!!WISŁA MISTRZ!!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Bar_87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2005, 22:31

Nie wybaczył bym sobie nie zakładając takiego tematu!!

Po dzisiejszym meczu stało się! kolejne mistrzostwo można dopisać na konto Wisełki narazie najlepszej polskiej drużyny :smile: (tylko zeby ktos nie wyskoczył z tekstem a 5:1 z Ległą)

Jaka według was jest szansa na LM?? i czy Liczka pomimo wszystko powinien zostać w Krakowie??

Pozdrawiam wszystkich kibiców i sympatyków Wisełki!!

!!Repair The World!! Do Not Destroy IT!!
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2005, 22:53

Brawa dla Wisły !!!
Gratuluje Wiśle zdobycia trzeciego z rzędu mistrzosta Polski i potwierdzenia faktu że są najlepszym polskim zespołem..

Co do tych szans w LM, to niestety jestem pesymistą i zdaję mi się że Wisła odpadnie w eliminacjach i może później wygra pare meczy w P.UEFA.
Sądze tak dlatego, że forma wiślaków w rundzie wiosennej nie była zbyt dobra (nie chodzi mi tu tylko o porażke z Legią, ale też inne trudne mecze Wisełki), i nie chce obrażać pana Liczki, ale według mnie za p.Kasperczaka
Wisła grała lepiej - skuteczniej, efektowniej, lepiej w ofensywie i w często w defensywie (5:1..) i z taką grą to myśle że sobie nie poradzą w meczach z "średniakami europy", tak czy tak życze im powodzenia !!!

Aha i takie tłumaczenie jak mówił Kłos, że są zmęczeni meczami, które grali często, co trzy dni (tak mówił) to mnie po częsci usprawiedliwa, bo w końcu człowiek to nie robocop, ale to sie nie zmieni, gdy będą grać równoczesnie w P.UEFA i rozgrywkach ligi polskiej, no i oczywiście puchar polski i zgrupowania reprezentacji bo są teraz te ważne dla Polski mecze do kwalifikacji MŚ 2006, a dużo zawodników Białej Gwiazdy gra w trykocie z orłem na piersi..

Pozdrowienia

Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2005, 22:57

gratulacje dla Wiślaków :D
najwieksze dla kibicow i pilkarzy, mniejsze dla zarzadu i trenera L.
Henri wróć!!!!Niestety w głowach polskich prezesów jest czeska myśl szkoleniowa która wychodzi jak dotąd wszystkim bokiem :? Oby Werner coś zrobił przez wakacje bo baty krakowianie dostaną od każdego w Europie.I gratulacje dla Legii za udaną końcówke i awans do pucharów:)

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2005, 23:46

gratulacje dla WIselki i pozdrowienia z BIalego :-D Ja jakos ciemno widze przyszly sezon Wiselki,Liczka mi sie nie podoba a do tego dochodza przeciez sprzedaze zawodnikow :cry: Co to bedzie??Obym sie mylil!!Zycze kolejnych sukcesow dla braci z Krakowa

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2005, 23:54

Kto mistrzem jest? Kto mistrzem jest?
O-CZY-WI-ŚCIE ŻE NASZ TS
:bravo: :bravo: :bravo:

To było oczywiste. Nie ma w tej chwili w Polsce zespołu równego Wiśle i jeszcze długo nie będzie... Po prostu mistrz będzie mistrzem! Ruszamy na podbój LM, a że do trzech razy sztuka w tym roku musi się udać!!!!

To 10 tytuł MP dla Białej Gwiazdy. Tylko Górnik Zabrze i Ruch Chorzów mają więcej (po 14 chyba), ale już niedługo :twisted:

JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA!!!!

Pershing

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2005, 16:40

To bylo oczywiste, ze zdobedziemy tytul Mistrza Polski, niestety dalej nie ma w Polsce teamu, ktory moze nam dorownac finansowo i kadrowo. Jestem dumny...w sumie to Heniu ten tytul juz wywalczyl, ale oficjalnie Liczka, rowniez nie jestem jego zwolennikiem jak 85% Wislakow, ale on mial tylko pol roku na poznanie druzyny, i znow spekulacje, kto odejdzie, kto dojdzie(Pauliste na prawej flance bedzie smigal :D ) Nrazie nie mamy sobie rownych w Polsce...

