Ekstraklasa- sezon 2005/2006

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Ktory z aktualnych beniaminkow Ekstraklasy 2005/2006 okaze sie najlepszy?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2005, 09:00

Obecny sezon w I i II lidze powoli sie konczy, ale wiemy juz, kto na pewno w przyszlym sezonie zagra w Ekstraklasie. Awans zapewnily juz sobie Korona Kielce, GKS Belchatow i Arka Gdynia. Czwarty zespol w tabeli zagra w barazach, a na te ma jeszcze teoretyczne szanse 5 zespolow: Widzew Lodz, Kujawiak Wloclawek, Podbeskidzie Bielsko-Biala, Zaglebie Sosnowiec i Jagiellonia Bialystok.
(gdyby ktos chcial zerknac na obecna tabele- http://nazywo.interia.pl/pilka_n/pol/2/tabela)

Coz, wypada pogratulowac w tym momencie juz tym trzem druzynom :bravo: Korona Kielce- uwazam, ze oni moga niezle namieszac w przyszlym sezonie w ekstraklasie, podobnie jak Cracovia w tym sezonie. Beda dobrzy, tak mysle. GKS Belchatow- rzeklbym: wreszcie- i mysle, ze kibice z Belchatowa mysla tak samo, z tego co pamietam, to w zeszlym sezonie niewiele im brakowalo do awansu, beda mieli szanse wreszcie sprobowac swoich sil w ekstraklasie, no i wykorzystac to, co zbudowali na tym stadionie z mysla o I lidze :) Arka Gdynia- he he na naszym formu jest kilka osob (z tego, co pamietam) ktorzy kibicuja zagorzale Arce no i pewnie ciesza sie z awansu. W przypadku Arki- niewiele wiem o ich grze, niestety wiecej slyszalem o kibicach i martwie sie, ze podczas meczow z zespolami wrogimi Arce moga byc niezle rozroby.. :? Mam nadzieje, ze w Lecznej nie namieszaja :wink: A moze to tylko chore przypuszczenia.. zobaczymy.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2005, 12:17 przez mnowo, łącznie zmieniany 2 razy.

misiekjt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2005, 11:33

ja jestem za tym ze Korona pokaze klase po awansie do "ekstraklasy", głownie przemawia za nimi bogaty sponsor no oczywiscie takze dobra gra jednak bez pieniedzy dzis nie za bardzo da sie zawojowac nawet taką lige jką jest polska ekstraklasa ;] tak poza tym kibicuje Koronie bo to zaprzyjazniony klub z druzyną z mojego miasta czyli ze Stalą Mielec :twisted: pozdro FORZA JUVE !! GRAZIE JUVE!! 8)

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2005, 11:45

mnowomiejsky pisze:Czwarty zespol w tabeli zagra w barazach, a na te ma jeszcze teoretyczne szanse 4 zespoly: Widzew Lodz, Kujawiak Wloclawek, Podbeskidzie Bielsko-Biala i Zaglebie Sosnowiec.
zapomniałeś jeszcze o Jagiellonii :wink:

mnowomiejsky pisze:Coz, wypada pogratulowac w tym momencie juz tym trzem druzynom :bravo: Korona Kielce- uwazam, ze oni moga niezle namieszac w przyszlym sezonie w ekstraklasie, podobnie jak Cracovia w tym sezonie. Beda dobrzy, tak mysle. GKS Belchatow- rzeklbym: wreszcie- i mysle, ze kibice z Belchatowa mysla tak samo, z tego co pamietam, to w zeszlym sezonie niewiele im brakowalo do awansu, beda mieli szanse wreszcie sprobowac swoich sil w ekstraklasie, no i wykorzystac to, co zbudowali na tym stadionie z mysla o I lidze :) Arka Gdynia- he he na naszym formu jest kilka osob (z tego, co pamietam) ktorzy kibicuja zagorzale Arce no i pewnie ciesza sie z awansu. W przypadku Arki- niewiele wiem o ich grze, niestety wiecej slyszalem o kibicach i martwie sie, ze podczas meczow z zespolami wrogimi Arce moga byc niezle rozroby.. :? Mam nadzieje, ze w Lecznej nie namieszaja :wink: A moze to tylko chore przypuszczenia.. zobaczymy.
przyznam się, że przed sezonem stawiałem na na, iż GKS Bełchatów i Arka awansują do ekstraklasy. zaskoczyła mnie całkowicie postawa beniaminka grugiej ligi, Korony. bardzo dobrze rozpoczęli rozgrywki drugiej ligi, a w PP również grali jak równy z równym, nawet z zespołami pierwszoligowymi. i wydaje mi się, że w przyszłym sezonie to właśnie Korona zaprezentuje się najlepiej. w ostatnich meczach potwierdziła, że awans do Ekstraklasy należał im się zasłużenie.

