Perche non sono Juventini - KOMPILACJA

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 19:11

Obrazek

Autorzy:bukol87@adi666666
Muzyka: bukol MIX:-D
Rozmiar: 27MB
Czas: 7:38

Oto przedstawiam wam trzecia kompilacje duetu bukol87@adi666666 "Perche non sono Juventini" z ang.Why not Juventini :-D w ktorej przedstawiamy zawodnikow Juve ktorzy zostali sprzedani lub wypozyczeni i w swoich klubach sa jednymi z najlepszych zawodnikow. Kto to taki?? Wystarczy spojrzec na fotke u gory :-D Mysle ze kompilka jest warta obejrzenia wiec serdecznie zapraszam do zassysania. Czekam na wasze komentarze(tylko z wyrozumialoscia :-D ) Aha jesli komus spodobala by sie moja kompilka moge umiescic ja w wersji duzo lepszej jakosciowo pojemnosc ok.100MB(ale to tylko na specjalne zyczenia :D )

Download SENDSPACE

Download Rapidshare
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2006, 16:00 przez Bukol87, łącznie zmieniany 2 razy.

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 19:42

Moglibyście chociaż nie ściągać tytułu z kompilki Mateusszka :doh: . Wyedytuje posta jak obejrze filmik

Jurij

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 19:57

moglby to ktos indziej wrzucic??np na rapidshare, ciagle mi wyskakuje na sendspace ze juz cos sciagam chociaz nic nie sciagam :evil: bede bardzo wdzieczny poniewaz chetnie bym obejzal kompilacja
dzieki!

Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 20:09

Z tego co wiem, tytuł kompilacji Mateussszka brzmiał "Why not Juventino?" i chodziło tylko o Enzo, tutaj jest mowa o kilku piłkarzach, więc tytuł jest w formie mnogiej, nie rozumiem dlaczego Ci to przeszkadza. A co do samej komplicji, bardzo fajna. Muzyka wpada w ucho, dobrze sie ogląda.
8,5/10 tylko tak dalej :P

Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 20:18

A wiec moja ocena kompilacji:

Muzyka: Za bardzo nie pasuje do kompilacji. Miało chyba być pompatycznie i podniośle, ale nic z tego. Efekt jest taki, że kompilacja nudzi. Nie trzeba muzyki orkiestrowej, żeby był odpowiedni efekt. Raczej wrzuciłbym tu jakąś miłą gitarową balladę.

Efekty: Ogólnie bez większych uwag. Tylko nie rozumiem po co te "zacięcia" ekranu i wyostrzanie. To tylko przeszkadza w odbiorze. Podoba mi się nawet ta końcówka gdzie lecą gole z komentarzami, ale i tu jest mały błąd, bo komentarz przy Miccolim jest zupełnie niezgrany z obrazem. Fajne są te artykuły na początku.

Dobór piłkarzy: Można było nie robić o 5, ale np. o 3 i lepiej ich przedstawić. Mi w Juve najbardziej brakuje Maresci, Miccoliego oraz Appiaha. I tych właśnie bym wybrał bo są młodymi piłkarzami którzy praktycznie zostali skreśleni na początku i tytułowe pytanie najlepiej się do nich odnosi.

Jakość: Ten filmik ma katastrofalną jakość, ale skoro piszesz, że jest lepsza wersja to może nie powinienem zwracać na to uwagi.

Ogólnie: Sam pomysł na kompilację jest bardzo dobry, ale widać trochę brak doświadczenia i wyczucia w tworzeniu kompilacji. No i dobór materiałów mógłby być trochę lepszy, bo z pokazanych tam akcji niewiele jest bardzo dobrych co sprawia, że wcale nie żałuję, że ci piłkarze odeszli.

Nie wystawiam oceny, bo mogłaby być krzywdząca. Spostrzerzenia są moimi spostrzerzeniami i proszę o niekrytykowanie mnie za nie. Nie piszę za dużo o plusach, bo w naturze mam nierozpieszczanie nikogo. Chciałbym jeszcze dodać, że sam nie potrafię czegoś takiego stworzyć, więc szacunek dla wszystkich kompilatorów.

ti porterò all'inferno con me.
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 20:32

Kompilacja naprawde dobra. Na samym poczatku zrobila na mnie zle wrazenie z powodu jakosci. Jak juz autor powiedzial, ze jest taka mozliwosc by mozna bylo sciagnac kompilke w lepszej jakosci...prosilbym o umieszczenie jej na jakis serwer :)

Pomysl i wykonanie mi sie podobalo, nie bylo oszalamiajacej ilosci materialow ale co za duzo to niezdrowo :)
Muzyka mi sie podobala, pomysl takze, wiec jesli autorzy zamieszcza kompilacje w lepszej jakosci na pewno znajdzie sie dla niej miejsce na dysku.
Pozdrawiam i zachecam do dalszej pracy.

