Piotr Brożek wybrał Denizlispor
- PABLO
- Juventino
Piotr Brożek (22 lata) odchodzi z krakowskiej Wisły. Utalentowany pomocnik w nowym sezonie będzie zakładał koszulkę Denizlisporu, szóstej drużyny ligi tureckiej - donosi "Super Express".
"Piotr był pierwszy raz w Turcji. Przekonał się, że to cywilizowany kraj. Nie widział w mieście żadnych osiołków. A tak mówili mu nieżyczliwi. Trener Denizlisporu stawia na młodzież. W tym klubie nie ma presji wyniku, nikt nie wymaga od zespołu, żeby włączyć się do walki o mistrzostwo Turcji. Z takiej drużyny łatwiej się wybić i później trafić do potentatów ze Stambułu" - przekonuje Grzegorz Bednarz, menedżer piłkarza.
Według "SE" przedstawiciele Denizlisporu zaproponują Piotrowi roczne wypożyczenie, a po nim czteroletni kontrakt.
http://pilka.interia.pl/wiecej/news?inf=654804
co o tym myslicie ?? wedlug mnie dobrze zrobil ze przeszedl dla samego siebie(w wisle nr 1 jest Zienczuk) i dla kadry natomiast zle dla ligi.
I mysle ze sie wybije do lepszego klubu. co wy o tym myslicie ??
"Piotr był pierwszy raz w Turcji. Przekonał się, że to cywilizowany kraj. Nie widział w mieście żadnych osiołków. A tak mówili mu nieżyczliwi. Trener Denizlisporu stawia na młodzież. W tym klubie nie ma presji wyniku, nikt nie wymaga od zespołu, żeby włączyć się do walki o mistrzostwo Turcji. Z takiej drużyny łatwiej się wybić i później trafić do potentatów ze Stambułu" - przekonuje Grzegorz Bednarz, menedżer piłkarza.
Według "SE" przedstawiciele Denizlisporu zaproponują Piotrowi roczne wypożyczenie, a po nim czteroletni kontrakt.
http://pilka.interia.pl/wiecej/news?inf=654804
co o tym myslicie ?? wedlug mnie dobrze zrobil ze przeszedl dla samego siebie(w wisle nr 1 jest Zienczuk) i dla kadry natomiast zle dla ligi.
I mysle ze sie wybije do lepszego klubu. co wy o tym myslicie ??
- ULAT
- Juventino
Z tym wybijaniem to różnie bywa. Karwan kiedyś w Legii grał bardzo dobrze pojechał do Niemiec i co.....i klops :evil: Ale jako że nie jest to jakaś super drużyna to Brożek będzie miał szansę na pierwszą 11 i może da radę wybić się do jakiegoś lepszego zespołu. Galatasaray-to byłoby naprawdę nieźle. Pozostaje życzyć mu powodzenia.
- kedzier
- Juventino
Prawda jest taka że obecnie Piotr Brożek nie ma większych szans na grę w pierwszej jedenastce Wisły, Zieńczuk jest wedlug mnie na razie zdecydowanie lepszy od niego. Poza tym żadnego klubu z Polski nie byłoby stać na jego zatrudnienie, nie mówiąc o tym że Wisła by go nie chciała sprzedawać. Kolejne wypożyczenie (vide Górnik Zabrze) nie może juz wchodzić w grę, po co miałby sobie grać w innym klubie wiedząc że i tak stamtąd niedługo odejdzie, dlatego transfer za granicę jest tu chyba jedyna alternatywą :!:
Mimo wszystko, zastanawiam się czy Turcja to dobry kierunek
To jest jeszcze młody gracz, więc może mieć problemy żeby sobie poradzić w obcym kraju, praktycznie calkiem samemu :doh: czego mu oczywiście nie życze, posiada już przecież niemałe umiejętności i najwyższy czas żeby zaczął regularnie grać i zdobywać doświadczenie a mecz z Galatasaray, Trabzonsporem, Fenerbache czy Besiktasem to do tego wyśmienita okazja
Jeśli ten transfer dojdzie do skutku to wypada nam tylko życzyć mu szczęscia, ku chwale reprezentacji 
Mimo wszystko, zastanawiam się czy Turcja to dobry kierunek

- Mr Cezary
- Juventino
nie wiem, czy on zostal wypozyczoy, czy przeszedl na stale. jesli to pierwsze to zrobil dobrze, bo moze sie tam wybic a potem wrocic do Wisly i odejsc do lepszego klubu za duzo wieksze pieniadze. a jesli to drugie, to duzo ryzykuje
jak wiadomo liga turecka to nie jest pierwsza klasa, wiec bedzie mu ciezko wybic sie akurat stamtad...

- Juventino
Cieszy fakt że Piotr będzie miał większe szanse na grę w podstawowym składzie. Turcja nie jest takim zlym miejscem, możliwość przejścia do potentatów ligi. Jeśli Brożek będzie regularnie grał w "11" to napewno zyska sam piłkarz i oczywiście Repra. Nauczy się w Turcji zawziętości i takich tam przydatnych umiejętności.
Coraz wiecej zawodników z polskiej ligi wystepuje za granicąco świadczy o tym że poziom polskiej piłki rośnie i polscy kopacze cieszą sie coraz większym uznaniem.
Coraz wiecej zawodników z polskiej ligi wystepuje za granicąco świadczy o tym że poziom polskiej piłki rośnie i polscy kopacze cieszą sie coraz większym uznaniem.
- kedzier
- Juventino
Benjamin007 napisał
Po pierwsze liga turecka nie cieszy się w Europie aż taką wielką renomą żeby skakać z radości że chcą tam naszego piłkarza. Po drugie Piotr Brożek który jest jedną z większych nadziei polskiej piłki ma tam przejść za zaledwie 600tys. euro, co nie jest zawrotną sumą, gdyby był chociażby Czechem wydaje mi się że byłby przynajmniej dwa razy droższy
Poza tym uważam że nie liczy się sam fakt grania za granicą ale jeszcze liczy się to gdzie się gra :!: ilu Polaków gra we Włoszech, Hiszpanii bądź Anglii - najmocniejszych obecnie lig na świecie??? :?
Więc nie popadajmy w hurraoptymizm po tym transferze
Według mnie w tym momencie troszkę przesadziłeśCoraz wiecej zawodników z polskiej ligi wystepuje za granicąco świadczy o tym że poziom polskiej piłki rośnie i polscy kopacze cieszą sie coraz większym uznaniem.

Więc nie popadajmy w hurraoptymizm po tym transferze

- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Moim zdaniem świadczy to om tym że zawodnicy z polskiej ligi jak tylko "błysną" to uciekają z polskiej ligi. Bo za granicą nawet na ławie zarabiają więcej niż u nas jako kluczowi zawodnicy, a pozatym tam baza treningowa wygląda troszeczke inaczej niż te w PolsceBenjamin007 pisze:Coraz wiecej zawodników z polskiej ligi wystepuje za granicąco świadczy o tym że poziom polskiej piłki rośnie i polscy kopacze cieszą sie coraz większym uznaniem.
- farmer16
- Juventino
Świetna wiadomość mam nadzieję tylko , że Pawełke nigdzie nie pójdzie bo jest świetnym zastępca Maćka Żurawskiego ktory przeszedł do Celticu Glasgow
Mam nadzieję , że dobrze będzie mu szło w Denizilspor już jeden Polska odszedł do Ligi tureckiej i bardzo dobrze mu idzie w Trabzonsporze
Oby tylko tak samo było z Piotrerkiem Brożkiem 8)

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !