Letnia rewolucja w Turynie?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Zielak**Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 19:46

Szykuje sie nowy stadion. Szykuja sie nowe transfery... Moggi zapowiada ze sprowadzi dobrych pilkarzy, wkoncu dysponuje kwota 50mln :wink: ale czy ta kwota zostanie dobrze wydana? C. Ronaldo jest oczywiscie swietnym pilkarzem - dobry drybler, technik, strzelec, ale jest Cristiano jest pilkarzem o "trydnym chcrakterze", latwo go sprowokowac (incydenty z posadzeniem o gwalt lub jego pozegnanie sie z kibicami portugalskimi podczas meczu Benfica - Manchester :? ). Z pewnoscia przyda sie w Juve jako pilkarz, ale czy po ostatnich incydentach na treningach Juve (bojka Ibrahimovića z Vieira) Ronaldo, nie wniesie jeszcze wiekszego napiecia w szeregach Juve? W koncu slynie ze swojej konfliktowosci :( Z pewnoscia idealnym transferem bylby Gerrard, ale Benitez juz zapowiedzial, ze Steven jest nie na sprzedaz, mam nadzieje ze da sie to negocjowac :) Od nastepnego sezonu w Juve napewno wystapia Marchioni z Parmy i Zanetti z Interu Juventus zamierza sprzedac, badz wypozyczyc takich pilkarzy jak Vieira i Ibrahimovic, procz tego prawdopodobnie odejdzie jeszcze kilku pilkarzy, w dodatku kraza plotki, ze Pavel Nedved po zakonczeniu MS konczy kariere. Czy Juve poradzi sobie w przyszlym sezonie z bez kilku kluczowych zawodnikow? Czy nowi pilkarze zaklimatyzuja sie w Turynie? I czy gra na Stadio Olimpico wyjdzie Juventusowi na dobre, zobczaczymy :wink:

Juve, historia wielkiej miłości,
biel, która obejmuje czerń.
Chór, który się wznosi naprawdę dla Ciebie.

Juventus ** Torino

Obrazek
Juve321

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 20:14

Letnia Rewolucja????Moze sie zobaczy :-D Pilkarze mysle ze zaklimatyzuja sie w Turynie bo czemu nie??? czy Juve poradzi sobie bez kluczowych zawodnikow hmm...nie jestem tego pewny w 100% ale mamadzieje ze tak :wink: Mysle ze gra na Stadio Olimpico wyjdzie Juve na dobre tak jak nieraz na Della Alpi(choc nie zawsze)Jestem optymista i mysle ze na Stadio Olimpico mozemy nawet zdobyc LM i nie jedna 8) i nie tylko LM Scudetto moze puchar Wloch teraz to ja tylko marze :wink: Moze sie to spelni mam nadzieje tylko ze Stadio Olimpico da szczescie Juve moze nawet wiecej szczescie niz na Della Alpi???Mysle ze moze tak byc ale nie liczmy na wiele bo mozemy sie zawiesc na co oczywiscie nie licze i mamadzieje ze sie spelni wesola przepowiednia ze na Stadio Olimpico zdobedziemy wiele wiele Trofeow :wink: co do Gerrarda to mysle ze nie zmieni zdania Benitez i Gerrard zostanie w Liverpool Jesli Chodzi o C.Ronaldo to nie jestem tego pewnien zeby go sprowadzac do Juve ale to juz nie moja sprawa ale Moggi'ego Tak wiec podsumowujac Sezon na Stadio Olimpico Mysle ze bedzie dobre ko wie moze jeszcze lepszy niz na Della Alpi :-D

Obrazek
Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 20:59

Gadanie Moggi'ego a skonczy sie na 3 moze 4 piłkarzach jeden naprawde dobry np. Joaquin a reszta to Barzagli, Pasqual itp. Wydaj mi sie ze zadnej wielkiej rewolucji transferowej nie bedzie.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Notch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 21:07

Rewolucja bedzie. Albo wielka, albo mniejsza ale napewno. Po pierwsze zmiana stadionu juz jest szokiem, czyms nowym. Nie wiadomo jak pilkarzom bedzie sie tam gralo. Odejscie Camoranesiego... Jest to pilkarz ktory gra w Juve od 4 lat, jest podstawowym zawodnikiem. Czy Marchioni godnie go zastapi? Za Nedveda moze grac Mutu, w koncu lewa strona jest lepsza dla niego niz prawa. Ale bez Pavla nie bedzie rozgrywajacego. Jesli Pavel zakonczy kariete trzeba bedzie niezwlocznie sprowadzic zawodnika na najwyzszym poziomie. Przypomnijcie sobie jak ciezko bylo zastapic Davidsa. Tu moze byc podobnie. Mozna takze grac 4-3-3 Trzeba poczekac do Mercato i wtedy przynajmniej czesc pytan sie wyjasni

stahoo pisze: To naprawdę mądra wypowiedź!
No baa
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 21:37

Notch pisze:Mozna takze grac 4-3-3
taki pomysl popieram w 100 %. pasowalo by grac bardziej ofensywny futbol, bardziej do przodu. poprostu JOGA BONITO

a co do rewolucji to ja zostawiam wszystko w rekach Moggeigo. on juz nie raz pokazal ze wie co robi i popieram go. mam do niego pelne zaufanie i napewno nie zrobi krzywdy naszemu Juventusowi

Obrazek
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 21:44

juve321 pisze: ale nie liczmy na wiele bo mozemy sie zawiesc na co oczywiscie nie licze i mamadzieje ze sie spelni wesola przepowiednia ze na Stadio Olimpico zdobedziemy wiele wiele Trofeow
jaka przepowiednia...Twoja??? :D

ogólnie to nie chce cytować twoich wypowiedzi... z innych tematów jak i z tego...powiem krótko rób znaki interpunkcyjne lub pisze tak zeby było jasniej albo najlepiej to i to, bo poprostu czasem to nie wiadomo o co ci chodzi... widze, ze jestes tu nowy wiec taka rada na przyszłość.

Co do tematu poprostu mam nadzieje, ze sztab szkoleniowy wyciagnie wnioski z poprzednich dwoch sezonów (poprzedni i ten, który jeszcze trwa) i lepiej przygotują zawodników na przyszły sezon kondycyjnie, licze tez na Moggi'ego , gdyż trzeba troche poszerzyć kadrę wiekszajac rywalizacje o miejsce w pierwszej jedenastce...co do stadionu to i tak jest koniec sezonu wiec zawodnicy zdążą sie przyzwyczaić...Wiec uważam, że rewolucji jako takiej nie będzie.

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 22:33

------------------------------------Buffon
----------------Gallas-------Thuram--Canavaro---Zambrotta

----------------Joaquin------Vieira------Mascherano---C.Ronaldo

--------------------------Torres--------Zlatan :whistle:

taki żarcik, żeby nie było :twisted:
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 13:37 przez Zdun, łącznie zmieniany 1 raz.

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 22:47

Zdun pisze:------------------------------------Buffon
----------------Gallas-------Thuram--Canavaro---Zambrotta

----------------Joaquin------Vieira------Mascherano---C.Ronaldo

--------------------------Torres--------Zlatan :whistle:

Jak czytam cos ty tutaj wypisal to nie wiem czy mam sie smiac czy plakac... :prochno: Ale w sumie marzenia nic nie kosztuja.... Z tym ze ten sklad bylby kompletnie do kitu... z racji tego ze Ci panowie nie byliby ze soba zgrani, nic o sobie by nie wiedzieli a na ataku postawilem 2 indywidualistow z charakterami tak ostrymi jak ostrze gilotyny.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 23:07

Mozna takze grac 4-3-3 Trzeba poczekac do Mercato i wtedy przynajmniej czesc pytan sie wyjasni
A ja mam nadzieję, że to żart.
O tym, czy klub gra ofensywnie czy nie świadczy raczej nastawienie piłkarzy, a nie ich sztywne ustawienie na boisku.
Mając w składzie trzech napastników trzeba zdecydowanie przetasować taktykę, w końcu ktoś tę piłkę do przodu zagrywać musi, a tak pomiędzy obroną a atakiem byłoby trzech zawodników.
Ja osobiście już preferuję ustawienie z klasycznym ofensywnym pomocnikiem w środku i ze skrzydłowymi, którzy są bardziej odciążeni od zadań defensywnych (skoro już mowa o grze ofensywnej).
Osobiście mówię NIE trzem napastnikom (chyba, że trzeba gonić wynik, ale to inna sprawa).

