Serie B (15): JUVENTUS 1-0 Verona

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2006, 22:32

Juventus Turyn - Hellas Verona FC

Obrazek

Klub założony w roku 1903. Zwycięzca Serie A w sezonie 1984-85 i trzykrotny finalista (w latach 1976, 1983 i 1984) Pucharu Włoch.

Przydomek: Gialloblu, Mastini Scaligeri
Data założenia : 1903
Stadion: Stadio Marc'Antonio Bentegodi
Liczba miejsc:44 758
Prezes: Giambattista Pastorello
Trener: Massimo Ficcadenti
2005/06 Serie B, 15. miejsce

Ten mecz nie powinien sprawić nam kłopotów i mam nadzieję, że wygramy gładko i pewnie zdobędziemy 3 pkt. W tym sezonie Verona spisuje się słabo i po 14. kolejkach zajmuje 19. miejsce. Wygrali tylko 2 mecze(z Vicenzą i Modeną) i aż 7 przegrali. Miejmy nadzieję, że ten mecz będzie początekiem kolejnej serii zwycięstw. W składzie zabraknie Nedveda, ale prawdopodobnie zagra Del Piero, który wraca po kontuzji.

Stawiam 3-0 dla Juve
Camor
Del Piero
Palladino :)

Obrazek
Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2006, 22:54

No ja bym taki optymistyczny nie byl :D ze az 3:0 ale na pewno wygramy i przy potknieciu Napoli jestesmy liderem Serie B

Stawiam:1:0 Dla JUVE

Alex po kontuzji pokaze na co go stac :smile:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2006, 23:03

Ostatnio nie porażamy jakością swojej gry więc jeżeli nie teraz to kiedy mamy to przełamać? Verone dobrze znamy kilka lat temu graliśmy z nimi w Serie A, odziwo jak równy z równym i nigdy nam nie leżeli szczególnie na wyjeździe bo u siebie to jakoś było. Zespół ciekawy ... wypromował takich graczy jak Mutu , Adailton czy Camoranesi którego oczywiście dobrze znamy. Zagramy bez Nedveda będzie to niesamowity cios gdyż jest on głównym motorem napędowym ale nawet Pavla da się zastąpić. Powinniśmy przerwać tą fatalną forme zwycięskich meczy przeplatanych remisami do tego grając fatalny futbol. Trzeba się przełamać rozpocząć jakąś passe bez straty punktów a co najważniejsze pokazać w sobote miejsce w szeregu drużynie z miasta Romea i Julii. Mój typ 3:0 gole może strzelić nawet Buffon. :prochno:

Młody Wilk20

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2006, 07:42

Hej :-D Czy ktoś może wie czy jakaś stacja pokaże mecz Juve z Hellas Verona 9.12.2006???
DO BOJU JUVE :P :P :P :P

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 10:30

Myślę, że mecz łatwy i zdobycie 3 pkt. nie sprawi nam większych problemów. Takie mecze jak ten musimy poprostu wygrywać. W Pomocy dziś 3 naszych młodzieżowców, tylko po prawej wielki Camoranesi. To wielki sprawdzian dla nich, jednak myślę, że sobie poradzą i na pewno zagrają na 100%. Do ataku powraca historia Juve, nasz kapitan, myślę, że go ujrzymy dziś na boisku, sama jego obecność ma już ogromny wpływ na grę kolegów 8)
Liczę na jakąś wyraźną wygraną oraz na to, że wejdziemy na drogę zwycięstw, nie przeplatanych już z remisami na wyjazdach :twisted:

FORZA JUVENTUS :!: :!:

Obrazek
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 11:35

Cos mi mowi ze to bedzie jednostronne spotkanie z co najmniej 3 bramkami Juve . Hellas w tym sezonie bedzie walczyc o u trzymanie sie w lidze a my chcemy bezposrednio , a najlepiej z 1 miejsca wejsc do Serie A . Jak widac cele obu klubow sa zupelnie odmienne a biorac pod uwage jakich zawodnikow ma DD w swoim sladzie Juve musi wygrac . Bedzie 3:0

16Maciek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 11:53

Myśle że powinniśmy wygrać, ale czy bezproblemowo? W skłądzie zabraknie naszych filarów. Wraca Alex napewno zagra ale raczej nie od początku. Myśle że wejdzie w 2 połowie i pokazę na co go stać:) Myśle że mimo wszystko będzie to ciekawy mecz w którym wygra 2:0 :)

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 14:08

Myślę ze nie poraz pierwszy pokarzemyze po słabych/kiepskich meczach potrafimy zagrać jak z nut.
Mecz bedzie cieżki ale Alex błyśnie nam czyms genialnym.
Napewno Mauro C. chciałby wypaść jak najlepiej i mam nadzieję ze strzeli brameczkę.
Juve 2:0 Verona
*Camoranesi
*Boinov

Obrazek
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 14:27

Wygrać powinni bez problemów, Juve u siebie wszystko wygrywa, Verona w kiepskiej formie - ostatni mecz wygrali miesiąc temu ze słaba Vicenza

