Serie A: (08) Lecce 0-3 JUVENTUS
- rafal005
- Juventino

8 kolejka :: serie A :: 23.10.2005 :: 15:00 :: LECCE - JUVENTUS ::
Jeżeli Juventus pokona Lecce to wyrówna własny rekord 8 wygranych z rzędu na początku sezonu, ustanowiony w latach 1930/31 oraz 1985/86. Będzie jednak bardzo ciężko zmobilizować się i pozbierać Bianconerim na słabiutkie obecnie Lecce, po beznadziejnym spotkaniu w Lidze Mistrzów z Bayernem. Poza tym od meczu poprzedniej kolejki z Messiną rozpoczął się dla Bianconerich wyjątkowo trudny okres, ponieważ w przeciągu dwóch tygodni rozegrają aż 5 spotkań, w tym ostatnie z Milanem, a już w następną środę mecz z aspirującą do gry w pucharach Sampdorią. Teraz właśnie powinno okazać się, czy Stara Dama rzeczywiście posiada w tym sezonie długą i dobrą ławkę rezerwowych.
Miejmy nadzieję, że przełamie się Zlatan Ibrahimovic, który nie strzelił jeszcze bramki w Serie A w tym sezonie, a w zeszłym zaaplikował Lecce hat-tricka, jednak nie jest w ogóle pewne czy Szwed wystąpi, po tym co pokazał w spotkaniu w Monachium. Jest szansa, że od pierwszej minuty wybiegnie na murawę Alessandro Del Piero, który rozpoczął spotkanie z Niemcami na ławce rezerwowych, ale ostatnio prezentuje dobrą formę. Do składu nie powróci na pewno Patrick Vieira, którego absencję w ostatnich dwóch spotkaniach można było bardzo dotkliwie odczuć. Powinien być gotowy na mecz z Milanem. Nie należy raczej spodziewać się występu Federico Balzarettiego czy Brazylijczyka Gladstone'a, ponieważ Capello juz nie raz pokazał, że nawet słabych rywali traktuje poważnie i nie eksperymentuje ze składem. Chiellini też chyba może na razie zapomnieć o grze.
Lecce przeżywa trudne chwile. W zeszłym sezonie zajęło w lidze 11. miejsce strzelając tylko jedną bramkę mniej od drużyny, która zdobyła najwięcej goli, czyli Juve. Natomiast w tym sezonie są jedną z drużyn, które strzeliły ich najmniej. Zajmują 17. miejsce, tuż przed strefą spadkową. Po piątej kolejce i porażce z Empoli zwolniony został trener Angelo Gregucci, który został zatrudniony po odejściu Zdenka Zemana. Czech nie przedłużył umowy, bowiem prezes Rico Semeraro był niezadowolony z jego rozmów z Romą i Palermo. Pod wodzą Gregucciego Giallorossi zdobyli zaledwie punkt. Nowym trenerem piłkarzy Lecce został Silvio Baldini. Wcześniej Baldini był szkoleniowcem dwóch klubów Serie A - Empoli i Parmy oraz w sezonie 2003/04 pracował w Palermo. W swoim debiucie udało mu się wygrać i to aż 3:0 z Cagliari po bramkach Konana, Pinardiego i Ledesmy, ale już w następnym spotkaniu przyszedł zimny prysznic i porażka 0:2 z równie słabo spisującą się Regginą. Na dodatek czerwoną kartką ukarany został najlepszy strzelec zespołu Alex Pinardi i nie wystąpi w spotkaniu z Juventusem. 25-letni pomocnik strzelił dotychczas 3 gole w 6 spotkaniach.
Pomimo tych wszystkich problemów jakie mają podopieczni Silvio Baldiniego, przewagi Juve w tabeli oraz wyników ostatnich spotkań, mecz ten nie będzie z pewnością spacerkiem. Jak wiadomo, każda słabsza drużyna mobilizuje się na mecze z mocniejszymi rywalami, a co dopiero z mistrzem Włoch i liderem Serie A. Poza tym nie wiadomo czy Bianconeri zdołają dojść do siebie po meczu z Bayernem. Jednak zwyciężając w tym spotkaniu wpiszą się do historii, a jak wiadomo byle kto się tam nie dostaje...
