Jaką macie szybkość internetu?
- Gotti
- Juventino
Ciekawi mnie troche jakim netem dysponujecie, czy możecie spokojnie oglądać mecze przez neta, czy macie lagi w grach online itp.
A więc ja mam bardzo szybką osiedlówke, na której prędkość ściągania nie schodzi poniżej 300 kb/s.
Lagów grając przez neta zupełnie nie mam, ale już jak oglądam mecze przez neta to mam lagi i to duże i nie wiem co jest tego przyczyną. :roll: Pliki ze stron jak już pisałem ściągają mi się bardzo szybko, w porywach nawet około 1 mb/s.
No ale z meczami mam właśnie problem.

A więc ja mam bardzo szybką osiedlówke, na której prędkość ściągania nie schodzi poniżej 300 kb/s.

- Mundek
- Juventino
ja posiadam Dsl a radiowego 1mb , jestem w siecie sciaga mi sie maxymalnie 150 kb/s-nie mam na co narzekac:P
... wtedy na ziemie zstąpił demon - głowe miał jedną, nogi miał dwie a na koszulce numer 17...
zwał sie David Trezeguet !!
zwał sie David Trezeguet !!
- Dagmara
- Juventino
nic i tak nie pobije mojego modemu i transferu teoretycznego 56 kb/s, bo w praktyce to jest ok. 45
. ale i tak jestem jedną z niewielu mających neta w wiosce
rodzice chcieli nawet neostrade ale na moim zadupiu nie można :evil: tak więc mogę od razu zapomnieć o ściąganiu różnych rzeczy nie wspominając już o oglądaniu meczy
dlatego niestety wielu filmików itp.znajdujących się na tej stronie nie posiadam
zakończę mądrym zdaniem: jak się nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma

- emation
- Juventino
ja posiadam w domu dsl 1mbit ale pod koniec listopada admin ma wymienic na 4 ponoc :>
a w akademiku necik smiga niczym burza:) dokladnie nie wiem jakie lacze ale pliki ze stronek leca po pare mega/s . niestety p2p nie dziala
Mamy tylko localne DC i FTPy, gdzie predkosc potrafi dochodzic do 20 MB/s 
a w akademiku necik smiga niczym burza:) dokladnie nie wiem jakie lacze ale pliki ze stronek leca po pare mega/s . niestety p2p nie dziala

..:: Emek Emation
- Mlody85
- Juventino
512kbps/128kbps
Posiadam taką dziwną usługę TurboNET. Polega ona na tym że mam 8 razy szybsze łącze (standardowo 64kbps) ale tylko do 1GB dziennie. Jak tyle ściągnę to mi zwalnia do podstawowego. Limit resetuje się każdego dnia o północy.
Ale ostatnio jest szybciej. Czasami 100KB/s, czasami nawet 120KB/s. Nie wiem czemu ale nie narzekam.
Posiadam taką dziwną usługę TurboNET. Polega ona na tym że mam 8 razy szybsze łącze (standardowo 64kbps) ale tylko do 1GB dziennie. Jak tyle ściągnę to mi zwalnia do podstawowego. Limit resetuje się każdego dnia o północy.
Ale ostatnio jest szybciej. Czasami 100KB/s, czasami nawet 120KB/s. Nie wiem czemu ale nie narzekam.
Szacunek, to dopiero kibic :roll:Asia :) pisze:nic i tak nie pobije mojego modemu i transferu teoretycznego 56 kb/s, bo w praktyce to jest ok. 45. ale i tak jestem jedną z niewielu mających neta w wiosce
rodzice chcieli nawet neostrade ale na moim zadupiu nie można :evil: tak więc mogę od razu zapomnieć o ściąganiu różnych rzeczy nie wspominając już o oglądaniu meczy
dlatego niestety wielu filmików itp.znajdujących się na tej stronie nie posiadam
zakończę mądrym zdaniem: jak się nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma
![]()
- del kasa
- Juventino
Mylisz się, posiadam łącze z prędkością hmmm hmmm 13 kb/s :!: Normalnie porażka, o ściąganiu duuuużych plików moge sobie tylko pomażyćAsia :) pisze:nic i tak nie pobije mojego modemu i transferu teoretycznego 56 kb/s, bo w praktyce to jest ok. 45![]()

