3 najlepszych piłkarzy Juventusu
- Juve15
- Juventino
Chciałbym abyście napisali waszym zdaniem trzech najlepszych graczy Juve.Porsze także o wystarczające uzasadnienie waszego wyboru.
Moim zdaniem sytuacja wyglada następująco:
1.Zlatan IBRAHIMOVIC - przez cały sezon grał bardzo dobrze, strzelał dużo bramek i rzadko zawodził; posiada niekonwencjonalną technikę i wspaniale drybluje; czasami jednak brakuje mu spokoju w dogodnych sytuacjach; jednak moim zdaniem był to świetny i trafny zakup:)
2.Gianluigi BUFFON - z pewnoscia jeden z najlepszych bramkarzy świata jak i nie najlepszy; gdyby nie on Bianconeri straciliby z pewnoscią znacznie więcej bramek; w wielu bardzo trudnych sytuacjach to wlasnie on wychodził obronną ręką; nie wyobrazam sobie Juventusus bez niego;
3.Fabio CANNAVARO - główny punkt bardzo silnej obrony Juve; nie popełnia glupich błędów i nawet strzela bramki; prawdziwy skarb Starej Damy; ma już swoje lata, ale mam nadzieje, że jeszcze zagra kilka lat w biało-cżarnej koszulce;
Moim zdaniem sytuacja wyglada następująco:
1.Zlatan IBRAHIMOVIC - przez cały sezon grał bardzo dobrze, strzelał dużo bramek i rzadko zawodził; posiada niekonwencjonalną technikę i wspaniale drybluje; czasami jednak brakuje mu spokoju w dogodnych sytuacjach; jednak moim zdaniem był to świetny i trafny zakup:)
2.Gianluigi BUFFON - z pewnoscia jeden z najlepszych bramkarzy świata jak i nie najlepszy; gdyby nie on Bianconeri straciliby z pewnoscią znacznie więcej bramek; w wielu bardzo trudnych sytuacjach to wlasnie on wychodził obronną ręką; nie wyobrazam sobie Juventusus bez niego;
3.Fabio CANNAVARO - główny punkt bardzo silnej obrony Juve; nie popełnia glupich błędów i nawet strzela bramki; prawdziwy skarb Starej Damy; ma już swoje lata, ale mam nadzieje, że jeszcze zagra kilka lat w biało-cżarnej koszulce;
- P!otr
- Juventino
Hmm 3 najlepszych to może nie da sie tak wybrać ale 3 najbardziej wyróżniających sie graczy to tak 
1. Buffon -> nawet nie trzeba pisać nic szczególnego po prostu najlepszy brakmarz świata obecnie
2. Ibrahimovic ->dawno w Juve nie było tak dobrze dryblującego gracza. Całkiem niezly sezon w tym roku zaliczył.
3. Nedved -> mimo że forma nie ta z przed roku czy 2 lat ale nadal umie wygrac praktycznie w pojedynke mecz, oby został jeszcze na dwa lata i zdobył upragniony puchar mistrzów

1. Buffon -> nawet nie trzeba pisać nic szczególnego po prostu najlepszy brakmarz świata obecnie
2. Ibrahimovic ->dawno w Juve nie było tak dobrze dryblującego gracza. Całkiem niezly sezon w tym roku zaliczył.
3. Nedved -> mimo że forma nie ta z przed roku czy 2 lat ale nadal umie wygrac praktycznie w pojedynke mecz, oby został jeszcze na dwa lata i zdobył upragniony puchar mistrzów
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
1. Ginaluigi Buffon - ludzie czesto nie doceniaja bramkarzy, patrza tylko na piekne bramki, akcje, triki. Jednak co za nie wyobrazalna robote odwala Gigi w Juve. Uzasadnienie hmmm wystarczy jedno: 'nie bylisbysmy na pewno mistrzami bez Buffona'.
2. Lilian Thuram - wg mnie druzyne buduje sie od defensywy <wloski styl myslenia> nie od ataku. Klasa sama w sobie, martwi tylko wiek. Fenomenalny obronca Thuram tez na obronie wygrywal mecze. Nalezy wspomniec o Cannavaro z ktorym tworzyl czesto mur nie do przejscia.
3. Zlatan Ibrahimovic - moze nie zgodzilmbym sie z Toba, ze dales go na 1-sze miejsce. Fakt faktem jest bardzo dobrym pilkarzem, jednak brakuje mu zimnej krwi 'Trezegola'. Chlopak nieraz wypracuje piekna sytuacje, ale z wykonczeniem gorzej. Jest genialnym technikiem <na jednym filmiku z JP tak kapitalnie podnosi pilke, nie mam pojecia jak on to zrobil>, ale nie patrzmy na filmiki, patrzmy na mecze chlopak jest obiecujacy i to co u Thurama jest wada u niego zaleta, a chodzi o wiek! Chlopak jest dobry, a miejmy nadzieje ze jak poczekamy jeszcze sezon, dwa to bedziemy mieli supernapastnika w Turynie, ktory sam bedzie wygrywal mecze, bo ma do tego predyspozycje. <szkoda ze w fifie 2005 jest taki cienki...>
2. Lilian Thuram - wg mnie druzyne buduje sie od defensywy <wloski styl myslenia> nie od ataku. Klasa sama w sobie, martwi tylko wiek. Fenomenalny obronca Thuram tez na obronie wygrywal mecze. Nalezy wspomniec o Cannavaro z ktorym tworzyl czesto mur nie do przejscia.
3. Zlatan Ibrahimovic - moze nie zgodzilmbym sie z Toba, ze dales go na 1-sze miejsce. Fakt faktem jest bardzo dobrym pilkarzem, jednak brakuje mu zimnej krwi 'Trezegola'. Chlopak nieraz wypracuje piekna sytuacje, ale z wykonczeniem gorzej. Jest genialnym technikiem <na jednym filmiku z JP tak kapitalnie podnosi pilke, nie mam pojecia jak on to zrobil>, ale nie patrzmy na filmiki, patrzmy na mecze chlopak jest obiecujacy i to co u Thurama jest wada u niego zaleta, a chodzi o wiek! Chlopak jest dobry, a miejmy nadzieje ze jak poczekamy jeszcze sezon, dwa to bedziemy mieli supernapastnika w Turynie, ktory sam bedzie wygrywal mecze, bo ma do tego predyspozycje. <szkoda ze w fifie 2005 jest taki cienki...>
- Skierosiek
- Juventino
Gigi , Cannavaro. Thuram, Emerson, Zambro, Nedved, Alex, Zlatan...........nie da się trzech wymienić bo to za mało-najlepszych w czym?? bez Buffona ciężko by było(nawet strach pomyśleć)-Fabio to podstawa bloku defensywnego-Lilian to z Cannavaro jak bracia przy czym świetnie się rozumieją-Puma znakomicie "rozrywa" akcje przeciwników-Zabrotta znakomicie przeprowadza rajdy oraz świetnie dorzuca piłki-o Nedvedzie to chyba nie muszę pisać-o Aleksie tesh chyba nie-a Zlatan to przecież najlepszy snajper ostatniego sezonu i nadzieja że będzie jeszcze lepszy w następnym.....ten temat trochę zbyt laicki jest-każdy wie że Juve nie ma trzech gwiazd tylko całą drużynę takich( nio może przesada ale napewno więcej niż trzech)
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
A ja to widze tak: w Juve najważniejsza jest drużyna a nie poszczegulni gracze. Gdy Juve wygrywa to nie jest to zasługa 1 lub 3 zawodników w super formie lecz całego zespołu. Wg mnie w tym sezonie na wyróżnienie zasłużyli sobie prawie wszyscy gracze z pierwszej "11".
- rokfor
Po czesci sie zgadzam, ze trudno wyroznic kogos jednak mysle ze bardzo dobrze zagrali cannavaro i ibrahimovic jak na pierwszy sezon, bardzo dobrze sie wprowadzili do druzyny...tylko im pogratulowac,albo podziekwac Capello ze on im pomogł...MAT pisze:A ja to widze tak: w Juve najważniejsza jest drużyna a nie poszczegulni gracze. Gdy Juve wygrywa to nie jest to zasługa 1 lub 3 zawodników w super formie lecz całego zespołu. Wg mnie w tym sezonie na wyróżnienie zasłużyli sobie prawie wszyscy gracze z pierwszej "11".
- Ein
- Juventino
Moim zdaniem nie ma 3 najlepszych zawodniów.Cała drużyna była najlepsza co potwierdza zdobycie 28 pucharu Włoch
.
A jak już to oczywiście Zlatan Ibrahimowic,Gigi Buffon i....Tu mam największy problem
.Moim zdaniem 3 miejsce exsekwo Zambrotta i Cannavaro 