Mój typ: Lecce - Juventus 1:2
Sezon 2004/2005:
14-11-2004 :: Lecce - Juventus 0:1
Del Piero 14'
17-04-2005 :: Juventus - Lecce 5:2
Appiah 16', Ibrahimovic 34', Ibrahimovic 43', Nedved 56', Ibrahimovic 82' - Vucinic 7', Dalla Bona 89'k
Tabela 2005/06: (Zwycięstwa, Remisy, Porażki, Gole Strzelone, Gole stracone)
01. Juventus 7 - 0 - 0 | 13 - 2
17. Lecce 1 - 1 - 5 | 5 - 11
Mecze Lecce w tym sezonie:
16.10 :: Reggina - Lecce 2:0
02.10 :: Lecce - Cagliari 3:0
25.09 :: Empoli - Lecce 1:0
21.09 :: Lecce - Fiorentina 1:3
17.09 :: Inter - Lecce 3:0
11.09 :: Lecce - Ascoli 0:0
27.08 :: Livorno - Lecce 2:1
US LECCE
Rok założenia: 1908
Barwy: Czerwono-żółte
Przydomek: Giallorossi
Adres: Viale Templari 11, 73100 Lecce
Trener: Silvio Baldini
Strona: www.uslecce.it
Stadion: Stadio Via del Mare
- mnowo
- Qualità Juventino
Nigdy nie lubilem meczow z Lecce. Moze dlatego, ze ciagle pamietam okres, kiedy nie potrafilismy wygrac z tym zespolem, tylko bylo albo 0:0 albo 1:1. Po prostu nie lezeli nam, pospolicie mowiac, i tyle. W zeszlym sezonie dwie wygrane- i to cieszylo. Mysle, ze w tym sezonie tez wygramy potyczke z Lecce, mimo ze gramy teraz na wyjezdzie.
Juventus co prawda potrzebuje sil, zeby sie podniesc po porazce z Niemcami, ale mysle, ze takowe znajdzie. Wlosi maja charakter zwyciezcow, wiec jestem pewien, ze wroca na wlasciwa sciezke, a mecz z Bayernem mozemy uwazac za.. wypadek przy pracy? Byc moze. A moze po prostu znak, ze w Juve w dalszym ciagu graja po prostu ludzie, ktorym moze tez zdarzyc sie slabszy mecz lub jakas pomylka. Bo chyba niektorzy zaczeli patrzec na Juve jak na niezniszczalnych bogow, ktorym nie ma prawa sie nic przytrafic.
W meczu z Lecce odzyjemy. Jesli uznac, ze na chwile upadlismy. Chociaz ja tak nie uwazam.
Juventus co prawda potrzebuje sil, zeby sie podniesc po porazce z Niemcami, ale mysle, ze takowe znajdzie. Wlosi maja charakter zwyciezcow, wiec jestem pewien, ze wroca na wlasciwa sciezke, a mecz z Bayernem mozemy uwazac za.. wypadek przy pracy? Byc moze. A moze po prostu znak, ze w Juve w dalszym ciagu graja po prostu ludzie, ktorym moze tez zdarzyc sie slabszy mecz lub jakas pomylka. Bo chyba niektorzy zaczeli patrzec na Juve jak na niezniszczalnych bogow, ktorym nie ma prawa sie nic przytrafic.
W meczu z Lecce odzyjemy. Jesli uznac, ze na chwile upadlismy. Chociaz ja tak nie uwazam.
- Mejgus
- Juventino
przegralismy z bayernem wiec napewno morale opadly, ale powinno byc dobrze. lecce to nie jest taki dobry zespol ale niee gram nam sie z nimi latwo. sadze jednak ze capello musi zrobic pare zmian w podstawowym skladzie i wyciagnac wnioski z meczu lm w ktorym dostalismy 2-1. forza juve!!
- Radidam
- Juventino
Mecz bedzie bardzo ciezki , napewo niemozna zagrac tak samo jak z Bayernem Monachium . W ataku moim zdaniem powinni wystapic Del Piero razem z Adrianem Mutu . Niech Ibrahimovic z Trezegeut poczuja presje , ze oni jak niemaja formy beda siedziec na ławce . Ibrahimovic moim zdaniem jest zupelnie bez formy w Serie A było już 7 kolejek i 3 w lidze mistrzów a Ibrahimovic zdobył jak sie niemyle 2 bramki . Co daje srednia na mecz 3 gole na 10 meczów czyli 0,3 bramki na mecz. Jak na zawodnika z taka renoma to jest tragedia 

