Keane rozwiązał kontrakt z ManU .
- Camillo
- Juventino
Roy Keane, ikona Manchesteru United, rozwiązał, w trybie natychmiastowym, swoją umowę z tym klubem.Irlandczyk, kapitan "Czerwonych Diabłów", spędził na Old Trafford 12,5 roku osiągając z tym zespołem wiele sukcesów, łącznie ze zdobyciem Pucharu Europy w 1999 roku.W piątek spotkali się Michael Kennedy, przedstawiciel Keane'a, z Davidem Gillem, dyrektorem wykonawczym Manchesteru United, ustalając wszystkie szczegóły odejścia Irlandczyka z klubu.
- To był dla mnie honor i przywilej przez wiele lat grać w takim zespole jak Manchester United. Dzisiejszy dzień jest dla mnie smutny, ale razem z menedżerem, uznaliśmy, że lepiej dla mnie będzie jak odejdę - stwierdził Keane. Pierwotnie Irlandczyk miał odejść z Old Trafford po zakończeniu tego sezonu, kiedy kończył mu się kontrakt. Rozwiązanie umowy już teraz pozwoli mu na szybsze podpisanie umowy z innym klubem, prawdopodobnie zostanie nim Celtic Glasgow, zespół któremu Keane kibicował od dziecka. W "The Bhoys" grają dwaj Polacy - bramkarz Artur Boruc i napastnik Maciej Żurawski. Pozycja Irlandczyka w Manchesterze United od pewnego czasu była niezbyt dobra. Piłkarz "pogrążył" się wywiadem udzielonym MUTV w poprzednim miesiącu, w którym skrytykował kilku kolegów z drużyny. Wywiad nie ukazał się na antenie, ale było wiadomo, że dni Keane'a na Old Trafford są policzone.
żródło : http://sport.onet.pl/1197930,wiadomosci.html
Żadna strata.Z sezonu na sezon byl coraz slabszy, a Ferguson byl do niego za bardzo przywiazany i nie mogl go posadzic na lawie. Był on trochę jak Del Piero dla Juventusu , ale miejsca w składzie nie dostaje się za zasługi , tylko za dobrą grę .
- To był dla mnie honor i przywilej przez wiele lat grać w takim zespole jak Manchester United. Dzisiejszy dzień jest dla mnie smutny, ale razem z menedżerem, uznaliśmy, że lepiej dla mnie będzie jak odejdę - stwierdził Keane. Pierwotnie Irlandczyk miał odejść z Old Trafford po zakończeniu tego sezonu, kiedy kończył mu się kontrakt. Rozwiązanie umowy już teraz pozwoli mu na szybsze podpisanie umowy z innym klubem, prawdopodobnie zostanie nim Celtic Glasgow, zespół któremu Keane kibicował od dziecka. W "The Bhoys" grają dwaj Polacy - bramkarz Artur Boruc i napastnik Maciej Żurawski. Pozycja Irlandczyka w Manchesterze United od pewnego czasu była niezbyt dobra. Piłkarz "pogrążył" się wywiadem udzielonym MUTV w poprzednim miesiącu, w którym skrytykował kilku kolegów z drużyny. Wywiad nie ukazał się na antenie, ale było wiadomo, że dni Keane'a na Old Trafford są policzone.
żródło : http://sport.onet.pl/1197930,wiadomosci.html
Żadna strata.Z sezonu na sezon byl coraz slabszy, a Ferguson byl do niego za bardzo przywiazany i nie mogl go posadzic na lawie. Był on trochę jak Del Piero dla Juventusu , ale miejsca w składzie nie dostaje się za zasługi , tylko za dobrą grę .
To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
- El Nino
- Juventino
NO nie wiem czy jak DEl Piero dla Juve?? (Wiem że powiedziales "TROCHĘ") Del Piero wnosi cos do gry Bianconeri jak tylko gra a Keane? Był cienki w poprzednim sezonie i teraz.. Również go nie lubie i uważam że powinien już skończyć karierę..
Pozdro..
Pozdro..
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wiecie co, każdy piłkarz musi mieć w sobie zadziorność bo inaczej zostanie zdeptany. Keane może i czasem przesadzał, grał ostro, wręcz brutalnie, ale że był chamem to trzeba rozgraniczać. Miewał bójki na boisku, bójki poza nim i ogólnie nie za bardzo lubiłem jego styl życia. Ale np. Ruud Van Nisterlooy usłyszał o sobie z ust Patricka Vieiry że jest kawałem (tu wtajemniczeni wiedzą o co chodzi) ale poza boiskiem to całkiem spoko gość. Więc nie mówcie na Keana cham oceniając jego grę, bo futbol to nie szachyMichał fcj pisze:nie cierpię tego kolesia,takiego chama jak on to z latarką trzeba by szukać

- ballack13
- Juventino
hmm w sumie lepiej dla United
niepamietam kiedy on tam ostatnio u nich gral
a napewno kaske czerpal niezłą
choc sadze ze ten fakt nie zadowli fanów tego klubu ktorzy i tak nie cierpia juz nowego wlasciciela
niepamietam kiedy on tam ostatnio u nich gral

a napewno kaske czerpal niezłą
choc sadze ze ten fakt nie zadowli fanów tego klubu ktorzy i tak nie cierpia juz nowego wlasciciela

- Mr Cezary
- Juventino
zadziornosc?! to jest cos wiecej jak zadziornosc... to jest chamstwo! przeciez on wogole nie powinien grac w pilke! jego celelm na boisku nie bylo wygranie jak najwiekszej liczby pojedynkow, tylko skoszenie jak najwiekszej liczby przeciwnikow...Damianinho 15 pisze:Wiecie co, każdy piłkarz musi mieć w sobie zadziorność bo inaczej zostanie zdeptany
a na boisku nie?! a kto zlamal noge Luuckowi Nillisowi, a po meczu przyznal, ze zrobil to specjalnie w ramach odwetu za faul Nillisa na nim w poprzednim sezonie... przez to Belg musial skonczyc kariere!Damianinho 15 pisze:Natomiast poza boiskiem jednak był to bandzior, który miewał niezłe rozboje w barach
a tak moim zdaniem, to dobrze sie robi dla Man U, ze ci starzy odchodza. Keane moze i byl waleczny, ale bardziej byl napewno brutalnym chamem. talentu do pilki to on nigdy nie mial. MU powinni sie pozbyc teraz Scholesa a za rok jeszcze Giggsa... :roll: mysle, ze zmiana trenera tez by wyszla na dobre druzynie Glazera...
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2005, 20:04 przez Mr Cezary, łącznie zmieniany 1 raz.
- PABLO
- Juventino
1 nikomu nie zycz zlego. bo to tylko gra a dzieki takim zawodnikom mozna tylko skorzystac bo cos sie dzieje na boisku cos jak zlatan w Juve.Zawsze podobaja mi sie zawodnicy co maja taka zadziornosc i wole zwyciestwa jak on.Michał`fcj pisze:nie cierpię tdgo kolesia,takiego chama jak on to z latarkątrzeba by szukać,mam nadzieje że złamie sobie noge albo coś i nie bedzie grał w celticu :twisted:
2 celticowi napewno pomoze taki zawodnik.Keane w lidze szkockiej powinien sie szybko odnalesc
- Pirlo
- Juventino
Jeżeli grał Manchesterze United to słaby raczej nie był...przez wiele lat prowadził ManU do sukcesów, był liderem tego zepołu i prawdziwym przwywódcą...samo to ze grał dla nich tak długo zasługuje na uznanie...
A co do jego chamstwa to jednak musze sie zgodzić... wiele było afer z jego udziałem, w reprezentacji i klubie.... po wielu jego brutalnych faulach piłkarze odnosili kontuzje... nigdy go nielubiłem ale niepowiem ze jest słaby bo w piłke grać umie napewno i dla Celtiku bedzie wzocnieniem...
A co do jego chamstwa to jednak musze sie zgodzić... wiele było afer z jego udziałem, w reprezentacji i klubie.... po wielu jego brutalnych faulach piłkarze odnosili kontuzje... nigdy go nielubiłem ale niepowiem ze jest słaby bo w piłke grać umie napewno i dla Celtiku bedzie wzocnieniem...
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2005, 21:08 przez Pirlo, łącznie zmieniany 1 raz.
- juverm
- Juventino
Dokładnie...Michał`fcj pisze:nie cierpię tdgo kolesia,takiego chama jak on to z latarkątrzeba by szukać:
A szczególnie jest to dość nie mądry piłkarz np. w swojej biografii przyznał się do specjalnego faulu na jakimś zawodniku :lol: (samo to że się przyznał było głupie), teraz po tym fauluzawodnik skończył karierę.
A porównanie "To trochę tak jak Del Piero w JUVE" jest nie na miejscu, no może Alex był w dość podobnej sytuacji ale tylko wtedy gdy trenerem był Lippi, który wiedział że Alex ma wielki potencjał i stawiał na niego.
Capello wprowadził donapadurywalizację więc teraz stwierdzić tak nie można.
A co do Keane'a do mam nadzieję że nie trafi do Celtiku, klub ten się rozbudowujęod nowa i chyba nie chce mieć teraz kłopotów

- Camillo
- Juventino
Real Madryt poraz kolejny nie zachwycił meczu ligowym. W związku z coraz gorszą postawą drużyny włodarze Królewskich podjęli decyzję o tym, że zajdzie konieczność dokonania wzmocnień podczas zimowego okna transferowego. Jak nieoficjalnie dowiedział się dziennik 'Marca', przygotowano listę zawierającą nazwiska dziesięciu piłkarzy, którzy mogliby zasilić drużynę. Znalazł się podobno na niej min. Roy Keane, który w zeszłym tygodniu opuścił Manchester United. Nie podjęto na razie decyzji o tym, jaka konkretna pozycja wymaga wzmocnień. O wszystkim zdecydują nadchodzące mecze oraz sprawy związane z kontuzjami poszczególnych piłkarzy.
http://sport.onet.pl/1202975,wiadomosci.html
A to dopiero wzmocnienie :shock: :!: Mamma mia ! Przecież nikt nie będzie miał szans z Realem z Keanem w składzie ! O mój Boże chyba się zastrzelę :!:
nie widze sensu zeby te dwa tematy byly oddzielnie wiec je polaczylem. Kornknot
http://sport.onet.pl/1202975,wiadomosci.html
A to dopiero wzmocnienie :shock: :!: Mamma mia ! Przecież nikt nie będzie miał szans z Realem z Keanem w składzie ! O mój Boże chyba się zastrzelę :!:
nie widze sensu zeby te dwa tematy byly oddzielnie wiec je polaczylem. Kornknot
To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
- steru
- Qualità Juventino
A Ty Camillo jesteś fanem Realu czy Juventusu??Bo ja nie wiem w czym widzisz problem :roll: Chcą się wzmocnić Keanem czy też kimś innym to już ich problem.Nie ma nad czym płakać a co dopiero strzelać do siebie :lol: Heh weź coś na uspokojenie 
- Jasiek-x
- Juventino
Co z tego! jeśli tam przejdzie to będzie z niego to samo co z innymi gwiazdeczkami. jest już za stary aby pomóc w znaczący sposób. Poza tym ten klub to tylko można sprzedac wraz ze składem i zbudować od nowa. Może Keane powinien tym sie zająć... :rotfl:
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No to już jest trochę przesady, ale większość pomocników na wyspach, zwłaszcza defensywnych nastawionych jest na walkę. Kosiarze się zdarzają i są nieodłączną częścią futbolu. Co nie znaczy, że pochwalam te zachowania, bo to jest zamach na zdrowie. Pamiętam, jakie bluzgi leciały na Materazziego po kosie na Ibrahimovicu, więc wyobrażam sobie, co musieli krzyczec na niego goście na Wyspach.Mr Cezary pisze:zadziornosc?! to jest cos wiecej jak zadziornosc... to jest chamstwo! przeciez on wogole nie powinien grac w pilke! jego celelm na boisku nie bylo wygranie jak najwiekszej liczby pojedynkow, tylko skoszenie jak najwiekszej liczby przeciwnikow...Damianinho 15 pisze:Wiecie co, każdy piłkarz musi mieć w sobie zadziorność bo inaczej zostanie zdeptany
hehe, znaczek Juventino do czegoś zobowiązuje. A że Real kupuje starych dziadków albo przereklamowanych piłkarzy to już jest ich sprawa. Mamy wystarczającą ilość problemów w Juve, mamy się czym martwić więc proszę nie rozpaczać o Real, w czym oczywiście steru ma racjęsteru pisze:A Ty Camillo jesteś fanem Realu czy Juventusu??Bo ja nie wiem w czym widzisz problem Chcą się wzmocnić Keanem czy też kimś innym to już ich problem.Nie ma nad czym płakać a co dopiero strzelać do siebie Heh weź coś na uspokojenie