Karol, człowiek który został Papieżem

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 08:28

Wczoraj postanowilem wybrac się do kina na ww film, bo był ostatni dzien wyswietlania. No coz mozna powiedziec, Film zaczyna sie 1 wrzesnia 1939, jest w nim bardzo duzo przemocy jako ze ukazuje II Wojne Światowa. W czasie Karol traci Ojca i najblizszych przycajciol. Wojtyla rezygnuje z walki zbrojnej po rozmowach ze swoim przyjacielem Ksiedzem(nie pamietam jak sie nazywa). W trakcie wojny wstepuje do syminarium. Po wojnie rozmawia z ludzmi młodymi o władzy komunistycznej, i tak jakbylo to w trakcie wojny mówi, że nie nalezy przemoca ztetronizwac ich. Jest caly czas sledzony przez własnego studenta wynajetego przez komunistow, ktory nie moze dostarczyc dowodow na to, że Wojtyła zle mowi o komunistach. Zostaje biskupem pomocniczym Krakowa i kazdy wchyba wie jak dalej toczyly sie jego losy.

Jak juz mowilem film bardzo drastyczny i pokazujacy jak Niemcy, Rosjanie i komunisci rozprawiali sie z Polakami. Pokazujacy, że dużo ludzi nie rozumiało jego homili i przekazów zanim został Papiezem.

Długo takiego Polaka nie bedzie...

Jakie są Wasze odczucia po obejrzeniu Filmu?

Zaraz postaram sie umiejscic jakies torrenty i pliki do emula

ed2k://|file|Karol.-.Un.uomo.diventato.Papa.-.CD.1.di.2.-.By.BDCA.[DivX.-.ITA.-.SAT].(Osloskop.net).avi|734601216|C0F75C5196E2F6F8418DA5C2D5A81C08|/

ed2k://|file|Karol.-.Un.uomo.diventato.Papa.-.CD.2.di.2.-.By.BDCA.[DivX.-.ITA.-.SAT].(Osloskop.net).avi|734660608|E39F0CB27EB0BECD60B97490BDE3780F|/

CD1

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25

Cd2

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25

Tylko nie wiem czy to dziala :prochno: :?
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2005, 09:06 przez bartus, łącznie zmieniany 4 razy.

Obrazek
wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 08:47

Jeszcze nie widzialem tego filmu, ale w najblizszym czasie zamierzam - do kina nie pojde, bo wkurzyla mnie wiadomosc, ktora przeczytalem na ktoryms filmowym forum, ze Polska jest jedynym krajem, w ktorym film ten jest grany w kinach i ktos na Polakach chce zarobic. We Wloszech puscili go w TV, ale u nas tak byc nie moglo - trzeba z biednego Polaka zedrzec kaske, bo on i tak pojdzie do kina na film o jednym z najwspanialszych rodakow :x A na zachodzie to juz z frekwencja w kinach mogloby byc roznie...

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 09:09

Wkoncu znalazlem torrenta

TYlko jenda uwaga:

Film nagrywany z telewizji, jakosc bardzo dobra, film we wloskiej wersji jezykowej, brakuje napisow do drugiej plyty z tego wzgledu ze ich nigdzie nie znalazlem.

Te pliki z co podalem wiekszosc chyba nie dziala :angry: :angry:

Podane nizej działaja napewno, sam je sciagam 8)

CD1

1
2

CD2

1
2

Jakby ktos miał jakiegos Torrenta do Filmu po Polsku... :pray:
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2005, 11:24 przez bartus, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
stefan590

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 09:31

Ja tego filmu nie widziałem i nie zamierzam go obejrzeć. Nie dlatego że nie mam szacunku dla Papieża, ale dlatego że uważam Polskie filmy są po prostu słabe. Kiedyś może jeszcze dało się je oglądać, ale teraz?? To prawdziwa żenada. Słynne komedie nie śmieszą, a o innych gatunkach nie ma co wspominac. Mimo iż jest to film Włosko-Polski to i tak mam głębokie przeczucie, że to bedzie przeładowany dramatyzmem i uczuciami film. Ja po prostu nie trawie "wyciskaczy łez".

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 09:43

stefan590 pisze:Ja tego filmu nie widziałem i nie zamierzam go obejrzeć. Nie dlatego że nie mam szacunku dla Papieża, ale dlatego że uważam Polskie filmy są po prostu słabe. Kiedyś może jeszcze dało się je oglądać, ale teraz?? To prawdziwa żenada. Słynne komedie nie śmieszą, a o innych gatunkach nie ma co wspominac. Mimo iż jest to film Włosko-Polski to i tak mam głębokie przeczucie, że to bedzie przeładowany dramatyzmem i uczuciami film. Ja po prostu nie trawie "wyciskaczy łez".
Ale jedyne co jest w tym filmie Polskiego to niektórzy aktorzy (bo i tak nie wszyscy) no i scenariusz jest o Polaku...cała reszta jest Włoska...z tego co wiem...a co do "wyciskacza łez" to nie można tego filmu nazwać w ten sposób bo to jest biografia człowieka i wszystko co zostało tam pokazane dzialo sie naprawdę...myśle ze zanim sie wypowiedziales na ten temat trzeba było obejrzec film albo w ogóle zachowac milczenie...

Co do samego filmu to bardzo mi sie podobal...tak jak napisal bartus bardzo dobrze ten film ukazuje okrutnosc wojny...a zwlaszcza holocaust...ten film byc moze pomoze wielu osobom młodym zrozumiec to co chcial przekazac Jan Paweł II...mi pomógł..chociaz w części...bardzo dobre dzielo..z niecierpliwościa czekam na część druga..

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 10:10

bartus pisze:brakuje napisow do drugiej plyty z tego wzgledu ze ich nigdzie nie znalazlem
Jak ktos chce napisy do tej wloskiej wersji, to niech da znac - moge wyslac na maila..

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 11:26

wiwat pisze:
bartus pisze:brakuje napisow do drugiej plyty z tego wzgledu ze ich nigdzie nie znalazlem
Jak ktos chce napisy do tej wloskiej wersji, to niech da znac - moge wyslac na maila..
a moglbys podac bezposredniego linka do nich albo zamiescic je na http://rapidshare.de/

Obrazek
bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 13:23

Bylem, widzialem i... bardzo mi sie podobal. Pokazal bardzo dobrze to jakim czlowiekiem byl papiez przed i podczas IIWŚ. Ktos nazwal ten film "wyciskaczem lez" no i ma racje bo nim jest... Ale nie przez to ze jest przesycony dramaturgia. Sa tu ukazane najprostrze sceny ktore mialy miejsce podczas wojny a o ktrych nikt nie wie. Podczas ogladania tego filmu w kinie to gdzies tak w polowie mozna bylo juz uslyszec pojedyncze hlipania, a na koniec to juz polowa sali plakala. Szczegolne wrazenie zrobila scena koncowa jak bylo pokazane powitanie nowego papieza. Ale szczegolow nie bede zdradzal... sami zobaczcie. WARTO!!

wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 13:45

bartus pisze:
wiwat pisze:
a moglbys podac bezposredniego linka do nich albo zamiescic je na http://rapidshare.de/
Bezposredni link:

http://napisy.org/Szukaj/Karol_un_uomo_diventato_papa/

Do wyboru do koloru - duzo wersji, zalezy jaki masz film.Powodzenia!

endione

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 16:24

@ Bartus
jakim programem rozpakować tą wersję filmu z megaupload.com bo próbowałem WinRar'em i nic z tego ????
A może ktos inny wie :?:

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 18:31

endione pisze:@ Bartus
jakim programem rozpakować tą wersję filmu z megaupload.com bo próbowałem WinRar'em i nic z tego ????
A może ktos inny wie :?:
no ja jeszcze nie sciagnelem i nie wiem. Ale u ludzikow z innego forum ten film chodzi normalnie i wszystko się elegancko wypakowywuje skoro mowia, ze obejrzeli film. Jak sciagne i beda jakies problemy to sie ich spytam. Pozdrawiam :)

Obrazek
endione

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 18:51

bartus pisze: no ja jeszcze nie sciagnelem i nie wiem. Ale u ludzikow z innego forum ten film chodzi normalnie i wszystko się elegancko wypakowywuje skoro mowia, ze obejrzeli film. Jak sciagne i beda jakies problemy to sie ich spytam. Pozdrawiam :)
Więc mam do ciebie mała prośbę weź sie zapytaj ludków na tym innym forum, bo ja juz całość ściągnąłem i za nic nie moge tego wypakować :doh:

malas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 20:43

Ja mam pytanie od niedawna używam eMuli, a bartus podał linki do ściągnięcia filmu tylko nie wiem jak ich użyć. Prosze o pomoc.

Bobryt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 21:11

wzruszyłem się pare razy na tym filmie... naprawde... najbardziej chyba na końcu jak Go wybrali papieżem...

polecam!!!

Obrazek
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2005, 21:44

Byłem dziś na "Karolu...". Muszę przyznać, że nawet mi się podobał, dość wzruszający ale trochę za długi (ponad 2,5h). Dobra była gra aktorów (choć oni sami zbyt często płakali :? , choćby sam Adamczyk), a chyba najlepiej dobrany był facet grający Hansa Franka. Wkurzający też był dubbing (w Multikinie w Krk nie było wersji z napisami :? )
Polecam wszystkim 13+ bo jeśli ktoś ma mniej to początek filmu może się okazać drastyczny...

Ah ale "najgorsze" było po filmie: wychodzę i na ścianie plakat z "Madagaskaru" (swoją drogą też polecam) i polskich aktorów podkładających tam głosy. Patrzę i głos Melmanowi (żyrafa) podkładał Adamczyk (nie zorienowałem się podczas oglądania "Madagaskaru")...

ODPOWIEDZ