Jaką macie szybkość internetu?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
Zablokowany
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 18:37

Ciekawi mnie troche jakim netem dysponujecie, czy możecie spokojnie oglądać mecze przez neta, czy macie lagi w grach online itp. :prochno:
A więc ja mam bardzo szybką osiedlówke, na której prędkość ściągania nie schodzi poniżej 300 kb/s. :dance: Lagów grając przez neta zupełnie nie mam, ale już jak oglądam mecze przez neta to mam lagi i to duże i nie wiem co jest tego przyczyną. :roll: Pliki ze stron jak już pisałem ściągają mi się bardzo szybko, w porywach nawet około 1 mb/s. :smile: No ale z meczami mam właśnie problem.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 18:43

ja posiadam neo 512 ale idzie z szybkoscia 640 nie wiem dlaczego tak sie dzieje ,ale sie z tego bardzo ciesze. szybkosc sciepywania plikow 62 kb/s jak sie nie mysle. mnie sie podoba to co mam
pozdro

Mundek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 18:52

ja posiadam Dsl a radiowego 1mb , jestem w siecie sciaga mi sie maxymalnie 150 kb/s-nie mam na co narzekac:P

... wtedy na ziemie zstąpił demon - głowe miał jedną, nogi miał dwie a na koszulce numer 17...
zwał sie David Trezeguet !!
Dagmara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 18:58

nic i tak nie pobije mojego modemu i transferu teoretycznego 56 kb/s, bo w praktyce to jest ok. 45 :prochno: . ale i tak jestem jedną z niewielu mających neta w wiosce :prochno: rodzice chcieli nawet neostrade ale na moim zadupiu nie można :evil: tak więc mogę od razu zapomnieć o ściąganiu różnych rzeczy nie wspominając już o oglądaniu meczy :smile: dlatego niestety wielu filmików itp.znajdujących się na tej stronie nie posiadam :( zakończę mądrym zdaniem: jak się nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma :prochno: :ok:

Obrazek
Obrazek
emation

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 19:12

ja posiadam w domu dsl 1mbit ale pod koniec listopada admin ma wymienic na 4 ponoc :>
a w akademiku necik smiga niczym burza:) dokladnie nie wiem jakie lacze ale pliki ze stronek leca po pare mega/s . niestety p2p nie dziala :( Mamy tylko localne DC i FTPy, gdzie predkosc potrafi dochodzic do 20 MB/s :)

..:: Emek Emation
Mlody85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 19:14

512kbps/128kbps

Posiadam taką dziwną usługę TurboNET. Polega ona na tym że mam 8 razy szybsze łącze (standardowo 64kbps) ale tylko do 1GB dziennie. Jak tyle ściągnę to mi zwalnia do podstawowego. Limit resetuje się każdego dnia o północy.

Ale ostatnio jest szybciej. Czasami 100KB/s, czasami nawet 120KB/s. Nie wiem czemu ale nie narzekam.
Asia :) pisze:nic i tak nie pobije mojego modemu i transferu teoretycznego 56 kb/s, bo w praktyce to jest ok. 45 :prochno: . ale i tak jestem jedną z niewielu mających neta w wiosce :prochno: rodzice chcieli nawet neostrade ale na moim zadupiu nie można :evil: tak więc mogę od razu zapomnieć o ściąganiu różnych rzeczy nie wspominając już o oglądaniu meczy :smile: dlatego niestety wielu filmików itp.znajdujących się na tej stronie nie posiadam :( zakończę mądrym zdaniem: jak się nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma :prochno: :ok:
Szacunek, to dopiero kibic :roll:

del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 19:31

Asia :) pisze:nic i tak nie pobije mojego modemu i transferu teoretycznego 56 kb/s, bo w praktyce to jest ok. 45 :prochno:
Mylisz się, posiadam łącze z prędkością hmmm hmmm 13 kb/s :!: Normalnie porażka, o ściąganiu duuuużych plików moge sobie tylko pomażyć :( Taka moja dola...
Mimo tych wszystkich problemów posiadam wszystkie filmiki z JP i nie tylko! ogólnie mam 10 GB filmików piłkarskich :P wyciskam ostatnie poty z tego "łącza"
Ostatnio zmieniony 08 listopada 2005, 19:34 przez del kasa, łącznie zmieniany 2 razy.

m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 19:31

Ja mam dialog DSL 2 mb i mecze moge spokojnie oglondac ale jak czasami ktos z sieci jedzie duzym transferem to strona glowna otwiera sie 3 minuty ^^

Aaaa...aaaaa mocniej
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 19:45

A Ja uwazam ze trzeba zamknac ten Topick bo sluzy tylko i wylacznie Do nabijania oraz ciezko bedzie z niego wycicnas jakas konkretna konwersacje....

