Juve: 100.000 euro dla zranionego kibica Romy
- Sjewier
- Juventino
Juventus musi zapłacić 100.000 euro kibicowi Romy, rannego petardą w 2001 roku na "Delle Alpi". Tak postanowił dziś trybunał cywilny w Turynie. Ten epizod miał miejsce 6 maja 2001 roku przy okazji meczu Juve-Roma (2-2), który otworzył drzwi giallorossim do scudetto. Tifoso romanista nie zdążył uciec przedl petardą rzuconą z innego sektoru.
www.calciatori.com
"Opłaciło" mu się dostać z tej petardy... Teraz chłopak może żyć jak król... Dobrze, że z życiem uszedł! Pare groszy to nas kosztować będzie...
www.calciatori.com
"Opłaciło" mu się dostać z tej petardy... Teraz chłopak może żyć jak król... Dobrze, że z życiem uszedł! Pare groszy to nas kosztować będzie...
- Luiza
- Juventino
jak to niesprawiedliwe?? Ludzie!!
Facet po primo:poszedl na mecz ukochanej druzyny (o zgrozo:Romy) a nie ma poligon, po secundo; takie rzeczy sa skandaliczne! bezpieczenstwo musi byc!
Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem, takie sytuacje to hanba!
Jak ja bym dostala z petardy to...... :evil: bym chciala wiecej, nie oszukujmy sie
choc nie wiemy co sie konkretnie temu kibicowi stalo, moze (oby nie) nie ma np. nogi albo cosik
I co w takim wypadku to malo?????????
Darujmy sobie! Jakby to byl kibic Juve na stadionie Romy to wielu z Was inaczej by zapewne gadalo :? :?
Facet po primo:poszedl na mecz ukochanej druzyny (o zgrozo:Romy) a nie ma poligon, po secundo; takie rzeczy sa skandaliczne! bezpieczenstwo musi byc!
Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem, takie sytuacje to hanba!
Jak ja bym dostala z petardy to...... :evil: bym chciala wiecej, nie oszukujmy sie

I co w takim wypadku to malo?????????
Darujmy sobie! Jakby to byl kibic Juve na stadionie Romy to wielu z Was inaczej by zapewne gadalo :? :?
Życie to surfing wiec nie boj sie fal.......wstawaj!
- DamKam
- Juventino
Masz racje, zapewne tak by bylo... choc faktycznie 100.000 euro to moim zdaniem ogromna suma i nie wiem czy to nie lekka przesada :!:Luiza pisze:Darujmy sobie! Jakby to byl kibic Juve na stadionie Romy to wielu z Was inaczej by zapewne gadalo :? :?
Choc zalezy co mu sie stalo...
- wErOn
- Juventino
Pewno będą odwołania ... odwołania ... odwołania, aż wyjdzie na nasze 8)
Wątpie czy tak poprostu damy komuś ponad 400.000 zł bo mniej wiecej tyle równe jest 100.000 Euro
Wątpie czy tak poprostu damy komuś ponad 400.000 zł bo mniej wiecej tyle równe jest 100.000 Euro

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Cóż, za błędy trzeba płacić... ogólnie rzecz biorąc jestem przeciwny nakładaniu kar na klub za "wyczyny" swoich kibiców, ale kiedy ma ma winnego ktoś musi ponieśc kare. Wtedy cierpi najbardziej klub. Rzucenie petrdą nie jest błachostką, w ten sposób można kogoś skaleczyć do końca życia a nawet zabić, tak więc nie uważam, ze kara jest za wysoka. Szkoda tylko, że to nasz klub musi wyłożyć tą sumke :x

:shock: :shock: mądra i sensowna wypowiedź, ale po jakiemu to ?Aniolek pisze:TO jest troszku nie sprawiedliwe ze asz tylekase jasne ze musimy zapłącic ale zeby asz tyle :x

- Sjewier
- Juventino
"Głównymi bohaterami sobotniego spotkania Roma-Juventus byli przede wszystkim jego widzowie, a dokładniej ci zasiadający w sektorach za bramkami. Jeszcze przed meczem rzymscy ultrasi dali znać o sobie atakując i godząc nożem czterech kibiców z Turynu.
Ofiary napaści trafiły do szpitala z ranami kłutymi nóg i rozległymi sińcami powstałymi od kopania i bicia. Rzymscy tifosi postanowili także "powitać" kolegów ze stolicy Piemontu na dworcu kolejowym obrzucając ich wszelakimi przedmiotami. Niestety w tym "życzliwym" uścisku przeszkodziła im policja.
" www.juve.pl
A kto zapłaci 4 kibicom Juventusu Ugodzonych nożem Przez Kibiców Romy!!??? w tym sezonie!!!!
Ofiary napaści trafiły do szpitala z ranami kłutymi nóg i rozległymi sińcami powstałymi od kopania i bicia. Rzymscy tifosi postanowili także "powitać" kolegów ze stolicy Piemontu na dworcu kolejowym obrzucając ich wszelakimi przedmiotami. Niestety w tym "życzliwym" uścisku przeszkodziła im policja.
" www.juve.pl
A kto zapłaci 4 kibicom Juventusu Ugodzonych nożem Przez Kibiców Romy!!??? w tym sezonie!!!!
- M.
- Juventino
Wydaje mi się, że kara jest sprawiedliwa. 100 000 Euro to duża kwota i mam nadzieję, że dzięki temu działacze Juve zrobią coś, aby taki incydent już się nie powtórzył. W tym przypadku kibicowi Romy chyba nic poważnego się nie stało, ale równie dobrze mógł zostać kaleką do końca życia, a w najgorszym wypadku nawet zginąć :roll: . Mam nadzieję, że kibice Juve nie będą już brali udziału w takich incydentach :roll: .
Nie można dawać kartek za coś takiego :? ?Aniolek pisze:TO jest troszku nie sprawiedliwe ze asz tylekase jasne ze musimy zapłącic ale zeby asz tyle :x
:roll:
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Jesli sloza oskarzenie w sadzie cywilnym, tak jak zrobil to kibic Romy to beda mieli szanse na odszkodowanie. Pozatym to jest troche inna sytuacja.A kto zapłaci 4 kibicom Juventusu Ugodzonych nożem Przez Kibiców Romy!!??? w tym sezonie!!!!
A co do tematu, kazdy klub odpowiada za swoich kibicow, szkoda ze tak sie stalo, ale i tak nie mozemy narzekac na wybryki naszych tifosich bo zachowuja sie w miare przyzwoicie. Ten sezon byl "popisem" "kibicow" Romy i "kibicow Interu w LM.
100 000 euro nie jest wielka suma dla klubu, trudno sie mowi, trzeba zaplacic i tyle.
Widocznie sadownictwo we Wloszech jest podobne w sprawnosci dzialania do polskiegoSzybcy są we Włoszech... Czekali tylko 4 lata..

proponuje nastepnym razem przeczytac ze 3 razy i zastanowic sie nad soba.TO jest troszku nie sprawiedliwe ze asz tylekase jasne ze musimy zapłącic ale zeby asz tyle Mad
aż
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
I tyle wiemy. Kto wie czy nie ma paru blizn i tyle? Jeśli stracił wzrok czy też słuch, ogólnie mówiąc ma trwały uszczebek na zdrowiu, to ok, klub musi zapłacić za głupotę 1 kibica, bo ktoś jednak jest zmuszony by dać odszkodowanie.Sjewier pisze:Tifoso romanista nie zdążył uciec przedl petardą rzuconą z innego sektoru....
Suma jak suma, dla jednych duża, dla jednych mała, niemniej jednak każdy z nas by wolał, żeby za takie coś klub nie tracił pieniędzy :roll:
Wiesz, jeśli jak wspomniałem wyżej stracił wzrok czy słuch, to ja dziękuję...o życiu króla nie ma co mówić, no ale, nic nie wiemy co mu się stało.Sjewier pisze:"Opłaciło" mu się dostać z tej petardy... Teraz chłopak może żyć jak król...
Niestety nie... :doh: Najgorsze jest to, że koleżanka nic sobie nie robi, z sugestii innych użytkowników, którzy nie chcą kaleczych swojego rozumu czy oczu, tylko przechodzi obok naszych upomnień, a tych jest ostanio bardzo dużo...Diego pisze:Nie można dawać kartek za coś takiego :? ?Aniolek pisze:TO jest troszku nie sprawiedliwe ze asz tylekase jasne ze musimy zapłącic ale zeby asz tyle :x

- Martin
- Juventino
3. PostyNiestety nie... :doh: Najgorsze jest to, że koleżanka nic sobie nie robi, z sugestii innych użytkowników, którzy nie chcą kaleczych swojego rozumu czy oczu, tylko przechodzi obok naszych upomnień, a tych jest ostanio bardzo dużo...Diego pisze:Nie można dawać kartek za coś takiego :? ?Aniolek pisze:TO jest troszku nie sprawiedliwe ze asz tylekase jasne ze musimy zapłącic ale zeby asz tyle :x
a) Pisząc posta staraj się zachować poprawność języka polskiego z zachowaniem zasad ortografii i interpunkcji
Na upartego mozna i jesli kolezanka sie nie poprawi to w koncu dostanie bana...
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- mnowo
- Qualità Juventino
Heh wiec mamy do czynienia z kolejnym przykladem totalnego bezmozgowia. Mowie oczywiscie o tym rzucaniu petard. Ale nie bede sie rozpisywal na temat samego rzucania petard przez idiotow z sektorow, bo ten temat obwalkowalismy juz chyba w temacie Milanu i Interu..
Facet, ktory dostanie to odszkodowanie, z jednej strony moze i jest farciarzem, ale nie wiem, czy ja bym to tak nazwal.. wszystko zalezy od tego, co tak naprawde mu sie stalo..
Ale niestety- za glupote trzeba placic. I moze to i lepiej. Chociaz nie wierze, zeby to pomogla ja wytepic... :?
EDIT: Dopiero przeczytalem posta Martina, w sumie sluszna uwaga. Zobaczymy co sie bedzie dzialo...
Facet, ktory dostanie to odszkodowanie, z jednej strony moze i jest farciarzem, ale nie wiem, czy ja bym to tak nazwal.. wszystko zalezy od tego, co tak naprawde mu sie stalo..

Wlasnie, pewnych rzeczy zadne pieniadze nie zrekompensuja. O ile cieszylbym sie, gdybym mial tylko lekkie poparzenia czy jedna niegrozna rane i dostalbym kase, za ktora moglbym postawic sobie niezla chate, to bym sie cieszyl niesamowicie, i zartowalbym sobie, ze trzeba sie podkladac pod petardy na meczach, bo warto. Ale to by byly oczywiscie tylko puste zarty. Bo jesli mam wybierac- kasa albo sluch, kasa albo wzrok, kasa albo sprawne konczyny, tutaj zadne pieniadze nie sa w stanei zrekompensowac inwalidztwa. I wiem, ze mimo pieniedzy nie bylbym szczesliwym czlowiekiem.Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Kto wie czy nie ma paru blizn i tyle? Jeśli stracił wzrok czy też słuch, ogólnie mówiąc ma trwały uszczebek na zdrowiu, to ok, klub musi zapłacić za głupotę 1 kibica, bo ktoś jednak jest zmuszony by dać odszkodowanie. (...)
Wiesz, jeśli jak wspomniałem wyżej stracił wzrok czy słuch, to ja dziękuję...o życiu króla nie ma co mówić, no ale, nic nie wiemy co mu się stało.

Ale niestety- za glupote trzeba placic. I moze to i lepiej. Chociaz nie wierze, zeby to pomogla ja wytepic... :?
To moze jakis update regulaminu? Bo to juz sie robi zenujace, nie wiadomo czy sie smiac, czy plakac... :roll:Dragon pisze:Niestety nie... :doh: Najgorsze jest to, że koleżanka nic sobie nie robi, z sugestii innych użytkowników, którzy nie chcą kaleczych swojego rozumu czy oczu, tylko przechodzi obok naszych upomnień, a tych jest ostanio bardzo dużo...Diego pisze:Nie można dawać kartek za coś takiego :? ?Aniolek pisze:TO jest troszku nie sprawiedliwe ze asz tylekase jasne ze musimy zapłącic ale zeby asz tyle :x
EDIT: Dopiero przeczytalem posta Martina, w sumie sluszna uwaga. Zobaczymy co sie bedzie dzialo...