A jak już to oczywiście Zlatan Ibrahimowic,Gigi Buffon i....Tu mam największy problem

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Aniolek
- Juventino
Według mnie to naprawde jest ciezko jest wyroznic 3 najlepszych graczy poniewaz kilku zawodników grał naprawde cudownie wporost i nie z trójki sie składa zespoł lecz z 11 plus rezerwa i oni wszycy grali nobo jesli 3 wy wybiegało na kazdy mecz noto bysmy mieli 0 pónktów ale moze tak troszku na to wyróznienie zasłuzyli Ibrahimovic Buffon Canavaro 

- juve_pany
- Juventino
pucharu wloch ??DISHMAN pisze:Moim zdaniem nie ma 3 najlepszych zawodniów.Cała drużyna była najlepsza co potwierdza zdobycie 28 pucharu Włoch![]()
.
A jak już to oczywiście Zlatan Ibrahimowic,Gigi Buffon i....Tu mam największy problem.Moim zdaniem 3 miejsce exsekwo Zambrotta i Cannavaro

a co do tematu to cala druzyna rzadzi a wyruzniajasie z niej
1.Buffon-njalepszy bramkarz na swiecie
2.Cannavaro-jeden z lepszych obroncow na swiecie
3.Ibrahimovic-za kilka lat najlepszy napastnik swiata i tak juz bedacy w czolowce
- Jędruś
- Juventino
Dziwny temat...nie da się wyróżnić trzech najlepszych zawodników...każdy jest mistrzem na swojej pozycji...wymieniony został Cannavaro...ok...ale jak wyobrażacie sobie grę Fabio bez Zambrotty, czy Thurama u boku?.Football to gra zespołowa.Pewniakiem w tym przypadku może być jedynie Ibrahimović.
- IGI
- Juventino
Jestem pod wrazeniem 8) To w jaki sposob budujesz zdania (w tym przypadQ zdanie :]) zadziwia mnie od dluzszego czasu :? Moze w tej wypowiedzi w przeciwienstwie do reszty istnieje jakis ukryty sens, jednak prosze - nie kompromituj juz sieAniolek pisze:Według mnie to naprawde jest ciezko jest wyroznic 3 najlepszych graczy poniewaz kilku zawodników grał naprawde cudownie wporost i nie z trójki sie składa zespoł lecz z 11 plus rezerwa i oni wszycy grali nobo jesli 3 wy wybiegało na kazdy mecz noto bysmy mieli 0 pónktów ale moze tak troszku na to wyróznienie zasłuzyli Ibrahimovic Buffon Canavaro

Odnosnie tematu, jak najszybciej bym go zamkna (gdybym mogl oczywiscie) gdyz jest po prostu glupi (nie wcisne nawet neibieskiego kartonika, bo topic nie lamie regulaminu - niestety:? ) Wybrac 3 najlepszych pilkarzy z druzyny ktora zdobyla scudetto, pokonujac po pieknej walce Milan? Oczywiste, ze nie wszyscy byli w zyciowej formie, ale wzajemnie sie uzupelniali. Zreszta wg mnie to jest doszukiwanie sie wad. Gracze bez ktorych scudetto oddaliloby sie znacznie, tacy jak Emerson, Zebina, Zambrotta (?