Mimo tych wszystkich problemów posiadam wszystkie filmiki z JP i nie tylko! ogólnie mam 10 GB filmików piłkarskich

Ostatnio zmieniony 08 listopada 2005, 19:34 przez del kasa, łącznie zmieniany 2 razy.
- RuTeK
- Juventino
A Ja uwazam ze trzeba zamknac ten Topick bo sluzy tylko i wylacznie Do nabijania oraz ciezko bedzie z niego wycicnas jakas konkretna konwersacje....
P.s Ja mam czerwone stringi na Sobie a Jakie Wy Macie??
P.s2 Internet mam Na Sznurek
P.s3 Nastepny topick bedzie o Waszym Osiedlu... Jak sie prezentuje itp.
P.s Ja mam czerwone stringi na Sobie a Jakie Wy Macie??
P.s2 Internet mam Na Sznurek
P.s3 Nastepny topick bedzie o Waszym Osiedlu... Jak sie prezentuje itp.
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Dagmara
- Juventino
może i ja bym coś z niego wyciskała, ale jak zaczynam ściągać jakiś plik to od razu szybkość spada do mniej niż 4kb/sdel kasa pisze:Mimo tych wszystkich problemów posiadam wszystkie filmiki z JP i nie tylko! ogólnie mam 10 GB filmików piłkarskichwyciskam ostatnie poty z tego "łącza"

- zlatan_sc
- Juventino
Rózowe ze srebnym gryfem na przedzieJa mam czerwone stringi na Sobie a Jakie Wy Macie??

Ten ze stringow?Internet mam Na Sznurek

Kolejny oglondaczJa mam dialog DSL 2 mb i mecze moge spokojnie oglondac

No i na temat: mam neostrade 328.

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- Gibon
- Juventino
Asia: prędkość twojego modemu to najprawdopodbniej 56 kbps [kilobity na sekunde], a nie kb/s [kilobajty na sekunde]. Ściągając jakiś plik, prędkość podawana jest w kb/s, lecz w określaniu przepustowości łącza w kbps. Stąd wynikła pomyłka del kasy, który prawdopodbnie ma łącze 128kbps, skoro wyciąga transfer 13kb/s.
Nie wierzę, Danusiu. Ile macie ludzi na tej osiedlówce, jakie dokładnie łącze dzielicie na siebie? Takie transfery możesz mieć, owszem, ale wewnątrz sieci, bo żeby z zewnątrz coś sciągać z taką prędkością, to musisz mieć jakiś POLPAK-T 10mbps tylko dla siebie.Marq_ pisze:A więc ja mam bardzo szybką osiedlówke, na której prędkość ściągania nie schodzi poniżej 300 kb/s. Dance Lagów grając przez neta zupełnie nie mam, ale już jak oglądam mecze przez neta to mam lagi i to duże i nie wiem co jest tego przyczyną. Rolling Eyes Pliki ze stron jak już pisałem ściągają mi się bardzo szybko, w porywach nawet około 1 mb/s. Smile No ale z meczami mam właśnie problem.
- revenever
- Juventino
wlasnie... milo, ze ktos poruszyl te kwestie... ale Ciebie takze Par00wa trzeba poprawic... nie ma roznicy miedzy kbps a kb/s.. za to jest roznica miedzy kbps a kB/s (choc rownie dobrze mozna by oznaczyc kb/s i kBps - podalem chyba najczesciej spotykane oznaczenia) i tak - 'b' oznacza bit, a 'B' bajt - roznica niby niewielka z tym, ze 1 bajt = 8 bitow 
na tej niewiedzy czesto zeruja firmy telekomunikacyjne - czesto ludzie mysla ze majac lacze 1Mbps beda sciagac 1MB/s co jest oczywistym bledem
co do mojego lacza - jestem bardzo szczesliwym posiadaczem neostrady jeszcze bez limitu transferu
nominalnie mam lacze 2Mbps, ale czesto sciagam z JP brameczki z predkosciami rzedu 3Mbps
obliczenia nie klamia 

na tej niewiedzy czesto zeruja firmy telekomunikacyjne - czesto ludzie mysla ze majac lacze 1Mbps beda sciagac 1MB/s co jest oczywistym bledem
co do mojego lacza - jestem bardzo szczesliwym posiadaczem neostrady jeszcze bez limitu transferu