Zlot JuvePoland 2007

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Czy Pasowałby Wam Wyjazd Na Warmię I Mazury?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Duff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 17:47

Witam! Kieruje ten temat przede wszystkim do "włodarzy" JP i JPC ale i do wszystkich użytkowników o ocenę.
Pisze w sprawie Zlotu Polskich Fanów Juventusu pod patronatem JPC :) Złożyłem propozycję organizacji Zlotu na Warmi i Mazurach. Siewier napisał że musi otrzymac konkretną ofertę o to i ona.
www.wiatraki.com
Jest to ośrodek wypoczynkowy "Wiatraki" położony 12 km od Olsztynka nad jeziorem Maróz. Jest to ośrodek o wysokim standardzie posiadający:

6-10 osobowe domki letniskowe z litych bali z łazienkami lub bez łazienek
Nowoczesny pawilon sanitarny
Pensjonat z jadalnią, kawiarnią, świetlicą i zapleczem dydaktycznym
Ogrodzony teren o powierzchni 5 hektarów.
Boisko do siatkówki, koszykówki i piłki nożnej.
Kąpielisko strzeżone.

Posiadają także projektor co umożliłoby oglądanie nam klasycznych lub aktualnych meczy Juve ;)

Co o tym sądzicie?? Wypowiadajcie się... A co do "włodarzy" powiedzcie czy takie coś jest możliwe...
Ostatnio zmieniony 18 października 2006, 18:14 przez Duff, łącznie zmieniany 1 raz.

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 18:21

Ja jestem za i chętnie pomogę w organizacji.

Capo di tutti capi
speisi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 18:41

Ja również uczynię wszystko aby ten zlot doszedł do skutku , zapraszamy na warmię i mazury !

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 19:17

Ja się wyłamuję i stwierdzam, że według mnie zlot powinien pozostać w okolicach Poznania. (żeby nie było - ja w Poznaniu jedynie studiuję i na zlot, w wakacje, też będę musiał dojechać specjalnie).
Z kilku prostych przyczyn:
Największe skupiska fanów Juve to Poznań oraz Wrocław.
Dojazd z Wrocławia do Poznania jest sprawą banalną. Do Olsztynka jest jednak dużo gorzej - trzeba się liczyć z 10 godzinami jazdy oraz przesiadkami. Dochodzą do tego spore koszty i może się okazać, że niektóre osoby z tego powodu będą rezygnowały.
Żeby dotrzeć na sensowną godzinę (poranek) trzeba będzie jechać nocą. Nie wszyscy się na to zgodzą. W Poznaniu zawsze była możliwość, że ktoś kogoś przenocuje (między innymi u mnie spała jedna osoba przed i po zlocie). Nawet gdyby coś niespodziewanego się stało to ktoś inny na pewno by się zgodził.
W Poznaniu są osoby, które od lat organizują wszystko i wiedzą jak o to zadbać. Przygotowanie kilkudniowego pobytu dla 40 osób nie jest wcale sprawą tak banalną jak to się wydaje (moja mama jest nauczycielką i organizowała mniejsze wyjazdy szkolne przy których dostawała szału z organizacją). Z resztą - zlot to oficjalna impreza JPC i wypadałoby, by ktoś z JPC to nadzorował. Na odległość jest zawsze gorzej.

Dirty mind
Duff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 19:50

Venomik pisze:Do Olsztynka jest jednak dużo gorzej - trzeba się liczyć z 10 godzinami jazdy oraz przesiadkami. Dochodzą do tego spore koszty i może się okazać, że niektóre osoby z tego powodu będą rezygnowały.
Żeby dotrzeć na sensowną godzinę (poranek) trzeba będzie jechać nocą. Nie wszyscy się na to zgodzą. W Poznaniu zawsze była możliwość, że ktoś kogoś przenocuje (między innymi u mnie spała jedna osoba przed i po zlocie). Nawet gdyby coś niespodziewanego się stało to ktoś inny na pewno by się zgodził.
No to teraz spójrz na odwrót cała Północna Poslka musi jechać dokładnie tak jak napisałeś :/ Dajmy szanse tym z Północy 4 razy było w Poznaniu, teraz można spróbować gdzie indziej.
Venomik pisze:Przygotowanie kilkudniowego pobytu dla 40 osób nie jest wcale sprawą tak banalną jak to się wydaje (moja mama jest nauczycielką i organizowała mniejsze wyjazdy szkolne przy których dostawała szału z organizacją)
O to się nie mart Twoja mama była jedna a nas 4 i sądze że sobie poradzimy mimo wszystko. Poczekajmy jednak na dalsze wypowiedzi.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 19:56

Otwarcie przyznaję, że niestety nie uczestniczyłem w żadnym z dotychczasowych zlotów (a mam do Poznania 50 km), to wyjazd na mazury byłby dla mnie dodatkową motywacją. I zrobię wszystko co w mojej mocy, aby w kolejnym zlocie już uczestniczyć. Dlatego w ogóle się wypowiadam.

Wydaje mi się, że jeśli chodzi o dojazd to najtrafniejsze jest przysłowie: dla chcącego nic trudnego. 10 godzin w banie? Założę się, że większość zlotowiczów już nie tyle jednorazowo przesiedziało w środkach masowego transportu. Odległość faktycznie jest spora, ale to nazywa się wyzwanie. Skoro ktoś może przyjechać do Poznania, to czemu Poznań nie może gdzieś jechać?

Inną sprawa jest organizacja. To prawda, że na odległość trudniej. Ale jeśli znajdą się osoby, które już na miejscu będą wszystko nadzorować, to wydaje mi się, że powinno iść to dość sprawnie. Przydałaby się jakaś znajoma osoba, która pracuje w tym pensjonacie. Czyjaś mamuśka itp. Może udałoby się wynegocjować niższą cenę?

No i właśnie. Jak wszystko kończy się na pieniądzach :doh: Sprawą naturalną jest, że dla większości wzrosną koszty dojazdu. Trzeba też jednak rozważyć ofertę, jaką zaoferuje nam pensjonat. Należy porównać ceny pobytu np. na warmi i w wielkopolsce. Jeśli różnice nie będą wielkie, to ja opowiadam się za wyjazdem na Mazury (na których i które zawsze chciałem zobaczyć). Oddaję głos prowadzącemu

Pozdro

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 20:04

No to teraz spójrz na odwrót cała Północna Poslka musi jechać dokładnie tak jak napisałeś Dajmy szanse tym z Północy 4 razy było w Poznaniu, teraz można spróbować gdzie indziej.
No to teraz spójrz jeszcze raz na to co napisałem o miejsach skąd pochodzą osoby będące trzonem wszelkich wyjazdów JP. Z północy było pewnie tyle osób co z samego Poznania :)
Przywykłem do życia w demokracji i jeśli dla większości łatwiej jest dojechać w okolice Poznania to najlepiej jest zorganizować zlot w okolicy Poznania.
Ale to kwestia już kto gdzie chce i gdzie jest łatwiej zorganizować.

PS: jeśli się mamy rozbijać Warmia - Poznań to sugeruję zmianę ankiety.
Mi tak Warmia pasuje, jak najbardziej, chociaż wolałbym Poznań :)

Dirty mind
juveni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 22:25

Venomik pisze:Dojazd z Wrocławia do Poznania jest sprawą banalną. Do Olsztynka jest jednak dużo gorzej - trzeba się liczyć z 10 godzinami jazdy oraz przesiadkami. Dochodzą do tego spore koszty i może się okazać, że niektóre osoby z tego powodu będą rezygnowały.
Żeby dotrzeć na sensowną godzinę (poranek) trzeba będzie jechać nocą. Nie wszyscy się na to zgodzą.
no w sumie to ja tyle jechalem zarowno w tym roku jak i poprzednim, nie narzekam jedyny problem jaki miałem to pomysł leniupa :angry: żeby jechać busem który w Poznaniu był kolo 3 w nocy :angry: :angry: :angry: wiec tak do 10 trzeba się było przechować mimo tego nie widze jakichs strasznych problemow związanych z dojazdem.

Jednak wydaje mi się ze należałoby poczekac na wypowiedz kogos z tzw. wladz i dopiero wtedy można zaczac rozmowe a w zasadzie ja skończyć bo demokracja demokracja ale u nas rzadzi juveluck….. :D

Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 22:41

Ja to widzę tak: w Poznaniu jest grupa osóba, która ma już niezbędne doświadczenie w organizowaniu tego typu imprez. Kolejną zaletą tamtego regionu jest już wspomniana ilość juventinich zamieszkujących tamte tereny, gwarantuje to więc pewne minimum fanów na Zlocie :wink: Kolejna sprawa - do Poznaniaków mamy już zaufanie, że jak się wezmą za organizację Zlotu - to go nie spieprzą ( a przynajmniej nie wszystko ). Sorry chłopaki, ale wy tak naprawdę jesteście dla większości raczej anonimowi, nie pełnicie żadnych funkcji w JPC, nie macie więc 'mandatu' by organizować takie przedsięwzięcie. To broń Boże nie jest żadna obelżywa uwaga w waszą stronę, ale najszczersza prawda. Jeśli miałbym wybierać, gdzie jechać - wolę Poznań. W waszym przypadku nie wiemy na ile wam tego entuzjazmu do organizacji starczy. Wiem, że będziecie mnie zapewniać, że dacie z siebie wszystko by impreza jak najlepiej się udała, ale tutaj po raz kolejny nasuwa się kwestia doświadczenia i zaufania. Jeśli chodzi o względy geograficzne to jest mi to całkowicie obojętne, gdyż mieszkam w centrum Polski. Ba, z tego powodu powinienem się domagać by to u mnie organizować Zlot 8) :lol:
Możemy być raczej pewni, że po tegorocznym Zlocie do Łężeczek nie wrócimy :wink: Władze tamtejszego ośrodka pewnie średnio nas wspominają :P Odpada więc kwestia "znowu w tym samym miejscu". Oczywiście, jeśli nic odpowiedniego nie znajdzie się w okolicach Pozka, to czemu nie Mazury? I tak nie liczy się miejsce, ale towarzystwo.