Dirty mind
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 23:18

Notch pisze: Za Nedveda moze grac Mutu, w koncu lewa strona jest lepsza dla niego niz prawa.
Mutu odstaje dość znacznie od Nedveda. Obawiam się, że może nie podołać zastąpieniu takiego piłkarza jakim jest Pavel :|
slim pisze:z racji tego ze Ci panowie nie byliby ze soba zgrani, nic o sobie by nie wiedzieli a na ataku postawilem 2 indywidualistow z charakterami tak ostrymi jak ostrze gilotyny.
:prochno: myślę, że jeżeli nastąpi rewolucja, to piłkarze i tak nie będą ze sobą zgrani, trzeba czasu na to. Więc czemu taki skład nie miałby się zgrać? :whistle: Rozumiem co do Torresa i Zlatana :P

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 23:38

Ciągłe przewidywania, spekulacje, zobaczymy jak będzie, to nie my (czasem niestety) decydujemy o tym kto zostanie sprowadzony a kto odejdzie z Juve. Ja nie jestem za konkretnymi nazwiskami, za to wiem, że należałoby sprowadzić jakiegoś uniwersalnego obronce, który mógłby z powodzeniem zagrac na flance jak i na środku obrony. Ofensywnego pomocnika, który może grać na prawej jak i na lewej stronie boiska i kogoś na środek drugiej linii. Atak jest raczej kompletny, lecz sprowadziłbym spowrotem Micolliego.

Oczywiście ta moja propozycja sprawdziłaby się tylko wtedy gdy nikt nie odejdzie z Juve. Jeżeli jednak ktoś miałby opuscić szeregi Starej Damy to tylko: z obrońców Zebina, myślę, że to dobry zawodnik, ale jeśli obrońca to tylko on. Z pomocą w Juve mógłby pożednać się Gianicheda(choć napewno milionow nie dostalibysmy za niego, ale moze na wymianę). Atak, tutaj sprzedałbym tylko Ibrahimovica za duże pieniądze.

Lecz czy trzeba nam sprzedawac kogoś, skoro mamy na transfery 50 mln euro :?: To kupa kasy nawet w dzisiejszej piłce nożnej...

Gregor del Ptasior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2006, 23:58

Zielak**Juve pisze:C. Ronaldo jest oczywiscie swietnym pilkarzem - dobry drybler, technik, strzelec, ale jest Cristiano jest pilkarzem o "trydnym chcrakterze", latwo go sprowokowac
Wiesz... Jeżeli możemy trzymać w składzie takiego świętoszka jak Ibrahimovic, to i Ronaldo nie powinien przyspażać większego kłopotu.

Generalnie rzecz ujmując nie spodziewam się wielkiej rewolucji. Jeden lub dwóch świetnych piłkarzy i kilku solidnych zmienników (Zanetti, Marchionni). Zbyt duża rewolucja też nie miałaby sensu z tego względu, że piłkarze muszą się zgrać, a 11 zupełnie nowych gwiazdorów nie wiedziałoby jak ze sobą grać. No i mielibyśmy drugi Real. Klub, który co roku kupuje wielkich i musi walczyć o eliminacje do LM.
Zobaczymy... Tak jak już rzekłem. Jeden lub dwóch gwiazdorów. TYLE. Jeżeli do tego dojdzie, to już będzie dużo. Ja nadal obstaję za zmianą trenera, bo MOIM skromnym zdaniem to on jest naszą najsłabszą formacją.