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2005, 17:44

Nie jestem kibicem Wisły (kibicuje II-ligowemu Radomiakowi) ale musze przyznać, że do przewidzenia byl ich triumf. Gratulacje dla kibiców Wisełki - a widze że ich troche jest :D

Co do samej gry Wiślaków.... to uważam że z tym trenerem w LM (do której raczej się i tak nie dostaną) nie mają czego szukać, a w Pucharze UEFA znów pewnie pokona ich jakaś "betka".... W dodatku bardzo możliwe jest odejście z Wisły Żurawskiego, Frankowskiego i Baszczyńskiego - co najprawdopodobniej będzie końcem "ery Wiślaków" w Polskiej lidze.

Największym błędem działaczy było zwolnienie Kasperczaka - jest jednym z niewielu profesjonalnych trenerów w Polsce. Nadzieją Wiślaków mogło być zatrudnienie Wdowczyka, niestety trafiło na Liczke - wg mnie bardzo przeciętnego trenera...
Może za Kasperczaka w ostatnich dwóch latach w pucharach Wiśle nie szło, ale w Ekstraklasie królowali i żadne 5-1 im się nie przytrafiło... czy wogole stracili więcej niż 4 bvramki w jakimś meczu???

Na koniec chciałbym napisać, że nie jestem jakimś wrogiem Wiślaków, a moja krytyka dotyczy tylko i wylącznie działaczy i nowego trenera Wisły. Pod względem czysto piłkarskim Wisła ma najlepszych zawodników w Polsce....

Obrazek
rokfor

Nieprzeczytany post 26 maja 2005, 19:06

to nie są gratulacje dla wernera liczki tylko dla henryka kasperczaka bo praktycznie on zdobył ten tytuł...wydaje mi sie ze gdyby wisła grała cały sezon tak jak pod wodzą liczki to napewno nie tak szybko by zdobyli tytuł :twisted: to była głupota zwolnienie Henryego on mial jush swoj pomysł na tą wisle i mysle ze jeden słabszy sezon w europie nie powinien go skreslac natomiast pod wodzą liczki to tylko wstydu sobie narobimy :doh:

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 18:11

KTO MISTRZEM JEST? KTO MISTRZEM JEST? OCZYWISCIE ZE NASZ TS!

W tym roku ten tytul jakos malo mi smakuje.Pierwsza czesc sezonu fantastyczna,pozniej wpadka z Dinamem,afera z Kasperczakiem,slaba gra pod wodza Liczki a na dodatek blamaz z Legia...
Niestety moim zdaniem z Panem Liczka to Wisla nie ma czego szukac w Europie..a szkoda bo za Kasperczaka to przynajmniej moglismy marzyc o jej podbijaniu,a teraz to wypada sie modlic o trzecia runde UEFA.Ehhh...smutne to mistrzostwo..a przeciez powinno byc wspaniale jak rok i dwa lata temu..

Pozostaje mi tylko wierzyc ze cos sie zmieni w druzynie Wisly..bo inaczej znowu popadnie ona w ligowa przecietnosc i dolaczy poziomem do Legii,Groclinu i Amiki(z calym szacunkiem dla tych klubow..).

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 18:39

No Wisła jest mistrzem ale:

Właściciel Wisły Kraków Bogusław Cupiał po meczu z Górnikiem Zabrze płakał. Był rozgoryczony zachowaniem krakowskich kibiców, ale nie zamierza ulec ich żądaniom - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".

Fani Wisły - zamiast fetować trzecie z rzędu mistrzostwo - wykrzykiwali w środę wulgaryzmy pod adresem prezesa zarządu i trenera drużyny. Właściciel Wisły zastanawia się nad przyspieszeniem odejścia z klubu.

Jeszcze kilka dni temu Bogusław Cupiał snuł plany przebudowy zespołu, akceptował listę zakupów piłkarzy i wierzył, że nowa drużyna skutecznie powalczy o Ligę Mistrzów. Po środowym meczu siedział w fotelu umieszczonym w centralnym punkcie loży jak skamieniały. Właściciel klubu był zaszokowany reakcją kibiców, którzy po raz pierwszy nie dziękowali mu za mistrzostwo (piąte od 1997 roku), zamiast tego obrażając ludzi, na których postawił. Cupiał przyjął gratulacje od kilku gości w loży, po czym długo w milczeniu wypatrywał jakiegoś punktu na horyzoncie. Potem w jego oczach pojawiły się łzy.

Najbardziej obrażany przez krakowskich widzów był Janusz Basałaj. - Jeśli o mnie chodzi, to nie ulegnę presji i nie zamierzam podać się do dymisji - stwierdził. - Gdybyśmy zmarnowali dorobek z jesieni, to na pewno nie uciekłbym od odpowiedzialności. W tej sytuacji jednak nie rozumiem, o co chodzi kibicom. Wiem, że wpływ na nich ma mój poprzednik na stanowisku prezesa Wisły, ale nie dam się sterroryzować, a dla Tadeusza Czerwińskiego nie ma tutaj drogi powrotu - zakończył Janusz Basałaj.

