Nedved skonczy kariere?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 22:00

"Jeszcze nie zdecydowalem, czy zakonczyc swoja kariere pilkarska po Mundiali, ale istnieje taka mozliwosc."
W ten sposob Pavel Nedved dal do myslenia kibicom Juventusu, ze po turnieju w Niemczech moze zakonczyc swoja kariere pilkarska. Przebywajac z kadra czeska na zgrupowaniu w Austri pomocnik bianconerich nie ukrywa swoich przemyslen, jesli chodzi o przyszlosc
"Po Mundialu moze stac sie wszystko - powiedzial Nedved na lamach L'Equipe - tego lata skoncze 34 lata i nie wiem czy bede mial jeszcze ochote na gre w pilke".
Pomocnik czeski mowil tez, ze ewentualna degradacja Juve do nizszej z lig zwiazana ze skandalem Calciopoli dalaby mu jeszcze wiecej do myslenia.

W sumie to sie nie dziwie. Facet juz rok temu rozwazal zakonczenie kariery pilkarsiej. Moim zdaniem powinien tak wlasnie zrobic. Ten sezon zagral na srednim poziomie. Widac bylo u niego duzo nerwowosci i chamsta na boisku. Teraz, gdy widzi jak sie sprawy maja zaczyna myslec o swojej przyszlosci i o tym, 'czy jeszcze warto'.
Bardzo podobala mi sie jego gra na ostatnich mistrzostwach Europy, no i nie ukrywam, ze zal mi bedzie, jak juz powiesi buty na kolku.

Ale przeciez nie mozna grac wiecznie.

Zrodlo: www.sports.it

Dokladny link.

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 23:02

Ileż to już on razy nie odchodził. No ja myślę, że Nedved robi podobnie jak Zidane'a nie umniejszając żadnemu możliwości, jednak dla mnie Nedved nie jest jeszcze wypalonym człowiekiem, niewiem jak sprawa wygląda z Zidanem nie oglądam meczy Realu i trudno mi ocenić czy powinien pozostać. Z cały sumieniem chciałbym, aby Nedved grał u nas jeszcze dwa sezony, aż do końca kontraktu.

PS. Chamstwo u Pavla to podstwowa cecha, równoznaczna z zaciętością i perfekcjonizmem.

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 23:20

Wielka szkoda... ostatnio oglądałem półfinał pamiętny z Realem i jak zobaczyłem za co Nedved żółtą dostał to z krzesła spadłem, taki idiotyzm i LM mu śmignęło koło nosa(chyba nikt się nie łudzi, że przegralibyśmy z Milanem z Nedvedem w formie "złotej piłki")... myślę, że Juve nigdzie nie spadnie, a tylko media nadmuchały ten balonik i może za rok ?:)

Capo di tutti capi
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2006, 23:44

Wszystko zależy od tej relegacji. Jeśli Juve naprawdę spadnie, to się wcale nie będę dziwił, że Nedved odejdzie. Jest już zmęczony i jedyna rzecz która go trzyma w Juve to chyba ta chęć zdobycia w końcu Ligi Mistrzów. Z reprezentacją po mistrzostwach już prawie na pewno się pożegna, bo do następnych Euro raczej nie dojedzie.
Napewno nikt nie będzie miał mu za złe jeśli odejdzie. Dał Juve wiele i za to jestem mu wdzięczny

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Gość

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 13:05

No niestety, wszystko się kiedyś kończy. W ostatnich latach kariery kończyło wielu zasłużonych piłkarzy, np. Batistuta, teraz buty na kołku miałby zawiesić Nedved...

Myślę, że wpływ na decyzję będą miały głównie losy Juventusu. Jeśli klub zostanie zdegradowany to pewnie podejmie już decyzję o zakończeniu kariery. Według mnie Juve będzie jego ostatnim klubem w karierze, chciałbym aby karierę zakończył w świetle jakiegoś wielkiego sukcesu... Zobaczymy, zobaczymy, ale fakt faktem, że Nedved z roku na rok gra coraz gorzej. Lata robią swoje, ale wielokrotnie udowadniał, że jest nieprawdopodobnym piłkarzem.

Szczególnie rok 2003 był rokiem czeskiego pomocnika, to były piękne czasy. Pięknie grał na Euro 2004 wraz z innym weteranem ze swojej reprezentacji, Karelem Poborskym. Ciekawe czy w Niemczech znów będzie zdecydowanym liderem reprezentacji. Czesi odpadli w Portugalii w meczu z Grecją, a jak wiemy, w trakcie tego spotkania, Pavel doznał urazu i musiał opuścić boisko. Do póki na nim był, gra naszych zachodnich sąsiadów układała się i miałą przewagę nad późniejszymi zwycięscami turnieju.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 13:20

McLaren pisze:Do póki na nim był, gra naszych zachodnich sąsiadów układała się i miałą przewagę nad późniejszymi zwycięscami turnieju.
Bo Nedved ma jeden wielki dar! Dar przywództwa, gdyby go nie miał to raczej drużyny, w których grał nieosiągnełyby tak wiele. Szczerze Rosicky w żaden sposób nie potraf go do końca zastąpić, jest wielkim talentem, ale na miarę talentu Pavla narazie w Czechach nie ma takiego zawodnika. Jeśli chodzi o Karela to ten zawodnik jest bardzo ważnym ogniwem w drużynie "Pepiczków" tylko, że on bez Pavla jest jedynie skrzydłowym i nie potrafi za wiele zrobić, jeśli obaj są na boisku to ich praca układa się wspaniale. A jeśli wspomniałeś McLaren o Euro 2004, to prawdą jest, że może i mecz by wygrali, ale w ich świadomości była jedna myśl "Pavla nie ma już na boisku, nie ma zawodnika, który prowadzi nas za rękę" no i niestety przegrali, a moim zdaniem im należał się najbardziej tytuł!

Ach wspomnę jeszcze tutaj troszkę o Polsce.

Naszej drużynę już od bardzo dawna brakuje "mistrza" zespołu i żaden Żuraw, Krzynek, Szymek czy inny typ z "Orzełkiem na piersi" nie jest żadnym liderem! Prawdziwym liderem w Polskiej drużynie kiedyś był...Kazio Deyna, który prowadził zespół wspaniale jak gra się nie układała to "targał" drużynę do przodu i to w głównej mierze dzięki niemu zdobyliśmy tak wiele w futbolu!

Pozdrawiam

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 13:38

Nedved dla sportu zorbił wiele wspaniałych rzeczy i ma prawo teraz zrezygnować. 34 lata to nie jest już młodzież. Jednak ja myśle ze zostanie jeszcze sezon by zdobyć upragniona Ligę Mistrzów.

Niewątpliwie trzeba kimś go zastąpić, uważam że Mutu mógłby być ale chciałbym zeby wpadł do nas Rosicky.

Pavel powodzenia na mudnialu :!:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 maja 2006, 13:42

No niestety kiedys musi to nastapic :!: A trzeba sobie szczerze powiedziec, ze to juz nie jest ten sam pilkarz co 2-4 lata temu. Teraz jeszcze ta cala afera, napewno dala mu do myslenia :think: Osobiscie chcialbym aby zakonczyl kariere w Juve. Choc zapewne bede bardzo tesknil za Pavelkiem, bo to naprawde wyjatkowy pilkarz :(

ODPOWIEDZ