Polacy w Serie A??

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 10:34

Na wstepie mam nadzieje, ze umiescilem temat w dobrym pokoju, bo glowilem sie nad wyborem.. a nie bylo kogo zapytac. :roll:

Oto, co przeczytalem na wp.pl:

Jest szansa, byśmy znów mieli Polaka w Serie A. Fiorentina rozważa sprowadzenie duetu wiślaków: Maciej Żurawski - Tomasz Frankowski. I Kamila Kosowskiego na dokładkę. Napisała o tym "La Gazzetta dello Sport", a informację potwierdzają menedżerowie – pisze Gazeta Wyborcza.

- Wysłannicy Fiorentiny obserwują Żurawskiego i Frankowskiego od dłuższego czasu. Widzieli już siedem meczów Wisły oraz reprezentacji Polski z Albanią i Azerbejdżanem. Teraz wstępnie negocjują z zawodnikami i klubem - twierdzi w rozmowie z "Gazetą" znany menedżer Sebastiano Durante, który współpracował m.in. z Gennaro Gattuso i Marco Materazzim.

Klub z Florencji w ubiegłym sezonie miał awansować do europejskich pucharów, a do ostatniej kolejki bronił się przed degradacją. Pracę stracił trener Dino Zoff. Jego następcą zostanie Cesare Prandelli, który dobrze zna wiślaków, bo to właśnie oni wyeliminowali go z Pucharu UEFA, gdy prowadził Parmę. Po tamtym dwumeczu (2:1 dla Parmy i 4:1 dla Wisły w Krakowie) Prandelli chwalił Żurawskiego i Kamila Kosowskiego.

- Kosowski również był obserwowany w reprezentacji i w Niemczech przez ludzi z Fiorentiny - potwierdza Durante. Według niego Fiorentinie zależy bardziej na Żurawskim i Kosowskim, a Frankowski zwrócił uwagę Włochów dzięki temu, że strzelił już sześć goli w eliminacjach do MŚ.

zrodlo: http://sport.wp.pl/kat,2193,wid,7354678 ... 1&ticaid=6

Sam nie wiem co myslec. Dzisiaj rano wzialem w spozywczym Przrglad Sportowy, i tam pisza, ze wczoraj po 17:00 Zurawski polecial do Wiednia negocjowac kontrakt. Tutaj te informacje podala podobno "La Gazetta dello Sport", ktora jest jedna z najslynniejszych sportowych gazet wloskich. Poza tym info potwierdzaja managerowie. Gazeta Wyborcza, La Gazetta Dello Sport, managerowie... :roll:

Gdyby przynajmniej jeden z nich trafil do Fiorentiny, zrobiloby sie troche ciekawie.. Chociaz bylo juz tyle informacji, ze jakis Polak mial grac w Serie A- a to Kosowski w Interze, Rasiak w Sienie, a to znowu Szymkowiak w samym Juve- ze nie wiem, czy mozna miec nadzieje na to, ze jakis Polak rzeczywiscie trafi na dluzej do jakiegos wloskiego klubu, a tym bardziej do Serie A.. :? co o tym myslicie?

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 10:41

no nie wiem, czy Żuraw i Franek pojadą do Violi, żeby grzać łąwę :? Fiorentina ma w składzie Miccolego i Bojinova, więc wątpię aby Prandelli zrezygnował z obu tych graczy na rzecz napastników Wisły...

Obrazek
vojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 11:08

Bebik ma świetą racje. Naszym napastnikom byloby bardzo trudno przebic sie do pierwszej 11.Predzej Kosowski moglby powalczyc,chociaz moim zdaniem z jego mierna gra defensywna,tez nie ma czego szukac w Serie A.

Jan Paweł II - na zawsze w naszych sercach
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 11:10

Moim zdaniem Fiorentina ma dużo dobrych napastników m.in.Miccoli i Bojinov i wątpie aby Żurawski (jak przejdzie,w co też wątpie :wink: )grał w pierwszej 11.Chociaż w piłce wszystko jest możliwe 8)

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
matechu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 11:37

mnowomiejsky pisze:Wysłannicy Fiorentiny obserwują Żurawskiego i Frankowskiego
Wyraznie napisane jest, ze obserwuja, tak wiec do sprowadzenia jeszcze daleka droga. Zreszta jakos nie che mi sie wierzyc, ze taki Frankowski mogl wpasc im w oko. Facet ma 31 lat, moze i strzela sporo bramek, ale Serie A to zupelne inna bajka. Nadzwyczaj szybki to on nie jest, techniki bajecznej tez nie ma wiec, dla przykladu, taki Stam to by go zmiazdzyl :prochno:

Kosowskiego tez jakos nie wyobrazam sobie w Serie A. Tu nawet ofensywnie nastawieni pomocnicy maja wiele zadan defensywnych, z jak wiemy Kosa w grze destrukcyjnej orlem nie jest :-D Zreszta te jego rajdy z pilka na 2 metry od nogi :rotfl: Moze dla Zambrotty to wychodzi ale taki Kamilek to moze mu ca najwyzej buty czyscic :lol:

No i zostal jeszce Zurawski. Z tych 3 graczy mialby chyba najwieksze szanse na udane wystepy. Z tym, ze jedna rzecz mi nie pasuje. Wisla gra dzisiaj z lechem na wyjezdzie a jej najlepszy gracz dzien wczesniej podrozoje sobie po Europie. Dziwne troche, chociaz polska pilka juz mnie chyba niczym nie zaskoczy :roll:
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2005, 11:43 przez matechu, łącznie zmieniany 1 raz.

gerardt1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 11:42

Ale by była jazda... Nawet gdyby to wyszło, to myśle, że nie porali by tam zbyt długo. Zainerosowałyby się nimi jakieś duże, utytułowane kluby...np. Juventus... :D

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 11:47

gerardt1 pisze:Nawet gdyby to wyszło, to myśle, że nie porali by tam zbyt długo. Zainerosowałyby się nimi jakieś duże, utytułowane kluby...np. Juventus... :D
Zeby zainteresowaly sie nimi jakies jeszcze wieksze kluby niz Fiorentina, musieliby sie naprawde czyms wyroznic w tym klubie.. A na poczatku beda musieli sie sami przebic do pierwszej jedenastki, bo tez mi sie nie za pewne wydaje, zeby cala trojka (OK, zakladajac, ze trafia nawet do tej Fiorentiny :roll: ) z marszu grala w pierwszym skladzie.. :?
Mysle, ze gdyby grali w Serie A, czekalaby ich naprawde ciezka praca, i mysle, ze juz sama Fiorentina bylaby dla nich duuzym skokiem, nie liczylbym na to, zeby interesowal sie nimi zaraz potem jakis wiekszy klub. Rzadko zdarza sie to wsrod klasowych pilkarzy z najwyzszej polki, a tym bardziej w przypadku tych trzech Polakow.
Zobaczymy, co wyniknie z wycieczki Zurawskiego do Wiednia. Bo moze bedzie juz po ptokach, jak wroci.. :whistle:

Juv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 16:08

Ja to bym się bardziej cieszył gdyby Żurawski przeszedł do Trabzonu.
Wtedy to by ligą turecką rządzili 2 polacy :-D
A co do fiorentiny to mogą sobie ich obserwować ale czy wyłożyliby 3 mln.
za Żurawia przy tym że jest on starszy od Bojinova i Miccoliego?

ozaru4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2005, 12:25

Nie ma zadnych szans na sprowadzenie ani Zurawskiego, ani Frankowskiego, ani Kosowskiego...Wyobrazcie sobie ktoregos z Polakow w Fiorentinie...czy oni dorastaja zawodnikom Serie A chociaz do kolan :P :D :D :D :?: Nie ma szans na sprowadzenie Polaka do Serie A, w tych czasach to nierealne, a tym bardziej do Fiorentiny, ktora ma doskonalych napastnikow i nie potrzebuje jakichs Frankow. To tak jak byscie mieli wybrac nagrode w teleturnieju, Audi A8 czy Fiat 126p? Bierzecie Fiata bo lubicie male autka? Bierzecie Audi, bo za nie mozna kupic 300 taki Fiatow. Tak samo jest z napastnikami. Bierzecie Bojinowa i Miccoliego, bo oni sa mlodsi, sprawniejsi, moga jeszcze wiele osiagnac. A Frankowski i Zurawski to stare graty, ktorych sie juz nie wytrenuje na mistrzow...

18.09.05 (pozostało 35 spotkań)

01. Juventus (09 pkt - 100%)
02. Lazio (06 - 66%)
03. Fiorentina (06 - 66%)
---------------
10. Milan (04 - 44%)
matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2005, 21:34

Według mnie to zwykła plota, wymyślona przez panów z tvp. Wątpie, żeby Żurawski 'wygryzł' ze składu lepszego i dużo młodszego Bojinova.
Co do obserwacji, to Juve też ponoć Szymkowiaka obserwuje :)

PS. Grzesiu też od Serie A 'zaczynał', a teraz radzi sobie całkiem, całkiem :) (no offence)

yanek juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2005, 22:00

Podobno Żurawski już prawie podpisal kontrakt z Austrią , ale do Krakowa mają jeszcze przyjechac z Trabzonu.

bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2005, 14:56

Nie ma zadnych szans na sprowadzenie ani Zurawskiego, ani Frankowskiego, ani Kosowskiego...Wyobrazcie sobie ktoregos z Polakow w Fiorentinie...czy oni dorastaja zawodnikom Serie A chociaz do kolan

:shock:
no nie wiem... :think: Franek--zgadzam sie, Kosa-- ten nawet do kostek im nie dorasta, ale Zurawski :!: :shock: Nie wiem czy obserwujesz jego gre ale ten zawodnik to mi od dluzszego czasu naprawde imponuje. Swoja gra daleko wybiega ponad poziom polskiej pilki, a w reprezentacji to w kazdym meczu walczy jak rowny z rownym(nawet z Anglia). Ja uwazam ze jest on wielki talentem...niestety troche juz zmarnowanym ale mozna wyliczyc wielu pilkarzy Serie A ktorzy jemu do kolan nie dorastaja.

ODPOWIEDZ