źródło: onet.pl

Widze że nie mieliście pieknej fety na koniec z okazji zdobycia mistrzostwa. A szkoda. Ze spostrzeżeń kibica patrzącego z boku, czytającego przeróżne newsy uważam że wszystko się zawaliło. Najpierw puchary, niepotrzebne podkreślam niepotrzebne usunięcie z funkcji trenera Kasperczaka. Oglądałem tylko jeden mecz Wisły na wiosnę ale od razu dało się zaobserwować że to nie ta sama drużyna co kiedyś. Liczka nie jest dobrym trenerem dla Wisły. jestem jego zagożałym przeciwnikiem na tym stanowisku. Franek bramki nie strzelił już od 6 maja. Zamiast wygrywać tak jak w tamtej rundzie po 4-0 czy 5-1 to oni remisują mecz za meczem. O blamażu w Warszawie i przerwaniu passy już nie wspomne... Szkoda szkoda bo lubie Wisłę i myślałem że może w końcu w tym roku coś osiągną w tym roku w europejskich pucharach. No chyba że coś się zmieni i znowu bedziemy oglądać taką Wisłę jak kiedyś. A jak nie to tak jak napisał white_wolv: pozostaje się modlić o 3 rundę pucharu UEFA.... :?

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 18:39

"Każdy to powie, NIE chcemy Liczki w Krakowie !"

Drużyna Mistrzów Polski nie jest już tą samą co choćby pół roku temu ;] Brakuje im tego czegoś, co pozwalało na ładna i skuteczną gre. Niestety działacze popełnili największy błąd odswując Kasperczaka ze stanowiska pierwszego trenera ;]

Z tytułu Mistrza Polski cieszę sie, ale jakoś nie tak jak choćby rok temu ;]

Jazda Jazda Jazda ! Biała Gwiazda !

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 19:02

Również jestem ''sympatykiem'' wisły bo za wiernego kibica sie nei mogę uwazać kocham Juventus ale na drugiej pozycji znajduje się Biała Gwiazda no więc Liczka nie miał trudnego zadania , Kasperczak wyrobił dosyć sporą przewagę Liczka musiał to tylko dociagnąć , jednak dociagnać nizbyt pięknie 5-1 z Legią remisy z słabiakami. Wierzę że Liczce sie odwidzi prowadzenie najlepszej drużyny klubowej w Polsce i zmieni zespół jedynym trenerem godnym Wisły Kraków jest Henryk Kasperczak.Wisła osiągnie coś w Pucharach tylko wtedy kiedy to jakiś bardziej ''Odpowiedzialny trener zasiadzie na ławce Krakowian

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 19:23

Co do posta leniupa(odsylam wyzej nie bede calosci cytowal) :
1)Basalaj to arogancki i bezczelny facet..ja nie chce go w Wisle gdyz z takim chamem na afiszu nie mozna za daleko zajsc;
2)nie slyszalem o wulgaryzmach a jedynie o skandowaniu "kazdy to powie nie chemy Liczki w Krakowie".Moze to i przykre ale prawdziwe,Liczka nie potrafi poukladac gry wislakow,niestety mimo najlepszych checi nie moge powiedziec ze ten tytul jest jego zasluga;Poza tym uwazam ze za blamaz w Warszawie powinny potoczyc sie glowy.
3)Tadeusz Czerwinski.Facet niezwykle sympatyczny i charyzmatyczny,mial wspanialy kontakt z kibicami(do dzis pamietam jak przed feta z Polnia wyszedl do kolejki oczekujacych na zakup biletow fanow i obiecal ze nikt nie wyjdzie bez przepustki).To byl naprawde czlowiek z sercem czego nie da sie powiedziec o tym krawaciarzu Basalaju.
4)feta bedzie ale dopiero po meczu z Groclinem..
5)co do odejscia Cupiala z Wisly,nie mam nic przeciwko,o ile znajdzie sie inny sponsor.Pan Boguslaw wiele zrobil dla Bialej Gwiazdy i jej kibicow za co nalezy mu sie wieczna wdziecznosc ale mam wrazenie ze jego ostatnie decyzje podejmowane sa na szkode klubu.
6)Franek jest po prostu bez formy,niedoleczony i zmeczony.
To chyba tyle..pozdr

ODPOWIEDZ