Skład mamy lekko osłabiony - szkoda Nedveda, bo forme miał zwyzkową duzo zalezeć bedzie od De Ceglie i jak bedzie sobie radził na lewej stronie i jak wyjdzie wspólpraca z Chiellini.
Gdy wygramy ten mecz obejmiemy fotel lidera, Napoli gra w poniedziałek z Cesena i duze prawdopodobieństwo ze straci 2 pkt. a my lidera nie oddamy juz do konca :)

Stawiam na 2:0 (1:0)
Bojinov
Camoranesi

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 14:31

Też mam nadzieję na ładne zwycięstwo, choć wiem, jaka jest sytuacja kadrowa i jak jest z naszą formą. Ostatni mecz obnażył nasze braki, ale trzeba się podnieść i wygrać przewagą większą niż 1 bramka. Alex wejdzie w drugiej połowie, więc zmieni słabszego z pary Bojinov-Palladino. Dlatego każdy z nich powienien udowodnić jeszcze w pierwszej połowie, że jest warty zostawienia go na boisku do końca spotkania :idea: Liczę na dobrą współpracę i zgranie Juventini, zarówno w ofensywie (nasi pomocnicy z młodziutkim środkiem pola - Marchisio i Paroi być może De Ceglie na lewej), jak i w defensywie (środkowi obrońcy nie mogę popełniać takich błędów, jak ostatnio).

Skład gości nie prezentuje się zbyt wybitnie, i mam nadzieję, że po tym meczu dalej nie będę znał żadnego nazwiska piłkarzy Verony :wink: U Nas brak oczywiście Nedveda, sądzę, że zastąpi go De Ceglie i bardzo jestem ciekaw występu tego piłkarza :P To może być jego wielka szansa... Chciałbym, żeby ją wykorzystał bo jak do tej pory Nedved nie ma konkurencji do gry w pierwszej 11. Będzie się chciał dobrze pokazać też drugi ze skrzydłowych Camoranesi więc myślę, że na relacji będziemy często czytać o "kolejnym błyskotliwym rajdzie skrzydłowego Starej Damy" :twisted: Oczywiście nikt dzisiaj nie dopuszcza do siebie myśli o porażce, ani chyba nawet o remisie. Verona, nie ukrywajmy, jest zwyczajnie słaba, a z takimi zespołami musimy zwyciężać i to przekonująco.

Podsumowując... 3:0 w Turynie przy bardzo dobrej grze sprawiłoby Nam wielką frajdę 8)

alex1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 14:51

powinnismy wygrac 3-0 :ball: :ball: :ball:
wierze ze jesli zagra De Ceglie to sobie poradzi jest bardzo dynamiczny!!!!
a bedzie gdzies pokazywany mecz w telewizji :?: :?: :ball:

Obrazek
Alex_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 17:52

No i po meczu :D
Oglądałęm tylko 2 połowe. I zagraliśmy dobrze tylko brakuje nam wykończenia, bramkarz Verony się wyśmienicie sprawował , Alex niemiał dzisiaj szczęścia :P A i jeszcze w 93 troche mi serce mocniej zabiło jak Giggi zrobił bajerke :smile: Cieszą 3 pkt i gra :twisted:

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 17:58

No i mamy kolejne 3 pkt :) Jeżeli Napoli przegra lub zremisuje z Cesena, a jest to bardzo prawdopodobne to będziemy liderem.

Mecz średni, chociaż lepszy niż w Genui i wynik mógł byc wyższy. W pierwszej połowie raczej nudna gra z lekką przewagą Juve i kilkoma niewykorzystanymi sytuacjami. W drugiej już lepiej, stworzyliśmy sporo bardzo groźnych sytuacji, a jedną z nich bramką uwieńczył Mauro Camoranesi :bravo: Po wejściu Alexa gra jeszcze bardziej sie ożywiła, a DP kilka razy zagroził bramce Verony i tylko bramkarzowi mogą zawdzięczać taki wynik. Dosyć równa gra całego zespołu, nieźle zagrał Zebina. Na wyróżnienie zasługuje Camor, Palladino i Alex.

Już w piątek czeka nas cięzki mecz z Ceseną, ale mam nadzieję, że zagramy co najmniej tak jak dziś i wykorzystamy stworzone sytuacje.

Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 19:14

Starsznie mocno życzyłem Mauro tej bramki. Nie ze względu na przeciwnika i jego wspomnienia związane z Veroną. Camor konstruuje większość naszych akcji, a w dodatku bardzo dobrze rozumie się z młodymi. Dobrze było widać to chociażby w meczu z Genuą. Nie wiem tylko dlaczego dostał tak niskie noty za to spotkanie...

O meczu nie ma co się rozpisywać. Szkoda, że zawodzi skuteczność naszych zawodników, a szczególnie napastników, których było aż trzech.

Mam nadzieję, że na własnym boisku jak najdłużej będziemy niepokonani :twisted:

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2006, 19:16

Ciesze sie z wygranej, bo jest ona ważna, ostatnio nie było najlepiej więc teraz 3 pkt dobrze nam zrobią. Camor piekną bramke strzelił. Meczu nie widziałem, nie moge ocenic dokładnie gry ale mam nadzieje ze jest jakaś poprawa, bo ostatnio nie gramy zbyt przejrzyście!
Myśle ze bedziemy liderami po tej kolejce!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Zablokowany