ROAD TO 29th SCUDETTO by Railis

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2006, 22:51

ROAD TO 29th SCUDETTO

Obrazek

Witam. Na początku chciałem powiedzieć, że to nie jest żaden plagiat. Prace miałem zleconą juz wcześniej. Do rzeczy. Chodzi o sprawdzenie po części czy nadaję się na Multimediowca w JP. Filmik jak sama nazwa wskazuje przedstawia wg mnie drogę Juve do Mistrzostwa Italii. Zapraszam do ściągania.

Autor: Railis
Muzyka: Railis Mix :smile:
Rozmiar: 57,42 MB
Czas trwania: 7:40
Specjalnie dla: JuvePoland

Link: Mój Folder

W folderze proszę wybrać plik o nazwie mojej kompilacji.

Proszę o oceny. Życzę przyjemnego oglądania

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2006, 23:14

Po obejrzeniu filmu, chce przedstawic moje zdanie. Kompilacja jest dla mnie między średnią, a dobrą, wywierała na mnie pozytywne wrażenie przez cały czas. Bardzo dlugo będe zapamiętywać moment kiedy puchar zostaje uniesiony w górę i widać jego tylko i spadające konfetti, jest to dla mnie najbardziej wzruszający moment.

Jednak mam jedno "ale" troszkę początek za bardzo mi sie jakoś tak nie podoba, trudno mi to jest ocenić może jak bym zobaczył ten film z kilka razy to odniósłbym wrażenie, że jest OK. Jakoś jednak teraz coś mi jednak brakuje w początku.

Przejdźmy do specjalności Railisa, czyli zgranie obrazu z muzyką jest OK, pasuje jak "ulał". Podobają mi się także użyte efekty, nie jest ich za wiele jednak są bardzo ciekawe i podkreślają wzniosłość kompilacji. Tyle chyba to juz koniec, dziś bede inny niż zawsze i nie wystawie oceny, sam Railis oceń z mojego tekstu jaką ocene bym Tobie za nią wystawił.

PS. Nie płakałem więc dolicz sobie minusik :smile: .

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 00:01

Kompilacja moim zdaniem za bardzo smutnawa ...rozumiem że słaby sezon i jeszcze ta afera.. ale miałem nadzieje że zobacze jakąś energiczną kompile a ta muzyka mnie usypiała... :? ...raziło mnie też to że więkoszość materiałów była obcięta na górze i zabardzo powiększona ...takie odniosłem wrażenie Początek kompilacji troche nie zabardzo ale za to koniec był wystrzałowy... pełen napięcia i ąż chciało się :płaczę: :pray: , ogólnie moja ocena to -4 / 6 8)

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 10:21

plagiat :D a tak na serio to skomentuje po sciagnieciu :-D]

No coz powiem tak

kompilacja stojaca na wysokim poziomie jak kazda twoja produkcja. Najwiekszym atutem jest dopasowanie muzyki z obrazem ale troche gorzej bylo z doborem tej muzyki. Wydaje mi sie ze troszke smetnawa (jak powiedzeli moi poprzednicy) muza sprawia ze twoje dzielo staje sie mimowolnie lekko nuzace po pewnym czasie. Zwracales mi uwage ze w mojej kompili brak jest donioslosci sadze ze ty chciales przez dobor muzyki troszke ta donioslosc wymusic , takie mam wrazenie. Efekty video bardzo mi sie podobaly byly dobrane z gustem i rozwaga. "Sam moment uniesienia pucharu byl skopiowany z mojej kompilacji"[edit=Sam moment uniesienia pucharu byl wykonany w sposob bardzo podobny do mojej kompilacji] :D ale to normalne ze podobienstwa musialy sie tutaj znalezc.