pokonanie dotchczasowego lidera dodało smaczku końcowi ligi, zarówno w górnej części tabeli, jak i dolnej. GKS równo grał przez całe sezon , nie licząc oczywiście kilku ostatnich kolejek. jednak awans tej drużyny nie był zaskoczeniem. w zeszłem sezonie niewiele im brakowału do awansu, teraz im się to udało. została w Bełchatowie zbudowana solidna drużyna, która w tym sezonie potwierdziła pierwszoligowe aspiracje.

no i ostatni zespól, który awansował do pierwszej ligi: Arka Gdynia. zbyt wiele nie mogę powiedzieć o grze tej drużyny, jednak w pamięci utkwiły mi remisy z drużynami, z którymi nie powinny paść. Arka z drużyn, które już zapewniły sobie awans, zaprezentowała się najgorzej.
mnowomiejsky pisze:Co do barazow (barazy? jak to sie mowi.. :roll: )- nie wiem, ktory zespol ma najwiecej szans na awans. Moze Widzew? Choc mysle, ze Widzew moze spalic misje niestety. Walczy Zaglebie Sosnowiec- moze oni.. zobaczymy. Bo moze byc jeszcze tak, ze zespol z ekstraklasy sie po prostu obroni..
nie wiem, czy piszac to wiedziałeś, żebyć może zespół z czwartego miejsca awansuje bezpośrednio do Ekstraklasy a piąty zespół z drugiej ligi zagra w barażach. ma się tak staćza sprawą niepewnej sytuacji poznańskiego Lecha i warszawskiej Polonii. obie drużyny nie dostały jeszcze licencjii na przyszły sezon. wyczytałem dzisiaj w Kurierze Porannym, że zarząd Lecha myśli nad fuzją z Kujawiakiem Włocławek. w takiej sytuacji drużyna występowłaby na drugim froncie, co oznaczałoby bezpośredni awans do pierwszej ligi czwartego zespołu z drugiej ligi. no ale nie jest jeszcze nic pewnego. musimy poczekać do zakończenia sezonu...

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2005, 12:20

białas pisze:
mnowomiejsky pisze:Czwarty zespol w tabeli zagra w barazach, a na te ma jeszcze teoretyczne szanse 4 zespoly: Widzew Lodz, Kujawiak Wloclawek, Podbeskidzie Bielsko-Biala i Zaglebie Sosnowiec.
zapomniałeś jeszcze o Jagiellonii :wink:
O w morde jeza, machnalem sie rzeczywiscie perfidnie, sorry! Zwlaszcza, ze widze, ze jestes jej kibicem :wink: Juz poprawilem. No to jest jeszcze ciekawiej... :roll:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2005, 14:30

