Polska Liga Piłki Ręcznej
- Tomasz3232
- Juventino
- Podziękował: 0
- Podziękowano: 0
Ja osobiście chciałbym by tytuł zdobyła Olimpia jednak przegrała z Kielcami 11 bramkami po czym nie ma już szans.Wydaje mi się że wygra lige Wisła Płock ponieważ ma duże doświadczenie oraz mieli 1 miejsce w pierwszej fazie.A jak wy myślicie kto zdobędzie mistrzostwo polski?

- kedzier
- Juventino
Pierwsze mecze półfinałowe zakończyły się sensacjami. Zwycięstwa Zagłębia czy też Chrobrego były niewątpliwie zaskakujące, jednak wczoraj wszystko zaczęło wracać do normy. Z całym szacunkiem dla tych zespołów, ale nie sądze by były one w stanie wygrać odpowiednio w Płocku czy Kielcach.
Jeśli idzie o Wisłę: magia Chemika robi swoje, zwycięstwo Nafciarzy we wczorajszym spotkaniu było niezagrożone nawet na moment 8) Dziś ostateczne rozstrzygnięcie, ale innego finału niż Wisła - Vive nie biorę pod uwagę. Absolutny klasyk polskiego szczypiorniaka, cieszę się, że będą to mecze o złoto. Mam jeszcze w pamięcie heroiczną walkę tych dwóch drużyn z ubiegłorocznych półfinałów czy też tegoroczny finał PP, a to gwarantuje największe emocje. Szkoda tylko, że z gry wypadł Adam Wiśniewski. Ale Mistrzem i tak zostanie Wisła :twisted:
Jeśli idzie o Wisłę: magia Chemika robi swoje, zwycięstwo Nafciarzy we wczorajszym spotkaniu było niezagrożone nawet na moment 8) Dziś ostateczne rozstrzygnięcie, ale innego finału niż Wisła - Vive nie biorę pod uwagę. Absolutny klasyk polskiego szczypiorniaka, cieszę się, że będą to mecze o złoto. Mam jeszcze w pamięcie heroiczną walkę tych dwóch drużyn z ubiegłorocznych półfinałów czy też tegoroczny finał PP, a to gwarantuje największe emocje. Szkoda tylko, że z gry wypadł Adam Wiśniewski. Ale Mistrzem i tak zostanie Wisła :twisted:
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Nooo wkońcu ktoś założył temat o szczypiorniaku 8) Nie ukrywam, że obok piłki nożnej jest to mój ulubiony sport. Jeśli chodzi oto kto zdobędzie mistrza Polski to stawiam na Wisłę Płock, która ma chyba najmocniejszą ekipę i nie powinna mieć problemów z pokonaniem Zagłębia a potem Vive (jeśli ci pokonają swojego rywala).
Ja zaś chciałbym wrzucić do tematu notkę o klubie z mojego miasta (Viret Zawiercie), który występuje obecnie w I lidze. Liczyłem, że w tym sezonie będe mógł świętować awans do ekstraklasy mojej drużyny i w przyszłym roku oglądac rywalizacje z Wisłą czy też Vive. Awans był jak najbardziej realny. Po pierwszej rundzie Viret był liderem, niestety później przyszły kontuzje dwóch najlepszych zawodników i drużyna rozsypała się całowicie...
W tym momencie zajmują 3 lokatę w tabeli i nie mają już szans na awans (który zresztą wczoraj zapewniła sobie Stal Mielec).
Mam nadzieje, że przyszły sezon będzie mniej pechowy, że zawodników mojej drużyny omijać będą kontuzję, i że doczekam się upragnionego awansu do najwyższej klasy rozgrywkowej
Pozdrawiam wszystkich kibiców handball'a
Ja zaś chciałbym wrzucić do tematu notkę o klubie z mojego miasta (Viret Zawiercie), który występuje obecnie w I lidze. Liczyłem, że w tym sezonie będe mógł świętować awans do ekstraklasy mojej drużyny i w przyszłym roku oglądac rywalizacje z Wisłą czy też Vive. Awans był jak najbardziej realny. Po pierwszej rundzie Viret był liderem, niestety później przyszły kontuzje dwóch najlepszych zawodników i drużyna rozsypała się całowicie...

Mam nadzieje, że przyszły sezon będzie mniej pechowy, że zawodników mojej drużyny omijać będą kontuzję, i że doczekam się upragnionego awansu do najwyższej klasy rozgrywkowej

Pozdrawiam wszystkich kibiców handball'a

- kedzier
- Juventino
Wyjątkowo szybko przychodzi mi wycofywać swoje słowa
Chrobry Głogów pokonał w Kielcach zespół Vive 31:25
Tyle transferów przed sezonem i po raz kolejny tylko półfinał... Szkoda, mecze z "Iskrą" byłyby pięknym spektaklem dla kibiców w finale, a tak Wisełce przyjdzie się zmierzyć z Chrobrym. Naprawdę gratuluję z całego serca tej drużynie, nic nie sprawia takiej przyjemności jak taka porażka znienawidzonego rywala
Jeszcze raz gratulacje dla Głogowian, dokonaliście naprawdę wielkiej rzeczy 
Przy okazji wygadałem się, że Wisła Płock po raz kolejny zagra w finale. W dzisiejszym spotkaniu Nafciarze pokonali Lubinian 25:22. Po meczu kibice płockiej "7" skandowali "czekamy na Kielce" a tutaj taka niespodzianka... :lol: Absolutnie nie lekceważę naszego finałowego rywala, sądzę jednak, że może być on łatwiejszym przeciwnikiem w finale niż Kielczanie. Czy będzie trzecie z rzędu Mistrzostwo Polski?
P.S. Jeszcze niech Zagłębie wywalczy brązowy medal... :lol:

Przy okazji wygadałem się, że Wisła Płock po raz kolejny zagra w finale. W dzisiejszym spotkaniu Nafciarze pokonali Lubinian 25:22. Po meczu kibice płockiej "7" skandowali "czekamy na Kielce" a tutaj taka niespodzianka... :lol: Absolutnie nie lekceważę naszego finałowego rywala, sądzę jednak, że może być on łatwiejszym przeciwnikiem w finale niż Kielczanie. Czy będzie trzecie z rzędu Mistrzostwo Polski?
P.S. Jeszcze niech Zagłębie wywalczy brązowy medal... :lol:
- kedzier
- Juventino
Mistrz Mistrz Z K S :!:
Wisła Płock zdobyła dziś po raz 5 w historii, a 3 z rzędu tytuł Mistrza Polski. Atmosfera w hali Chemika była niesamowita, ludzi zgromadziło sie tyle, że trzeba było siedzieć nawet na schodach
Mecz zakończył się wynikiem 31:25, ani na moment wygrana Nafciarzy nie była zagrożona. Kibice obydwu drużyn stworzyli świetne widowisko ( aczkolwiek bębny głogowian momentami przeszkadzały w prowadzeniu dopingu ). Piękna sprawa, gdy po meczu ochrona wespół z policją puściła ich na parkiet, by obok nas cieszyli się ze srebra. Brawo też za skandowanie "Wisła - Chrobry"
Szacunek za zachowanie dla głogowian. Cóż więcej mogę dodać - cieszę się, że uczestniczyłem w tym wydarzeniu, naprawdę warto było się wybrać, by oklaskiwać drużynę która po raz 17 z rzędu (!) zajęła miejsce na podium - mowa oczywiście o Wiśle 8) Gratuluję Chrobremu srebra, zasłużyliście na to naprawdę dobrą postawą. Stan finałowej rywalizacji 3:1.
Kielcom gratuluję 4 miejsca... byliście o krok od medalu :twisted:
P.S. Szkoda, że meczu nie transmitowała TVP :?
P.S. Kojarzycie może Sławomira Peszkę z Wisły Płock? Dziś widziałem go jak stał z Wanem Geworianem ubrany w piękne biało-czarne pasy... czyli koszulkę naszego Juventusu Turyn
Wisła Płock zdobyła dziś po raz 5 w historii, a 3 z rzędu tytuł Mistrza Polski. Atmosfera w hali Chemika była niesamowita, ludzi zgromadziło sie tyle, że trzeba było siedzieć nawet na schodach

Kielcom gratuluję 4 miejsca... byliście o krok od medalu :twisted:
P.S. Szkoda, że meczu nie transmitowała TVP :?
P.S. Kojarzycie może Sławomira Peszkę z Wisły Płock? Dziś widziałem go jak stał z Wanem Geworianem ubrany w piękne biało-czarne pasy... czyli koszulkę naszego Juventusu Turyn

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Kedzier gdzie można zobaczyć jakieś fotki z tego meczu ?
Gratuluje Wiśle zdobycia tytułu, choć szczerze mówiąc trzymałem mocno kciuki za Chrobrego
ps. Jeszcze tylko w przyszłym roku Wisła ma szanse na złoty medal. Za dwa lata już mój Viret zagra w ekstraklasie i mistrzostwa powędruje do Zawiercia

Gratuluje Wiśle zdobycia tytułu, choć szczerze mówiąc trzymałem mocno kciuki za Chrobrego

ps. Jeszcze tylko w przyszłym roku Wisła ma szanse na złoty medal. Za dwa lata już mój Viret zagra w ekstraklasie i mistrzostwa powędruje do Zawiercia

No niestety co racja to racjaWojtekW pisze:Co do TVP to niedługo będzie można pooglądać tam tylko chyba zawodny w chodzie.

- Tomasz.
- Juventino
No, Virecik ostatnio ładnie idzie i oddala się od strefy spadkowej, szkoda tylko ze mecz znow przelozyli na dzien tygodnia, nienawidze takich meczy ciezko na nie isc i bez atmosfery... :roll:
- kosciu88
- Juventino
Mam nadzieje ze dzis ponwnie pokonamy Vive i mistrzostwo wroci do Płocka

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti