Piotr Brożek wybrał Denizlispor

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2005, 19:35

Piotr Brożek (22 lata) odchodzi z krakowskiej Wisły. Utalentowany pomocnik w nowym sezonie będzie zakładał koszulkę Denizlisporu, szóstej drużyny ligi tureckiej - donosi "Super Express".

"Piotr był pierwszy raz w Turcji. Przekonał się, że to cywilizowany kraj. Nie widział w mieście żadnych osiołków. A tak mówili mu nieżyczliwi. Trener Denizlisporu stawia na młodzież. W tym klubie nie ma presji wyniku, nikt nie wymaga od zespołu, żeby włączyć się do walki o mistrzostwo Turcji. Z takiej drużyny łatwiej się wybić i później trafić do potentatów ze Stambułu" - przekonuje Grzegorz Bednarz, menedżer piłkarza.

Według "SE" przedstawiciele Denizlisporu zaproponują Piotrowi roczne wypożyczenie, a po nim czteroletni kontrakt.

http://pilka.interia.pl/wiecej/news?inf=654804

co o tym myslicie ?? wedlug mnie dobrze zrobil ze przeszedl dla samego siebie(w wisle nr 1 jest Zienczuk) i dla kadry natomiast zle dla ligi.
I mysle ze sie wybije do lepszego klubu. co wy o tym myslicie ??

ULAT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2005, 21:04

Z tym wybijaniem to różnie bywa. Karwan kiedyś w Legii grał bardzo dobrze pojechał do Niemiec i co.....i klops :evil: Ale jako że nie jest to jakaś super drużyna to Brożek będzie miał szansę na pierwszą 11 i może da radę wybić się do jakiegoś lepszego zespołu. Galatasaray-to byłoby naprawdę nieźle. Pozostaje życzyć mu powodzenia.

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2005, 21:12

No zrobił bardzo dobrze, wzioł przykład z Szymkowiaka który po przyjsciu do Trabzonsporu zaczął grac naprawde dobrze i stał sie jedną z gwiazd tureckiej ligi...mam nadzieje ze mu tez tak sie powiedzie :D

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2005, 21:37

Prawda jest taka że obecnie Piotr Brożek nie ma większych szans na grę w pierwszej jedenastce Wisły, Zieńczuk jest wedlug mnie na razie zdecydowanie lepszy od niego. Poza tym żadnego klubu z Polski nie byłoby stać na jego zatrudnienie, nie mówiąc o tym że Wisła by go nie chciała sprzedawać. Kolejne wypożyczenie (vide Górnik Zabrze) nie może juz wchodzić w grę, po co miałby sobie grać w innym klubie wiedząc że i tak stamtąd niedługo odejdzie, dlatego transfer za granicę jest tu chyba jedyna alternatywą :!:

Mimo wszystko, zastanawiam się czy Turcja to dobry kierunek :think: To jest jeszcze młody gracz, więc może mieć problemy żeby sobie poradzić w obcym kraju, praktycznie calkiem samemu :doh: czego mu oczywiście nie życze, posiada już przecież niemałe umiejętności i najwyższy czas żeby zaczął regularnie grać i zdobywać doświadczenie a mecz z Galatasaray, Trabzonsporem, Fenerbache czy Besiktasem to do tego wyśmienita okazja :) Jeśli ten transfer dojdzie do skutku to wypada nam tylko życzyć mu szczęscia, ku chwale reprezentacji :D

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2005, 21:49

nie wiem, czy on zostal wypozyczoy, czy przeszedl na stale. jesli to pierwsze to zrobil dobrze, bo moze sie tam wybic a potem wrocic do Wisly i odejsc do lepszego klubu za duzo wieksze pieniadze. a jesli to drugie, to duzo ryzykuje :| jak wiadomo liga turecka to nie jest pierwsza klasa, wiec bedzie mu ciezko wybic sie akurat stamtad...

Benjamin007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2005, 22:07

Cieszy fakt że Piotr będzie miał większe szanse na grę w podstawowym składzie. Turcja nie jest takim zlym miejscem, możliwość przejścia do potentatów ligi. Jeśli Brożek będzie regularnie grał w "11" to napewno zyska sam piłkarz i oczywiście Repra. Nauczy się w Turcji zawziętości i takich tam przydatnych umiejętności.

Coraz wiecej zawodników z polskiej ligi wystepuje za granicąco świadczy o tym że poziom polskiej piłki rośnie i polscy kopacze cieszą sie coraz większym uznaniem.

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2005, 22:32

Benjamin007 napisał
Coraz wiecej zawodników z polskiej ligi wystepuje za granicąco świadczy o tym że poziom polskiej piłki rośnie i polscy kopacze cieszą sie coraz większym uznaniem.
Według mnie w tym momencie troszkę przesadziłeś :stop: Po pierwsze liga turecka nie cieszy się w Europie aż taką wielką renomą żeby skakać z radości że chcą tam naszego piłkarza. Po drugie Piotr Brożek który jest jedną z większych nadziei polskiej piłki ma tam przejść za zaledwie 600tys. euro, co nie jest zawrotną sumą, gdyby był chociażby Czechem wydaje mi się że byłby przynajmniej dwa razy droższy :) Poza tym uważam że nie liczy się sam fakt grania za granicą ale jeszcze liczy się to gdzie się gra :!: ilu Polaków gra we Włoszech, Hiszpanii bądź Anglii - najmocniejszych obecnie lig na świecie??? :?
Więc nie popadajmy w hurraoptymizm po tym transferze :)

Obrazek
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2005, 00:03

Benjamin007 pisze:Coraz wiecej zawodników z polskiej ligi wystepuje za granicąco świadczy o tym że poziom polskiej piłki rośnie i polscy kopacze cieszą sie coraz większym uznaniem.
Moim zdaniem świadczy to om tym że zawodnicy z polskiej ligi jak tylko "błysną" to uciekają z polskiej ligi. Bo za granicą nawet na ławie zarabiają więcej niż u nas jako kluczowi zawodnicy, a pozatym tam baza treningowa wygląda troszeczke inaczej niż te w Polsce

Juve_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2005, 00:21

Dobrze zrobił jest młody ,a liga turecka jest mocniejsza od naszej więc będzie miał szanse się z tamtąd wybić i trafić do silnej zachodniej ligi.

mario1116

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2005, 00:30

Ciekawe czy tam przebije sie do pierwszego składu, jak nie to wróci do Wisły, a Wisła znowu go gdzieś wypożyczy :(

Jołki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2005, 00:36

No neich sie odnajdzie w lidze tureckiej.. swoaj droga duzo naszych pilkarzy idzie do ligi tureckiej...:P:P Zycze mu jak najlepiej... :!: :!:

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2005, 13:27

Świetna wiadomość mam nadzieję tylko , że Pawełke nigdzie nie pójdzie bo jest świetnym zastępca Maćka Żurawskiego ktory przeszedł do Celticu Glasgow :) Mam nadzieję , że dobrze będzie mu szło w Denizilspor już jeden Polska odszedł do Ligi tureckiej i bardzo dobrze mu idzie w Trabzonsporze :) Oby tylko tak samo było z Piotrerkiem Brożkiem 8)

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
ODPOWIEDZ