Ja osobiscie jestem kibiecem Zaglebia Sosnowiec dlatego napisze co sie musi stac aby moja druzyna awansowala.Aby Zagłębie zajęło czwarte miejsce, konieczne jest zajście trzech z poniższych warunków:
1) Zagłębie wygrywa z Podbeskidziem i KSZO;
2) Widzew nie wygrywa ani jednego meczu;
3) Kujawiak zdobywa co najwyżej 3 punkty, ale nie może wygrać w Białymstoku...
Osobiscie jestem realista i nie wierze zeby Widzew nie wygral zadnego meczu ... Uwazam ze awans sobie zapewni albo Widzew albo Kujawiak wszystko sie rozstrzygnie w ostatnim meczu we Wloclawku gdzie wlasnie zagraja te 2 druzyny...
Faktycznie otwieraja sie nowe nadzieje przez licencje a wlasciwie ich brak w Lechu i Polonii ale nie sadze by stalo sie ze nawet 5 druzyna 2 ligii moze awansowac pewnie predzej czy pozniej dostana licencie.
A co do druzyn Korony,Belchatowa i Arki to zasluzyly na ekstraklase calkowicie i tylko zyczyc im powodzenia zeby zbyt szybko z niej nie spadly...

MarioG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2005, 14:51

W tym momencie(gdyby nie trwająca sesja) byłbym najszczęsliwszym człowiekiem na ziemi !!! => JUVE MISTRZEM i ARECZKA W I LIDZE !!!!!!

A co do perspektyw na nastepny sezon, to wydaje mi się że nie będzie najgorzej, wkońcu nie tylko za koroną stoją duże pieniądze - kto wie kto to jest Ryszard Krauze i Firma Prokom Software S.A., ten napewno doceni możliwości ARKI, a ci co się nie orjętują to niech zobaczą co pan Krauze zrobił z drużyną koszykarską Trefl Sopot !!!

Arka jest w stanie wygrać z każdyą drużyną z I ligi w Gdyni, o czym, przkonała się nie tak dawno temu Wisła Kraków w Pucharze Polski

Obrazek

Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2005, 15:34

Wydaje mi sie że najbardziej zamiesza Korona Kielce oni mają kase i warunki. Mają za co grać a to w Piłce teraz jest najważniejsze. Duże szanse na puchary ma też Bełchatów. Arka może nic poważnego nie zwojuje ale przypuszczam że dobrze namiesza i odbierze nieraz punkty prtetendentom do mistrzostwa.

Obrazek
Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2005, 15:55

Jako iz jestem z bełchatowa to jestem za tym zeby GKS był jak najwyzej ,ale martwi mnie polityka transferowa klubu nie kupują piłkarzy ogranych w 1 lidze tylko niepewnych z 2 ligi ;/
Arka chyba nic wielkeigo nie zrobi ,a korona nie wiem .Miałem to nieszczescie ,ze byłem na meczu GKS vs Korona ...Korona gra słabo mają czesto sedziów po swojej stronie ale w 1 lidze tak moze nie bedzie... Gks srodek tabeli korona rowniez ,a Arka spadek :P to moje typy :P Hail GKS bełchatów hail Juventus Turyn

A najlepszym klubem jest Juventus Turyn:d
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2005, 16:39

Gks Belchatow kupil 2 pilkarzy ktorych sie nie moze wstydzic : Tomka Łuczywka i Mariusza Ujka ( oboje Zagłębie ).Nie sa to byle jacy zawodnicy uwierz mi potrafie to obiektywnie ocenic :D - to do Mati21pi.
Hmm waham sie miedzy Gks Belchatow a Korona Kielce poniewaz moim zdaniem Arki nie stac na to zeby bardziej zamieszac w 1 lidze no przynajmniej sportowo bo o kibicach Arki moze byc glosno :wink: .Zreszta wydaje mi sie ze dawno nie bylo tak silnych beniaminkow w 1 lidze polskiej a to tylko uatrakcyjni rozgrywki wiec nalezy sie cieszyc 8)

Hiras

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2005, 21:44

No ja stawiam na Koronkę, mam nadzieję że pokażą ładną grę i miły dla oka futbol. Oczywiście nie mam nic ani do Bełchatowa ani Gdyni, chociaż Arka jest zamieszana w małe przekręty, ale mam nadzieje że to tylko "pomówienia". W Kielcach buduja tez fajny stadionik, i będzie bardzo fajnie oglądać mecze z tamtejszych trybun, jesli tylko uda mi się dostać na studia w Kielcach :) FORZA JUVE !!

Jednym słowem, a raczej dwoma i paroma wykrzyknikami: FORZA JUVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