Juve: 100.000 euro dla zranionego kibica Romy

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Sjewier

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 11:37

Juventus musi zapłacić 100.000 euro kibicowi Romy, rannego petardą w 2001 roku na "Delle Alpi". Tak postanowił dziś trybunał cywilny w Turynie. Ten epizod miał miejsce 6 maja 2001 roku przy okazji meczu Juve-Roma (2-2), który otworzył drzwi giallorossim do scudetto. Tifoso romanista nie zdążył uciec przedl petardą rzuconą z innego sektoru.

www.calciatori.com

"Opłaciło" mu się dostać z tej petardy... Teraz chłopak może żyć jak król... Dobrze, że z życiem uszedł! Pare groszy to nas kosztować będzie...

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 11:45

Bez sensu ta kara.....tyle kasy za jedna gupią petarde!!!Dajcie spokoj....

Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 11:48

TO jest troszku nie sprawiedliwe ze asz tylekase jasne ze musimy zapłącic ale zeby asz tyle :x

Obrazek
Luiza

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 11:58

jak to niesprawiedliwe?? Ludzie!!

Facet po primo:poszedl na mecz ukochanej druzyny (o zgrozo:Romy) a nie ma poligon, po secundo; takie rzeczy sa skandaliczne! bezpieczenstwo musi byc!
Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem, takie sytuacje to hanba!
Jak ja bym dostala z petardy to...... :evil: bym chciala wiecej, nie oszukujmy sie :| choc nie wiemy co sie konkretnie temu kibicowi stalo, moze (oby nie) nie ma np. nogi albo cosik :think:
I co w takim wypadku to malo?????????

Darujmy sobie! Jakby to byl kibic Juve na stadionie Romy to wielu z Was inaczej by zapewne gadalo :? :?

Życie to surfing wiec nie boj sie fal.......wstawaj!
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 12:13

Luiza pisze:Darujmy sobie! Jakby to byl kibic Juve na stadionie Romy to wielu z Was inaczej by zapewne gadalo :? :?
Masz racje, zapewne tak by bylo... choc faktycznie 100.000 euro to moim zdaniem ogromna suma i nie wiem czy to nie lekka przesada :!:
Choc zalezy co mu sie stalo...

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 12:24

Pewno będą odwołania ... odwołania ... odwołania, aż wyjdzie na nasze 8)
Wątpie czy tak poprostu damy komuś ponad 400.000 zł bo mniej wiecej tyle równe jest 100.000 Euro :think:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 12:37

Cóż, za błędy trzeba płacić... ogólnie rzecz biorąc jestem przeciwny nakładaniu kar na klub za "wyczyny" swoich kibiców, ale kiedy ma ma winnego ktoś musi ponieśc kare. Wtedy cierpi najbardziej klub. Rzucenie petrdą nie jest błachostką, w ten sposób można kogoś skaleczyć do końca życia a nawet zabić, tak więc nie uważam, ze kara jest za wysoka. Szkoda tylko, że to nasz klub musi wyłożyć tą sumke :x

Aniolek pisze:TO jest troszku nie sprawiedliwe ze asz tylekase jasne ze musimy zapłącic ale zeby asz tyle :x
:shock: :shock: mądra i sensowna wypowiedź, ale po jakiemu to ? :think:

Sjewier

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 12:43

"Głównymi bohaterami sobotniego spotkania Roma-Juventus byli przede wszystkim jego widzowie, a dokładniej ci zasiadający w sektorach za bramkami. Jeszcze przed meczem rzymscy ultrasi dali znać o sobie atakując i godząc nożem czterech kibiców z Turynu.

Ofiary napaści trafiły do szpitala z ranami kłutymi nóg i rozległymi sińcami powstałymi od kopania i bicia. Rzymscy tifosi postanowili także "powitać" kolegów ze stolicy Piemontu na dworcu kolejowym obrzucając ich wszelakimi przedmiotami. Niestety w tym "życzliwym" uścisku przeszkodziła im policja.

" www.juve.pl

A kto zapłaci 4 kibicom Juventusu Ugodzonych nożem Przez Kibiców Romy!!??? w tym sezonie!!!!

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 12:59

Szybcy są we Włoszech... Czekali tylko 4 lata.. :roll:

Co do wypowiedzi Sjewiera - za 4 lata to Roma będzie musiała zapłacić. :wink:

Co do wyroku, to chyba niestety sprawiedliwie. :doh:

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 13:17

Wydaje mi się, że kara jest sprawiedliwa. 100 000 Euro to duża kwota i mam nadzieję, że dzięki temu działacze Juve zrobią coś, aby taki incydent już się nie powtórzył. W tym przypadku kibicowi Romy chyba nic poważnego się nie stało, ale równie dobrze mógł zostać kaleką do końca życia, a w najgorszym wypadku nawet zginąć :roll: . Mam nadzieję, że kibice Juve nie będą już brali udziału w takich incydentach :roll: .

Aniolek pisze:TO jest troszku nie sprawiedliwe ze asz tylekase jasne ze musimy zapłącic ale zeby asz tyle :x
Nie można dawać kartek za coś takiego :? ?

:roll:
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 13:32

A kto zapłaci 4 kibicom Juventusu Ugodzonych nożem Przez Kibiców Romy!!??? w tym sezonie!!!!
Jesli sloza oskarzenie w sadzie cywilnym, tak jak zrobil to kibic Romy to beda mieli szanse na odszkodowanie. Pozatym to jest troche inna sytuacja.
A co do tematu, kazdy klub odpowiada za swoich kibicow, szkoda ze tak sie stalo, ale i tak nie mozemy narzekac na wybryki naszych tifosich bo zachowuja sie w miare przyzwoicie. Ten sezon byl "popisem" "kibicow" Romy i "kibicow Interu w LM.
100 000 euro nie jest wielka suma dla klubu, trudno sie mowi, trzeba zaplacic i tyle.
Szybcy są we Włoszech... Czekali tylko 4 lata..
Widocznie sadownictwo we Wloszech jest podobne w sprawnosci dzialania do polskiego ;)
TO jest troszku nie sprawiedliwe ze asz tylekase jasne ze musimy zapłącic ale zeby asz tyle Mad
proponuje nastepnym razem przeczytac ze 3 razy i zastanowic sie nad soba.

pozdr

Kombinat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 13:54

Kara wcale nie jest zbyt wysoka. W takich stanach to dostają pare milionów za to że się popażą kawą z własnej winy :)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 14:40

Sjewier pisze:Tifoso romanista nie zdążył uciec przedl petardą rzuconą z innego sektoru....
I tyle wiemy. Kto wie czy nie ma paru blizn i tyle? Jeśli stracił wzrok czy też słuch, ogólnie mówiąc ma trwały uszczebek na zdrowiu, to ok, klub musi zapłacić za głupotę 1 kibica, bo ktoś jednak jest zmuszony by dać odszkodowanie.
Suma jak suma, dla jednych duża, dla jednych mała, niemniej jednak każdy z nas by wolał, żeby za takie coś klub nie tracił pieniędzy :roll:
Sjewier pisze:"Opłaciło" mu się dostać z tej petardy... Teraz chłopak może żyć jak król...
Wiesz, jeśli jak wspomniałem wyżej stracił wzrok czy słuch, to ja dziękuję...o życiu króla nie ma co mówić, no ale, nic nie wiemy co mu się stało.
Diego pisze:
Niestety nie... :doh: Najgorsze jest to, że koleżanka nic sobie nie robi, z sugestii innych użytkowników, którzy nie chcą kaleczych swojego rozumu czy oczu, tylko przechodzi obok naszych upomnień, a tych jest ostanio bardzo dużo...

Obrazek
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 15:11

Diego pisze:
Niestety nie... :doh: Najgorsze jest to, że koleżanka nic sobie nie robi, z sugestii innych użytkowników, którzy nie chcą kaleczych swojego rozumu czy oczu, tylko przechodzi obok naszych upomnień, a tych jest ostanio bardzo dużo...
3. Posty
a) Pisząc posta staraj się zachować poprawność języka polskiego z zachowaniem zasad ortografii i interpunkcji

Na upartego mozna i jesli kolezanka sie nie poprawi to w koncu dostanie bana...

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2005, 15:28

Heh wiec mamy do czynienia z kolejnym przykladem totalnego bezmozgowia. Mowie oczywiscie o tym rzucaniu petard. Ale nie bede sie rozpisywal na temat samego rzucania petard przez idiotow z sektorow, bo ten temat obwalkowalismy juz chyba w temacie Milanu i Interu..
Facet, ktory dostanie to odszkodowanie, z jednej strony moze i jest farciarzem, ale nie wiem, czy ja bym to tak nazwal.. wszystko zalezy od tego, co tak naprawde mu sie stalo.. :|
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Kto wie czy nie ma paru blizn i tyle? Jeśli stracił wzrok czy też słuch, ogólnie mówiąc ma trwały uszczebek na zdrowiu, to ok, klub musi zapłacić za głupotę 1 kibica, bo ktoś jednak jest zmuszony by dać odszkodowanie. (...)

Wiesz, jeśli jak wspomniałem wyżej stracił wzrok czy słuch, to ja dziękuję...o życiu króla nie ma co mówić, no ale, nic nie wiemy co mu się stało.
Wlasnie, pewnych rzeczy zadne pieniadze nie zrekompensuja. O ile cieszylbym sie, gdybym mial tylko lekkie poparzenia czy jedna niegrozna rane i dostalbym kase, za ktora moglbym postawic sobie niezla chate, to bym sie cieszyl niesamowicie, i zartowalbym sobie, ze trzeba sie podkladac pod petardy na meczach, bo warto. Ale to by byly oczywiscie tylko puste zarty. Bo jesli mam wybierac- kasa albo sluch, kasa albo wzrok, kasa albo sprawne konczyny, tutaj zadne pieniadze nie sa w stanei zrekompensowac inwalidztwa. I wiem, ze mimo pieniedzy nie bylbym szczesliwym czlowiekiem. :|
Ale niestety- za glupote trzeba placic. I moze to i lepiej. Chociaz nie wierze, zeby to pomogla ja wytepic... :?
Dragon pisze:
Diego pisze:
To moze jakis update regulaminu? Bo to juz sie robi zenujace, nie wiadomo czy sie smiac, czy plakac... :roll:

EDIT: Dopiero przeczytalem posta Martina, w sumie sluszna uwaga. Zobaczymy co sie bedzie dzialo... :whistle:

ODPOWIEDZ