Buffona interesuje tylko Real Madryt.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Quba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2005, 21:49

Według doniesień portalu sportowego 'SkySports.com', golkiper Juventusu Turyn, Gianluigi Buffon założył sobie, że jedynym klubem, do którego chciałby, a co za tym idzie mógłby przejść jest madrycki Real. O postanowieniu tym poinformował agent piłkarza Silvano Martina, w obszernym wywiadzie dla wspomnianego serwisu. Deklaracja miała najpewniej na celu zaprzeczyć spekulacjom angielskich mediów - które to ostatnimi czasy podchwyciła również włoska prasa -sugerujących jakoby Manchester United był w stanie wyłożyć za włoskiego bramkarza nawet 50 milionów funtów, po tym ja Sir Alex Ferguson zwolnił Roya Carrolla oraz Ricardo strzegących dotychczas dostępu do bramki ‘Czerwonych Diabłów’.

-„Faktem jest, że Juventus zwykł wyprzedawać nawet swoich kluczowych graczy kiedy wpłynie za nich korzystna oferta. Nie wydaje mi się jednak by szefostwo zamierzało sprzedać Buffona, przynajmniej narazie. W kwestii odejścia kluczową rolę odegra, wola Gigiego, bardzo przywiązanego do barw ‘Starej Damy’. Bianconeri są w końcu jednym z trzech najlepszych klubów świata” – oznajmił agent Buffona.
Martina dodał ponadto, iż jego klient rozważałby ewentualny rozbrat z ‘Juve’ tylko i wyłącznie w przypadku gdyby zrodziła się możliwość jego występów w szeregach ‘Królewskich’

-„Jeżeli któregoś dnia Buffon zdecyduje się opuścić Juventus, to jedynie na rzecz Realu Madryt dlatego właśnie nie myślę, by informacje o jego odejściu do Manchestru United były prawdziwe.” – zakończył.

Żrudło: http://www.ligamistrzow.com

Z jednej strony dobrze ze Gigi niechce przejsc do ManU, a z drugiej zle ze chce isc do Realu. Mam nadzieje ze w Gigi zostanie z nami.

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2005, 22:02

News z cyklu "śmiech to zdrowie". Czekam na potwierdzenie pierwszego zdania w newsie na pilka.pl :smile:. Owszem być może powidział że wolałby ten cały Real od ManU, ale nic nie mówił o odejściu. Czuje sie tu dobrze i to starczy. Niedługo news pojawi sie na innych portalach i założę się że wciśnie mu się w usta słowa - "chće do Realu", które są kompletną bzdurą. Pomyśleć że Buffon ma odejść z Juve. Sorry, ale moja żuchwa przeżywa chwile ciężkiego załamania po przeczytaniu czegoś takiego. W tym newsie nie ma nic co wskazywałoby na to że Buffon odchodzi. Nic :>
pozdro

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2005, 22:04

Buffon ma grac w juve do konca kariery ! :twisted:

ozaru4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 17:22

:rotfl: Dobre :ok: Nigdy w to nie uwierze, dopoki nie zobacze, ze Gianluigi gra w Realu. Moze i nazwisko ma takie...bufonowate :P ale to nie znaczy ze on jest bufon :P Zeby przejsc do Realu to trzeba byc...pilkarzem ale nie na boisku tylko w mediach :)

18.09.05 (pozostało 35 spotkań)

01. Juventus (09 pkt - 100%)
02. Lazio (06 - 66%)
03. Fiorentina (06 - 66%)
---------------
10. Milan (04 - 44%)
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 17:22

Nie bójcie się. On mówi tylko ze jeżeli mielibyśmy kiedyś zrezygnować z jego usług to on odejdzie tylko do Realu. Ale dla niego na pierwszym miejscu jest Juve i do pouki działacze, trenerzy i kibice go chcą doputy on będzie u nas grał.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 17:28

hahahaaha

dobry dowcip ...

po co Realowi dwaj swiatowej klasy bramkarze ?
maja chyba Casilliasa ...
a poza tym Casi mlodszy jest ....

przez chwilę jako Marco Buffon
Even

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 17:29

ADAMJUVENTUSPL pisze:Nie bójcie się. On mówi tylko ze jeżeli mielibyśmy kiedyś zrezygnować z jego usług to on odejdzie tylko do Realu. Ale dla niego na pierwszym miejscu jest Juve i do pouki działacze, trenerzy i kibice go chcą doputy on będzie u nas grał.

Kurde fajnie ze Gigi skonczy u nas kariere :P

Homer20

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 17:46

Osobiście jestem wielkim fanem talentu Buffona i chciałbym żeby to on pozostał w Juve jak najdłużej. Jednak każdy z nas chce w życiu próbować czegoś nowego. Gigi nie grał nigdzie poza Italią i napeewno to go kusi. Jeżeli będzie wyrażał chęć odejścia z Turynu to uszanuje jego decyzję i będe mu dalej kibicował. Szkoda tylko (jeżeli ten news jest prawdziwy) że Buffon z Juve nie zdobył chyba nic więcej niż 2 Studetto . 1 Dotarł do finału LM, lecz niestety go nie wygrał. Mam nadzieję że Gigi zostanie jeszcze przynajmniej na 1 Mistrzostwo Włoch , 1 zwycięstwo w Chamipion League, Super puchar Europy i Puchar interkontynentalny - Właśnie to zdobędziemy w przyszłym sezonie :-D :-D :-D

FORZA JUVE!!! FORZA ALEX!!!
ledbetter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 18:07

Powiem tak, wg oprocz DP kazdy jest na sprzedaż !

we believe.
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 18:33

Czytałem już, na innych portalach, że Buffona marzeniem jest gra w Realu :roll: (nie pamiętam na jakim, więc nie mogę nic napisać o "prawdziwości" tamtego newsa). Jednak są to tylko luźne marzenia, Gigi żadnej oferty nie dostał, umowy nie zostały podpisane. Mam nadzieję, że Buffon nigdy nie zagra w Realu :roll: .
PABLO pisze:Buffon ma grac w juve do konca kariery ! :twisted:
A jak odejdzie do innego klubu, to co zrobisz :roll: ?
AdriaNeQ pisze:Powiem tak, wg oprocz DP kazdy jest na sprzedaż !
?

:roll:
Ampartumpur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 19:31

Jak Buffon przejdzie do Realu to świnie zaczną latać. :rotfl: Śmieszą mnie takie wiadomośći. Choć troche niepokoju wnoszą bo nie wyobrażam sobie Juventusu bez tego pana

Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2005, 18:46

BUFFON w Juve do konca kariery !!!! SZkoda ze Buffon chcialby grac w Realu ale moja babcia tesh miala takie marzenie :) i sie nie spełniło xD Wiec Buffon w juve do konca kariery xD

A najlepszym klubem jest Juventus Turyn:d
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 16:46

Nie bójcie się. On mówi tylko ze jeżeli mielibyśmy kiedyś zrezygnować z jego usług to on odejdzie tylko do Realu. Ale dla niego na pierwszym miejscu jest Juve i do pouki działacze, trenerzy i kibice go chcą doputy on będzie u nas grał.
Dokładnie o to chodzi. Nie lubię takich głupich plotek, bo rzeczywiśćie mogą wnieść trochę strachu. Na szczęście Gigi zostaje w juve :).

Z Juve na dobre i złe!
rokfor

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 16:50

real ma cassilasa i nie sadze zeby go sprzedali, a tak wogole to po co gianluigi mialby isc do realu, gdzie mu bedzie lepiej nish w turynie ma tutaj wszystko...najlepsza obrone wiec puszcza malo bramek, sa sukcesy i wiecej mu nie potrzeba... :twisted:

Juv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 21:54

rokforJUVE pisze: wogole to po co gianluigi mialby isc do realu, gdzie mu bedzie lepiej nish w turynie ma tutaj wszystko...najlepsza obrone wiec puszcza malo bramek, sa sukcesy i wiecej mu nie potrzeba... :twisted:
No właśnie potrzeba mu tylko 1 : zwycięstwa w europejskich pucharach :-D
Akurat moim zdaniem Bramkarz to pozycja do której Real nie musi mieć pretensji bo Cassilas jest dosyć dobrym bramkarzem i to nie jego wina że bardzo często obrońcy dają mu się "wykazać" w trudnych sytuacjach :D

Zablokowany