Pozycje Zambrotty
- Gradi
- Juventino
Nie ulega wątpliwości, że Gianluca Zambrotta to w chwili obecnej jeden z najlepszych piłkarzy świata. I jeden z najbardziej uniwersalnych, co potwierdził w minionym sezonie. Nominalny prawy pomocnik grał na lewej obronie i spisywał się tam znakomicie. Według mnie w tyle pozostawił nawet Roberto Carlosa. I teraz jest dylemat: na jakiej pozycji powinien w końcu grać??? Według mnie nadal powinien szaleć na lewej stronie obrony, bo trudno teraz o dobrego zawodnika na tę pozycję. Z pewnością łatwiej o świetnego prawoskrzydłowego. A jaka jest wasza opinia na ten temat??
Lubię Juve jak koń owies:)
Kiedyś byłem mondry, pooźniej poszłem do szkoły
Kiedyś byłem mondry, pooźniej poszłem do szkoły
- RUDI
- Juventino
Moim zdaniem Zambrotta grajac w obornie nie moze wykorzystac calej palety swoich mozliwosci . Przeciez to jest zawodnik jak najbardizje ofensywny. A takie nawyki w obronie sa oczywsice przydatne ale moga sie takze zle skonczyc. Uwazam ze Zambrotta grajac na obornie jest troche przyduszoni i powinien grac w pomocy.
A na lewa oborne kupmy Ashley'a Cole 'a
:):)
A na lewa oborne kupmy Ashley'a Cole 'a

FORZA JUVE
- juveluck
- Juventino
Dla mnie odpowiedz jest prosta. Na pomocy, grajac w obronie marnuje sie i nie moze pokazac pelni swojego talentu. Uwazam ze w obronie powinien grac tylko w skrajnych przypadkach

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- juve21
- Juventino
Zgadzam sie z moimi mowcami.Zambrotta powinien grać jako lewy pomocnik, choc nie powiem że podoba mi sie jego gra jako obrońcy, gdyż jako gracz ofensywny często organizuje wypady ktore robią młyn u przeciwników
:D

- BIANCONERI
- Juventino
Ciesze sie,że Zambrotta jest piłkarzem uniwersalnym i może grac na rożnych pozycjach.Najlepiej radzi sobie oczywiście w pomozy ale jego gra na lewej obronie także mi sie podobała.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Yari
- Juventino
juveluck pisze:Dla mnie odpowiedz jest prosta. Na pomocy, grajac w obronie marnuje sie i nie moze pokazac pelni swojego talentu. Uwazam ze w obronie powinien grac tylko w skrajnych przypadkach
Racja Racja , na pomocy Zamrotta dosłownie wymiata. Uwielbiam Go , wg mnie jest jeden z najpracowitszych piłkarzy Juve obok Nedveda.
- YoUri`
- Qualità Juventino
Zdecydowanie prawa pomoc, zreszta mysle ze po polfinalach i finale LM takiepytanie jest wogole niepotrzebne bo Gianluca pokazal co potrafi zrobic ( wszystko ) grajac w srodku pola. Na lewej obronie spisywal sie owszem - niezle ale tapozycja nieco go ograniczala.
- DeeJay
- Juventino
Według mnie pełnie swoich możliwości jest w stanie pokazać na prawej pomocy. Ale to bardzo dobrze, ze mamy tak uniwersalnego piłkarza. A może to jest sekret sukcesów Juve i klucz do następnych? W Juve gra wielu bardzo uniwersalnych piłkarzy, przez co nigdy nie ma problemów z wystawieniem naprawde silnej jedenastki.