- Tigmar
- Juventino
Juve charakteryzuje sie tym, ze caly zespol gra znakomicie.
Trudno wymiec tylko trzech ..
Nie da sie po prostu.
Mamy bardzo zgrany, rowny zespol (no moze jak wskoczy ktos jeszcze w miejsce Blasiego
:D:D, bedzie lepiej)
i to jest nasza sila !
FORZA JUVE !
JUVE TO ZESPOL, a nie indywidualnosci ...
te nazwiska beda sie przewijac i przewijac wiec chyba nie ma sensu ich wymieniac ...
(oczywiscie, ze posiadamy graczy, ktorzy swoimi indywidualnymi akcjami pomagaja Bianconerim wygrac, ale to raczej sporadycznie ...)
Trudno wymiec tylko trzech ..
Nie da sie po prostu.
Mamy bardzo zgrany, rowny zespol (no moze jak wskoczy ktos jeszcze w miejsce Blasiego

i to jest nasza sila !
FORZA JUVE !
JUVE TO ZESPOL, a nie indywidualnosci ...
te nazwiska beda sie przewijac i przewijac wiec chyba nie ma sensu ich wymieniac ...
(oczywiscie, ze posiadamy graczy, ktorzy swoimi indywidualnymi akcjami pomagaja Bianconerim wygrac, ale to raczej sporadycznie ...)
przez chwilę jako Marco Buffon
- Mr Cezary
- Juventino
Wedlug mnie to tak:
1. Fabio Cannavaro - wraz z Thuramem stworzyl najlepszy blok obronny w Europie. Zawodnik ktory w Juve sie odnalazl. Przez caly sezon rowna a co najwazniejsze wysoka forma
2. Gianluigi Buffon - moze nie blyszczal jak przed 2 laty ale w najwazniejszych momentach nie zawodzil i nie raz ratowal nam d**ę... Meczem z Milanem udowodnil swoja wyzszosc na Dida
3. Alex Del Piero - wiem... wielu z Was mnie zaraz zbluzga, zwyzywa itp. ale jakos nie moglem tu wpisac Zlatana chodz na pewno sobie zasluzyl nie mniej niz Alex na to miejsce, z prostego powodu... W najwazniejszych meczach sezonu (Lazio, Milan) Zlatan odsiadywal kare za cios karate
a Alex przebudzil sie w sama pore!! Malo jest graczy ktorzy przy takiej presji i nie oszukujmy sie nie najwyzszej formie jest w stanie podniesc sie w najwazniejszym momencie i poprawic druzyne do tryumfu... :doh: Ja osobiscie przyznaje to 3 miejsce za koncowke sezonu (ktora jest przeciez najwazniejsza) a Zlatanowi miejsce ciut za podnium... ale tylko ciut

1. Fabio Cannavaro - wraz z Thuramem stworzyl najlepszy blok obronny w Europie. Zawodnik ktory w Juve sie odnalazl. Przez caly sezon rowna a co najwazniejsze wysoka forma

2. Gianluigi Buffon - moze nie blyszczal jak przed 2 laty ale w najwazniejszych momentach nie zawodzil i nie raz ratowal nam d**ę... Meczem z Milanem udowodnil swoja wyzszosc na Dida
3. Alex Del Piero - wiem... wielu z Was mnie zaraz zbluzga, zwyzywa itp. ale jakos nie moglem tu wpisac Zlatana chodz na pewno sobie zasluzyl nie mniej niz Alex na to miejsce, z prostego powodu... W najwazniejszych meczach sezonu (Lazio, Milan) Zlatan odsiadywal kare za cios karate

- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Chyba jednak nikt cie nie "zbluzga"....Mr Cezary pisze:Wedlug mnie to tak:
3. Alex Del Piero - wiem... wielu z Was mnie zaraz zbluzga, zwyzywa itp.:
Aniolek pisze:Według mnie to naprawde jest ciezko jest wyroznic 3 najlepszych graczy poniewaz kilku zawodników grał naprawde cudownie wporost i nie z trójki sie składa zespoł lecz z 11 plus rezerwa i oni wszycy grali nobo jesli 3 wy wybiegało na kazdy mecz noto bysmy mieli 0 pónktów ale moze tak troszku na to wyróznienie zasłuzyli Ibrahimovic Buffon Canavaro
Według mnie naprawde ciężko jest wyróżnić 3 najlepszych graczy, ponieważ kilku zawodników grało naprawde wprost cudownie. Nie tylko z trójki (

Co by ta wypowiedź nie znaczyła to chyba w mojej wersji się ją lepiej czyta

Co do tematu to chyba wszysto w tej sprawie zostało wyjaśnione. Co miesiąc odbywały się plebiscyty na "gracza miesiąca". Na koniec sezonu został wybrany gracz roku.... Więcej chyba rozpisywać się nie trzeba...