P.s Ja mam czerwone stringi na Sobie a Jakie Wy Macie??

P.s2 Internet mam Na Sznurek

P.s3 Nastepny topick bedzie o Waszym Osiedlu... Jak sie prezentuje itp.

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Dagmara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 19:55

del kasa pisze:Mimo tych wszystkich problemów posiadam wszystkie filmiki z JP i nie tylko! ogólnie mam 10 GB filmików piłkarskich :P wyciskam ostatnie poty z tego "łącza"
może i ja bym coś z niego wyciskała, ale jak zaczynam ściągać jakiś plik to od razu szybkość spada do mniej niż 4kb/s :smile: i mam zamówiony pakiet a przekroczone godziny nie są mile widziane przez rodziców oczywiście :prochno:

Obrazek
Obrazek
zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 19:57

Ja mam czerwone stringi na Sobie a Jakie Wy Macie??
Rózowe ze srebnym gryfem na przedzie :D
Internet mam Na Sznurek
Ten ze stringow? :P
Ja mam dialog DSL 2 mb i mecze moge spokojnie oglondac
Kolejny oglondacz :P

No i na temat: mam neostrade 328.

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
*MaTeK*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 19:59

Ja mam Chello 256.. :doh:
Mecze oglądam bezproblemowo. Wogóle się nie zacinają :prochno:
Nie wiem za to czemu przy ściąganiu plików mam mam ok. 100kb :think:

Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 20:13

Asia: prędkość twojego modemu to najprawdopodbniej 56 kbps [kilobity na sekunde], a nie kb/s [kilobajty na sekunde]. Ściągając jakiś plik, prędkość podawana jest w kb/s, lecz w określaniu przepustowości łącza w kbps. Stąd wynikła pomyłka del kasy, który prawdopodbnie ma łącze 128kbps, skoro wyciąga transfer 13kb/s.
Marq_ pisze:A więc ja mam bardzo szybką osiedlówke, na której prędkość ściągania nie schodzi poniżej 300 kb/s. Dance Lagów grając przez neta zupełnie nie mam, ale już jak oglądam mecze przez neta to mam lagi i to duże i nie wiem co jest tego przyczyną. Rolling Eyes Pliki ze stron jak już pisałem ściągają mi się bardzo szybko, w porywach nawet około 1 mb/s. Smile No ale z meczami mam właśnie problem.
Nie wierzę, Danusiu. Ile macie ludzi na tej osiedlówce, jakie dokładnie łącze dzielicie na siebie? Takie transfery możesz mieć, owszem, ale wewnątrz sieci, bo żeby z zewnątrz coś sciągać z taką prędkością, to musisz mieć jakiś POLPAK-T 10mbps tylko dla siebie.

revenever

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 listopada 2005, 20:32

wlasnie... milo, ze ktos poruszyl te kwestie... ale Ciebie takze Par00wa trzeba poprawic... nie ma roznicy miedzy kbps a kb/s.. za to jest roznica miedzy kbps a kB/s (choc rownie dobrze mozna by oznaczyc kb/s i kBps - podalem chyba najczesciej spotykane oznaczenia) i tak - 'b' oznacza bit, a 'B' bajt - roznica niby niewielka z tym, ze 1 bajt = 8 bitow :)
na tej niewiedzy czesto zeruja firmy telekomunikacyjne - czesto ludzie mysla ze majac lacze 1Mbps beda sciagac 1MB/s co jest oczywistym bledem
co do mojego lacza - jestem bardzo szczesliwym posiadaczem neostrady jeszcze bez limitu transferu :) nominalnie mam lacze 2Mbps, ale czesto sciagam z JP brameczki z predkosciami rzedu 3Mbps :) obliczenia nie klamia :)

Zablokowany