Podsumowujac kompilacja pod wzgledem technicznym zrobiona na bardzo dobrym poziomie co do ogladalnosci to jak juz wczesniej mowilem tzw."to cos" zostalo troche wymuszone. Ale ogolna ocena to -5/6. Dobra robota railis!
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2006, 15:16 przez Bukol87, łącznie zmieniany 1 raz.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 12:39

Bardzo dobra kompilacja ! Super dopasowałeś muze, na początku i końcu podniosła w środku smutnawa bo przecież tak przebiegał nasz sezon. Osobiscie żadko oceniam, więc może się nie znam ale wzruszyło mnie to i wywarło wielkie wrażenie, a o to w tym przecież chodzi. 5+/6

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
baggio75

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 13:54

A mnie się podobało. :ok: Gratulacje ! :bravo:

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 14:45

Mnie tam nie przeszkadza ta wolna muza. Pasuje jak dla mnie. Początek może mógłby być bardziej efektowny, ale nie wybrzydzam. Ładnie przedstawiony moment z golem Alexa na Inter. Końcówka rzeczywiście wymiata 8) Na zawsze zapamiętam Del Piero z pucharem. Moja ocena 4/6.

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 15:03

bukol87 pisze:Sam moment uniesienia pucharu byl skopiowany z mojej kompilacji

Zapewniam cię ze podczas tworzenia mojej kompilacji, twojej nie dotykałem :x . Jak wiesz dostępne jest ujęcie podnoszenia pucharu tylko w taki sposób, a efekt dodałem podobny (Light Rays jak byś nie wierzył że umiem efekt sam dodać i ze wiem co dodaje) bo najlepiej pasuje. Jak byś się przyjżał to zauważył byś różnicę, a nie robił ze mnie kogoś kto nie umie materiałów sam poszukać, tylko z innych kompil kopiuje :roll:
bukol87 pisze:i myslalem ze po prostu wyciales ode mnie te 3-4 sekundy
Taa. Miałem otwartą całą dekorację (którą umieściłem w kawałkach, znaczy że ją posiadam) otwartą, a akurat podniesienie pucharu skopiowałem z twojej.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2006, 16:38 przez Railis, łącznie zmieniany 1 raz.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 15:04

baggio75 pisze:A mnie się podobało. :ok: Gratulacje ! :bravo:
nooo.... po takiej wypowiedzi kompilator pozna wszystkie błędy w swojej pracy :twisted: :wink:

Muszę powiedzieć, że praca bardzo dobra. Naprawdę trudno tutaj się do czegokolwiek doczepić. Jedną sprawą jest może, według mnie, za częsta zmiana muzyki w końcówce. Przez pół filmu ciągnie się jedna ścieżka dźwiękowa, a w dalszej części są aż trzy. Wydaje mi się, że lepiej by było jakbyś znalazł jakąś muzykę, która połączyłaby wszystki trzy sceny z drugiej części. Ale to tylko moje wrażenie... Jak dla mnie pierwsza część filmu lepsza od drugiej.

Zsynchronizowanie muzyki i obrazu oczywiście stoi na najwyższym poziomie, efekty są dobrane bardzo udanie i co ważne jest ich odpowiednia ilość. To chyba wszystko :smile:

Przy okazji... możesz podać mi tytuł tej piosenki, którą słychać, gdy zawodnicy otrzymują medale? Mam do niej osobisty sentyment (i tu wielki plus, że jej użyłeś. Szkoda tylko, że nie leciała do końca)

Podsumowując - ocena: 5-/6 (musiałem swoje kryteria bo prace są coraz lepsze :prochno: )

:bravo: :bravo: :bravo:

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2006, 15:13

railis pisze:
bukol87 pisze:Sam moment uniesienia pucharu byl skopiowany z mojej kompilacji

Zapewniam cię ze podczas tworzenia mojej kompilacji, twojej nie dotykałem :x . Jak wiesz dostępne jest ujęcie podnoszenia pucharu tylko w taki sposób, a efekt dodałem podobny (Light Rays jak byś nie wierzył że umiem efekt sam dodać i ze wiem co dodaje) bo najlepiej pasuje. Jak byś się przyjżał to zauważył byś różnicę, a nie robił ze mnie kogoś kto nie umie materiałów sam poszukać, tylko z innych kompil kopiuje :roll:
sorki powinienem napisac ze wykonany w podobny sposob. Nie wiem dlaczego sie tak oburzyles :think: Przyznasz ze na pierwszy rzut oka jest bardzo podobny ten moment i myslalem ze po prostu wyciales ode mnie te 3-4 sekundy. przeciez chocby nawet toz to nie zbrodnia 8). I o nic Cie kolego nie oskarzam

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2006, 14:52

Moim zdaniem zrobiłeś dobrą kompilację. Dużo materiałów, fajne efekty i przejścia. :bravo: Jedynym minusem była niewątpliwie muzyka. :? Według mnie zupełnie nie pasowała do kompili. :naughty: Przez tą muzykę troche sie nudziłem patrząc w monitor :/ Ogólnie praca bardzo dobra tylko ta muza ... :roll:
Moja ocena 5-/6

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 17:09

...
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2009, 20:09 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 18:21

Oczywiście jak w przypadku każdej Twojej pracy, tak i tym razem była ona świetna! Każdemu śmiało mogę polecić każdą Twoją kompilację :wink: .

