Zanetti i Kovac chcą odejść!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
TreDelIbra

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 11:59

Jak widać to nie koniec wyprzedarzy w Juve, po Cannavaro, Emersonie(Real) oraz Zambrotcie i Thuramie (Barca) starą damę opuszczą jeszcze Kovac i Zanetti :/

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=57687

Pomocnik Cristiano Zanetti i obrońca Robert Kovac są zdecydowani opuścić Juventus Turyn. Piłkarze nie mają zamiaru grywać w niższej klasie rozgrywek i w przypadku potwierdzenia degradacji do Serie B zmienią barwy klubowe.

Zaskakuje zwłaszcza decyzja Włocha, który nie tak dawno zasilił Starą Damę na zasadzie wolnego transferu. Zanetti opuścił mediolański Inter i związał się kilkuletnią umową z Juventusem. Teraz jednak zamierza odejść. Piłkarz negocjuje z Realem Madryt, w którym miałby pracować pod okiem Fabio Capello.

Chorwat z kolei prowadzi negocjacje z Newcastle United i jest o krok od osiągnięcia porozumienia. Juventus nie będzie robił zawodnikom problemów i za odpowiednie pieniądze jest gotów sprzedać tych, którzy są zdecydowani zmienić otoczenie. Z klubem pożegnali się już Cannavaro i Emerson. Praktycznie piłkarzami Barcelony są Zambrotta i Thuram.

Informacja ta znajduje się również na :
http://sports.alice.it/it/cmc/calcio/20 ... 98971.html

To sobie Zanetti pograł w Juve, nie ma co :/
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2006, 13:35 przez TreDelIbra, łącznie zmieniany 1 raz.

Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 12:11

Haha, szczerze mówiąc to się tego nie spodziewałem! A niech idą, gwiazdorki od siedmiu boleści! Mamy Giuliano Giannicheddę (sorki, jeśli zrobiłem błąd w nazwisku), który może wykonywać "czarną robotę" na boisku, gorzej będzie ze środkiem obrony, ale tu trzeba kupić trzeba kupić jakiegoś młodego, perspektywicznego obrońcę, najlepszym wyjściem byłby Barzagli i mam nadzieję, że uda się go sprowadzić. Nie zapominajmy, że na środku mogą grać Chiellini a także Zebina, na tak więc obrońców w zanadrzu mamy. A Zannetti... Szkoda słów! Kolejny "piesek capello"...

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 12:15

No fajnie, fajnie :? . Dopiero co Zanetti przyszedł i już odchodzi. I po co gadał, że zostaje. Robił tylko nadzieje kibicom, i wyszło tak samo jak z Cannavaro. Jak chce niech idzie, ważne że Juventus na nim zarobi, wkońcu przyszedł za darmo, to odejdzie za może 5 mln. W Realu będzie kolejnym po Emersonie i Cassano pupilkiem Capello. Wkońcu pracowali w Romie. Naszczęście Marchioni zostaje :)

Co do Kovaca to jego będzie mi bardziej szkoda, ale jak nie chce nas wspomagać to "baj, baj". Zaliczył dobry występ na mundialu, więc zainteresowanie jego osobą wzrosło. Ale przecież na Serie B Tudor i Legrotaglie na środek obrony powinni wystarczyć :wink:

Obrazek
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 12:16

Też jestem zaskoczony i to bardzo. Ale jakby nie patrzeć Juventus zrobi na tym niezły interem. Obu piłkarzy pozyskaliśmy za... 0 $. Obaj przyszli na zasadzie wolnego transferu więc jednak jakaś korzyść jest. Przynajmniej zrobi się miejsce dla młodszych ludzi :) Jakby nie patrzeć możemy mieć problem ze środkiem obrony jeśli newsy odnośnie Thurama i Kovaca się potwierdzą. O ile o boki obrony możemy być spokojni o tyle z parą stoperów wygląda to inaczej. Jest niby Legrataglie oraz Tudor jednak Igor lepiej grywa jako DM. Może czas pozyskać wkońcu obrońców młodego pokolenia jak Bonera i Barzagli. Może za jeden lub dwa sezony okażą się oni równie dobrą para stoperów jak Nesta i Cannavaro. Ciekawe co wymyśli Deschamps. Po sprzedaży tylu piłkarzy nie powinniśmy mieć problemów z zakupem kilku młodszych. Wiele zależy od tego jakie plany ma Didier :)

dzawor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 12:16

chyba teraz tak na dobre się zaczeło i co chwila będzie kolejna wiadomość, że ktoś nie chce grać w juve bądż już odszedł. Ciekawe czy będą jakieś informacje o pozyskaniu piłkarzy. Mam nadzieje, że postawi się na graczy młodych, którzy będą przywiązani do barw klubowych na dobre i złe a nie jak legia cudzoziemska, która gdyu dzieje się żle odchodzi czym prędzej z tonącego statku.

matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 12:17

Heh, na transferze Zanetti'ego jeszcze zarobimy ;)

Z drugiej strony - jeżeli to prawda, to Zanetti mnie zadziwił... niby mówił, że będzie grał dla Juve, że cieszy się z transferu itp. itd. a gdy przyszło co do czego, jako jeden z pierwszych chce odejść...

Ciekawe, że jeszcze nie ma newsów związanych z Ibrą ;)
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2006, 12:20 przez matt16, łącznie zmieniany 1 raz.

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 12:19

Tego po Zanettim się nie spodziewałem, bardzo na niego liczyłem. Miałem nadzieję, że zapełni lukę po Vieirze bądź po Emersonie a tu coś takiego. Choć sam deklarował, że nie odejdzie. Capello zabiera wszystkich - można wyciągnąć wniosek (mocno naciągany), że Real nie ma dobrych zawodników i muszą brać od Juve.
Co do Kovaca to mógłby zostać zwłaszcza teraz gdy środek pola zostaje pusty. Jego doświadczenie napewno by się przydało.