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 21:14

...
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2009, 20:09 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 21:27

Bardzo fajny początek zachęcający do oglądania kompilacji. Muzyka troszkę nie pasuje, ale da się to przeżyć. Jak dla mnie trochę było za mało materiałów o poszczególnych piłkarzach, ale i tak doceniam tród zdobycia materiałów i bramek dawnych Juventini. Cały film opiewa scena grozy i przygnębienia, ale chyba o to chodziło.

Ocena: -4 / 6

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 21:44

Kurcze szkoda, ze tak mało materiału o Kapo .. ale wiem, ze ciezko je zdobyc bo trzeba się sporo nagrzebać. Wykonanie kompilacji nie powala, ale całkiem fajnie się to ogląda.

Jurij

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 21:49

wrzucice to gdzie indziej !! PLISS!!!

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 22:04

Na sam początek powiem że kompilacja mnie nie zachwiciła. Spodobało mi się tylko kilka rzeczy mianowicie: Początek (stronki internetowe), inny podkład muzyczny pod każdego zawodnika oraz końcówka (Wygasające fotki naszych byłych piłkarzy). Wielka szkoda, że zebraliście mało materiałów na temat piłkarzy. Jakość zaprawdę fatalna, ale plusem jest to ze mało zajmuje :smile: .Troszkę szkoda że ci zawodnicy od nas odeszli (naszczęście Kapo wraca), a najbardziej mi żal Enzo :/ . I jeszcze jedna moja uwaga :!: Moglibyście zamiast Di Vaio dać np. Appiaha, bo bardziej mi żal właśnie tego zawodnika :płaczę:

Ogólnie postawie ci jak sądze uczciwą ocenę 4=/6 :wink:

Pozdrawiam

Obrazek
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2006, 00:18

Widzę że powstała kolejna kompilacja.

Można powiedzieć że był dobry pomysł. Z wykonaniem troszke gorzej ale też dobrze. Myślę że zaczynasz robić kompilacje hurtowo, jedna po drógiej a to nie sprzyja stworzeniu dobrej kompili. Powinieneś sobie zrobić dłuższą przerwę i bardziej się przygotować do robienia kompili mentalnie, pocwiczyć umiejętności techniczne. Co do kompili to nie była zrobiona zle. Niektóre momenty mi się nawet podobały. Ukazanie tych stron (tylko strasznie mnie wkurzało to ruszanie kursorem, wyglądało to tak: pojawia się klip i kursor sie rusza w te i w te, zupełnie to niepotrzebne), pokazanie 5 małych ekraników. Podobała mi się muzyka, ale do takiego typu kompili zupełnie nie pasuje, a co do wzięcia nazwy to Mateusszek sobie nie zastrzegł jej i można robić klipy w tej samej nazwie, ale czy to będą tak samo dobre to się okarze.

Mimo wszystko mi się nawet kompilka podobała. Powodzenia w dalszej pracy.
bukol87 pisze:@railis ja musze powiedziec ze ten sposob przedstawienia za pomoca gazet zaczerpnolem od chyba najlepszego kompilatora na swiecie(takie jest moje zdanie) GHoeberX ktory zrobil swietna kompilacje THeRequiem stamtad to wzialem i wlasnie byl ten kursorek i mi sie to nawet podobalo bo bez niego to by byl wedlug mnie swoisty pokaz slajdow
Wiem. Widziałem tą kompilkę, ale w niej to troszeczkę inaczej wyglądało. Taka mała rada ode mnie. Jak robisz takie cóś to możesz pokazać jak włączasz tą stronę (czekanie możesz wyciąć), wpisujesz adres, albo coś. Mówię ci, takie coś się bardzo fajnie ogląda
Odsyłam cię do kompilacji minguna119 pt. Selfishness (o Rivaldo). Tam na początku jest to bardzo ładnie pokazane, (ale tam chodziło o coś innego :-D ). Wogule początek jest wg mnie fajny i godny wzorowania.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2006, 14:05 przez Railis, łącznie zmieniany 1 raz.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2006, 01:41

Przyszła na mnie pora 8)

Na początku chciałbym powiedzieć, że ostatnio odczuwam przesyt w oglądaniu kompilacji i gdy ściągam kolejne, mam nadzieję, że jakaś mnie uwiedzie. Niestety i tym razem muszę czekać dalej...

