Nowy hymn Juve
- Medi
- Qualità Juventino
Na stronie radio 105 mozecie posluchac trzy utwory, ktore weszly do finalu, glosuje sie wysylajac sms, oficjalnie nowy hymn zostanie wybrany 29 w programie "Quelli che.."
Mi szczerze mowiac zaden sie nie podoba
, bardziej sie nadaja na San Remo niz na hymn
, moze jak poslucham ze 30 razy to jakis wybiore
http://www.105.net/Programmi04/105_Calc ... index_html#
Mi szczerze mowiac zaden sie nie podoba

http://www.105.net/Programmi04/105_Calc ... index_html#
- Lypsky
- Juventino
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE- jakies to smutne, moze nie jest zle ale czegos mi tu brakuje.
E' BIANCONERO- zwrotki srednie a refren niczegos sobie.
FORZA JUVENTUS- jakas gitara w tle :? podobnie jak w dwoch poprzednich refren calkiem calkiem.
Podsumowujac zaden utwor mnie nie zachwycil, jesli mialbym wybierac oddalbym glos na E' Bianconero lub w ostatecznosci Forza Juventus (choc ta gitara mi sie nie podoba
)
E' BIANCONERO- zwrotki srednie a refren niczegos sobie.
FORZA JUVENTUS- jakas gitara w tle :? podobnie jak w dwoch poprzednich refren calkiem calkiem.
Podsumowujac zaden utwor mnie nie zachwycil, jesli mialbym wybierac oddalbym glos na E' Bianconero lub w ostatecznosci Forza Juventus (choc ta gitara mi sie nie podoba

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- mnowo
- Qualità Juventino
Heh jesli te utwory byly ukladane pod kontem hymnu Juve.. :roll: Coz, rzeczywiscie, zaden z utworow nie powala, pierwszy przypomina jakas ballade, drugi mi sie nie za bardzo podoba, trzeci jest nawet-nawet. Kto wykonuje te utwory, pilkarze, no nie? Z reszta na stronie podanej przez Medi jest takie male zdjecie z pilkarzami w sluchawkach..
Coz, jesli mialbym klasyfikowac, to w ten sposob:
1. Forza Juventus
2. Juve Storia Di...
3. E' Bianconero
...ale generalnie moim zdaniem te piosenki nadaja sie na jakies nieoficjalne utwory nagrane przez pilkarzy, ale nie na hymn. Takie mam dziwne wrazenie.
Aha, mi geytarra w "Forza Juventus" nie przeszkadza. Wole gitare niz syntezator
Coz, jesli mialbym klasyfikowac, to w ten sposob:
1. Forza Juventus
2. Juve Storia Di...
3. E' Bianconero
...ale generalnie moim zdaniem te piosenki nadaja sie na jakies nieoficjalne utwory nagrane przez pilkarzy, ale nie na hymn. Takie mam dziwne wrazenie.
Aha, mi geytarra w "Forza Juventus" nie przeszkadza. Wole gitare niz syntezator

- Becker
- Juventino
Fakt, zaden nie przypadl mi specjalnie do gustu chodz wedlug mnie najlepiej slucha sie chyba nr 3 "Forza Juventus". 2 tez jest OK ale zwrotki jakies takie "nijakie" :? natomiast nr 1 jest chyba za smutny, chcialbym cos wznioslego jak w obecnym a zaden z tych 3 utworow nie posiada specjalnie nic takiego. Pozostaje przy pozycji trzeciej.
- kornknot
- Qualità Juventino
Zdecydowanie 2 jak dla mnie. E'bianconero to jest chyba jedyna z tych 3 piosenek, które mogłby by byc spiewane przez 40 tys kibicow. Dwoch pozostalych sobie nie wyobrazam - 3 to ma zwrotke taka ze nie ma szans tego zaspiewac normalnie nie falszujac a 1 to jest zwykla ballada ktora sie w ogole nie nadaje na hymn. Tylko 2 jak dla mnie chociaz to tez nie jest mistrzostwo swiata ale z braku laku
A piosenka nr 3 to w ogole bardziej na Eurowizje sie nadaje 

- Yari
- Juventino
Nie lubisz gitar ?DjJuve pisze: FORZA JUVENTUS- jakas gitara w tle :?
Jeżli miałbym głosować to na Forza Juventus.
Może to takie odczucie , ale ,,trójka" brzmi bardziej profesjonalnie

PS: Inno Juve Juve i tak najlepsze

- Mati
- Juventino
Mnie tam gitara nie przeszkadza i zdecydowanie najbardziej podoba mi się Forza Juventus.Dobrze, że często powtarzają się słowa Juve i Juventus, tyle mogę powiedzieć na temat tekstu bo nie znam włoskiego
.Całkiem podoba mi się refren, mam nadzieję że Forza Juventus wygra.

- Alexxxxx
- Juventino
Piosenki bardziej nadają się na rynek muzyczny, niż na hymn
ale jeśli już miałbym wybierać to postawiłbym na Forza Juventus. Pozostałe nie za bardzo pasuja na stadion, zresztą 3 też nie jest tutaj jakiś wybitny 'stadionowy', w dwójce najbardziej podobał mi się dłuższy moment kiedy nie śpiewali
Myślę, że Forza Juventus może stać się nowym hymnem, ale niech wreszcie nagra go ktoś porządny. Trzeba zagonić Erosa do roboty, nie ma co. Ładnie zaśpiewa, może jeszcze coś lekko zmieni i będzie dobrze. Osobiście wolałbym jakieś mocniejsze rytmy. Wtedy na stadionie byłaby impra
, ale takie jak teraz tez może być. Włosi będą zapraszać Włoszki na mecze Juve i podczas hymnu będzie buzi-buzi 

Myślę, że Forza Juventus może stać się nowym hymnem, ale niech wreszcie nagra go ktoś porządny. Trzeba zagonić Erosa do roboty, nie ma co. Ładnie zaśpiewa, może jeszcze coś lekko zmieni i będzie dobrze. Osobiście wolałbym jakieś mocniejsze rytmy. Wtedy na stadionie byłaby impra

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- DamKam
- Juventino
Z przykroscia stwierdzam iz zadna z tych piosenek jak dla mnie nie jest powalajaca... ba, nie jest wogole ladna :? Dotychczasowy Hymn byl super w porownaniu do tych piosenek :!: No ale jak juz bym mial wybierac to piosenke nr. 3 "FORZA JUVENTUS"
- bartus
- Juventino
to co sluchalem to pikus przy aktualnym hymnie Juve :naughty: jakos zadna z tych piosenek nie nadaje sie zbytnio do ospiewania przez tifosich przed i w trakcie meczy, czego nie mozna powiedziec o aktualnym hymnie ktory jest regularnie rozbrzmiewa na Delle Alpi gdy gra Juve. ale jesli mam wybierac moj glos pada na utwor nr 2.
- BIGGI
- Qualità Juventino
Dziwne te piosenki...jakies takie bez "życia". Ale jesli mam koniecznie wybierać to numer 3.
Kurcze myslalem ze naprawde jest w czym wybierać, a tu dobrze Medi okresliła - nuty bardziej na San Remo
Kurcze myslalem ze naprawde jest w czym wybierać, a tu dobrze Medi okresliła - nuty bardziej na San Remo

Ostatnio zmieniony 20 maja 2005, 21:05 przez BIGGI, łącznie zmieniany 1 raz.
- M.
- Juventino
Mam takie same odczucia jak Wy, żaden z tych utworów nie nadaje się na hymn Juventusu :roll: . Jeśli musiałbym wybierać, postawiłbym na E' BIANCONERO, ale nie dlatego, że mi się podoba, tylko jest nieco lepszy od innych. Ale wszystkie są przeciętne :roll: . Nie wiem czemu na siłę ktoś chce zmienić stary hymn. Mi się on bardzo podoba :roll: .
:roll:
- Włodar
- Juventino
Mi sie nie podoba "Forza Juventus" chocby dlatego, że kibice i tak maja piesn "Forza Juve" wiec w kolko bedzie to samo. W pozostalych dwoch podobaja mi sie refreny ale jakos nie widze tych dlugich zwrotek spiewanych przez kibicow :? Chyba "E Bianconero" byloby najlepsze chociaz z wloskiego rozumiem piate przez dziesiate wiec nie wiem jak wyglada sprawa tekstu.