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 00:05

Mr Cezary pisze::prochno: myślę, że jeżeli nastąpi rewolucja, to piłkarze i tak nie będą ze sobą zgrani, trzeba czasu na to. Więc czemu taki skład nie miałby się zgrać? :whistle: Rozumiem co do Torresa i Zlatana :P
A po kija rewolucja w skladzie, kiedy ten jest dobry? Po co nam jakis Mascherano? C.Ronaldo czy Joaquin lub Torres? Ludzie wy niektorzy na prawde myslicie tlyko nazwiskami, albo tym co wyczytacie w brawo sport czy zobaczycie w urywkach relacji TV. Ci ludzie poza swoim pseudo gwiazdorstwem nie maja nic wspolnego z pilka.... Po pierwsze... w Italii ciezko byloby zagrac Hiszpanom, osobiscie nie pamietam zadnego Hiszpana w barwach Juve, ale moze ktos mnie oswieci bo moge sie mylic. Po drugie Torres to typowy drugi Zlatan... Dwoch takich to katastrofa, poza tym czemu na straty zostal spisany Trezeguet i niezawodny Del Piero? Czemu nikt sie nie zastanowil nad nastepca Thurama ktory ma swoje lata? Czemu nikt nie pomyslal o przesunieciu Zambrotty do przodu a w jego miejsce wstawienie Chelliniego lub Balzarettiego? Czemu skreslacie Emersona? wiekowy bo wiekowy ale swoje potrafi.

Nasz sklad nie potrzebuje rewolucji, nasz sklad potrzebuje normalnego trenera. Jesli mamy juz kogos kupic to niech lepiej to beda perspektywistyczni, grajacy na poziomie WLOSI. Bo chyba nie chcemy zrobic z Juve drugiego Interu Mediolan czy Arsenalu Londyn.... gdzie nie ma w podstawowej 11 zadnego Wlocha i zadnego Anglika.... zastanowcie sie!

Mozna sie wzmacniac ale pamietajcie o tym ze Juve to wloski klub, a co to za wloski klub bez wlochow w skladzie??????

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 00:22

Slim pisze: a co to za wloski klub bez wlochow w skladzie??????
Mądre zdanie..
Za wyznacznik posłużyć moze wspomniany Inter..
Argentyńczyk tu, Argentyńczyk tam.. no i podstarzały Portugalczyk, lecz w świetnej formie..Taka mieszanka charakteryzować może tylko niebiesko-czarny klub z Mediolanu..

Juventus ma skład bajeczny.. każdy wie jaką ma rolę w zepole..Ci zawodnicy potrafia grac ofensywną piłkę, krótkimi, bądź prostopadłymi podaniami, lecz na początek musi ktoś pozwolić im to robić.
Capello woli długie piłki na wysokich napastnikó(dlatego brak miejsca dla niskiego świetniego technicznie zawodnika, patrz Alex.)

Na zmianę trenera nie mamy co liczyć, ale mozemy zmienić zawodników, którzy w małym stopniu zrękompensują nam decyje Fabio.
Stawiałbym na zawodników poukładanych.Joaquin nie jest wcale takim złym pomysłem..szybki, zwinny i co najwazniejsze poukładany taktycznie.Oglądałem sporo meczów z udziałem hiszpana.
To nic że liga Włoska jest trudna.. Alex nie jest śmiiałego wzrostu, a swoje robi..Zlatan za to ponad 1.90 a bez formy.
Nie mozemy rezygnować z młodych i perspektywicznych.Nie młodych w dosłownym tego słowa znaczeniu ponieważ Barzagli strasznie młody nie jest, ale chodzi tutaj o postawe w meczach z trudnymi rywalami.Jest filarem obrony.To samo Zaccardo, ukształtowany zawodnik.Bonera także marzy o wielkiej karierze, w Juventusie potrafiłby zapewne rozwinąć skrzydła.Italia dysponuje utalentowaną młodzieżą.na boku obrony Grosso byłby spełnieniem moich marzeń.Zambrotta przesunięty ponowanie na prawa pomoc..jak za dawnych czasów..Następca Nedveda także nie jest daleko..Montolivo wyrasta na lidera drugiej lini Violi..
Wiec po co nam drodzy obcokrajowcy keidy mozemy wzmocnić sie "dobrymi" i solidnymi zawodnikami z kraju..

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 03:49

Slim ma racje. Dbajmy o Włoską krew.

Naszym jedynym zadaniem pozostaje stworzenie ławki rezerwowej. Pierwszy skład nie wymaga korekt.

ODPOWIEDZ