Giorgio Chiellini nominowany do nagrody młodego gracza roku
- sebinho
- Juventino
Obrańca Juventusu znalazł się w gronie wielu graczy , którzy już dali znać o sobie w swiatowym futbolu. Wszystko okaże sie na specjalnej gali 19 września organizowany przez światową organizację reprezentującą profesjonalnych piłkarzy.
Oto nominowani gracze:
Javier Mascherano (Corinthians),Wayne Rooney (Man Utd), Arjen Robben (Chelsea), Bastian Schweinsteiger (Bayern Monachium), Robinho (Real Madryt), Dong Fangzhou (Man Utd/ Royal Antwerp), Cristiano Ronaldo (Man Utd), Cesc Fabregas (Arsenal), Rio Mavuba (Bordeaux), [b]Giorgio Chiellini (Juventus[/b]), Obafemi Martins (Inter Mediolan), Freddy Adu
zródło: www.fifpro.org
Oto nominowani gracze:
Javier Mascherano (Corinthians),Wayne Rooney (Man Utd), Arjen Robben (Chelsea), Bastian Schweinsteiger (Bayern Monachium), Robinho (Real Madryt), Dong Fangzhou (Man Utd/ Royal Antwerp), Cristiano Ronaldo (Man Utd), Cesc Fabregas (Arsenal), Rio Mavuba (Bordeaux), [b]Giorgio Chiellini (Juventus[/b]), Obafemi Martins (Inter Mediolan), Freddy Adu
zródło: www.fifpro.org
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2005, 11:57 przez sebinho, łącznie zmieniany 2 razy.
- steru
- Qualità Juventino
No znakomite grono ale nie ma się co oszukiwać i robić nadzieii że Chellini wygra ten plebiscyt...Największe szanse wg bukmacherów ( tak gdzieś czytałem ) ma Rooney.Ja osobiście stawiał bym na Cristiano Ronaldo.Jego technika i umiejętności jak na swój wiek są ogromne.Widziałem wiele meczy tego piłkarza i naprawdę zazdroszcze Man Utd że mają go w swoich szeregach :?
- Jędruś
- Juventino
Któż to takisebinho pisze:Dong Fangzhou (Man Utd/ Royal Antwerp)

Szokiem jest dla mnie nieobecność młodzika z Barcy, Lionela Messiego.To co ten chłopak wyprawiał w reprezentacji Argentyny jak i w samym klubie przechodzi ludzkie pojęcie.
Co do osoby Chielliniego.Na pewno nie wygra tego plebiscytu, przynajmniej nie w tym roku.Jest to dla niego wyróżnienie i można być z tego zadowolonym.
- Mateo
- Juventino
Chiellini musi zostać, bo jest świetnym i bardzo perspektywicznym graczem :!: A ta nominacja tylko jego klase potwierdza. Myśle, że jednak w tym gronie Chiellini jak to zwykle obrońcy nie będzie zbytnio brany pod uwage. Przecież to grą, rajdami napastników czy pomocników się zachwycamy. Myśle, że walka rozegra się między trójką Rooney, Cristiano Ronaldo i Robben. Wszystkich trzech bardzo lubie, jest jeszcze Martins...
Moja kolejność:
1.Ronaldo
2.Rooney
3.Robben
Moja kolejność:
1.Ronaldo
2.Rooney
3.Robben
- J1897
- Juventino
to tylko utwierdza wszystkich w przekonaniu, że mamy świetnego młodego obrońcę... poza tym to chyba jedyny obrońca w tym gronie... na zwycięstwo nie ma raczej co liczyć, ponieważ takie plebiscyty wygrywają przede wszystkim piłkarze grający w ofensywie... i tu widzę kogoś z czwórki: Wayne Rooney (Man Utd), Arjen Robben (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Man Utd), Obafemi Martins (Inter Mediolan)... ale i tak pewnie wygra Robinho :doh:
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Według mnie wygra Rooney - widzieliście co on robi w Man Utd (sam wygrywa mecze). Oczywiście C. Ronaldo czy J. Mascherano to też świetni piłkaże ale Ronney jest z nich najlepszy (wg mnie)
- diego1989
- Juventino
- del kasa
- Juventino
No to nic tylko pogratulować grona w jakim wylądował Giorgio
trzeba przyznać, że jest znakomite
Co do fawoytów to stawiał bym na Rooneya albo tez na C.Ronaldo 8) wydaje mi się iż plebiscyt ten wygra ten drugi
jak juz kilka osób powiedziało ma on znakomitą technike jak na jego wiek
dodam jeszcze, że ma świetny przegląd pola i bardzo dobrze radzi sobie równiez z rozgrywaniem piłki, dobrze i celnie podaje,centruje itd. po prostu jest najlepszy z tego grona
mysle ze nasz Giorgio ma szanse znalezc sie w pierwszej piątce

mysle ze nasz Giorgio ma szanse znalezc sie w pierwszej piątce

- Venomik
- Juventino
No, no, no... pogratulować tylko takiego wyróżnienia. Znaleźć sięw tak doborowym towarzystwie...
Ja bym postawił na Rooneya albo Ronaldo - to chyba dwaj najlepsi zawodnicy młodego pokolenia obecnie. Z oceną gry Robinho poczekam, gdy ten zawodnik trafi na drużyny, które potrafią się bronić, nie tylko w pojedynkach 1:1 ale także taktycznie.
Wiele już było gwiazd południowych, które po przybyciu do Europy okazały sie być kompletnym niewypałem, więc póki co - uznawanie go za tak znakomitego piłkarza to lekka przesada i/lub ryzyko.

Ja bym postawił na Rooneya albo Ronaldo - to chyba dwaj najlepsi zawodnicy młodego pokolenia obecnie. Z oceną gry Robinho poczekam, gdy ten zawodnik trafi na drużyny, które potrafią się bronić, nie tylko w pojedynkach 1:1 ale także taktycznie.
Wiele już było gwiazd południowych, które po przybyciu do Europy okazały sie być kompletnym niewypałem, więc póki co - uznawanie go za tak znakomitego piłkarza to lekka przesada i/lub ryzyko.
Dirty mind
- El Nino
- Juventino
Moja kolejność:
1. Robinho
2. Rooney
3. Robben
4.Ronaldo
5. Martins
6. Mascherano
7. Chiellini
Robinho jest wedlug mnie swietnny i zasluguje na tą nagrodę. NIe jest przereklamowany i mam nadzieje ze mimo mlodego wieku woda sodowa nie odbije mu do glowy. Robi cuda z piłką..
1. Robinho
2. Rooney
3. Robben
4.Ronaldo
5. Martins
6. Mascherano
7. Chiellini
Robinho jest wedlug mnie swietnny i zasluguje na tą nagrodę. NIe jest przereklamowany i mam nadzieje ze mimo mlodego wieku woda sodowa nie odbije mu do glowy. Robi cuda z piłką..
- Andryk
- Juventino
wydaje mi się, że ten plebiscyt jak ktoś już wspomniał bedzie rwyalizacją miedzy Rooney-ronaldo-robben ( choż uważam ,że do walki może się właczyć Bastian Schweinsteiger), aczkolwiek jeśli chodzi o piłkarza juventusu to bardzo ważne jest to, że ktoś docenia wysiłek i chęci pokazania się młodego obrońcy. Napewno podbuduje to nowego bianco 
ps.
:roll:

ps.
jeszcze jest lewy obrońca Bayernu Monachium Bastian SchweinsteigerBebik pisze:poza tym to chyba jedyny obrońca w tym gronie..
- Mateo
- Juventino
A to ciekawe...widze, że niezły z ciebie znawca futbolu. Odkąd śledze losy tego zawodnika, to zawsze grał na prawej stronie i w Bayernie i w reprezentacji Niemiec, bo jest prawonożnym graczem i prawym pomocnikiem :rotfl: .Andrewtbg pisze:jeszcze jest lewy obrońca Bayernu Monachium Bastian Schweinsteiger:roll:
Pamiętam w Pucharze Konfederacji jak go wystawili na lewej pomocy, bo na prawej grał Schneider to nonstop przekładał na prawą noge

Gratuluje Andrewtbg, żeś mu dał pozycje :rotfl: . Schweinsteiger jest typowo ofensywnym graczem i prawym pomocnikiem :!: Lewy obrońca :rotfl:
P.S. Schweinsteiger to jeden z moich ulubionych graczy i myśle, że będzie w czołówce tego głosowania. Z miłą chęcią bym go widział w Turynie.