Boruc Zostal Celtem =)

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2005, 13:37

Bramkarz piłkarskiej reprezentacji Polski Artur Boruc podpisał trzyipółletni kontrakt z Celtikiem Glasgow, do którego został wypożyczony przed obecnym sezonem z Legii Warszawa.

Nowy kontrakt ma obowiązywać do 2009 roku, z opcją przedłużenia o kolejny sezon.

25-letni Boruc w bramce Celtiku zastąpił Davida Marshalla. Trener Gordon Strachan od początku wyrażał chęć zatrzymania na dłużej polskiego bramkarza.

Źródło: wp.pl

No Bardzo Sie Ciesze ze wkoncu zostaly " wynagordzone " wypociny Artura i Przez jeszcze 3 Sezony Bedzie Bronil Barw Celtiku :dance: Lepsze To Niz Legia ! chociarz musze powiedziedz ze po cichu liczylem na Transfer do Arsenalu :whistle:

ŹRÓDŁO
/Siewier

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2005, 13:54

Świetna wiadomość, zasłużył sobie na to swoją postawą. Wpływ na podpisanie definitywnej umowy z Borucem miały wpływ bardzo dobre występy w Celticu jak i w reprezentacji. Kontrakt ten wpłynie pewnie mobilizyjąco na jego postawe takze mozemy byc pewni iż Artur z meczu na mecz bedzie grał jeszcze lepiej. Po cichu liczyłem, ze od nowego sezonu Boruc bedzie grał w Arsenalu ale teraz z perspektywy czasu myśle, że nasz bramkarz powinien zostac w Celticu jeszcze przynajmniej na sezon. W koncu powinien byc im wdzięczny za to, że ściągnęli go na wyspy i obdarzyli zaufaniem :P

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2005, 14:17

Dobrze zrobił ze podpisał ba jak by poszedl do jakiegos lepszego klubu to mogło by sie to zkończyc ławką rezerwowych co by byłow w wypadku Boruca straszliwą klęską i wytraceniem talentu. Niech pobroni w tym Celticu napewno za rok bedą w lm bo drugiej szansy nie puszą raczej wiec sie pokarze z dobrej strony.
Ja jednak daje gowe ze nie zsostanie w celticu tyle czasu on idzie na drugiego buffona więc napewno weźmie go za 2 - 3 lata jakas elita piłkarska.
Ja na miejscu barcy bym sobie go kupił bo valdes jest jak buffon bez oka ręki i nogi :smile:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
kosiorekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2005, 14:18

Brawo dla Artura! Jak Jurek Dudek zakonczy kariere to mamy świetnego następcę! Ale mysle ze za 3 lata Boruc poleci do jakiegos duzo lepszego klubu niz Celtic, np. Manchester :D A moze nawet za pare lat jak juz w Juve nie będzie Gigiego(mam nadzieje że jeszcze Buffon bedzie u nas gral baaaaaaaaaaardzo dlugo)to Artur powtorzy sukces Dudka zdobywajac LM ale nie z Liverpoolem lecz z Juve :wink:

del kasa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 października 2005, 15:38

Ibrah pisze:Brawo dla Artura! Jak Jurek Dudek zakonczy kariere to mamy świetnego następcę!
Myśle, że Dudek juz teraz może mieć problem z przebiciem się do podstawowego składu reprezentacji. Jest po kontuzji, nei gra w klubie natomiast Boruc jest w wysokiej formie.
Ibrah pisze:Ale mysle ze za 3 lata Boruc poleci do jakiegos duzo lepszego klubu niz Celtic, np. Manchester
Napewno Artur wcześniej zmieni klub, nie wierze aby siedział tam do 2009 roku.
Ibrah pisze:A moze nawet za pare lat jak juz w Juve nie będzie Gigiego(mam nadzieje że jeszcze Buffon bedzie u nas gral baaaaaaaaaaardzo dlugo)to Artur powtorzy sukces Dudka zdobywajac LM ale nie z Liverpoolem lecz z Juve
Człowieku zejdz na ziemie. To jest nieralane :prochno:

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2005, 15:43

Ibrah pisze:Brawo dla Artura! Jak Jurek Dudek zakonczy kariere to mamy świetnego następcę!
wg mnie już Boruc zasługuje na gre w reprezentacji jako pierwszy bramkarz. Nie wydaję mi się aby Dudek szybko wrócił po kontuzji do wysoiej formy patrząc na to że w klubie nie gra.

A co do tematu to bardzo cieszy podpisanie kontraktu przez Boruca. Wydaję mi się że na grę w Arsenalu może by było jeszcze troche za wcześnie. Nie chodzi mi o to że jest za słaby ale na to pod jaką presją gra się w tamtym klubie. Jeśli dalej będzie bronił tak jak teraz to i tak pójdzie do lepszego klubu za spore pieniądze. A narazie niech nabiera dpświadczenia w Szkocji.

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2005, 16:22

Boruc już dawno grał na poziomie zapowiadającym transfer za granicę.W tym sezonie Celtic można powiedział przełamał stereotypy bo wkońcu Polaków jest na wyspach a przynajmniej było tylu że na palcach jednej ręki można policzyć i ściągnał Żurawskiego i Boruca.O to czy Żurawski sobie da radę sie obawiałem natomiast o Boruca byłem spokojniejszy.Uważałem że Celtic będzie "poczekalnią" z której się przeniesie do naprawdę wielkiego klubu i dalej tak uważam.Kontrakt do 2009 roku z opcja przedłużenia o sezon to jeszcze sporo ale uważam że już za 2 sezony Boruc zagra gdzie indziej.Boje się natomiast że notowania Boruca podskoczą aż tak bardzo że Celtic zażyczy sobie za niego sumy zaporowej byle nie odchodził, wkońcu w Celticu twierdzą że nie mieli takiego bramkarza ponad 20 lat.A my wszyscy raczej chcieli byśmy go w lepszym klubie...Uważam że jeśli teraz jakiś klub się zgłosi po Boruca to nie powinien jednak odchodzić i odpłacić Celtom za powierzone mu zaufanie.Tak jak mówie 2 lata i będziemy mieć największy transfer w polskim futbolu ;)

ODPOWIEDZ