
MARCHIONNI PARO ZANETTI GUZMAN (KAPO)80' (MARCHISIO)80 (NEDVED)46'
BOIJNOV ZALAYETA
(OLEIVERA) 65'
Bramki: Chiellini 22', Boijnov 46', Nedved 63', Olivera 77'k---Varricchio 43'
Dzisiaj skład będzie wyglądał troche inaczej, chociazby dlatego, że nie wszyscy w Juve pozostali od tamtego spotkania (Olivera-sampdoria, Kapo-Levante) a jeszcze inni ze różnych względów nie mają szans na gre (pewne jest chyba tylko środek Paro-Zanetti) Ale mam nadzieje, że wynik chłopaki powtórzą...
MIRANTE
BALZARETTI BIRINDELLI LEGROTTAGLIE CHIELLINI
(TUDOR) 46 (KOVAC) 46'
MARCHIONNI PARO ZANETTI GUZMAN (KAPO)80' (MARCHISIO)80 (NEDVED)46'
BOIJNOV ZALAYETA
(OLEIVERA) 65'
Bramki: Chiellini 22', Boijnov 46', Nedved 63', Olivera 77'k---Varricchio 43'
Dzisiaj skład będzie wyglądał troche inaczej, chociazby dlatego, że nie wszyscy w Juve pozostali od tamtego spotkania (Olivera-sampdoria, Kapo-Levante) a jeszcze inni ze różnych względów nie mają szans na gre (pewne jest chyba tylko środek Paro-Zanetti) Ale mam nadzieje, że wynik chłopaki powtórzą...
- Mr Cezary
- Juventino
Przeszkadza Ci to?Szymek pisze:Może jeszcze kartki wytypujesz?Palladino pisze:bedzie 3-0 dla Juve
A ciekawe skąd Ty to wiesz, kto się nas boi a kto nie?Szymek pisze:Spezia się nas nie boi, i będzie za wszelką cenę walczyć o trzy punkty.Palladino pisze:spezia sie nas boi wygramy na pewno
Spotkanie na pewno przyciągnie komplet publiczności, a więc będziemy grali pewnie na gorącym terenie. Juventus powinien w tym meczu pewnie wygrać i być może powiększyć przewagę nad Neapolem, który w poniedziałek gra ciężki mecz z Genuą. Jedynym problemem wydaje się być linia obrony, w której ponownie nie możemy wystawić najmocniejszych graczy. Na szczęście wraca Gigi. Oby szybko wrócił do rytmu meczowego, gdyż ostatnim razem, gdy wracał po kontuzji barku, miewał słabsze mecze. Ale tamta kontuzja była dużo poważniejsza i przerwa trwała o wiele dłużej, więc mam nadzieję, że Buffon dziś nie puści bramki. Forza Juve!
- Tasak
- Juventino
To się nazywa klasa remisować do przerwy 1-1, a wygrać cały mecz 4-0, bez straty golaCiro85 pisze:Juventus miał okazje spotkać się z Spezią w sparingu przedsezonowym (04.08.2006) tylko, że w roli gospodarza.

PS Juve wygrało wtedy 1-4 i z tego co MI wiadomo, grali na wyjeździe...
Niestety tylko dwa programy pokazują ten mecz, oba kodowane: Mediaset Premium 1 i SKY Calcio...tomek89-15 pisze: tradycyjnie pytam o klanały satelitarne (niekodowane) ktore emituja mecz??
Mam pewnie obawy przed tym meczem... Niby beniaminek, niby dól tabeli ALE potrafią skubnąć punkty grając u siebie... Np ostatni mecz z Piacenza, warto też dodać, że Spezia pokonała Genua na wyjeździe 1-2...
mimo tego Juve w SerieB nie powinno patrzeć na tego typu przypadkowe wygrane rywali i grać swoje... A jak zagrają swoje i nie zlekceważą przeciwnika, tudzież nie będą musieli gonić wyniku po szybko straconym golu, to obstawiam 0-2... A po strzeleniu pierwszej bramki na boisku będzie istniał tylko jeden zespół... Oby... A tak dla zabawy wytypuje sobie strzelców.. Oryginalny nie będę

- mesju
- Qualità Juventino
Ja wiem. Na Sky Calcio 1 i Mediaset Premium 1. Kanały niedostępne legalnie w Polsce.mateelv pisze:Czy ktos wie na jakich kanałach telewizyjnych będzie leciał ten mecz??
Co do spotkania, to problem będzie siedział tylko i wyłącznie w głowach naszych zawodników. Jeśli nie powtórzy się historia z Mantovą czy Napoli, to powinniśmy wygrać spokojnie. Potencjał jest ogromny. Mam nadzieję, że utrzymamy wysoką formę po meczu z Bari i przywieziemy do Turynu 3 punkty. Później spokojnie można oglądać pojedynek Napoli z Geunuą.
- fan_of_juve
- Juventino
a moze macie jakies linki do sopcasta albo cus podobnego bo ja po fomacie nie mam nic ;p (zaponialme linki exportowac
takie probley z kompem ) i teraz nic nie znalzlem ;p tam gdize pamietalem?? moze znajdzie sie ktos kto podzieli sie z nami linkiem ?
NO oczywisice Stawiam na JUVE cos szuej ze bedzie 2-0 ;p FORZA

NO oczywisice Stawiam na JUVE cos szuej ze bedzie 2-0 ;p FORZA
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ostatnie 2 zwycięstwa na pewno nas podbudowały. Mecz ze Spezią stosunkowo wydaje się łatwy, ale jak doskonale wiemy, takich spotkań nie ma. Miło byłoby wobec całej sytuacji być mistrzem jesieni. Musimy konsekwentie realizować swój plan, a nic nie stanienam na przeszkodzie by na konic sezonu być na szczycie.
Wraca Buffon, to ogromne wzmocniene, oborna dalej kuleje, ale damy radę. Licze na skromne zwycięstwo, ważne są 3 pkr. FORZA JUVE :!:
Wraca Buffon, to ogromne wzmocniene, oborna dalej kuleje, ale damy radę. Licze na skromne zwycięstwo, ważne są 3 pkr. FORZA JUVE :!: