Maldini zapowiada emeryturę.

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Camillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 14:37

Paolo Maldini udzielił obszernego wywiadu hiszpańskiemu dziennikowi Marca. Kapitan Milanu wyznał, iż zamierza zakończyć karierę po wygaśnięciu kontraktu podpisanego z klubem. ”Czerpię radość z każdego dnia, cały czas z chęcią trenuję, staram się zachować dobrą dyspozycję fizyczną, no i przede wszystkim jestem bardzo przywiązany do tych barw. Piłka to moje życie, nie potrafię sobie jeszcze wyobrazić życia bez niej. Dlatego też ponownie odłożyłem decyzję o zakończeniu kariery. Odejdę w 2007 roku, gdy wygaśnie mój kontrakt z Milanem.”

Maldini skomentował również pierwsze kroki stawiane w Milanie przez jego syna Christiana. ”Na chwilę obecną powinien przede wszystkim czerpać radość z tego, co robi. Z drugiej strony już w wieku ośmiu lat będzie musiał udźwignąć presję, jaką obarcza go prasa, która już widzi w nim nowego Maldiniego. Cieszyłbym się, gdyby powtórzył moją karierę, tak, jak ja poszedłem w ślady mojego ojca. Póki co jest tylko dzieckiem i jedyne co się liczy to radość z gry.”

Maldini potwierdził również, iż przed laty działacze Realu Madryt czynili starania o pozyskanie go do swojego klubu. ”To prawda. Trzy lata temu rozmawiałem z prezydentem Perezem, który złożył mi propozycję. Jednak Milan to całe moje życie i nie chciałem zmienić zespołu po tylu latach.” Paolo poproszony został również o skomentowanie głosów – pojawiających się także w Hiszpanii – o przyznaniu mu Złotej Piłki. ”Sprawia mi to przyjemność, ale szczerze myślę, że nie mam za sobą najlepszego ze swoich sezonów. Nagroda trafia do tego, kto odnosi wielkie sukcesy w danym okresie, trudno będzie zapomnieć o porażce Milanu w Stambule. Do tego uważam, że należy wyróżnić piłkarza pokroju Ronaldinho. Mundial? Nie, uczestniczyłem już w czterech turniejach. Mój czas już minął.”

żródło : http://sport.onet.pl/1194974,wiadomosci.html

Maldini jest dla mnie nadal jednym z najlepszych defensorów świata. Szanuję go za oddanie dla swojej drużyny. Niewielu jest takich piłkarzy , którzy tak bardzo są przywiązani do macierzystego klubu. Jak sam powiedział miał oferty galacticos, a mimo to odmówił .

To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 15:30

Maldini to niwątpliwie legena futbolu...i legenda swojego klubu milanu.Niewieku jest takich graczy którzy potrafili by całą karire grać dla jednego ukochanego klubu...Szanuje go za to i za jego wielkie sukcesy i oczywiscie za toze przez tak długi czas potrafi utrzymać sie na tak wysokim poziomie.Nigdy go specjalnie nie lubiłem ale nigdy tez nic do niego niemiałem ale zawsze miałem i bede mieć szacunek za to co osiągnoł...a co do jego syna Christiana to zycze mu kariery podobnej do tej jaka zrobił Paolo...ale w Juve :lol: :lol:

Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 16:27

Nie wielu jest takich piłkarzy jak Maldini którzy grają na wysokim poziomiew w wieku 37 lat. Jak go nie którzy nazywają jest "żywą legendą" AC Milan.Z pewnościa pozostanie w pamięci wielu kibiców piłki nożnej. Co do jego syna zobaczymy.Nie możemy odrazu powiedzieć przecież że, bedzie miał tak samo wspaniałą karie jak jego ojciec.

Obrazek
wickerman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 16:38

Trochę dziwnie będzie bez Maldiniego - od kiedy pamiętam Maldini zawsze grał. Jedna z niewielu niezmiennych rzeczy w międzynarodowym futbolu. :wink:
A tak poważnie to podziwiam go za profesjonalizm, wierność klubowi, no i oczywiście za formę jaką prezentuje w swoim (podeszłym jak na piłkarza) wieku. To że 'zapowiada emeryturę' jak to ujął Camillo nie jest niczym nadzwyczajnym. Nie moze przecież grać wiecznie a w 2007 Maldini będzie miał już z 40 lat. Dużo...:think:

P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 16:52

Można by rzec...nareszcie :lol: Wiem ze to wielki i zasłużony piłkarz Milanu jak i squadra azzura ale no 37 lat to jednak mówi samo za siebie... Jeśli nie dopadnie go żadna kontuzja w ciągu najbliższych 2 lat to dotrwa do końca kontraktu. Nigdy nic do niego nie miałem prócz tego iż gra w Milanie.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 18:35

Jest otjedyny piłkarz milanu którego sznuję, mimo iż gra w milanie będzie mi go brakować na boisku bo od kiedy pamiętam to no już grał 8)

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 18:52

Naprawde podziwiam u Maldiniego tak wielkie oddanie Milanowi :bravo: Na swiecie jest malo (zbyt malo) takich zawodnikow... ale cieszy mnie ze jest nim rowniez Alex Del Piero :-D To wspaniale ze mozna sie "delektowac" gra jednego zawodnika przez tyle lat, ktory wyraza swe oddanie klubowi i w dodatku gra caly czas na wysokim poziomie :ok: Maldini to prawdziwa legenda Calcio... zycze mu jak najlepiej.

Mejgus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2005, 19:46

Michał`fcj pisze:Jest otjedyny piłkarz milanu którego sznuję, mimo iż gra w milanie będzie mi go brakować na boisku bo od kiedy pamiętam to no już grał 8)
dobrze mowisz naprawde z graczy milanu najbardziej szanuje wlasnie go i cafu moze tazke costacurte. naprawde jest to swietny zawodnik ktory nawet dziesiaj gra na dobrym poziomie.sadze ze powinien wypelnic do konca kontrakt i odejsc. bo jest to naprawde wielki pilkarz, wzor do nasladowania i neich taki pozostanie w oczach kibicow. bo granie dla pieniedzy w katarze jest tylko i wylacznie pokazaniem tego ze w footballu nie licza sie sukcesy a pieniadze. paulo pokazal ze dla niego najwazniejsze sa wartosi i wygrywanie.

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 14:41

P!otr pisze:Można by rzec...nareszcie :lol: Wiem ze to wielki i zasłużony piłkarz Milanu jak i squadra azzura ale no 37 lat to jednak mówi samo za siebie... Jeśli nie dopadnie go żadna kontuzja w ciągu najbliższych 2 lat to dotrwa do końca kontraktu. Nigdy nic do niego nie miałem prócz tego iż gra w Milanie.
no i co z tego że ma 37 lat??????? ale nadal jest w wysokiej formie i jest podporą defensywy Rossonerich... Maldini to wielki piłkarz, o wielkich umiejętnościach (mimo że jest obrońcą) i który odniósł wielki sukcesy... podziwiam i szanuję go za to że spędził tyle wspaniałcyh sezonów w jednym klubie - Milanie... GRAZIE MALDINI !!!!

Sky is the limit!
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 15:42

Wielokrotnie słyszałem opinie na temat wydolności Maldiniego a mianowice że jest ona na poziomie dwudziestolatka.Wiek jednak robi swoje i coraz ciężej utrzymać dobrą kondycje.Ze swoim doświadczenie może już myśleć o jakimś kursie trenerskim więc jego ewentualne zakończenie kariery jako piłkarza nie oznacza jego wycofania się z działalności sportowej.

Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 16:33

Niemam nic do niego, ale od tak dawna czekam na ten koniec i mam nadzieje, że w koncu się doczekam. Cenie jego przywiazanie, podziwiam kariere, ale jego czas tak jak sam mówi się skonczyl. Wg mnie czas dac szanse młodym, np. synowi :wink: Powodzenia w dalszym życiu.

ossy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 16:42

Michał`fcj pisze:Jest otjedyny piłkarz milanu którego sznuję, mimo iż gra w milanie będzie mi go brakować na boisku bo od kiedy pamiętam to no już grał 8)
Mam rozmumieć to w taki sposób że reszty nie szanujesz?? To powiedz mi czemu innych nie darzysz szacunkiem??
Co do Maldiniego-wielki piłkarz z wielką karierą. Ma wiele Pucharów Europy, nawet więcej niż sam JUVENTUS! Bedzie go brakowała w Calcio.

"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 18:39

trezegol17 pisze:
Mam rozmumieć to w taki sposób że reszty nie szanujesz?? To powiedz mi czemu innych nie darzysz szacunkiem??
Dokładnie TAK!!!z Milanu szanuję tylko Maldiniego,a co do reszty to w sumie nie wiem czemu ale po prostu nic mnie oni nie obchodzą...
Może mam taki motyw że szanuję piłkarzy którzy całą karierę grają w jednym klubie... :think:
Z piłkarzy którzy obecnie w Milanie nikt Maldiniemu do pięt nie dorasta... 8) a gości typu Gattuso,Kaka,Pirlo po prostu nie znoszę... :wink:

Obrazek
m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 19:20

Tak mogę sie z wami zgodzic ale nie tylko on powinien byc szanowany z Milanu poniewaz Sheva rowniez zasluguje na szacunek bo jako nieliczny z Ukrajiny wybił się az tak wysoko :)
A wracajac do Paulo Maldiniego to gdy odejdzie on na emeryturke ( w 100% zasluzoną)to bedzie on jak juz ktos tu powiedzial jedna z legend Włoskiego futbolu i nie tylko .Powinien on mojim zdaniem po tym sezonie opościc rossonerich poniewaz juz robi duże błedy no wkońcu nie jest juz mlodzieniaszkiem ,mial on swoj okres tak jak kazdy dobry piłkarz.
Oby dorobil sie ładnych wnucząt:)

Aaaa...aaaaa mocniej
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 19:48

Najlepszy obronca w historii pilki noznej odlicza swoje godziny ....

Nie potrafie powiedziec co czuje :think: , poniewaz na sama mysl sciska mnie za gardlo ... Mistrz w swoim fachu i naparwde nie wierze ze znajdzie sie drugi taki wspanialy pilkarz - obronca ktory bedzie tak kochal swoj klub i gral w tak wysokiej formie , przez tyle lat

W moim sercu zawsze pozostanie jako cudowny obronca i "legenda- symbol" Milanu :bravo: Wielki pilkarz ,"cudowne dziecko - Milanu,Wloch i przedewszytkim pilki noznej ... :bravo:

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
ODPOWIEDZ