Co sadzicie o polityce zarzadu Juve ?
- Kuben
- Juventino
.Juve niby taki bogaty klub, kasy ma ze "Łohoho", podpisuje kilkuset-milionowe kontrakty i gdzie jest ta kasa... Jak slyszalem news ze maleja szanse na kupno Gerarda bo jak Juve nie awansuje do polfinalu LM nie dostanie bodajze 15mln to nie beda mieli z czego zabrac kasy na transfer... JAK !!! ;/ ... Juve podpisuje kontrakty z firma MediSet na okolo 200 mln euro, z Firma Nike na okolo 150 mln euro, z Tamoil'em na okolo 100 mln euro przeciez Fiat jeszcze kasa sypie sa jeszcze inni sponsorzy i gdzie jest ta kasa... Co o tym sadzicie, czy nie wydaje sie wam to troche śmieszne ?
- Mrówa
- Juventino
Mnie też wkurza skąpstwo naszego zarządu.Jeżeli nie sypną kasą w letnim Mercato to raczej przyszły sezon nie będzie zbyt udany.Skład trzeba chociaż troche odmłodzić.Co prawda przyjdzie Marchioni,ale to zdecydowanie za mało.W Juve brakuje dobrych zmienników(szczególnie w pomocy) i dlatego Capello nie stosuje rotacji.I teraz mamy tego efekty. :roll: Ale chyba głównym powodem dla ,którego oszczędzamy pieniądze jest przebudowa stadionu.Niestety jest to bardzo kosztowna inwestycja.Ale nikt chyba nie ma wątpliwości jak bardzo potrzebna.

- ULAT
- Juventino
Śmieszne niebardzo....już raczej tragiczne. CO prawda utrzymanie drużyny, stadionu, pensje dla zawodników to wszystko kosztuje ale chyba nie aż tyle żeby w kasie nie znalazła się jakaś rezerwa na transfery. Swoją drogą ostatnimi czassy polityka transferowa Juve jest lekko dziwna. Niby przychodzą gwiazdy najwyższego formatu ale kiedy któryś z zawodników grających w 1 składzie złąpie kontuzję lub zmuszony będzie pauzować za kartki to nagle nie ma kim go zastąpić. Ławka Juve jest co tu dużo mówić cieniutka. Poza Mutu, Balzarettim i Chiellinim oraz Abiattim, Birindellim i Zalayetą nikogo kto zasługuje na grę w Juve nie ma.Po za tym Ci przeze mnie wymienieni też często nic nie pokazują. Zwłaszcza ostatnio Zalayeta. Dobrze rokujący zawodnicy są wypożyczani lub sprzedawani(Kapo,Tacchinnardi). Niby wszystkie te działania mają na celu zapewnienie płynności finansowej klubu ale ja naprawdę nie wierzę w to że gdyby Juve sprowadziło ze 2 lub 3 naprawdę dobrych zawodnikó to nagle by popadło w długi. Trzeba coś zrobić zwłąszcza z ławką. Z Ibrahimovicem też bo nic nie gra a kasę potężną trzepie. I jeszcze negocjują znacznie korzystniejszy finansowo dla niego kontrakt. Mam nadzieję że tegoroczna przygoda Juve z LM nie skońćzy się tak jak w roku ubiegłym w ćwierćfinale
(choć wszystko na to wskazuje). jeśliby jednak odpadli to licze na to że zarząd wreszcie coś zrobi aby Juve było stanie skutecznie walczyć z najlepszymi nie tylko we Włoszech ale także w Europie.
(choć wszystko na to wskazuje). jeśliby jednak odpadli to licze na to że zarząd wreszcie coś zrobi aby Juve było stanie skutecznie walczyć z najlepszymi nie tylko we Włoszech ale także w Europie.
- robo11
- Juventino
Wydaje mi się że Juventus powinien zainteresować się paroma młodymi gwiazdami np.C Ronaldo,C.A.Tevez :-D A dobrym następcą Nedveda lub A.Del Piro mógł by być Rafael Van der Vaart z Hamburgera SV. Henry nie lubi ETO'o i nie chce z nim grać to jeśli Henry przejdzie do Barcy to czemu nie postarać się o ETO'O??????????????????????? :-D :-D 

Jedna wiara jeden klub:JUVE TURYN AŻ PO GRÓB!!!!!!!!
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Tak oczywiście najłatwiej jest gadać gdy się siedzi na kompie i się wymyśla jaki to nasz zarząd skąpy i takie tam duperele. Jeżeli wy lepiej byście wymyślili to dlaczego nie pojedziecie do Turynu i nie powiecie że chcecie odpowiadać za nasze trenasfery? Teraz macie szanse bo Moggi odszedł...
Ludze pomyślcie trochę gdyby sprowadzenie Gerrarda czy tam innych pikarzy byłoby takie łatwe jak wy sugerujecie w swoich postach to czy Juventus by ich nie ściągnął?
Ludze pomyślcie trochę gdyby sprowadzenie Gerrarda czy tam innych pikarzy byłoby takie łatwe jak wy sugerujecie w swoich postach to czy Juventus by ich nie ściągnął?
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- The_Sickness
- Juventino
Moim zdaniem powinni wykorzystywać naszych świetnie zapowiadających się młodzików jak volpato, palladino czy chiumiento, troche starszych appiaha, kapo czy maresce. Niestety, sprzedaje się ich za śmieszne pieniądze, lub wypozycza do klubów, gdzie siedząc na ławie tracą swój potencjał. A przeciez, mogli by wymiatać jak leo messi w barcy, czy robinho w realu. Ja wieze, ze w młodzikach istnieje największy potencjał, bo są to piłkarze rządni gry w pierweszej jednenastce i sukcesów.
Campbell, Gallas ... plany na letnie okno, no ale wiek, za starzy !!!. Potrzeba nam młodych i perspektywicznych graczy, nie sprowadzać więcej dziadków. Jestem bardzo za przejsciem do juve Rosicky'ego, jest młody, uzdolniony. Nie chcę wielkich gwiazd, bo takich juz mamy, potrzeba nam odświerzyć zespół, tak jak to doskonale robi wenger.
Ibra, mimo ze go nie lubie powinien zostac, ale do jasnej ciasnej niech nie gra w 1 jak są od niego lepsi. Całym problemem jest tutaj Capello, który fakt jest profesjonalistą, ale jego faworyzowanie Ibry jest wnerwiające.
Campbell, Gallas ... plany na letnie okno, no ale wiek, za starzy !!!. Potrzeba nam młodych i perspektywicznych graczy, nie sprowadzać więcej dziadków. Jestem bardzo za przejsciem do juve Rosicky'ego, jest młody, uzdolniony. Nie chcę wielkich gwiazd, bo takich juz mamy, potrzeba nam odświerzyć zespół, tak jak to doskonale robi wenger.
Ibra, mimo ze go nie lubie powinien zostac, ale do jasnej ciasnej niech nie gra w 1 jak są od niego lepsi. Całym problemem jest tutaj Capello, który fakt jest profesjonalistą, ale jego faworyzowanie Ibry jest wnerwiające.
- kubinho 10
- Juventino
Tutaj sie nie zgodze. Appiah, Maresca i Kapo poszli do klubów trochę mniejszego formatu, aby tam grali a nie siedzieli na ławce. Za równo Appiah, Kapo a o Maresce już nie wspominając są wiodącymi piłkarzami tych klubów.The_Sickness pisze:Moim zdaniem powinni wykorzystywać naszych świetnie zapowiadających się młodzików jak volpato, palladino czy chiumiento, troche starszych appiaha, kapo czy maresce. Niestety, sprzedaje się ich za śmieszne pieniądze, lub wypozycza do klubów, gdzie siedząc na ławie tracą swój potencjał.
A co do kupowania młodych piłkarzy. Napewno przydałoby się paru młodych zdolnych piłkarzy aby odmłodzić zespół, ale wiadomo że zespól przede wszystkim potrzebuje piłkarzy doświadczonych, bo z samej młodzierzy nie da się zrobić drużyny.
Grande Juve, Vinci Per Noi
- The_Sickness
- Juventino
masz racjęTutaj sie nie zgodze. Appiah, Maresca i Kapo poszli do klubów trochę mniejszego formatu, aby tam grali a nie siedzieli na ławce. Za równo Appiah, Kapo a o Maresce już nie wspominając są wiodącymi piłkarzami tych klubów.
chodziło mi bardziej o kadrę zespołu u-21, szkoda właśnie, ze nie daje się młodym piłkarzom mozliwości wykazania się, tak jak szansę miał del piero i ją wykorzystal, bo na początku tez wchodził w końcówkach. Przy stanie meczu np. 3-0 dla juve, w 70 min 2 zmiany wprowadzające młodych na boisko nie zaszkodzą.
- claudia464
- Juventino
fakt juve to bagaty klub i tu z mediaset dostana 100 mln z tamoil 20 z nike chyba 6 kasa z biletow i innych mniejszych sponsorow wplywy ze sprzedazy koszulek i innych rzeczy to sa astronomiczne kwoty i pewnie z 300 mln by sie uzbieralo ale oplacenie i utrzymanie stadionu to nei mala kasa pomyslcie ile osob oni zatrudniaja tak od sprzataczy i osoby dbajace o stadion po policje i ochrone i chocby nawet za prad bo przy sztucznym oswietleniu i takiej mocy napewno nie placa groszy pensje dla dzialaczy trenerow i zawodnikow to tez bardzo duzo kasy pozatym oszczedzaja na nowy stadion (przebudowa) ktory tez nie malo kosztuje, a te wszystkie szkolki pilkarskie?? po zbilansowaniu tego wszystkiego juz nie duzo zostaje!! a te 15 mln tez by sie przydalo bo przeciez to jest tak jak wy chcecie sobie kupic do swojej niezlej kolekcji jakies fajne ubranka i np super extra buty na ktore planujecie wylozyc kase z premii a tu jednak jej nie ma i co zrobic kupic troche gorsze ciuchy ale zeby byly tez buty czy tylko buty i niezle np spodnie... wiem ze przyklad troche smieszny ale w pewnym sensie podobny.
- BartekGajda9
- Juventino
Fakt faktem mnie też zastanawiał problem pieniędzy na Delle Alpi. Cóż milionowe kontrakty, duże wpływy do kasy klubu...i gdzie te pieniądze :? . Myślę, że nowi włodarze klubu postarają się i użyczą większą liczbę pieniędzy na Mercato. Taki klub jak Juve nie może skąpić pieniędzy na gwiazdy, lecz wiadomo trzeba też i utrzymać umiar :lol:
"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
- kubinho 10
- Juventino
Z tego cio pamiętam na JP był kiedyś news lub ktoś na forum napisał (dokładnie nie pamiętam) że Juventus będzie dysponował kwotą ok. 50 mln Euro. Część pieniędzy została z poprzedniego Mercato, a resztą kwoty będzie z transferów m.in. Miccolego i Maresci ([']).BartekGajda9 pisze:Myślę, że nowi włodarze klubu postarają się i użyczą większą liczbę pieniędzy na Mercato.
No więc w tym roku Juve będzie dysponować nie małymi pieniędzymi i licze że zarząd wyda je mądrze na wartościowych piłkarzy, a także na kilku młodych którzy będą inwestycją na przyszłość (pomażyć może każdy

Grande Juve, Vinci Per Noi
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tak jak ktoś już tu napisał, utrzymać Juve to nie taka mała kasa, jest bardzo dużo wydatków... Remont stadionu też wchłonął pewnie niezłą sumkę... Polityka transferowa w tych okolicznościach wydaje sie być normalną... na letnie mercato przeznaczono 50 melonów, może być ładnie... Przychylam się do opinii The_Sickness'a na temat wprowadzania młodzików do zespołu, skoro są najlepsi we Włoszech to warto na niektórych postawić czasem, może nowy zarząd będzie podzielał nasze zdanie 

Capo di tutti capi
- olaf_01
- Juventino
cały dowcip moi Drodzy polega na tym, ze nasz Juventus jest klubem który jest na giełdzie.. wiec nie możemy sobie pozwolić na wielomilionowe długi jak inni, a nie mamy takiego abrakadabra jak w londynie... moze i lepiej bo juve kocham chyba najbardziej za klimat... zespół nie składa sie z samych "najwiekszych" a wygrywa...
olaf