Nike chce zmienic stroje Juventusu.
- Piotrekk
- Juventino
Jak zapewne słyszeliscie,sportowa firma Nike chce zmienic stroje Juentusu. Mozliwe ze od przyszłego sezonu piłkarzy nie będa nosic tradycyjnych koszulek w pionowe biało czarne paski,lecz będą to dwa duże paski,biały na górze,a czarny pasek na drugiej połowie koszulki. Czy jestescie za zmianami strojów których takie paski to również symbol klubu? To oczywiscie jest związane z korzyscią finasową,ale czy pieniądze są ważniejsze od historii i symboli klubu?
Przypominam, że jako autor tematu jestes także zobowiązany do dyskusji. /Martin
Przypominam, że jako autor tematu jestes także zobowiązany do dyskusji. /Martin
Juve fan
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
ja kocham nasz tradycyjny wzór koszulek i za zadne piniadze nie chcialbym zeby sie on zmienił...jak Juve chce zarobic to pewnie rowniez i jakas inna firma podpisze z nimi umowę i napewno nie bedzie chciala zeby zmieniali swoj symbol...Myśle, ze taka firma jak Nike powinna uszanować historie klubu...
tak na marginesie moze jakies źródło??
tak na marginesie moze jakies źródło??
- RuTeK
- Juventino
Jak do Tego dojdzie osobiscie pojade do kogo trzeba i skupie mu dupsko... Jakie 2 paski jeszcze na Sobie
Nie może byc! My musimy byc kojarzeni z Pionowymi paskami a nie jakimis klockami postawionymi na sobie 

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Venomik
- Juventino
Osobiście uważam, że nowe koszulki mogą być sobie nawet i ładniejsze (co dość prawdopodobne, bo biały z czarnym ładnie się kontrastują w takim wzorze) ale ja chcę by Juve po kres czasów było kojarzone z czarno-białymi pasami. Tak ma zostać.
Tak więc pomysł mi się nie podoba, niezaleznie od tego jak koszulki będą wyglądać.
Co nie zmienia faktu, że projekt bym z chęcią obejrzał
Tak więc pomysł mi się nie podoba, niezaleznie od tego jak koszulki będą wyglądać.
Co nie zmienia faktu, że projekt bym z chęcią obejrzał

Dirty mind
- gorczas
- Juventino
Mi również ten pomysł się nie spodobał jak pierwszy raz się o tym dowiedziałem...
Chociaż z drugiej strony może Nike wymyśli na prawdę ciekawy wzór koszulki
Nawet ciekawie wygląda taka koszulka (to jest projekt przeciwko rasizmowi)...
Chociaż z drugiej strony może Nike wymyśli na prawdę ciekawy wzór koszulki

Nawet ciekawie wygląda taka koszulka (to jest projekt przeciwko rasizmowi)...
- RuTeK
- Juventino
Jako wyjazdowe nie ma problemu 

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- juveman7
- Juventino
Oby zostały te jakie są obecnie koszulki
Przecierz biało-czarne pasy to znak rozpoznawczy naszego klubu. Dla mnie nie ma ładniejszego wzoru koszulek jakie są obecnie.

Przecierz biało-czarne pasy to znak rozpoznawczy naszego klubu. Dla mnie nie ma ładniejszego wzoru koszulek jakie są obecnie.
Zgadzam się z Tobą w 100%. Na wyjazdowych koszulkach można ekspermentować, ale obecne proszę zostawić w spokoju.RuTeK pisze:Jako wyjazdowe nie ma problemu
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- Piotrekk
- Juventino
O zmianie strojów pisał "Dziennik". Nie tylko Juve ma zamiar zmienic strój,mówi sie o tym ze Atletico Madryt juz postanowilo ze od przyszlego sezonu nie bedą mieli swych tradycyjnych koszulek(pionowe,biało-czerwone paski) lecz Nike-nasza "ulubiona" firma,tez zamierza zrobic tzw "rewolucje koszulkową". Plusem ma byc to ze nazwiska wówczas będa bardziej czyteln,tzn widoczne(mówie tu już o strojach Juve). Co ciekawe,najlepiej sprzedającymi sie koszulkami przez ostatni rok nie są te tradycyjne w czarno-białe paski,lecz wyjazdowe koszulki w kolorze czerwonym (wczesniej pewnie zaden z nasz nie zaakceptowal by graczy Juve w czerwonych koszulkach),więc mysle ze jesli chodzi zyski,to one na pewno byly by większe niz do tej pory...
Juve fan
- nookie
- Juventino
Jak i dla mnie ten pomysł jet poroniony...swoją wypowiedź wypowiedziałem (
) już w tym temacie: http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... c&start=15
a endione dodał jeszcze kilka wzorów ewentualnych tych koszulek więc myślę, że warto tam zajrzeć...
a endione dodał jeszcze kilka wzorów ewentualnych tych koszulek więc myślę, że warto tam zajrzeć...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- tomkoz11
- Juventino
Ja także sądze, że Nike powinno zostawić nasze 1 stroje w spokoju.
No bo jeżeli nie historia to co nam zostanie? Nic!
A jak tak bardzo chcą eksperymentować, to niech robią to na strojach alternatywnych :!:
No bo jeżeli nie historia to co nam zostanie? Nic!
A jak tak bardzo chcą eksperymentować, to niech robią to na strojach alternatywnych :!:
- Pilekww
- Juventino
Dobra ale koszulki wyjazdowe powinny sie chyba róznić i mieć zdecydowanie inny kolor niż koszulka domowa. Jak byśmy grali ze Sieną na wyjeździe to w jakich strojach? Cos mi sie zdaje ze w treningowychRuTeK pisze:Jako wyjazdowe nie ma problemu
Co do koszulek raczej wole by został obecny wzór najwyżej mozna kombinowac z grubością pasków (ciekaw jestem jak by wyglądały koszulki z takim wąskim pasem). Na wyjazd jest dość prosta sprawa każdy kolor byle nie biały i czarny

A jakby tak w różowych zagrać jeden sezon ale byśmy byli oryginalni :rotfl: :rotfl: :rotfl:
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Szymek
- Juventino
To, że gramy na wyjeżdzie to nie znaczy, że musimy grac w koszulkach wyjazdowych. A jeśli już jest takowy problem to po to są koszulki alternatywne.Pilekww pisze:Dobra ale koszulki wyjazdowe powinny sie chyba róznić i mieć zdecydowanie inny kolor niż koszulka domowa. Jak byśmy grali ze Sieną na wyjeździe to w jakich strojach? Cos mi sie zdaje ze w treningowychRuTeK pisze:Jako wyjazdowe nie ma problemu![]()
Ja bym chciał aby koszulki domowe pozostały na takiej samej bazie jak są teraz a stroje wyjazdowe były całe białe, tak jak w Sezonie 2002/2003. Naprawdę, myśle, że był by to strzał w dychę. A Stroje alternetywne to najlepiej dominacja koloru żółtego z wstawkami w kolorze białym i czarnym.
Pilekww pisze:A jakby tak w różowych zagrać jeden sezon ale byśmy byli oryginalni
Takie koszulki juz były (03/04), i bardzo bym chciał aby były ponownie.
Adio
- Paweł Sz.
- Juventino
Moim zdaniem Nike nie powinno kombinować z paskami, takie są bardzo dobre
. Tylko najlepiejby było gdyby zmienili układ tarcza- herb. Oczywiscie herd na lewej piersi, a tarcz posrodku... Tak jak bylo bodajze w sezonie 02/03... :roll: . Jako drugi stroj cały czarny z bialymi wstawkami...
(od rqazu bym kupił
), a jako alternatywny to niebieski z gwiazdkami na ramionach...
.

- Jack
- Juventino
Pasy musza zostac bo to jest tradycja a tradycja to rzecz swieta,pieniadze nie moga znaczyc wiecej od tradycji a jesli zarzad przyjmie propozycje Nike to bedzie znaczyc ze tak wlasnie jest
ze strojami wyjazdowymi moga kombinowac ile chce ale o pasów wara!

- Robert 10
- Juventino
Nie !! :naughty: Nie można do tego dopuścić.. Przecież Juventus jest od zawsze kojażony z pionowymi biało-czarnymi pasami. 8) Te koszulki to nasza historia. Firma Nike troche za bardzo kombinuje. :? Nową koszulkę którą preferuje Nike można byłoby użyć jak treningową. Nie wiem jak Wy ale bardziej podobały mi sie koszulki firmy Lotto.