Carlo Sant'Albano nowym dyrektorem generalnym JUVE
- Gaja
- Juventino
Carlo Sant'Albano, został wybrany nowym dyrektorem generalnym nowego mistrza Włoch, Juventusu Turyn. Przejmie on obowiązki Antonio Giraudo, który w zeszłym tygodniu ustąpił ze stanowiska w związku ze skandalem korupcyjnym.
Sant'Albano do tej pory szefował jednej ze spółek-córek koncernu Fiata. Zasiada także w radzie nadzorczej turyńskiego producenta samochodów.
Nowy dyrektor generalny powinien zostać oficjalnie przedstawiony mediom podczas konferencji prasowej w piątek.
Były dyrektor sportowy Juventusu, Luciano Moggi jest w tej chwili oskarżany nie tylko o ustawiania wyników spotkań Serie A, wpływanie na sędziów, ale także oszustwa podatkowe, a nawet korumpowanie polityków. W związku ze śledztwem prowadzonym przez neapolitańską prokuraturę, cały zarząd mistrza Włoch podał się do dymisji.
źródło:ligawloska.net
Sant'Albano do tej pory szefował jednej ze spółek-córek koncernu Fiata. Zasiada także w radzie nadzorczej turyńskiego producenta samochodów.
Nowy dyrektor generalny powinien zostać oficjalnie przedstawiony mediom podczas konferencji prasowej w piątek.
Były dyrektor sportowy Juventusu, Luciano Moggi jest w tej chwili oskarżany nie tylko o ustawiania wyników spotkań Serie A, wpływanie na sędziów, ale także oszustwa podatkowe, a nawet korumpowanie polityków. W związku ze śledztwem prowadzonym przez neapolitańską prokuraturę, cały zarząd mistrza Włoch podał się do dymisji.
źródło:ligawloska.net
- Pilekww
- Juventino
Przyznam się, że nie słyszałem o tym gośćiu, mam nadzieje ze zrobi z klubem to co powinien i tyklo częściowo wsławi się jak Moggi
.
Jego przyjście może spowodować wielkie roszady byleby nie sprzedawał wartościowych i obiecujących zawodników np: Zlatana czy Mutu.
Jego przyjście może spowodować wielkie roszady byleby nie sprzedawał wartościowych i obiecujących zawodników np: Zlatana czy Mutu.
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- The_Sickness
- Juventino
Cięzko coś o gościu powiedziec, bo w życiu nie słyszałem tego nazwiska. Mam jedynie nadzieje, ze wyprowadzi klub na prostą i pomoze nam się zrehabilitować po tej aferze.
Jeżeli ktoś widział gdzies jego fote, to dajcie tutaj, zobaczymy jak mu z oczu patrzy
Jeżeli ktoś widział gdzies jego fote, to dajcie tutaj, zobaczymy jak mu z oczu patrzy

- herr_braun
- Juventino
Czyli rozumiem że ten pan za wiele z futbolem wspólnego nie maGaja pisze:Sant'Albano do tej pory szefował jednej ze spółek-córek koncernu Fiata. Zasiada także w radzie nadzorczej turyńskiego producenta samochodów.

- Cube - fan Juve
- Juventino
Na razie za wcześnie by go ocenić, zobaczymy chociażby po okienku transferowym... 
Mam nadzieję, że to sprawdzona osoba i pomoże nam rozwiązać wszystkie problemy, które ostatnio się nas czepiły. 8)

Mam nadzieję, że to sprawdzona osoba i pomoże nam rozwiązać wszystkie problemy, które ostatnio się nas czepiły. 8)
- Mario_90
- Juventino
Jezeli ma on zastapic Giraudo to raczej nie bedzie go mozna oceniac po transferach bo Giraudo nie byl za nie odpowiedzialny. Nie wiem moze sie myle ale dziwne by bylo aby szefowie Juve powiezalo transfery osobie ktora nie miala doczynienia z powaznym futbolem.
- deep
- Juventino
Nie musi :-D Bo on nie jest nastepcą Moggi'ego, tylko jak w tekście - Giraudo. Czytanie ze zrozumieniem...Camoranesi16 pisze:napewno nie ma takiej smykałki do robienia interesów (czyt. transferów) jak Moggi ale mysle ze pomoze nam on wyjść na prostą ...
Dokładnie, więc jesli już to ten Sant'Albano, jak mi się zdaje, będzie powierzał transfery komuś innemu... dyrektorowi sportowemu na przykład.Mario_90 pisze:Jezeli ma on zastapic Giraudo to raczej nie bedzie go mozna oceniac po transferach bo Giraudo nie byl za nie odpowiedzialny. Nie wiem moze sie myle ale dziwne by bylo aby szefowie Juve powiezalo transfery osobie ktora nie miala doczynienia z powaznym futbolem.
- naros
- Juventino
Jestem bardzo ciekawy co to za facet i czy dorówna Luckowi :-D . Mam nadzieje że nowy zarząd nie bedzie chciał sprzedac Camora a kupi kogoś super! Myśle że bedzie fajnie

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- wloski
- Juventino
naros pisze:Jestem bardzo ciekawy co to za facet i czy dorówna Luckowi :-D . Mam nadzieje że nowy zarząd nie bedzie chciał sprzedac Camora a kupi kogoś super! Myśle że bedzie fajnie

Na zastąpienie Moggiego typuje kogoś kto w piłkarskim światku bardzo mocno istnieje, moim typem po cichu jest np.Vialli, jeśli nie tomam nadzieje, że jakiś były piłkarz Juventus zajmnie się tak mocno odpowiedzialną funkcją, jaką miał Lucek.
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zobaczymy co gościu potrafi, jak się sprawdzi w nowej roli... jak już wspomnieliście gościu zastępuje Giraudo, mam nadzieję, że Lucka zastąpi Platini, Boniperti do nich by doszedł i mamy nową "triadę"
jeszcze tylko Deschamps na trenera i nic mi więcej do szczęścia nie trzeba... Jak widać każdy kij ma dwa końce i nie widzę, żeby miała nastąpić jakaś wielka tragedia w Juve po tej całej aferze...

Capo di tutti capi
- DamKam
- Juventino
Ale czy ta informacja zostala juz oficjalnie podana przez klub
Bo jakos nie wydaje mi sie, zeby cos takiego mialo miejsce. Tak wiec narazie sa to chyba spekulacje prasy
A co do jego osoby to pierwszy raz slysze nazwisko Sant'Albano i oczywiscie nic na jego temat nie moge powiedziec. Mam tylko nadzieje, ze bylby dobrym a przede wszystkim "czystszym" dyrektorem generalnym Juve
I jak to ma byc dyrektor generalny to chyba za Moggiego a nie Giraudo
Cos w tym newsie jest niejasno napisane... raz przewija sie nazwisko Moggi a raz Giraudo, ktory byl przeciez prezesem z tego co wiem :doh:

- Mr Cezary
- Juventino
Mutu? Ja bym za nim nie płakał. Więcej spodziewałem się po takim zawodniku, a tymczasem zawiódł mnie nieoczekiwanie.Pilekww pisze:Jego przyjście może spowodować wielkie roszady byleby nie sprzedawał wartościowych i obiecujących zawodników np: Zlatana czy Mutu.
O gościu nie słyszałem. Co można napisać? Jedynie można życzyć mu powodzenia w kierowaniu takim klubem, jak Juve i oby udało się zatrzymać nasze gwiazdy na kolejny sezon