- steru
- Qualità Juventino
Otóż to.Też tak uważam !! Taki mecz jak ten jest nam teraz potrzebny.Teoretycznie mniej wymagający rywal jest teraz najlepszym co może spotkać Juventus.Po porażce w Monachium należy podbudować morale zespołu i uważam że się to uda.Nie dopuszczam do głowy myśli że nie zwyciężymy.Ja po prostu jestem pewien zwycięstwa!!mnowomiejsky pisze:W meczu z Lecce odzyjemy
Uważam że Capello nie powinien wystawiać Zlatana, GG, Thurama i Emersona.O ile GG i Zlatan zawiedli na całej linii to jednak Emersonowi i Thuramowi przydałby się odpoczynek.Widać że brakuje w ich grze świeżości.A nóż ich zmiennicy swoją postawą wpłyną na wynik meczu

Jak wcześniej wspomniałem wierze w zwycięstwo i najbardziej mi chodzi po głowie 3-0.Wynik jak najbardziej realny o ile chłopcy nie będą razić nieskutecznością

- matt16
- Juventino
A ja mam takie pytanie:
Jakiś czas temu w temacie o Serie A w Polsacie Sport wyczytałem, że PS wykupił prawa do transmisji meczów ligi włoskiej, oczywiście nie wszystkich, ale wśród tych 'wykupionych' znajdowała się drużyna Lecce. Czy to oznacza, że w niedziele o 15 na PS zobaczymy Juventus?
Jakiś czas temu w temacie o Serie A w Polsacie Sport wyczytałem, że PS wykupił prawa do transmisji meczów ligi włoskiej, oczywiście nie wszystkich, ale wśród tych 'wykupionych' znajdowała się drużyna Lecce. Czy to oznacza, że w niedziele o 15 na PS zobaczymy Juventus?
- steru
- Qualità Juventino
Mecz będzie na polsacie sport extra odbieranym (bodajże) tylko z platformy polsatu narazie nie ma go w sieciach kablowychmatt16 pisze:A ja mam takie pytanie:

