Gigi i hazard :(

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
MeHoweck

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 13:00

Golkiper Juventusu Gianluigi Buffon i trzej inni objęci śledztwem byli piłkarze tego klubu - Enzo Maresca (właśnie zdobył Puchar UEFA z Sevillą), Mark Iuliano oraz Antonio Chimenti - uprawiali hazard za pośrednictwem magazyniera z koncernu Parmalat.

Przyjaciel Buffona, z czasów gdy ten ostatni grał w Parmie, kontaktował się przez internet z angielskimi bukmacherami.

Tyle - zdaniem dziennika "La Stampa" - wiadomo na pewno. Tymczasem ważne jest, czy zakłady dotyczyły meczów Serie A, bo tylko obstawiania wyników takich spotkań zabraniają ligowcom przepisy Włoskiej Federacji Piłkarskiej (FIGC). Zabraniają pod groźbą dyskwalifikacji od trzech miesięcy do trzech lat, co w każdym wypadku wykluczałoby Buffona z udziału w mundialu.

Zdaniem "La Gazzetta dello Sport" z rozmów między czterema piłkarzami (sprawa znów wyszła na jaw dzięki podsłuchom!) wynika, że obstawiali oni wyniki ligowe, choć dziennik nie podaje nazwisk. Jeden z graczy miał wpłacić bukmacherom - podczas jednego sezonu - 600 tys. euro.

Źródła bliskie Juventusu zaprzeczają, by zakłady dotyczyły spotkań Serie A. Objęty dochodzeniem jest dwumecz z Atalantą w 1/8 finału Pucharu Włoch, który turyńczycy niespodziewanie przegrali (było 0:2 i 3:3). Prokuratorskie śledztwo nie dotyczy zresztą piłkarzy (jeśli złamali przepisy, to sportowe), lecz szajki podejrzanej o nielegalne zakłady.

Więcej w "Gazecie Wyborczej"

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 14:10

Buffon dzisiaj był przesłuchiwany w prokuraturze i podobno wybronił się z zarzutów. Stawiał (legalnie) na mecze lig zagranicznych i na inne gry, nigdy nie postawił na mecz ligi włoskiej. Od jesieni 2005 kiedy zabroniono stawiania piłkarzom Gigi więcej nie grał.

Jeśli tak się ma ta sprawa, to znaczy, że jak zwykle prasa próbuje po raz kolejny jeszcze bardziej pogrążyć Juve.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 14:18

A skąd te źródło :?: Nie neguję twojej wypowiedzi, ale byłbym wniebowzięty, gdybym zobaczył to na piśmie.

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 14:25

Zawidowianin pisze:A skąd te źródło :?: Nie neguję twojej wypowiedzi, ale byłbym wniebowzięty, gdybym zobaczył to na piśmie.
Słyszałam to jakieś pół godziny temu w telewizji, ale na necie też już naczynają wychodzić newsy:

http://www.ansa.it/main/notizie/awnplus ... 32227.html

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 14:27

Medi pisze:Buffon dzisiaj był przesłuchiwany w prokuraturze i podobno wybronił się z zarzutów. Stawiał (legalnie) na mecze lig zagranicznych i na inne gry, nigdy nie postawił na mecz ligi włoskiej. Od jesieni 2005 kiedy zabroniono stawiania piłkarzom Gigi więcej nie grał.

Jeśli tak się ma ta sprawa, to znaczy, że jak zwykle prasa próbuje po raz kolejny jeszcze bardziej pogrążyć Juve.
Obys miala racje :pray: Kogo jak kogo ale Gigiego nigdy bym nie posadzal o jakies dzialania wbrew prawu... przynajmniej tak mi sie zawsze wydawalo :think: Ale jezeli nie daj Boze okaze sie to prawda to ja juz nie wiem... po prostu za duzo tego wszystkiego :angry:

Italia6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 14:35

Medi pisze:
Zawidowianin pisze:A skąd te źródło :?: Nie neguję twojej wypowiedzi, ale byłbym wniebowzięty, gdybym zobaczył to na piśmie.
Słyszałam to jakieś pół godziny temu w telewizji, ale na necie też już naczynają wychodzić newsy:

http://www.ansa.it/main/notizie/awnplus ... 32227.html
Medi dzięki za info.To chyba jedna z nielicznych pozytwnie ostatnio.

nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:09

Poki nie udowodniono mu winy, uznawany jest za czystego. Zszokowala mnie w sumie ta sytuacja, jak narazie Gigi skomentowal ja negatywnie.

Zobaczymy co udowodnia mu w sadzie.

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:13

nordahl - widze postępy :) Wiecej cierpliwości i spokoju :)

Buffon postępował zgodnie z prawem - z tego co mowi.

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 17:20

kto jak kto ale nie Gigi - ja w to nie wirze i chocby go ukarali to i tak bede wiedzial ze on jest niewinny. a z tego co wiem to nie maja podstasw do oskarzenia. sam stawil sie do porkuratury i wyjasnil ze obstawial zgodnie z prawem to co omgl a kiedy wprowadzono zakaz to na wszystkie zaklady ot przestal ostawiac. jest czysty i to prasa porbujen as pograzyc ale nie damy sie

FORZA GIGI
FORZA JUVE

Obrazek
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 21:41

Teraz możemy sie przygotowac na takie rzeczy. Po prostu prasa będzie się żywić tą aferą i powolutku karmić nią swoich czytelników. Teraz jeśli piłkarze Juventusu założą się o 50 eurocentów, kto strzeli więcej karnych na treningu, prasa dopatrzy się w tym spisku i handlu bądz gry u buków. To samo w przypadku Buffona - absolutnie bezsensowne newsy będą pojawiać się na stronach - ten wystąpił jako pierwszy i dlatego wzbudza tymczasową sensację - ale odejdzie to w zapomnienie, następny będzie Del Piero - i co, też uwierzycie?? Bo ja mam to w głębokim poważaniu.

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 21:48

Dobrze że Gigi skomentował te zarzuty, dobrze że powiedział że jest niewinny :!: Ja osobiście mu wierze, bo uważam go za czlowieka uczciwego. Kiedy pierwszy raz to przeczytałem to odrazu pomyślałem że to jakiś kit prasowy.
Z kolei ciekawe kogo następnego oskarża, może Del Piero :?: Ale z tego to bedzie sie można tylko pośmiać. Chyba nikt z kibiców Juve nie uwierzy że Alex mógł coś przeskrobać, On jest wzorem piłkarza :!:

Jest jeszcze taka sprawa! Na onecie piszą że sprawa dotyczy także czasow jak Buffon grał jeszcze w Parmie, ale z tego co słyszałem zakaz obstawiania meczy Serie A przez zawodników został wprowadzonuy w 2005 roku :!: Więc o co chodzi:

http://sport.onet.pl/1020297,249,220874 ... plina.html

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 22:21

Znowu robią z igły widły. Buffon jest dla mnie czysty. Skoro mówi, że nie obstawiał, to chyba tak było. No chyba, że świadomie chce mieć jeszcze większe kłopoty :roll:

BartekGajda9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 23:36

Myślę, że Gigi Buffon jest niewinny. Fakt obstawiał mecze, lecz trzeba zaznaczyć legalnie, wiec nic tu mowy nie ma o nielegalnym obstawianu meczy. Coraz wiecej wychodzi nowych wiadomości, które otaczają Juventus, ale jak widać nie wszystkie są prawdą. Pozdro

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 23:46

Oskarżają go o obstawianie w czasach gry w Parmie czyli do 2001... Obstawiać nie można od 2005...
Po co takie niusy? Na co oni liczą? Że Gigi straci koncentrację i nawpuszcza szmat w meczu z Regginą?

Obrazek
Obrazek
staller

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 16 maja 2006, 01:48

Fakt, troche przegieciem jest wiazanie spraw Moggiego i Buffona. Moim zdniem Buffon jest niewinny, nie jestem w stanie uwierzyc, ze pilkarz zarabiajacy tyle kasy wdalby sie w bukmacherke, ryzykujac swoje imie i kariere.

ODPOWIEDZ