Nedved w Juventusie do końca kariery!!!
- Wolas
- Juventino
Pomocnik Juventusu Turyn Pavel Nedved ujawnił, że będzie grał w tym klubie do końca swojej kariery. 34-letni Czech ma kontrakt ważny do 2008 roku i zapewnił, że dopóki będzie zawodowo grał w piłkę, to Bianconeri mogą na niego liczyć.
Nedved został w klubie mimo jego degradacji w wyniku afery Calciopoli i liczy, że Juve wkrótce wróci do Serie A.
- Juve liczy na mnie w tym sezonie i moje zamiary są jasne. To klub, który zasługuje na to, by być na samym szczycie i robię co w mojej mocy, by tak się stało. Moja decyzja o tym by zostać i grać w Serie B, była jasnym sygnałem, że chciałem pomóc. Mam 35 lat (rocznikowo - przyp. red.) i to normalne, że chcę zakończyć tutaj moją karierę - powiedział Nedved.
Były zawodnik Lazio nie zamierza jednak naciskać na innych piłkarzy, którzy mogą odejść z klubu po tym sezonie.
- Jeśli ktoś nie chce zostać lub sądzi, że zrobił co w jego mocy, to jego decyzja powinna zostać uszanowana. Jeśli chodzi o piłkarzy, którzy zostali, szczególnie mistrzów świata, to trzeba im podziękować. Wiele już nam dali i teraz decyzja należy do nich - stwierdził Nedved.
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8 ... 385370.501
...Super
Nedved został w klubie mimo jego degradacji w wyniku afery Calciopoli i liczy, że Juve wkrótce wróci do Serie A.
- Juve liczy na mnie w tym sezonie i moje zamiary są jasne. To klub, który zasługuje na to, by być na samym szczycie i robię co w mojej mocy, by tak się stało. Moja decyzja o tym by zostać i grać w Serie B, była jasnym sygnałem, że chciałem pomóc. Mam 35 lat (rocznikowo - przyp. red.) i to normalne, że chcę zakończyć tutaj moją karierę - powiedział Nedved.
Były zawodnik Lazio nie zamierza jednak naciskać na innych piłkarzy, którzy mogą odejść z klubu po tym sezonie.
- Jeśli ktoś nie chce zostać lub sądzi, że zrobił co w jego mocy, to jego decyzja powinna zostać uszanowana. Jeśli chodzi o piłkarzy, którzy zostali, szczególnie mistrzów świata, to trzeba im podziękować. Wiele już nam dali i teraz decyzja należy do nich - stwierdził Nedved.
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8 ... 385370.501
...Super

Z Juve od 2003 r.
- PrzemoJuve
- Juventino
[quote="Wolas"]
quote]
zgadzam sie w 100%. mam nadzieje ze zostana,ale jesli(odpukac)odejda to na zawsze pozostana w moim sercu.w przeciwienstwie do zdrajcow ktorzy nas opuscili gdy szlismy na dno.
Pavel po raz kolejny pokazuje klase,mam nadzieje ze jeszcze pogra 2-3 sezony.powinien konczyc kariere jako mistrz Wloch,a moze nawet zwyciezca LM(za3 lata?).to tylko marzenia ale gdyby sie spelnily to bylby najszczesliwszy dzien w moim zyciu.
a Pavel jest razem z DP moim najwiekszym idolem,najukochanszym pilkarzem
quote]
zgadzam sie w 100%. mam nadzieje ze zostana,ale jesli(odpukac)odejda to na zawsze pozostana w moim sercu.w przeciwienstwie do zdrajcow ktorzy nas opuscili gdy szlismy na dno.
Pavel po raz kolejny pokazuje klase,mam nadzieje ze jeszcze pogra 2-3 sezony.powinien konczyc kariere jako mistrz Wloch,a moze nawet zwyciezca LM(za3 lata?).to tylko marzenia ale gdyby sie spelnily to bylby najszczesliwszy dzien w moim zyciu.
a Pavel jest razem z DP moim najwiekszym idolem,najukochanszym pilkarzem
- NeBu
- Juventino
kamień spadł mi z serca. Nedved jest zawodnikiem, z którego odejściem najtrudniej byłoby mi sie pogodzić (zaraz za nim w kolejce są DP i Gigi).
Po raz kolejny udowodnił, że jest Wielki (przez duże W).
Mam nadzieje, że inni wielcy (hmm...o kogo to może chodzić.... ) pójdą za jego przykładem
Po raz kolejny udowodnił, że jest Wielki (przez duże W).
Mam nadzieje, że inni wielcy (hmm...o kogo to może chodzić.... ) pójdą za jego przykładem
- bogó
- Juventino
Jak dla mnie w tym momencie Nedved pokazał ze jest Wielkim Czlowiekiem i mam nadzieje ze inni wezmą z Niego przykład i ze on pogra jeszcze ze 2 lata :lol:
Czy chcesz tego czy nie JUVENTUS nigdy nie zginie!!!!!!
- Mr Cezary
- Juventino
Na Pavla zawsze można liczyć, to jest nasza prawdziwa gwiazda! Nie umniejszając w niczym Buffonowi, Davidowi, Mauro, czy dopiero Del Piero, który jest zdecydowanie największą. Nedved jednak już teraz potrafił powiedzieć, że zostaje na 100 %, a wyżej wymienieni nie.. mam nadzieję, że to tylko takie próby zmuszenia zarządu do nowych transferów.
- DamKam
- Juventino
Mam ogromną nadzieję, że bynajmniej w przypadku Del Piero tak właśnie jestMr Cezary pisze:mam nadzieję, że to tylko takie próby zmuszenia zarządu do nowych transferów.