Obrazek
Duff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 22:50

kedzier pisze:Jeśli miałbym wybierać, gdzie jechać - wolę Poznań. W waszym przypadku nie wiemy na ile wam tego entuzjazmu do organizacji starczy.
Masz racje prawie na JP nikt nas nie zna, ale dzisiaj wpadłem na ten jakże cudowny pomysł i myśle że jest on dobry. Nie jestem sam mam już na pewno 4 współpracowników a na pewno Juventini z Olsztyna też pomogą ;) Do wakacji jeszcze bardzo dużo czasu więc sądze że wyrobimy się z organizacją, ale póki co poczekajmy na odpowiedź władz. Jeśli zatwierdzą czekam tylko na termin w którym mógłby odbywać się Zlot i bierzemy się do pracy :) POZDRO :smile:

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2006, 23:19

Pomysł mi się podoba właśnie ze względu na lokalizację. Do poznania średnio mam z dojazdem, a tutaj - 100% ze będe. Co do samej organizacji, mozna liczyć na moją pomoc.
Rozumiem wasz entuzjazm Duff, Hara i Speisi, fajnie by było w naszych rejonach balować z ekipą JPC, ale z tego co widze, to słabo będzie z tym wyjazdem, gdyz nas jest jedynie garstka, a ludzie z południa przewyzszają nas liczebnie i persolnalnie (większość aktywistów tutaj jest z tamtych rejonów). Mimo wszytsko serdecznie zachęcam. Mazury są piękne, a komary tak dadzą wam w d... ze zapamiętacie ten wyjazd do końca życia :)
Ostatnio zmieniony 19 października 2006, 09:26 przez The_Sickness, łącznie zmieniany 1 raz.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2006, 00:28

Mazury to napewno ciekawa propozycja, jednak organizacja zlotu zajmiemy sie na przelomie lutego i marca przyszlego roku i wtedy bedziemy mysleli nad kandydatura. Narazie nie ma tematu.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Duff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2006, 07:17

juveluck pisze:Mazury to napewno ciekawa propozycja, jednak organizacja zlotu zajmiemy sie na przelomie lutego i marca przyszlego roku i wtedy bedziemy mysleli nad kandydatura. Narazie nie ma tematu.
Dzięki juveluck. Niech ludzie jeszcze się powypowiadają na ten temat :)

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 października 2006, 12:14

juveni pisze:no w sumie to ja tyle jechalem zarowno w tym roku jak i poprzednim, nie narzekam jedyny problem jaki miałem to pomysł leniupa :angry: żeby jechać busem który w Poznaniu był kolo 3 w nocy :angry: :angry: :angry: wiec tak do 10 trzeba się było przechować mimo tego nie widze jakichs strasznych problemow związanych z dojazdem.
:D :D :D Co pierdzielisz głupoty :P Posadzka dworca głównego w Poznaniu jest bardzo mięka i bardzo przyjemnie śpi się na niej w godzinach porannych ;d A jak mówiłem zebyśmy poszli do KFC 24 h to sam powiedziałeś ze jest zamknięte :) przyznaj sie ;d
kedzier pisze:Władze tamtejszego ośrodka pewnie średnio nas wspominają :P
Ja tylko pamiętam jak babka mówiła Martinowi: Ja się bałam wczoraj do was podejść w nocy :smile:
Duff pisze:No to teraz spójrz na odwrót cała Północna Poslka musi jechać dokładnie tak jak napisałeś :/ Dajmy szanse tym z Północy 4 razy było w Poznaniu, teraz można spróbować gdzie indziej.
Północ ma do poznania mniej niż południe Polski bo o ile mi wiadomo Darel z pomorza jechał krócej niz ja i juveni z Rzeszowa. Mi niezbyt odpowiada opcja mazurska bo to wiąze sie z katastrofalnie długa podróżą, no ale gdzie by nie zrobili zlotu tam pewnie pojade bo to coś wspaniałego :)

Obrazek
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2006, 14:37

mi w sumie rybka gdzie (co prawda nie byłem jeszcze na żadnym ale ważne kiedy) zróbcie to jakoś na początku miesiaca a nie w środku. Jak ktoś se chce w wakacje dorobić to łatwiej jest znaleźć robote kolo 10 już po zlocie niż koło 20 bo już wtedy większość rzeczy jest zajęta. No a nie weźmiesz pracy na początku miesiąca wiedząc że w połowie chesz gdzieś jechać.

A co by offtopicowo nie było to z Lublina mamy denny dojazd i do Poznania i na Mazury więc jedna ryba.

Obrazek
ODPOWIEDZ