Jeśli chodzi o moje uwagi, to:
Muzyka - troszkę mało życiowa. Możnaby dać coś bardziej skocznego. Domyślam się, że chcieliście stworzyć odpowiedni klimat grozy, ale czasami odnosi się wrażenie, że kompilacja jest o piłkarzu, który stracił życie... jednak jak dla mnie efekty dźwiękowe i sama ścieżka wypadają dość pozytywnie

Efekty - nie ma ich za dużo (może się na tym nie znam, oceniam to, co widać). Trochę szkoda, bo niektóre momenty możnaby bardziej zaakcentować.

Jakość - poza momentami, gdzie faktycznie nic nie widać, obraz jest dość płynny, choć niekiedy niepotrzebnie zniekształcany.

Inne - to czego mi zabrakło, to nazwiska piłkarzy przy kolejnych prezentacjach. Rozumiem, że każdy z nas powinien znać te nazwiska, ale chyba nie tylko kibice JUVE będą tę kompilkę oglądać. Zastanówcie się nad tym.

Widać, że próbowaliście stworzyć coś innego, odświeżyć starocie. Udało się to w części. Ciekawy jest początek, a kursor mi nie przeszkadza :) Także końcowa scena 5 filmów jest niezła (choć płynniejsze mogłby być przejście od jednego do drugiego). Należy także pochwalić pomysł wybierania piłkarzy z planszy (choć zdjęcia powinny być w zbliżonej do siebie wielkości) no i wspomniany już brak nazwisk (niezłym pomysłem byłoby podanie daty występowania w JUVE).

Brakuje także trochę konsekwencji w przedstawianiu postaci. Podczas przedstawiania 5 piłkarzy razem z oryginalnymi komentarzami, wszyscy zdobywają bramki NIE dla Juventusu. Wszyscy... oprócz Tacchinardiego. Mi to strasznie rzuciło się w oczy.

Moja końcowa ocena to 4-/6

Życzę powodzenia w dalszych pracach i szlifowanie umiejętności.

Ps. Wiem, że najłatwiej krytykować :think:

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2006, 12:46

Troszke sie teraz obonie :-D

@Bart_DB Nie chcialem dawac lepszej jakosci bo zajmowala by bardzo duzo co napewno zniecheciloby niektorych do sciuagania tak jak bylo to w przypadku mojej poprzedniej kompilacji.
Co do doboru pilkarzy to kazdy przeciez moze miec inne zdanie i ustalic kto byl wazny lub mniej wazny troche mija sie z celem.
No jesli te akcje Cie nie przekonuja to sory.

@shickit Co do sciagniecia tytulu od Mateusszka to sa to zarzuty w pelni nie uzasadnione przede wszystkim dalismy tytul po wlosku zeby tych zarzutow nie bylo a czy ktos do naszego pomyslu moglby wymyslic inna nazwe?

@koki90 juz zamieszcamy lepsza jakosc cierpliwosci wlasnie czekalismy jak ktos o to poprosi bo gdyby sie nie spodobala to nie bylo by sensu uploadowac i przerabiac a tak to przynajmniej robimy to dla kogos

@The Sickness powiem Ci ze o kapo jest bardzo malo ale i tak wydaje mi sie ze na zasob tego co mamy w internecie to podolalismy zadaniu :-D

@juverm przyznaje sie do tego ze mialem malo materialow ale jedynie o Kapo o reszcie posiadalem ich naprawde duzo tylko ne chcialem robic kompilacji o czasie trwania ponad 20 minut bo z pewnosci akady by byl nia znudzony nie jestem tak dobrym kompilatorem od strony technicznej jak chociazby railis czy oczywiscie mateusszek dlatego musze robic filmiki krotsze i bardziej tresciwe

@railis ja musze powiedziec ze ten sposob przedstawienia za pomoca gazet zaczerpnolem od chyba najlepszego kompilatora na swiecie(takie jest moje zdanie) GHoeberX ktory zrobil swietna kompilacje THeRequiem stamtad to wzialem i wlasnie byl ten kursorek i mi sie to nawet podobalo bo bez niego to by byl wedlug mnie swoisty pokaz slajdow
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2006, 16:02 przez Bukol87, łącznie zmieniany 2 razy.

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2006, 13:13

Download Rapidshare

a i jest to jeszce na serwerze ftp nie wiem czy jest to zgodne z regulaminem ale podam do niego linka jak nie jest zgodne to prosze o niedawanie mi zoltej kartki bo nie wyczytalem tego z regulaminu ze tak nie mozna

http://www.juvemedia.net/compilations/bukol/Ostateczna KOniec!!!.wmv

kopiujemy caly adresik :-D
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2006, 16:02 przez Bukol87, łącznie zmieniany 1 raz.

#TeamBukol
ODPOWIEDZ