- sieka
- Juventino
No to wspaniale ze zostaje. Jego transfer to chyba jeden z najlepszych w ostatnich latach...Jeżeli mu zdrowie pozwoli to na pewno bedzie grał do końca kontraktu a potem zawsze w Juve jakąs fuche dostanie :lol:
...............JUVE...........
- Kamil_on
- Juventino
Wedlug mnie nic nadzwyczajnego . Pavel mial 2 mozliwosci :zakonczyc kariere po zawieszeniu na 5 kolejek lub zostac z nam do konca swojj przygody z pilka . Oczywiscie bardzo sie ciesze ze Pavel zostanie z nami ale nie oszukujmy sie ma on 35 lat i ciezko by bylo Pavlowi zadomowic sie w klubie walczacym w LM . Gdyby byl mlodszy to kto wie czy bu nie odszedl . FORZA PAVEL
- Venomik
- Juventino
Zakończyć karierę przez zawieszenie na 5 kolejek? Człowieku, o czym Ty piszesz...Kamil_on pisze:Wedlug mnie nic nadzwyczajnego . Pavel mial 2 mozliwosci :zakonczyc kariere po zawieszeniu na 5 kolejek lub zostac z nam do konca swojj przygody z pilka . Oczywiscie bardzo sie ciesze ze Pavel zostanie z nami ale nie oszukujmy sie ma on 35 lat i ciezko by bylo Pavlowi zadomowic sie w klubie walczacym w LM . Gdyby byl mlodszy to kto wie czy bu nie odszedl.
40 meczów w sezonie, a on przez zawieszenie na 5 z nich miałby kończyć przygodę z piłką (która potrwa pewnie jeszcze półtora roku, może wiecej).
Natomiast uważam jedno - lata robią swoje, zwłaszcza na jego pozycji - brakuje mu szybkości i to wyraźnie.
Niestety uważam, że powinniśmy szukać zmiennika dla niego (choć są bardziej pilne pozycje do obsadzenia - środek obrony i pomocy).
Dirty mind
- Szymek
- Juventino
Pavel ma już swoje lata i możliwe, że brakuje mu już szybkości, zwrotności lub innych rzeczy, lecz nadal jest niezastąpiony. Pavel okazuje się lepszy, od każdego potencjalnego zastępcy jak narazie. Nie ma co ukrywać, facet świetnie się trzyma. Oby tak dalej, aż do... zwycięstwa w Lidze Mistrzów, na które tak czeka. Z całego serca mu życzę, aby to osiągnął. Jednak prawda jest taka, że mimo świetnej postawy Pavla, ja na jego wiek to jednak nie pogra już za wiele, więc musimy znaleźć zmiennika, który był by w stanie pociągnąć nasza drużynę do zwycięstwa. Współczuje trochę następny Nedveda, bo zawsze będzie porównywany do Pavla. 

- bianconeirro17
- Juventino
Tak jest. Bardzo ciesze się że zawodnik ten postanowił pozostać w Juve do końca swojej kariery. To dobra decyzja zwłaszcza dla klubu, gdyż jest to piłakrz o którego niedawno pytały się kluby pokroju Chelsea. Mam skromną nadzieję, że nasz Nedved utrzyma tak bardzo wysoką formę do końca sezonu i razem z Alexem i Bufonem wyciągnie Juventus do Serie A. Pozdrowienia dla moderatorów i fanów Juve. Narazie!
- wojtas_JuveFan
- Juventino
Nedved jest uniwersalnym piłkarzem co prawda ma swoje lata, ale jest doskonałym wzorem dla młodych graczy tak jak Alex, który w tym roku będzie miał już 33 lata przyda się na sezon w Serie ten nasz super niedzwiedz