Koniec triady

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 21:57

Era triady zakończyła się dzisiejszego popołudnia. Na zebraniu zarządu Juventusu Turyn do dymisji podał się wielki tercet Moggi-Giraudo-Bettega. Na tym nie koniec. Wszyscy działacze Starej Damy zarządzający klubem zdecydowali się odejść.

Tak więc ze swoich stanowisk zrezygnowali: prezydent Franco Grande Stevens, wiceprezydent Roberto Bettega, administrator Antonio Giraudo, dyrektor generalny Luciano Moggi, dyrektor generalny Ifil - Carlo Sant'Albano, a także Jean Claude Blanc, Stefano Bertola, Giancarlo Cerutti, Luigi Chiappero, Andrea Pininfarina, Fabrizio Prete i Claudio Saracco.

Na 29 i 30 czerwca zostało zaplanowane specjalne zebranie, na którym zostaną podjęte decyzje odnośnie przyszłośc klubu. Tak więc w ostatnich dniach czerwca narodzi się nowy Juventus.

Dymisja działaczy Starej Damy jest spowodowana ostatnim skandalem ustawiania wyników meczów, który wybuchł w Serie a ponad tydzień temu.

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=52804
[url=http://www.sportnews.it/articoli/2 ... 7.php]i tu

Stało się. Brak mi słów. Skończyła się pewna era. Widać, że byli winni. Co nas czeka - okaże się :płaczę:

BartekGajda9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:05

Cóż tu dużo mówić o tym wydarzeniu. Coś jednak musiało być nie tak skoro wszsycy podali sie do dymisji. Minęła pewna era, nadchodzi następna. Miejmy tylko nadzieję, że lepsza :pray: Oby nowi włodarze klubu okazali się lepsi w tym co robili ich poprzednicy. Oby nastała nowa era Wielkiego Juve :bravo:

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:07

Ech, szkoda, nie wiem czy znajdziemy godnych nastepcow dla wszystkich, ktorzy opuscili dzis Juve(nawet żal mi Moggi'ego, mimo, że namieszał miał nosa do interesów). Tyle lat, tyle pięknych lat, ale wszystko sie kiedys musi zakonczyc, ale dlaczego w ten sposob :?: Potrafię zrozumiec decyzję Moggi'ego, ale dlaczego reszta podala sie do dymisji :?: Ludzie, ktorzy mogli nie miec niczego wspolnego z kombinacjami Luciano :?:

Coś się skończyło, teraz jeszcze odejdzie Capello i nadejdzie nowa era dla Juventusu i dla nas. Mam wielką nadzieję, że trwać będzie ona dłużej niż obecna i że będzie pełna sukcesów. Tego życzę Juventusowi, Wam i sobie...

:płaczę:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:08

Grand Juvenutus czy to już koniec!?

W czasie, kiedy strona juvepoland.com niedziała, ja z fanami Juventus próbowalem dowiedzieć się jakiś wiadomości ze świata „Starej Damy”. Kiedy usłyszałem jak wygląda sytuacja, aż mną potrząsło…

W newsie zatytułowanym „Koniec ery triady, narodziny nowego Juventus” dowiedziałem się jak wielką aferą jest afera korupcyjna związana z Bianconeri. Cały zarząd łącznie z prezesem klubu odchodzą po tym sezonie, rewolucja nabrała paranormalnego przyśpieszenia, gdzie zapewne najwięcej straci oczywiście drużyna i klub. Dymisje Franco Grande Stevensa, wiceprezydent Roberto Bettega, administratora Antonio Giraudo, dyrektora generalnego Luciano Moggi, dyrektora generalnego Ifil - Carlo Sant'Albano, a także Jean Claude Blanc, Stefano Bertola, Giancarlo Cerutti, Luigi Chiappero, Andrea Pininfarina, Fabrizio Prete i Klaudio, pokazują, że afera nie jest na pewno żartem „Prima Aprilisowym”, a jest jak największą prawdą.

Napięcie jest coraz większe możliwość odebrania dwóch Mistrzostw Włoch [28 i prawdopodobnie 29 Scudetto] jest jak najbardziej realna niewspominając o degradacji przynajmniej do Serie B. Sprawa jest na skale całych Włoch, nie tylko Juventus jest „skażony” całą sprawą, ale także takie zespoły jak Lazio czy Fiorentina. Ze zdziwieniem przyglądam się całemu obrotowi sprawy i niewiem, co teraz myśleć!? Ja jako kibic Juventusu Turyn, będę na dobre i na złe z naszym zespołem. Niezważając, że za niedługo możemy spotkać go w Serie B. Będę zawsze wspierał nasz klub i naszych piłkarzy. Forza Juventus!

Kłania się Wloski.

PS. To, co powyżej napisałem miałobyć w pierwszym poście nowo powstałego tematu, jednak, kiedy zobaczyłem podobny temat założony przez Herr_Braun'a wstrzymałem się.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2006, 22:15 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:09

Cały czas myślałem że robią bardzo wiele dla Juve, może i zrobili, ale to co po nich zostanie to smród ciągnący się po gaciach i złe słowa na temat Juve :/ Mam nadzieje, że Juve się nie rozsypie po tej całej "akcji"

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:14

Buri pisze:Cały czas myślałem że robią bardzo wiele dla Juve, może i zrobili, ale to co po nich zostanie to smród ciągnący się po gaciach i złe słowa na temat Juve :/ Mam nadzieje, że Juve się nie rozsypie po tej całej "akcji"
Rozsypie się :?: Juventus to nie jest klub z ostatniej ligii Polskiej, to tradycja, miliony kibicow, stadion, pilkarze, pieniadze. Smród mówisz :?: ?Zostanie, ale tylko w "nosach" antyfanów Juve, teraz zamiast mowic, ze Juve gra malo przyjemnie dla oka, beda mowic, ze wygrywalo dzieki "grze 13 zawodnika", Luciano. Niech mowią, kiedy znów "poczuję piekny zapach Juve", grę mojego ukochanego klubu zapomne o tym "smrodzie" i zrobi tak miliony prawdziwych kibiców Juventusu Turyn...

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:18

Lord_ Juve pisze:Rozsypie się :?: Juventus to nie jest klub z ostatniej ligii Polskiej, to tradycja, miliony kibicow, stadion, pilkarze, pieniadze. Smród mówisz :?: ?Zostanie, ale tylko w "nosach" antyfanów Juve, teraz zamiast mowic, ze Juve gra malo przyjemnie dla oka, beda mowic, ze wygrywalo dzieki "grze 13 zawodnika", Luciano. Niech mowią, kiedy znów "poczuję piekny zapach Juve", grę mojego ukochanego klubu zapomne o tym "smrodzie" i zrobi tak miliony prawdziwych kibiców Juventusu Turyn...
Nie wiem sam, mi ciężko będzie zapomnieć i wybaczyć. Nie wiem czy już traktować to jako pewnik, ale to jest właśnie ta informacja która do mnie przemówiła. Niewinni dymisji by nie złożyli. Jeśli okaże się że rzeczywiście jest taki syf na jaki wygląda to chce tej degradacji a potem budowania, może stopniowo i powoli, ale silnego i CZYSTEGO Juve. Jako kibic jestem ogromnie rozczarowany i chce mi się płakać.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:19

OK, ja wszystko Lord_Juve rozumię! Nie jesteśmy drużyną z zakontka Ekstraklasy Polskiej, ale ja mam wielką nadzieje, że przynajmniej nie spadniemy o klase niżej...Niech już nałoża na nas minusowe punkty, ale niech zostawią klub w lidze...Z drugiej strony to już chyba jedynie marzenia przeplatane z nadzieją, że tak nie będzie :/ .