Mecz pokażą o 18.00 w niedziele i o 16.30 w poniedziałek...
- dawid1991
- Juventino
po meczu z Bajernem napewno spadły morale będzie ciezko w tatym sezoni niepotrafilismy wygrac z Lecce plusy sa takie ze bedzie grał vieira
i mam nadzieje ze tym razem wygramy ;]
i mam nadzieje ze tym razem wygramy ;]
JUVE!!!!! do Końca Zycia
- kedzier
- Juventino
Jeśli spojrzeć na tabelę to inny wynik niż zwycięstwo Juve nie wchodzi w grę. Ale w takich właśnie meczach najłatwiej jest się potknąć, dlatego mam nadzieję, że nasi gracze poważnie podejdą do tego meczu. Zwłaszcza, iż tak jak wspomniał już o tym mnowomiejsky Lecce nie raz już nam sprawiło (niemiłą) niespodziankę. Nasza hegemonia w Serie A musi zostać podtrzymana, bo jeśli nie wygrywa się z rywalami teoretycznie dużo słabszymi to jak tu optymistycznie patrzeć w przyszłość np. na najbliższy mecz z Milanem :roll: Jestem realistą i wiem, że ten piękny sen ciągłych zwycięstw kiedyś się skończy ale przecież raczej nie w Lecce 8) Dlatego liczę, że nasi zawodnicy zrehabilitują się za porażkę w Monachium i wywiozą pewne 3 punkty ze Stadio Via del Mare.
Liczę że, zobaczę Zlatana Ibrahimovica... na ławce. Nie należę do licznej grupy na tym forum, która wdaje się w spór o jego wyższości nad Alexem lub odwrotnie, ale patrząc realnie teraz po prostu jest jego kolej by odpocząć. Capello stosuje rotację, ale ta jakby szwedzkiego napastnika nie dotyczyła. Nawet Treze musiał siadać na ławce rezerwowych, choćby w niedawnym meczu z Messiną. A taki odpoczynek może Szwedowi wyjść tylko na dobre. Odzyska świeżość i chyba będzie się jeszcze bardziej starał by pokazać, że on grać w pierwszym składzie po prostu musi. Capello powinien trochę stymulować tą rywalizację między napastnikami, a nie sprawiać wrażenie że Ibra jest nietykalny
Skład nie powinien znacząco jednak odbiegać od tego, który mogliśmy oglądać wczoraj na Allianz Arena. Nie czas już na eksperymenty, jeżeli Fabio Capello chce sprawdzać dublerów, to powinien ich wprowadzać do składu ale pojedynczo. Takie jest w każdym razie moje zdanie
Mecz będzie prawdopodobnie przypomniał pojedynke z Messiną. Juve spokojnie będzie wyprowadzać swoje ataki, nie mamy co liczyć na jakąś huraganową ofensywę, co zresztą i tak nie jest naszym stylem. Stara Dama spokojnie wypunktuje rywala i powinno się skończyć przyjemnym wynikiem 2:0
Na więcej nie liczę, w końcowym rozrachunku i tak liczą się punkty a nie gole, a kto ma ich na razie najwięcej oczywiście każdy wie...
Trzeba w niedzielę wyrównać nasz historyczny rekord 8 zwycięstw na inaugurację sezonu :!: Tyle na ten temat ode mnie.
Liczę że, zobaczę Zlatana Ibrahimovica... na ławce. Nie należę do licznej grupy na tym forum, która wdaje się w spór o jego wyższości nad Alexem lub odwrotnie, ale patrząc realnie teraz po prostu jest jego kolej by odpocząć. Capello stosuje rotację, ale ta jakby szwedzkiego napastnika nie dotyczyła. Nawet Treze musiał siadać na ławce rezerwowych, choćby w niedawnym meczu z Messiną. A taki odpoczynek może Szwedowi wyjść tylko na dobre. Odzyska świeżość i chyba będzie się jeszcze bardziej starał by pokazać, że on grać w pierwszym składzie po prostu musi. Capello powinien trochę stymulować tą rywalizację między napastnikami, a nie sprawiać wrażenie że Ibra jest nietykalny
Skład nie powinien znacząco jednak odbiegać od tego, który mogliśmy oglądać wczoraj na Allianz Arena. Nie czas już na eksperymenty, jeżeli Fabio Capello chce sprawdzać dublerów, to powinien ich wprowadzać do składu ale pojedynczo. Takie jest w każdym razie moje zdanie
Mecz będzie prawdopodobnie przypomniał pojedynke z Messiną. Juve spokojnie będzie wyprowadzać swoje ataki, nie mamy co liczyć na jakąś huraganową ofensywę, co zresztą i tak nie jest naszym stylem. Stara Dama spokojnie wypunktuje rywala i powinno się skończyć przyjemnym wynikiem 2:0

- juvus16
- Juventino
rafal005 piekna prezentacja meczu
Po meczu w Monachium jestem troche zawiedziony dlatego mam nadzieje ze w meczu z Lecce pokazemy dobra piłke. Co do skladu to sprobowalbym zagrac troche bardziej ofensywnie ale nie wiem czy takie ustawienie jest realne:
Abbiati
Blasi Cannavaro Kovac Zambrotta
Camoranesi Emerson Nedved Mutu
Trezeguet Del Piero
O ile obrona jest realna to co do pomocy i ataku jest gorzej. Wiemy ze Pavel czesto zbiega do srodka wiec Mutu moglby zagrac na lewej a Del Piero i tak wraca i rozgrywa pilke wiec pomoc dla Pavla napewno by sie znalazla
Poza tym Alex moglby zagrac tak jak w meczu ze Szwecja na Euro gdzie czesto zmienial sie pozycjami z Cassano i bardzo dobrze to wyszlo wiec czego ma nie wyjsc z Adrianem? :lol: Malo realne ale chcoalbym zobaczyc Juventus ofensywny nie tak jak w Monachium. Dajmy odpoczac Zlatanowi niech powoli szuka formy i niech graja zawodnicy lepsi obecnie. Aha i nie Patrick wraca bo GG nie jest w stanie go zastapic 