Bobson_wilk

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 12:26

Ciekawi mnie jaką jedenastką wybiegniecie w następnym sezonie...
szczerze powiem że nie wiedze w niej Buffona...ale to pokaże czas

ROMA MIA - TI AMO
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 12:31

Cube - fan Juve pisze:Mamy Giuliano Giannicheddę (sorki, jeśli zrobiłem błąd w nazwisku), który może wykonywać "czarną robotę" na boisku
Tak dwóch speców od czarnej roboty [byli Laziaci] pozwoli nam wejść na szczyt. Mówię tutaj o Nedvedzie i GG, obaj grając w drużynie Lazio ciągli drużynę do przodu i mam nadzieje, że zrobią to także teraz.

Widocznie po odejściu Kovaća nasza obrona zostaje zmasowano ograbiona. Pierw Cannavaro, Zambrotta i Thuram, teraz Jeszcze "4 do brydża" odejdzie prawdopodobnie, gdzieś na wyspy.

Okropnie się robi. Trzeba zauważyć, że tak długo nie pociągniemy, musimy kogoś zakupić, wzmocnić się, bo będzie nam trudno o przetrwanie w tej 2 lidze. A pamiętać trzeba, że walczymy o baraże, a z tak szczupłym zespołem możemy najwyżej zagrać o utrzymanie.

Dodać trzeba także, że taki zawodnika ja Zębina, także chciał odejść w czasie sezonu i następną dziura w obronie się robi.

Mój obecny skład prezentuj się następująco: Buffon - Balzaretti, Tudor, Legro, Chiellini - Marchionni - Kapo - GG - Nedved - Del Piero - Bojinov

Oj będzie trudno, ale przecież my jesteśmy Juventus! Potęga i walka w nas nie przestanie!

Edit:
Bobson_wilk pisze:Ciekawi mnie jaką jedenastką wybiegniecie w następnym sezonie...
szczerze powiem że nie wiedze w niej Buffona...ale to pokaże czas
Ja też nie zabardzo go widzę w drugiej lidze... :doh:

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 13:08

Bardzo liczyłen na Kovaca, moim zdaniem jest on bardzo dobrym obrońcą, w poprzednim sezonie siedział na ławce, ale niby za kogo miał wejsc? Za Thurama czy Canavaro? Kovac miał bardzo dobre MŚ, chociaż Chorwacja nic nie zwojowała to Kovac grał naprawde dobrze. Szkoda, mam nadzieje że zostanie. A co do za Zanettiego to napewno by sie przydał w środku pola.

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 13:32

Zanetti :shock: Jak wielu z Was, tak i ja bylem wrecz przekonany, ze jak dopiero co przyszedl do Juve to tak szybko z tad nie ucieknie. No ale coz, zobaczymy. Miejmy nadzieje, ze jeszcze przeczytamy newsa o tym, ze jadnak zostaje :whistle:
Kovac :?: Moim zdaniem byla by to naprawde duza strata. Na samym poczatku bylem dosc sceptycznie nastawiony do tego gracza, ale swoja gra udowodnil, ze jest naprawde dobry. Rowniez nie chce zeby odchodzil :!:
Wogule ostatnio mamy naprawde hustawke nastrojow. Raz czytamy newsy mowiace o tym, ze np. taki Gigi na bank odejdzie, a dzis mozemy przeczytac, ze jednak zostaje. Tak samo bardzo rozne informacje, w roznym czasie docieraly o Pavelku. Ile jeszcze tego typu niepewnosci bedzie nam dane przezyc. Ile odejsc bedziemy musieli jeszcze przyjmowac do wiadomosci, achh :roll:

16Maciek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 13:43

Kovac, kolejny obrońca... Zanettiego też trochę żałuję bo jeśli odejdzie może być luka wsrodku.. Mam nadzieje że to ploty, ale jak chca to niech odchodzą :evil:

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 14:21

Cube - fan Juve pisze:Haha, szczerze mówiąc to się tego nie spodziewałem! A niech idą, gwiazdorki od siedmiu boleści! A Zannetti... Szkoda słów! Kolejny "piesek capello"...
Pieknie to ujołeś...nic dodać nic ująć.BRAWO!!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Tom A Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 14:25

Juventus to nie przytułek dla ubogich...zakompleksionych spróchniałych staruszków z klubików które nic nie osiągnęły i nie osiągną (czyt. Inter) Takiego Zanettiego, pupilka Capello powinni ukamienować za to że ma czelność odmawiać Juve , który go przygarnął jak wygłodniałego kundla...Europy mu się zachciewa ? A 2 liga nie bardzo ? A może z odejsciem Capello zmalały do zera jego szanse na grę w Juve więc bierze dupę w troki ? Nie wiem jak działacze Juve mogli się tak długo wodzić za nos Capello który teraz wykorzystuje sytuację by osiągać samolubne cele...co za wioska !!! WON wszystkim wieśniakom z Turynu...!!! :stop:

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2006, 15:06

Nie no Robert Kovac to obrońca nad wyraz solidny i na pewno zatrudnic będzie chciało go mnóstwo klubów i zapewne odejdzie..Myślę,że cena w granicach 4-5 mln euro byłaby satysfakcjonująca dla Juve.. z Zanettiego chce mi się śmiać..gwiazdor się znalazł :rotfl: nie chce grać w 2 lidze bo przecież jest czołowym pomocnikiem świata :rotfl: masakra..Juve powinno jeszcze dopłacić jakiemuś śmiesznemu klubowi który będzie chciał wziąść tego piłkarzyka :)

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
ODPOWIEDZ