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:23

Lord_ Juve pisze:
Buri pisze:Cały czas myślałem że robią bardzo wiele dla Juve, może i zrobili, ale to co po nich zostanie to smród ciągnący się po gaciach i złe słowa na temat Juve :/ Mam nadzieje, że Juve się nie rozsypie po tej całej "akcji"
Rozsypie się :?: Juventus to nie jest klub z ostatniej ligii Polskiej, to tradycja, miliony kibicow, stadion, pilkarze, pieniadze. Smród mówisz :?: ?Zostanie, ale tylko w "nosach" antyfanów Juve, teraz zamiast mowic, ze Juve gra malo przyjemnie dla oka, beda mowic, ze wygrywalo dzieki "grze 13 zawodnika", Luciano. Niech mowią, kiedy znów "poczuję piekny zapach Juve", grę mojego ukochanego klubu zapomne o tym "smrodzie" i zrobi tak miliony prawdziwych kibiców Juventusu Turyn...
Ty myslisz, że po odejściu całego Zarządu Juve wszystko będzie wyglądało tak samo? Nigdy kibice nie zapomną tej afery chyba, że zostaniemy oczyszczeni <w co nie wierze> Oczywiscie będe nadal najwierniejszym fanem Juve ale to nie zmienia faktu, że to nie będzie to samo co kiedyś. "Rozsypie się " - mozłiwe przecież jeżeli zdegradują nas do Serie B to napewno wszsytcy piłkarze nie będą chcieli grać w 2 lidze tylko poszukają sobie innych klubów.

Ps. To jest tylko gdybanie oczywiscie ale niedługo może stać się rzeczywistością.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:27

Rozumiem waszą zlosc, rozczarowanie, rozpacz. Podali sie do dymisji, ok, widocznie mieli do tego odpowiednie argumenty(zaznaczam tylko, że caly zarząd Juve podal sie do dymisji, a afera krecila sie glownie wokol Lucka). Mozliwe, ze dlatego WSZYSCY bo chcieli pokazac, ze cos sie skonczylo, ze musi rozpoczac sie cos nowego od 0 :!: Mowicie Serie B :?: Wyobrażam sobie taki scenariusz, utrata mistrzostw też(choc przy aferze z dopingiem nie odebrali na trofeów).

Kazda decyzje jestem w stanie pojac, ale nie piście mi tu, ze to KONIEC Juventusu, tak jak to napisał Buri...

Moja miłość jest większa niż złe uczucia jakimi tutaj rozdajecie, to jest moje zdanie...

EDIT:

W 100% zgadzam się z Cris'em :!:
Ostatnio zmieniony 11 maja 2006, 22:31 przez LordJuve, łącznie zmieniany 2 razy.

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:28

Buri pisze: Mam nadzieje, że Juve się nie rozsypie po tej całej "akcji"
Rozsypie...to tylko nas wzmocni :!:

Cóz stało sie co sie stac musiało...szkoda tylko ze akurat przed najwazniejszym meczem w sezonie... :whistle:
Odejscie Triady i całego zarządu to najlepsze posuniecie... rezygnując z funkcji zapewnili Juve to ze przez nastepne lata ta afera niebedzie sie ciągnąc za Juve...kibice niebedą mówić.."to to Juve co mecze ustawiało" bo to juz bedzie inne.."nowe" Juve...cóz takie jest zycie cos sie konczy a coś zaczyna...razem z tymi ludzmi konczy sie pewna wspaniała era..pełna sukscesów..i szkoda tylko ze konczy sie w takim stylu...bez wzgledu na rzekomą wine Triady jestem im ogromnie wdzieczny za to co zrobili dla Juve...naprawde wielkie uznanie :bravo: i nawet jezeli zostaną uznani za winnych i tak bede ich szanował za to co zrobili dla naszego klubu. :!:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:29

Lord_ Juve pisze:choc przy aferze z dopingiem nie odebrali na trofeów
Tak, tak ja wiem tylko to było zabardzo rozbite w czasie by udowodnić doping! A ta sprawa ma ledwo rok może półtora...Och rewolucja jest gotowa, teraz tylko decyzje musimy usłyszeć :/ .
Lord_ Juve pisze:W 100% zgadzam się z Cris'em :!:
Niestety ja niezupełnie się zgadzam, jeśli chodzi o smród to on będzie się ciągnac,ciągnąc i ciagnać, a dalczego tak gadam? Bo nieraz słysze wypomnienia w strone Milanistów, gdzie niektórzy dobrze zorentowani wiedzą o aferze także Milanu lata temu...
Ostatnio zmieniony 11 maja 2006, 22:34 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:32