Po meczu w Monachium jestem troche zawiedziony dlatego mam nadzieje ze w meczu z Lecce pokazemy dobra piłke. Co do skladu to sprobowalbym zagrac troche bardziej ofensywnie ale nie wiem czy takie ustawienie jest realne:
Abbiati
Blasi Cannavaro Kovac Zambrotta
Camoranesi Emerson Nedved Mutu
Trezeguet Del Piero
O ile obrona jest realna to co do pomocy i ataku jest gorzej. Wiemy ze Pavel czesto zbiega do srodka wiec Mutu moglby zagrac na lewej a Del Piero i tak wraca i rozgrywa pilke wiec pomoc dla Pavla napewno by sie znalazla

- Pirlo
- Juventino
Piłkarzom po tej porażce bedzie sie grało teraz troche lepiej...niebedzie juz takiej presji ze jeszcze nie przegrali...teraz przegrali wiec beda chcieli pokazac ze był to tylko wypadek przy pracy.z pewnoscią beda tez chcieli wygrac aby wyrownac a potem pobic rekor wygranych meczo na poczatek sezonu...według mnie wygramy 1-2 

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
A ja uważam, że wręcz przeciwnie. Juventus ma na pewno podrażniony honor. W meczu z Bayernem nasi piłkarze nie pokazali nic ciekawego, nie potrafili skonstruwoac chociażby jednej składnej akcji, po której wynikło by jakieś większe zagrożenie pod bramką Kahna. A w Juve grają ambitni piłkarze, którzy w tym sezonie chcą wygrać LM czy też Serie A. Tak więc jestem pewien, że będą chcieli odpłacić się kibicom za przykrą porażke z Bayernem i swoje niepowodzenie w LM odbiją sobie na Lecce. Dlatego też uważam, ze rozjedziemi piłkarzy gospodarzyrafal005 pisze:Będzie jednak bardzo ciężko zmobilizować się i pozbierać Bianconerim na słabiutkie obecnie Lecce, po beznadziejnym spotkaniu w Lidze Mistrzów z Bayernem.

Ja tak to właśnie widze i stawiam 0-3 dla NAS

- Cube - fan Juve
- Juventino
Juve jest na tyle doświadczone, że potrafi "odrodzic" się po słabszym meczu. Zagramy prawdopodobnie takim składem:
Abbiati
:puck: Zambrotta, Thuram, Cannavaro, Chiellini (tak, tak, sądzę, że właśnie ON zagra)
Camoranesi, Emerson, GG, Nedved
:puck: Trezeguet, Ibrahimovic (za ostatni występ nie powinno byc tu kogoś z tej dwójki, ale zapewne to podstawowi napastnicy zagrają)
Wynik 3:1
Bramki dla Juve zdobędą: Camoranesi, Emerson i jeden z napastników.

:puck: Zambrotta, Thuram, Cannavaro, Chiellini (tak, tak, sądzę, że właśnie ON zagra)

:puck: Trezeguet, Ibrahimovic (za ostatni występ nie powinno byc tu kogoś z tej dwójki, ale zapewne to podstawowi napastnicy zagrają)
Wynik 3:1
Bramki dla Juve zdobędą: Camoranesi, Emerson i jeden z napastników.
- Mr Cezary
- Juventino
kolejny ciezki mecz. w dodatku na wyjezdzie z druzyna, z ktora nigdy nam za dobrze nie szlo. mam nadziej, ze tu zagoruje ambicja i Juve pokaze, ze wpadka z Bayernem byla rzeczywiscie tylko wpadka :!:
mam nadzieje, ze odpocznie sobie wreszcie Ibra, bo to mu jest potrzebne. moze jak nabierze sil to zacznie przypominac starego Zlatana. Del Piero w pierwszym skladzie i w ataku a nie w pomocy! Alex to napastnik i w dodatku gdy wchodzi z lawki to sie jakos nie sprawdza
Mysle, ze wygramy skromnie, po golu Tego, Ktorego Capello nie docenia i nie daje mu grac od poczatku mimo wyskokiej formy (o kogo chodzi wszyscy wiemy
)
mam nadzieje, ze odpocznie sobie wreszcie Ibra, bo to mu jest potrzebne. moze jak nabierze sil to zacznie przypominac starego Zlatana. Del Piero w pierwszym skladzie i w ataku a nie w pomocy! Alex to napastnik i w dodatku gdy wchodzi z lawki to sie jakos nie sprawdza