Gigi i hazard :(
- MeHoweck
- Qualità Juventino
Golkiper Juventusu Gianluigi Buffon i trzej inni objęci śledztwem byli piłkarze tego klubu - Enzo Maresca (właśnie zdobył Puchar UEFA z Sevillą), Mark Iuliano oraz Antonio Chimenti - uprawiali hazard za pośrednictwem magazyniera z koncernu Parmalat.
Przyjaciel Buffona, z czasów gdy ten ostatni grał w Parmie, kontaktował się przez internet z angielskimi bukmacherami.
Tyle - zdaniem dziennika "La Stampa" - wiadomo na pewno. Tymczasem ważne jest, czy zakłady dotyczyły meczów Serie A, bo tylko obstawiania wyników takich spotkań zabraniają ligowcom przepisy Włoskiej Federacji Piłkarskiej (FIGC). Zabraniają pod groźbą dyskwalifikacji od trzech miesięcy do trzech lat, co w każdym wypadku wykluczałoby Buffona z udziału w mundialu.
Zdaniem "La Gazzetta dello Sport" z rozmów między czterema piłkarzami (sprawa znów wyszła na jaw dzięki podsłuchom!) wynika, że obstawiali oni wyniki ligowe, choć dziennik nie podaje nazwisk. Jeden z graczy miał wpłacić bukmacherom - podczas jednego sezonu - 600 tys. euro.
Źródła bliskie Juventusu zaprzeczają, by zakłady dotyczyły spotkań Serie A. Objęty dochodzeniem jest dwumecz z Atalantą w 1/8 finału Pucharu Włoch, który turyńczycy niespodziewanie przegrali (było 0:2 i 3:3). Prokuratorskie śledztwo nie dotyczy zresztą piłkarzy (jeśli złamali przepisy, to sportowe), lecz szajki podejrzanej o nielegalne zakłady.
Więcej w "Gazecie Wyborczej"
- Medi
- Qualità Juventino
Buffon dzisiaj był przesłuchiwany w prokuraturze i podobno wybronił się z zarzutów. Stawiał (legalnie) na mecze lig zagranicznych i na inne gry, nigdy nie postawił na mecz ligi włoskiej. Od jesieni 2005 kiedy zabroniono stawiania piłkarzom Gigi więcej nie grał.
Jeśli tak się ma ta sprawa, to znaczy, że jak zwykle prasa próbuje po raz kolejny jeszcze bardziej pogrążyć Juve.
Jeśli tak się ma ta sprawa, to znaczy, że jak zwykle prasa próbuje po raz kolejny jeszcze bardziej pogrążyć Juve.
- Zawidowianin
- Juventino
A skąd te źródło
Nie neguję twojej wypowiedzi, ale byłbym wniebowzięty, gdybym zobaczył to na piśmie.

- Medi
- Qualità Juventino
Słyszałam to jakieś pół godziny temu w telewizji, ale na necie też już naczynają wychodzić newsy:Zawidowianin pisze:A skąd te źródłoNie neguję twojej wypowiedzi, ale byłbym wniebowzięty, gdybym zobaczył to na piśmie.
http://www.ansa.it/main/notizie/awnplus ... 32227.html
- DamKam
- Juventino
Obys miala racjeMedi pisze:Buffon dzisiaj był przesłuchiwany w prokuraturze i podobno wybronił się z zarzutów. Stawiał (legalnie) na mecze lig zagranicznych i na inne gry, nigdy nie postawił na mecz ligi włoskiej. Od jesieni 2005 kiedy zabroniono stawiania piłkarzom Gigi więcej nie grał.

- Italia6
- Juventino
Medi dzięki za info.To chyba jedna z nielicznych pozytwnie ostatnio.Medi pisze:Słyszałam to jakieś pół godziny temu w telewizji, ale na necie też już naczynają wychodzić newsy:Zawidowianin pisze:A skąd te źródłoNie neguję twojej wypowiedzi, ale byłbym wniebowzięty, gdybym zobaczył to na piśmie.
http://www.ansa.it/main/notizie/awnplus ... 32227.html
- nordahl
- Milanista
Poki nie udowodniono mu winy, uznawany jest za czystego. Zszokowala mnie w sumie ta sytuacja, jak narazie Gigi skomentowal ja negatywnie.
Zobaczymy co udowodnia mu w sadzie.
Zobaczymy co udowodnia mu w sadzie.
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- Tombalu
- Juventino
nordahl - widze postępy
Wiecej cierpliwości i spokoju
Buffon postępował zgodnie z prawem - z tego co mowi.

Buffon postępował zgodnie z prawem - z tego co mowi.
- tabo89
- Juventino
kto jak kto ale nie Gigi - ja w to nie wirze i chocby go ukarali to i tak bede wiedzial ze on jest niewinny. a z tego co wiem to nie maja podstasw do oskarzenia. sam stawil sie do porkuratury i wyjasnil ze obstawial zgodnie z prawem to co omgl a kiedy wprowadzono zakaz to na wszystkie zaklady ot przestal ostawiac. jest czysty i to prasa porbujen as pograzyc ale nie damy sie
FORZA GIGI
FORZA JUVE
FORZA GIGI
FORZA JUVE
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Teraz możemy sie przygotowac na takie rzeczy. Po prostu prasa będzie się żywić tą aferą i powolutku karmić nią swoich czytelników. Teraz jeśli piłkarze Juventusu założą się o 50 eurocentów, kto strzeli więcej karnych na treningu, prasa dopatrzy się w tym spisku i handlu bądz gry u buków. To samo w przypadku Buffona - absolutnie bezsensowne newsy będą pojawiać się na stronach - ten wystąpił jako pierwszy i dlatego wzbudza tymczasową sensację - ale odejdzie to w zapomnienie, następny będzie Del Piero - i co, też uwierzycie?? Bo ja mam to w głębokim poważaniu.
- Michal87
- Juventino
Dobrze że Gigi skomentował te zarzuty, dobrze że powiedział że jest niewinny :!: Ja osobiście mu wierze, bo uważam go za czlowieka uczciwego. Kiedy pierwszy raz to przeczytałem to odrazu pomyślałem że to jakiś kit prasowy.
Z kolei ciekawe kogo następnego oskarża, może Del Piero
Ale z tego to bedzie sie można tylko pośmiać. Chyba nikt z kibiców Juve nie uwierzy że Alex mógł coś przeskrobać, On jest wzorem piłkarza :!:
Jest jeszcze taka sprawa! Na onecie piszą że sprawa dotyczy także czasow jak Buffon grał jeszcze w Parmie, ale z tego co słyszałem zakaz obstawiania meczy Serie A przez zawodników został wprowadzonuy w 2005 roku :!: Więc o co chodzi:
http://sport.onet.pl/1020297,249,220874 ... plina.html
Z kolei ciekawe kogo następnego oskarża, może Del Piero

Jest jeszcze taka sprawa! Na onecie piszą że sprawa dotyczy także czasow jak Buffon grał jeszcze w Parmie, ale z tego co słyszałem zakaz obstawiania meczy Serie A przez zawodników został wprowadzonuy w 2005 roku :!: Więc o co chodzi:
http://sport.onet.pl/1020297,249,220874 ... plina.html

- BartekGajda9
- Juventino
Myślę, że Gigi Buffon jest niewinny. Fakt obstawiał mecze, lecz trzeba zaznaczyć legalnie, wiec nic tu mowy nie ma o nielegalnym obstawianu meczy. Coraz wiecej wychodzi nowych wiadomości, które otaczają Juventus, ale jak widać nie wszystkie są prawdą. Pozdro
"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
- staller
- Milanista
Fakt, troche przegieciem jest wiazanie spraw Moggiego i Buffona. Moim zdniem Buffon jest niewinny, nie jestem w stanie uwierzyc, ze pilkarz zarabiajacy tyle kasy wdalby sie w bukmacherke, ryzykujac swoje imie i kariere.