Lord_ Juve
JA tu nigdzie nie napisałem, że to koniec Juve. Czytaj uważnie
Jezuuu czepiacie się.. napisałem "MAM NADZIEJE ŻE JUVE SIĘ NIE ROZSYPIE" .. a to jest mała róznica miedzy zdaniem, którego nie napisałem " JUVE SIĘ ROZSYPIE"

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Andreo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:37

Gdyby ta wiadomosc "koniec triady" ukazala sie przed skandalem to wszyscy by plakali... ze to bedzie koniec potegi Juve, co teraz bedzie, lucek nie odchodz itp...a tymczasem okazuje sie ze ta potega Juve moze byc przez tych ludzi powaznie nadwyrezona, ba mozemy spasc z ligi!!!!! I co oni najlepszego narobili??

Zawsze uwazalem ze Juventus jest "czysty", ba doskonały!! Przeciez brali udzial w koncerach charytatywnych, przekazywali pieniadze na czyny spoleczne, itp... a tu taki klops!!!

Teraz akcjonariusze powinni zatrudnic nowych ludzi, uczciwych ludzi ktorzy muszą odbudowac opinie Juventusu, moze nawed od serie c... jestem na to przygotowany, wole zeby juve grywal w serie c niz w serie a cały w przekretach, brudnych interesach itp... zawsze bede z nimi do konca zycia, nawet jakby znikneli ze swiata pilki noznej, zawsze sie bede utozsamial z JUVENTUSEM, nigdy nie bede kibicowal innej druznie!!!!
Cris pisze:bez wzgledu na rzekomą wine Triady jestem im ogromnie wdzieczny za to co zrobili dla Juve...naprawde wielkie uznanie :bravo: i nawet jezeli zostaną uznani za winnych i tak bede ich szanował za to co zrobili dla naszego klubu. :!:

Wazny jest koniec a nie początek.. a jaki jest koniec?? az szkoda gadac... jezeli to wszystko, wszysciutenko okaze sie czystą prawdą to NA ZAWSZE Moggi i inni winni STRACĄ UMNIE SZACUNEK!!! Jak mozna szanowac kogos kto przez rudne interesy doprowadził klub do serieB? albo gorzej C??? bo chyba taka kara czeka nas za tą "kupę" jaką satysfakcje bedziemy mieli z poprzednich zwyciestw, grywając w serie B,C??... :angry:

Wyobrazacie sobie.... JUVE W SERIE C :? straszne ale realne niestety....
Ostatnio zmieniony 11 maja 2006, 22:53 przez Andreo, łącznie zmieniany 2 razy.

eRTeJot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 22:42

Lord_ Juve pisze: Potrafię zrozumiec decyzję Moggi'ego, ale dlaczego reszta podala sie do dymisji :?: Ludzie, ktorzy mogli nie miec niczego wspolnego z kombinacjami Luciano :?:
Juz pisalem cos podobnego w komentarzu, ale powtorze sie: Wiec widzisz, w Juve zrobila sie duuuuuuuza afera i caly zarzad czuje sie poniekad odpowiedzialny. Nie wazne, ze wiekszosc z tych osob moze miec niewiele wspolnego z tym wszystkim, ale to wszystko stalo sie za ich rzadow! I mimo tego co sie wydarzylo potrafili zachowac klase,odchodza, ale pozostaje niesmak, ze w takich okolicznosciach.... Czesc ludzi moze napisac, ze Juventus przyznaje sie do tego co jest nam zarzucane, a ja uwazam, ze obojetnie ile z wiadomosci, ktore ukazuja sie w necie jest prawdziwych, to caly zarzad zachowal sie tak jak w tej sytuacji powinien.

Lord_ Juve pisze: Coś się skończyło, teraz jeszcze odejdzie Capello i nadejdzie nowa era dla Juventusu i dla nas. Mam wielką nadzieję, że trwać będzie ona dłużej niż obecna i że będzie pełna sukcesów. Tego życzę Juventusowi, Wam i sobie...
Tez bym sobie tego zyczyl....

ODPOWIEDZ