Tomas Rosicky zmienia klub
- ola465
- Juventino
Menadżer generalny Borussii Dortmund, Hans-Joachim Watzke zaakceptował propozycję Atletico Madryt i od nowego sezonu Tomas Rosicky, kolega klubowy Euzebiusza Smolarka, będzie grał w barwach popularnych "rojiblancos" - donosi dziennik "Marca".
Działacze "żółto-czarnych" otrzymają za gwiazdora reprezentacji Czech 11 milionów euro.
Rosicky ma pomóc Atletico wywalczyć w Primera Division miejsce premiowane grą w eliminacjach Ligi Mistrzów. Fani stołecznego zespołu wierzą także, że umiejętności Czecha pozwolą podopiecznym Carlosa Bianchiego nawiązać również równorzędna walkę w lidze z Barceloną czy Realem i co ważniejsze, zatrzymają na Vicente Calderon kuszonego przez Chelsea Fernando Torresa.
Przypomnijmy, że kiedy w 2001 roku Rosicky przechodził ze Sparty Praga do Borussii kwota transferu wynosiła 25 milionów ówczesnych marek.
Atletico minionego lata dokonało już kilku spektakularnych wzmocnień. Na Vicente Calderon grają od nowego sezonu tacy piłkarze jak Serb Mateja Kezman, Bułgar Martin Petrov, czy Argentyńczycy Maxi Rodriguez i Luciano Galletti.
http://pilka.interia.pl/news?inf=700950
Uważam , że Rosicky podjął pochopną decyzję przechodząc do Atletico. Zainteresowany Czechem był kiedyś Real Madryt i uważam , że już wtedy Rosicky powinien opuścić Borussię . Zwlekał jednak z tą decyzją i zainteresowanie pomocnikiem reprezentacji Czech spadło . Atletico nie jest potentatem w Primera Division , więc przejście do tego klubu nie uważam za dobrą decyzję Rosickiego . Ale to tylko moje zdanie .
Działacze "żółto-czarnych" otrzymają za gwiazdora reprezentacji Czech 11 milionów euro.
Rosicky ma pomóc Atletico wywalczyć w Primera Division miejsce premiowane grą w eliminacjach Ligi Mistrzów. Fani stołecznego zespołu wierzą także, że umiejętności Czecha pozwolą podopiecznym Carlosa Bianchiego nawiązać również równorzędna walkę w lidze z Barceloną czy Realem i co ważniejsze, zatrzymają na Vicente Calderon kuszonego przez Chelsea Fernando Torresa.
Przypomnijmy, że kiedy w 2001 roku Rosicky przechodził ze Sparty Praga do Borussii kwota transferu wynosiła 25 milionów ówczesnych marek.
Atletico minionego lata dokonało już kilku spektakularnych wzmocnień. Na Vicente Calderon grają od nowego sezonu tacy piłkarze jak Serb Mateja Kezman, Bułgar Martin Petrov, czy Argentyńczycy Maxi Rodriguez i Luciano Galletti.
http://pilka.interia.pl/news?inf=700950
Uważam , że Rosicky podjął pochopną decyzję przechodząc do Atletico. Zainteresowany Czechem był kiedyś Real Madryt i uważam , że już wtedy Rosicky powinien opuścić Borussię . Zwlekał jednak z tą decyzją i zainteresowanie pomocnikiem reprezentacji Czech spadło . Atletico nie jest potentatem w Primera Division , więc przejście do tego klubu nie uważam za dobrą decyzję Rosickiego . Ale to tylko moje zdanie .
- Damiano-pl
- Juventino
Faktycznie, nie pogardził bym nim w Juve. Zastanawiam się kogo sprowadzi Borussia w jego miejsce, bo napewno trudno będzie zastąpić tak dobrego zawodnika 8)
- bagg
- Juventino
Mają sprowadzić Pieenar'a z AjaxuJuveDamianO pisze:Faktycznie, nie pogardził bym nim w Juve. Zastanawiam się kogo sprowadzi Borussia w jego miejsce, bo napewno trudno będzie zastąpić tak dobrego zawodnika 8)

Jeszcze 2 lata temu widziałem go w Juventusie i uważałem za boga futbolu. Nadal mam sentyment do tego zawodnika, ale mocno obniżył loty, b. mocno. Gra słabiej niż kiedyyś. Pozatym sprawa z At. Madrid nie jest jeszcze do końca przesądzona, mocno zainteresowany nim jest Arsenal

- nookie
- Juventino
No nie wiem czy taką pochopną..przypadek Van der Vaarta pokazuje, że jednak czasem warto pójść do teoretycznie slabszego klubu, który jednak ma aspiracje i szanse na walke na najwyzszym poziomie...HSV dobrze sobie radzi w Bundeslidze i chyba o ile sie nie myle maja szanse realne zagrac w LM w nastepnym sezonie...a skoro do Atletico przechodzi az tyle znanych nazwisk to znaczy, że chca powalczyc o najwyzsze cele..i chwała Rosickiemu za to, że poszedł tam gdzie bedzie mogl grac i ma szanse grac w najlepszych rozgrywkach, a nie, że po prostu poleciał na kase..brawo za decyzje bo wydaje sie w kontekście wszystkich wzmocnien Atletico calkiem słuszna..ola465 pisze:Uważam , że Rosicky podjął pochopną decyzję przechodząc do Atletico. Zainteresowany Czechem był kiedyś Real Madryt i uważam , że już wtedy Rosicky powinien opuścić Borussię . Zwlekał jednak z tą decyzją i zainteresowanie pomocnikiem reprezentacji Czech spadło . Atletico nie jest potentatem w Primera Division , więc przejście do tego klubu nie uważam za dobrą decyzję Rosickiego . Ale to tylko moje zdanie .
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Del Rajko
- Juventino
Miałem cichą nadzieje, że może trafi do Juve
A tu lipa :x Ciekawe jak Borussia poradzi sobie bez Roisckiego
Kolo jest jednym z najlepszych pomocników na świecie. Troche to jednak dziwne że przechodzi do takiego zespołu
Może jeszcze kiedyś zawita do nas 

- Mrówa
- Juventino
Nie jestem jakoś przekonany czy Rosicki pomoże Atletico walczyć o LM...
Atletico ma dobrych ofensywnych piłkarzy,Rosicki będzie kolejnym...a w obronie jakieś cienkie bolki grają,dlatego druzynie z Madrytu tak słabo idzie...powiini raczej obrońców dobrych sprowadzic,np.Zebine

Atletico ma dobrych ofensywnych piłkarzy,Rosicki będzie kolejnym...a w obronie jakieś cienkie bolki grają,dlatego druzynie z Madrytu tak słabo idzie...powiini raczej obrońców dobrych sprowadzic,np.Zebine

- Jasiek-x
- Juventino
Nie wiem, dlaczego o niego nie starają się większe kluby europejskie :doh: Gościu jest nieżle uzdolniony, widać to było wiele razy szczególnie w meczach reprezentacji Czech, np. na ostatnich Euro czy barażach do MŚ. Czy na dobre wyjdzi mu ta zmiana środowiska to sie jeszcze okaże. Szkoda byłboby gdyby znów zmarnowano w futbolu taki talent, zresztą nie pierwszy...
Życze mu powodzenia. :-D

- gosciu_Muranista
- Juventino
dzięki, ale piszemy w tym temacie o RosickimJasiek-x pisze:Gościu jest nieżle uzdolniony

Dla Borussi pod względem piłkarskim będzie to duża strata, którą trzeba będzie wypełnić-może zastąpi go Nasz Smolarek, aczkolwiek luka i tak pozostanie. Jeśli chodzi o aspekt finansowy to BvB kasa jest potrzebna i stąd ta sprzedaż. Działacze BvB mają pół roku(czyli do końca sezonu) na znalezienie następny Rosicky'ego. Czy dobrze, że wybrał ofertę akurat Atl.Madryt trudno powiedzieć-gdyż jest to klub dziwny-dlaczego? Ponieważ zawsze mierzy wysoko a kończy się nienajlepiej, od dawna dokonują transferów za sporą kasę ale jakoś to im nie wychodzi. Czy teraz się uda? Może z pomocą Czecha uda im się zdeklasować rywali zza miedzy czyli Real.
- Jezzo
- Juventino
zdeklasować to oni mogą ale po raz n-ty putki... z Realem powinno dostać w dupsko jak ostatnimi laty lubią dostawać i żaden Rosicky tego nie zmieni
w towarzyskim meczu rezerwówka Realu zremisowała z Atletico w miare niezłym składzie 1-1
(w karnych Real był lepszy 6-5, Becks trafił karnego
)

w towarzyskim meczu rezerwówka Realu zremisowała z Atletico w miare niezłym składzie 1-1

aLe MaDriD aLe !!!
- DamKam
- Juventino
Z tego co czytalem, Tomas Rosicky jest nadal graczem Borussi i informacja podana wczesniej jest chyba troche przedwczesna :!: Ponoc Dortmund chce wyciagnac troche wiecej pieniedzy, ok. 11 mln euro.
Choc nie zmienia to faktu, iz jest on blisko odejscia z BVB- i moim zdaniem slusznie, bo chlopak sie tam tylko marnuje
Juz dawno mial odejsc... i szkoda ze nie przyszedl do Juve, bo lubie i doceniam tego zawodnika
Tylko nie wiadomo czy Juventus tak na powaznie sie nim interesowal 
Choc nie zmienia to faktu, iz jest on blisko odejscia z BVB- i moim zdaniem slusznie, bo chlopak sie tam tylko marnuje

- JUVEFANE_10
- Juventino
PLOTA
http://www.bvbpoland.com/index.php?func ... _all&no=47
i poza tym był z nim wywiad na DSF i powiedział że jak odejdzie to w lecie dopiero!I mam nadzieję że do Juve
http://www.bvbpoland.com/index.php?func ... _all&no=47
i poza tym był z nim wywiad na DSF i powiedział że jak odejdzie to w lecie dopiero!I mam nadzieję że do Juve
JESTEM OSZUSTEM
- Copiczenkowiczenko
- Juventino
No Atletico rosnie w sile. Mowilo sie tam jeszcze o sprowadzeniu Maniche(na onecie napisali ze przeszdel do Chelsea), a Rosicki to naprawde dobry zakup. Nie sadze ze zrobil on krok w tyl gdyz Atletico za pol roku moze byc naprawde 3 sila obok Realu I Barcy w Primera Division. Akurat nie zaluje jakos ze Rosicki nie przeszedl do Juve bo nie mial by miejsca z pierwszym skladzie.