Filmik napewno ogląda się bardzo przyjemnie. Jego długość uważam za idealną, w tych niecałych 8 minutach świetnie został oddany przebieg tego sezonu. Tym razem nie popełniłeś błędu z "Team with character" i nie zasypałeś nas mnóstwem napisów. Bardzo dobrze pracę podzieliłeś na części: na okres świetnej gry Juventusu, późniejszy kryzys i udany finisz rozgrywek. Efekty bardzo dobrze zgrywają się z podkładem dźwiękowym, bardzo podobała mi się ta stopklatka na radości Del Piero w meczu z Interem oraz motyw z grafiką 29 Scudetto.

Niestety nie ustrzegłeś się wielu błędów, które według mnie nie psują jednak obrazu kompilacji i nie odbierają przyjemności jej oglądania. Pierwszym z nich jest wstęp do kompilacji, która przecież jest tylko o tym sezonie, a Ty dałeś tam ujęcia twarzy naszych graczy z innych sezonów. Kolejna sprawa to nienajlepsze jest to wycięcie przy bramce Zlatana z Romą oraz brak trafienia Camoranesiego z Violą i tej genialnej "gitarki" na chorągiewce 8) . Następnie niska jakość niektórych materiałów oraz nie wyciętych do końca niektórych napisów. Wiem, że tu chodziło o jakość, ale nie za fajnie to się prezentuję. To samo mogę powiedzieć w przypadku tych przyspieszeń wyskoku Alexa.

Co do muzyki to "Twój mix" jest bardzo fajny, tylko ta trzykrotna zmiana w drugiej części filmiku. Według mnie powinieneś zamiast tej ostatniej piosenki dać urywek "We Are The Champions". Tego mi tutaj brakuje, może to znane i pospolite, ale to zawsze pasuje i wyzwala bardzo fajne emocje. Dodam jeszcze, że w przeciwieństwie do przedmówcy jakoś za bardzo mnie wzruszenie nie ogarnęło :wink: .

Podsumowując kompilację oceniam na 5-/6 i gratuluje Ci kolejnej świetnej pracy! No to pochwal się Railis, jak tam teraz ta Twoja robota multimediowca na JP? :>

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 18:44

Mateusszek pisze:No to pochwal się Railis, jak tam teraz ta Twoja robota multimediowca na JP? :>
Najwyraźniej się nie nadaję :lol: . A tak dokładnie wypowiedziałem się na ten temat w temacie o rekrutacji.

Nie wiem o co w tym chodzi ale potraktuję to moim milczeniem, bo tylko tyle mogę zrobić.

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2006, 19:46

No nareszcie obejrzałem i muszę cię pochwalić, na moje oko ta kompilka może konkurować z najlepszymi na tym forum. Zauważyłem, ze ostatnio większość odbiega od typowych kompilacji o zawodnikach. No ale wracam do twojego dzieła. Powiem ci że dobierasz światnek muzyczne kawałki do swoich prac (z resztą gdzie ty je znajdujes :?: :P ), Piosenki troszkę wolne ale ogólnie pasujące. Niestety razi w oczy wyciecie kawałka przy golu Zlatana z Romą :evil: . Podoba mi sią że podzieliłeś pracę na trzy części, i nie zrobiłeś z niej tylko zlepków bramek :) . O ile się nie mylę to chyba nie dałeś wszystkich bramek :prochno: . (Ale to ci wyszło na dobre). Ale to co najbardziej utkwiło mi w pamięci w twojej pracy to niewątpliwie ujęcie z Triadą na trybunach :D . Myślę że w ten sposób oddałeś im malutki hołd :smile: .

Moja ocena to 5/6.

Pozdro

Obrazek
ODPOWIEDZ